Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvuru süresi ve takibini nasıl yapmalıyım?

@yansimalar

anlayamadım. şimdi siz emeklilik için sgk ya başvurup tahsis formu doldurdunuz mu? emeklilik işlemlerine başlandı mı?
1- hangi evrak için nereye başvuracaksınız?
2- hangi başvuru?

eğer e tebligat ile gelen vergi indiriminden bahsediyorsanız vergi indirimi belgesi ise vergi dairesinden rapor tarihine kadarki vergi indirimini alabilirsiniz.

@ahura1mazda
önümüzdeki hafta başı tekrar arayın. büyük ihtimalle sonuçlanır diye tahmin ediyorum. benim geçen yaz sonu 25 günde sonuçlanmıştı.
memur kuruldaki tüm raporlara aynı şeyi söyler.

yansimalar...hocam ekim ise 5 aya yakın sürmüş gibi...o kadar sürüyormu ya rapor alım vergi dairesine başvuru ankaraya giden tekrar gelen evraklar süresi,bana baya uzun geldi süre!!??

@Karaca bey 72

İstanbul engelli vergi dairesine geçen perşembe gittim. Ben zaten ilk oraya başvurmuştum. Oradaki memura e-tebliğat hala gelmedi dedim . Memurda bana "daha yeni imzalanmış dedi ayın 6 sında...sen gün içinde internetten bak e-tebligat i yollucam "dedi.
Lakin gelmedi..cuma gene gittim.

Evrak kabul bölmünde 1 memur var..ve hergün bu memur sıra ile değişiyor.. Başka bir memur raporu ve emeklilik evraklarını elden verdi bana.. Ve imza attırdı.." Aslını elden aldım diye imza attım. 12.10.2017 de başlayan serüven cuma günü raporu alarak bitti.. Ayrıca evrak verdiler..bu evrak ile emekliliğe başvurabilirsin dedi.. Bugün ssk ya gittim emeklilik dilekçemi verdim.

Ayrıca e-tebliğat gelecek dedi. O evraklar ilede vergi indirimi için başvuracaksın dedi. Ve e-tebliğatda bugün geldi.

@bülent73
Zaten engelli vergi dairesine ilk başvurduğumda 5 ayı bulur dediler.. Ben istanbuldayım.. Belki diğer illerde işlemler daha hızlı işleyebilir.

@ozgurmeric74
Özgür bey

Bugün ssk ya gittim..talep tahsis formunu doldurdum..engelli vergi dairensinde aldığım rapor ve evraklar ile teslim ettim. Bana takip numarası verdi. 1 ay içinde işlem biter dediler.

Evet e-tebliğat ile gelen evrağı söyledim.. Ben burasını pek anlamadım..bu evrak ile vergi dairesine başvurucam , sizin dediğinize göre "raporu aldığım tarihe kadar olan vergi indirimini alırsın" demişsiniz.

Yani paramı alacağız?

Lizbonkare...31 ocakta heyete girdim o tarihi başlangıç olarak baz alırsam 1.5 ay oldu halen raporum vergi dairesine ulaşmamış, birde daha bunun ankara kısmı var!!

yansimalar...aynen hocam istanbul en kalabalık il olduğu için uzun sürüyor...kuzenim kastamonuda 1.5 ayda haletti işini:)

@yansimalar

e tebligat ile gelen vergi indirimidir. alacağınız para %40-59 arası raporlarda aylık 31 tl dir. rapor tarihinizden işten çıkış tarihine kadar.

yanlız şunu söyleyeyim. forumda bazı arkadaşlar vergi dairesi bu parayı veriyor diyor. ben vergi dairesine gittiğimde vergi dairesi işyerinizden alacaksınız onlar düzeltme beyannamesi verecekler dedi.. isterseniz vergi dairesine gidip şansınızı deneyin. belki alırsınız.

