Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvuru süresi ve takibini nasıl yapmalıyım?

bozkara

Aslında hesap çok basit: eğer brüt maaşınız tavandan ya da tavana yakın bir orandan yatıyorsa ve emekli olacağınız iş yerinde 2 yıl ya da daha uzun süre çalışıyorsanız (kanımca) Temmuz ayını beklemek daha mantıklı olur. Diyelim ki brüt maaşınız tavandan yatıyor. Şu anda kıdem tazminatı tavanı 5.000 TL. Ve emekli olacağınız iş yerinde de 10 yıldır çalışıyorsunuz, kabaca kıdem tazminatınız 50.000 TL tutar (ufak tefek vergiler vesaire kesintiler olabilir, çok ayrıntı blmiyorum). Kıdem tazminatı tavan değerleri her yıl 2 kez Ocak ve Temmuz aylarında devlet tarafından ilan edilir. Ben geriye doğru bir tablo çıkarmıştım ama bakamadım şu an, enflasyon vesaire de göz önünde bulundurulduğunda her 6 ayda bir yaklaşık 200 - 250 TL koyuyor üstüne. Bazen daha fazla da olabiliyor. Enflasyonun yüksek seyrettğini düşünürsek ben bu Temmuz ayında 5.000 TL'nin üstüne en az 250 TL koyacağını düşünüyorum.

Aylık emekli maaşınızın ne olduğunu bilmiyorum, ama siz bunu baz alarak hesap edebilirsiniz. Belki ucu ucuna denk gelir belki kıdem tazminatı kısmı daha fazla olur. Benim kendi potansiyel emekli maaşımı hesapladığımda, kıdem tazminatından gelecek toplu para daha fazla çıkıyor.

Sizin için durum farklı olabilir elbette.

Esen kalın,

Erdoğan :)

Erdogan Er
Öneri ve bilgi için tşkler.bu işe yani girdim dolayısıyla kıdem tazminatı hakkkım yok
ozgurmeric74

Emeklilik için İşten ayrılış yapıldıktan sonra ne Zaman tekrar aynı işyerinde iş başı yapabilirim?

ahura1mazda

O zamanı tam bilemiyorum ama ilk maaşını çektikten sonra başla bence. ama sen yinede ilgili kanunu araştır derim. belki maaş bağlandıktan sonrada başlayabilirsin.

ozgurmeric74

Abi SGK ya gittim görüştüm sorun olmadı hatta çok ilgili davrandılar sağolsunlar “gelmişken direkt başvur 2 iş olmasın sana,çıkış bildirgeni gerekirse elden getirirsin” dediler ,10 mayıs itibari ile emekliliğe başvurdum.şirket çıkarttı sonra yine aldı.bağcılar SGK san başvurdum herhalde 1-1.5 ay sürecek.ve bakalım ne kadar bağlanacak.emeklimaasi.com 1302 tl hesaplamıştı o civar bişey çıkar herhalde

Merhaba,

Güncel bilgisi olan varmı bilmiyorum benim raporum Ankara dan onaylandı ve gönderildi.Gönderildiği yer İstanbul vergi dairesi fakat işyeri Büyük mükelleflere bağlı acaba İstanbul vergi dairesimi gönderecek işyerine yoksa oda Büyük mükelleflere gönderip ordan 2. iş yapılıp işyerinemi gönderilicek.

2. sorum ise emeklilik için SGK evrakın aslı gibidir kopyasını al işyerine gönderilmesini beklemeden işlemlerine başlayalım dedi vergi dairesinden böyle bir kopya almam mümkünmü

ozgurmeric74

Abi selam,

E devlere emeklilik bilgilerim girilmiş.ödeme günü 17 diyor her ayin 17 si olacak sanırım? Bir de
Aylık başlangıç tarihi 01.06. Yazıyor

@ahura1mazda

hayırlı olsun. herayın 17 sinde maaşın yatacak.1 haziran dan itibaren maaşın işlemeye başlayacak.
bu ay maaşlar bayramdan dolayı erken yatacak.12-13-14 haziranda. bilgine.
ilk alacağın maaş 46 günlük olacak. 16 gün haziran 30 gün temmuz olarak. (çünkü emekli maaşları peşin ödenir.)

ozgurmeric74
Çok tşkler abi,
Ben başvuruyu 10 mayısda yapmıştım maaş hesaplamasın da o gün baz alınmıyor o zaman? Ek gösterge ne zaman görünür, maaşı el gösterge üzerindenhesaplıyoruz değil mi? Bayeam ikramiyesi de alabilecek miyim?

ahura1mazda

emekli maaşları başvuru tarihini takip eden aybaşı itibariyle birikmeye başlar. dolayısıyla senin 1 haziran 2018 emeklilik başlangıcın.
ek gösterge değil ek ödeme. ek ödeme haziran başında e devlette görünür.
e devlette ek ödemen çıkıca bana yazarsın maaşını hesaplarım.

