Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvuru süresi ve takibini nasıl yapmalıyım?

sene83

vergi indirimi yazısı resmi evrak olduğundan işyerinize (eğer kayıtlı kep adresi mevcutsa) e tebligat ile gelir. normal mail ile gelmez.
yoksa posta yoluyla imza karşılığı tebliğ edilir.muhasebeciniz bilir.

olumlu veya olmsuz oldugu yazı gelmeden öğreneezmiyim sizce cvp olumlumu.

verdiğiniz noyu arasam olurmu birde sizin yazdıgınız cvplara baktım 2008 öncesi sigortalıyım bu aldıgım vergi indirim belgesi emekliliğim için bir baydası olurmu.

sene83

tabii arayabilirsiniz. yanlız sabah 9 ile 11 arası arayın diğer saatlerde genelde telefona bakmazlar.2008 öncesi sigortalı iseniz zaten vergi indirimi almadan erken emekli olamazsınız.

tşk ederim, aradım az önce gönderdiğiniz gibi onayladı dedi 2008 öncesi ve sonrası farkı nedir hangisi daha avatajlı hocam.

@sene83

kanuna göre ekim 2008 yılı öncesi sigortalı olan engelliler erken emeklilikten faydalanmak için vergi indirimi almak zorundalar ekim 2008 yılı sonrası sigorta girişi olan ve bağkurlu(4/b) engellilerin böyle bir şartı bulunmuyor. ne kadar erken sigortalı o kadar fazla maaş demek.

özellikle 2000 yılı öncesi sigorta başlangıcı olan ve prim ödeyenlere fazla maaş bağlanır. aylık bağlama oranları (ABO) 2000 yılı öncesi 60-70 lerdeyken 2000-2008 yılı arası 50 lere 2008 yılı sonrası için 30 lara geriledi.

teşekkür ederim özgür hocam cevaplar için, şuan için daha çok zamanımız var emekliliğe :) ama tüm emeklilerimizin daha iyi şartlar için daha fazla güzel günleri olması dilegiyle inş o günleride görürüz.

ozgurmeric74

Abi merhaba yazamadım,neyse ki maaş başlandı 1202(maaş)+48(ek ödeme) toplam 1250 tl.rapor alma süreci de dahil toplamda 9 aylık koşturmaca ve evrak takibi bitti! Öncelikle sana ve sitede bilgileriyle yol gösteren herkese çok tşkler! Darısı tüm bekleyenlerin başına!
Son soru:)
benim rapor süresiz geldi SGK kontrol muayene vs. İster mi benden?

ozgurmeric74

Tamam abi. Tekrar tşkler! Bir sıkıntı olursa yine yazarım! İspark için başvurayım diyorum ama araç biraderin üzerine kayıt yaparlar mı?

bu maliyeden hala haber yok arıyorum telefonu acan yok kaç ay oldu haber yok nerden ögrenebilirim acaba sonucunu ?

Üst Alt