Bugün Ankara'yı aradım %48 olarak raporum onaylanmış 15_20 gün sonra İstanbul vergi dairesi ne sonuçlar gider dediler darısı bekleyen diğer arkadaşların başına dileğiyle gelişmeleri buradan aktaracağım.

19/12/2017 vergi dairesine başvuru
02/01/2018 kurula girdim
23/01/2018 rapor bakanlığa gönderildi

Bugün itibariyle Ankara dan onaylandığı nı öğrendim telefona bakan beyfendi 15_20 güne sonuçlar vergi dairesi ne gider iş yerine gitme sürecini vergi dairesinden öğrenirsin iz dedi arkadaşlar.

benim anlamadığım..bazı kişilerin 2 ayda bazılarının 5 ayda sonuçlanıyor aynı yerde istanbul da oturmalarına rahmen!!??...benim heyete gireli 1.5 ay oldu raporum daha vergi dairesine ulaşmamış...yani benimkide takiben 5 aya yakın sürecek gibi!!??...raporum süreli nisan 29 unda bitecek ve neye göre hareket edeceğim bilmiyorum..bunca zaman raporumun vergi dairesine ulaşmaması normalmi ya!!??

Evet maalesef her kesin aynı zamanda sonuçlanmıyor bugün vergi dairesi ne gittim sonuç postayla geliyor Muş ,gelince gidip raporum u ve vergi indim belgesini isteyeceğim emekliliğe baş vurmak için en azından raporun aslını alırım

Merhaba

Rapor bağlı olduğunuz ilçe vergi dairesine gelmiyor mu? Ayrıca engelli vergi dairesi mi var? Varsa nerede?

doğruluk

Bağlı olduğun vergi dairesi bakmıyor bu işlere..
Örneğin biz istanbul beyazıt vergi dairesine kayıtlıyız.
Lakin vergi indirimi için "engelli vergi dairesi" var..oraya başvuruyorsun.

Selamlar,

Diğer arkadaşlara da yararı olsun diye soruyorum. Engelli vergi dairesinin adresi nedir?

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI - ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ SORGULAMA SERVİSİ

Akşemsettin Mah. Adnan Menderes Blv. Vatan Cad. 56 Maliye Kompleksi Fatih, İstanbul
0212 453 82 00

başvuru tarihi 07,12,2017 ....... hala bekliyoruz..arkadaşlar insafa geleceklerde gönderecekler. onaylanan indirimin vergi dairesi tarafından işyerine gönderilmesini bekliyorum...yazıklar olsun....

Moderatör tarafında düzenlendi:
istanbul40

Çok haklısın ama malesef sistem bu..
Ben 2017nin 10 ayında başvurdum , bu sene 3. Ayda elime geçti..
Gidip elden aldım belki dahada sürecekti.

E. TELİGAT VE E. BELGE SİSTEMİ İLE İŞLER 1 HAFTADA SONUÇLANIR...HALA NEDEN POSTA YOLUYLA İŞLER YAPILIYOR....
Acaba bizmi engelliyiz....yoksa bizim gibi düşünmeyen sistemmi......

Raporumu 20 Kasım 2017'de hastaneden çıkarttım. Hastane 23 Kasım'da İVDB'na postaladı. Ankara Maliye'ye gitti, onaylandı, İVDB'na geri geldi ve nihayetinde İVDB işyerime 05 Mart 2018 tarihinde e-tebligatla (ve normal postayla) geri gönderdi. Ben de işyerimdeki İK'dan 16 Mart 2018'de hem soft copy hem de hard copy şeklinde evraklarımı teslim aldım. Yaklaşık 5 ay sürdü. İstanbul'dan yapılan başvurular için tipik bir süre bu, zaten İVDB bana ilk başvurum sırasında 6 ay sürer demişti, demek biraz temkinli konuşmuşlar :)