Hayirlisi olsun darisi insallah bizlere diyelim ahura1mazda.

ahura1mazda hayırlı olsun
Emekliliğiniz 1 haziran itibariyle birikeceği için
Yararlanmanız gerek ikramiyeden

Halil76 tşkler inşallah,
umut2135 tşkler umarım ek ödemede belli olur da ne kadar maaş alacağımı yaklaşık 8 aylık sürecin ve son sorunun cevabını alırım

ozgurmeric74

Umarım abi,

Bu arada benim

2000 öncesi 390 gün
2000-2008(10) 2322 gün
2008 sonrası 1987 gün

Var gösterge 9475 ortalama ne kadar bağlanır acaba? Çalışma hayatım boyunca asgari ücretten daha fazla yattı primler! Emeklimaasi.com 1302 tl hesaplamıştı

ahura1mazda

emekli maaşı.com sitesi +-10 tl farkla doğru hesaplar.2000 yılı öncesi günün biraz daha yüksek olaydı daha fazla bağlanırdı.maaşta biz hesaplama yapamayız. çok formülasyon ve kriter var. ama temmuzda %5 civarı zam gelecek. onuda alacaksın.zamla beraber aşağı yukarı 1.370-1390 arası alırsın diye düşünüyorum.

ozgurmeric74

Abi ek ödeme 48.08 olarak yansımış! SGK 1250 tl maaş dedi gerçi artı 48 de ek ödeme ile emeklimaasi sitesi doğru hesapladı o zaman değil mi abi?

Merhaba,
%46 raporumu vergi indirimi almak için Vergi Dairesi aracılığıyla Maliye Merkez Sağlık Kuruluna 25.05.2018 de gönderildi. Merkez Sağlık Kurulundan Haziran ayının sonuna kadar sonucu çıkar mı?

14ramazan

haziran sonuna kadar ankara maliyeyi (0312 415 3205-06) arayarak sonucu öğrenebilirsiniz. keza işyerinize tebliği temmuz sonunu bulabilir.

iyi günler vergi indirimi için vergi dairesine yaptıgım başvuru sonucunda bu cvplar geldi(11.04.2018 TARİHİNDE RAPOR GELİR İDARESİNE GÖNDERİLDİ. 11.06.2018 TARİHİNDE İŞVERİNEZE BİLGİ VERİLDİ) sizce sonuc nedir deneyimli arkadaşlar

sene83
İşlemleriniz bitmiş sonuç iş yerinize gönderilmiş .Dereceye girdiniz gibi bir yazı yoksa iş yerinize gelen vergi indirimi yazısına bakıp kararı öğrenebilirsiniz.

bu yazı posta yoluylamı gelir sadece yukarıda yazdıgım bilgiler var.

sene83
İş yerinize muhtemelen e posta yoluyla gelmiş tir. İstanbul da böyle yolluyorlar olmazsa kargo ile yanlız buna ihtimal vermiyorum.İş yerinizin muhasebe sinden gelen e postaları kontrol etmesini isteyiniz adınıza gelen vergi dairesine den email varmı diye.Bu arada iş yerinizin vergi dairesine kayıtlı e-posta adresi olması lazım.

sonuç ne olabilir sizce bu normal mı insan yazar olumlu veya olumsuz cvplarınız için tşk ederim.

sene83 Adınıza derken sizin adınıza istinaden vergi dairesi nın iş yerinize e tebligat göndermesidir.On da yazan karar yazısı sizin vergi indirimi olup olmadığını ve ne kadar süreli olduğu nu.Rapor alış tarihinden itibaren diye yazarsa ve bitiş tarihi belirtmez ise süre şartı olmaksızın vergi indirim belgemiz onaylanmış demektir.

Bence vergi indirimi ni hak ettiniz öyle olmasa şirkete gönderecekleri ni zanetmem ama karar yazısı nı görmek de fayda var ozaman sevinirsiniz .
Allah gönlünüze göre versin.

Ben 1 senedir uğraşıyordum.1 defa Ankaradan ek belge istemiyle geri döndü tekrar heyete girdim ve sonunda bugün Ankarayı aradım ve % 44 sürekli ortopedik olarak oanylandığını bildirdiler.Çok uzun bir süreç malesef ama sonuç olumlu olunca tüm uğraşlara ve zamana değiyor. Şimdi iş yerime tebliğ edilmesini bekleyeceğim.Emekliliğe 1 sene var sonrası sağlık güvenlik destek primi öedeyerek çalışmaya devam etmek.Darısı herkezin başına.

Üst Alt