Raporumu 20 Kasım 2017'de hastaneden çıkarttım. Hastane 23 Kasım'da İVDB'na postaladı. Ankara Maliye'ye gitti, onaylandı, İVDB'na geri geldi ve nihayetinde İVDB işyerime 05 Mart 2018 tarihinde e-tebligatla (ve normal postayla) geri gönderdi. Ben de işyerimdeki İK'dan 16 Mart 2018'de hem soft copy hem de hard copy şeklinde evraklarımı teslim aldım. Yaklaşık 5 ay sürdü. İstanbul'dan yapılan başvurular için tipik bir süre bu, zaten İVDB bana ilk başvurum sırasında 6 ay sürer demişti, demek biraz temkinli konuşmuşlar :)
istanbul40

Mehmet bey, hem e-tebligat yapılıyor hem de evrakların aslı normal postayla işyerine gönderiliyor. Raporunuzun "Maliye Bakanlığı Onaylı" aslı da işyerinize geliyor. Ve size teslim ediyorlar.

Yani biri diğerinin alternatifi değil, ikisinin de yeri ayrı.

Haklısınız ancak esas rapor elinize geçmeden bir işlem yapamıyorsunuz..e tebliğat göndermesininde bir anlamı yok...yani eskiden bütün evrakları işyerinize gönderiyorlardı.şimdi e tebliğatı gönderip arkasından evrakları gönderiyorlar..

sizce bu zaman çok uzun değilmi....

çözüm kolay bulunduğuz ilde bir hastane verği dairesine çalışır sorun çözülür...çözüm bu kadar kolay iken işler neden zorlaştırılır...

başvurduğunuz verği dairesi hastaneden çıkan sonucu direk ankara verği dairesini göndermesini isteyebilir......aradaki gidiş gelişler biter.

şimdi emeklilik için sgk başvurdunuz diyelim sgk yine verği dairesine yazı yazıyor...buda mantıksız....elinizdeki verği yazısını dikkate almıyor...

Arkadaşlar müracaat işyerinin bulunduğu yerdeki vergi dairesinemi yoksa herhangi bir vergi dairesinemi yapılır.

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI - ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ SORGULAMA SERVİSİ

Akşemsettin Mah. Adnan Menderes Blv. Vatan Cad. 56 Maliye Kompleksi Fatih, İstanbul
0212 453 82 00
istanbuldaysanız çogunlukla burasıdır....
başvuru için işyerinizen alcağınız yazı ve başvuru dilekçesi örnekleri internet verği dairesi sayfasından çıkarıp .işyerine onaylatıp gidiniz...aradaki zaman kaybını azaltır....

@istanbul40

Mehmet bey, bugün yaptıklarımı size anlatayım. E-tebligatla gelen 2 adet üst yazı ve Maliye Bakanlığının onayladığı %76 oranlı Engelli raporumla Unkapıdaki SGK müdürlüğüne gittim. Herkes gibi 12 nolu oda için sıra numarası aldım. Sıra bana gelince, oradaki memura elimdeki 2 üst yazıyı ve onaylı engelli raporumu verdim. Yalnız burada dikkatinizi çekmek istediğim bir şey var: Verdiğim belgeler e-tebligatla gelen bilgisayar çıktıları. Normal şartlarda resmi değeri yok. Ben renkli çıktı olarak aldım, tek fark bu.

Memur belgeleri inceledi ve sisteme bilgileri girdi. Sonra bana bir form verdi, doldurdum. Git bu belgelerin birer fotokopisini çekip gel bana dedi. Ben de bunlar zaten fotokopi, önemli değil sizde kalabilir dedim. Ama bu rapor renkli, orjinal bu dedi. Ben de yok değil, ben renkli çıktı aldım dedim. Neyse, evraklarımı ve doldurduğum formu aldı, sonra biraz bekleyin sizi çağıracaklar dedi. 15 dk kadar bekledim. 12 nolu odadan bir bayan çıktı, bana 2 evrak bir de el yazısıyla üstüne adım-soyadım-tarih ve dosya numarası yazılı bir kart verdi. Genç bayan, "Bu evraklar emekliliği hak ettiğinize dair resmi yazı, bunu iş yerinize verip emeklilik işlemlerinize başlayabilirsiniz" dedi. "Bu kartı da 1 kat aşağıdaki arşive indirin, dosyanıza işlensin bu evrak" dedi. Ve bekleme süresi de dahil tüm işlemlerim toplam 30 dk'da bitti Mehmet bey.

Yani dediğiniz gibi elimizdeki yazıyı dikkate almıyor filan değiller. Basbayağı dikkate aldılar. SGK'nın sistemine raporumu işlediler. O sistemde artık %76 engellilik oranı ve ikinci dereceden vergi indirimiyle [FONT=sans-serif]"[/FONT]....... ya da "506 sK. geçici 87/D" maddesine göre şu an itibarı ile emekliliğe hak kazandınız" yazıyor. Biliyorum çünkü o sisteme ait ekran çıktısını da üst yazının yanında verdiler.

Eğer Allah bana hususi ayrıca bir yardım ve lütufda bulunmadıysa, düşündüğünüz kadar zor değil demekki bu işlemler artık :)

Darısı sizlerin başına inşallah

Erdoğan :)

Son düzenleme:
Bilği için teşekkür ederim. 5 yıldır bu raporlarla ugraşıyorum .her gün birşey değişiyor..2 yıl süreli ilk raporum ikincisi 2 yıl süreli..artık gına geldi....
eskiden sgk maliyeye yazı yazıyordu şimdi demekki e tebligatı kabul ediyor..
Benim e tebligat geldi ancak ONAYLI rapor ve bakanlık yazısı postada bekliyoruz...
şimdi emeklilik için sgk ya vereceğimiz evraklar
1.maliye yazısı
2.vergi dairesi yazısı
3. onaylı saglık raporu ile sgk başvuruyoruz...
ve aynı gün emekli olur yazısını alıyoruz...
Demekki elimize geçecek evraklarla hiç beklemeden emekli olur yazısı alacağız...ugraşmayacağız...buğünün en iyi haberi..yeniden teşekkürler..

Moderatör tarafında düzenlendi:
@istanbul40

Yardımcı olabildiğime sevindim.

Mehmet bey, onaylı rapor zaten e-tebligatın ekinde var. Size verirler e-tebligatla birlikte çıktı şeklinde. Bu yeterli sizin için. Eğer vermedilerse, e-tebligatın en altındaki PIN numarası ile vergi dairesinin e-belge doğrulama sitesine girin, gerekli bilgilerle giriş yapın, size hem 2 üst yazıyı hem de onaylı engelli raporunuzu pdf şeklinde veriyor. İndirin bu belgeleri bilgisayarınıza, alın çıktılarını güzelce, doğruca Unkapanı SGK'ya gidin, hepsi bu işte.

E-belge doğrulama sitesinin linki:
https://intvrg.gib.gov.tr/intvrg_si...926bc259dbc75e39dd8e202535fd70a7098396c74a6f7

Son düzenleme:
Erdogan Er

Erdoğan bey merhaba öncelikle hayırlı olsun,

bende vergi indirim sonucunu bekliyorum.Eğer onay gelir, Ankara’dan.e/tebligat yapılır ise belgelerle birlikte Unkapanı’na mı başvurucam yoksa bağlı bulunduğum Güneşli Sgk’ ya mı?

ahura1mazda

Merhaba Uğur bey, teşekkür ederim.

Unkapanı SGK yaklaşık 5 şubenin emeklilik, sigorta kolu-prim-gün birleştirme-emeklilik hak ediş yazısı gibi işlerine bakıyor. Zemin kattaki duyuruda bu 5 şubenin adı yazıyordu, maalesef Güneşli bunlardan birimi değil mi hatırlamıyorum. Olmama ihtimali yüksek.

Siz en iyisi bu bilgiyi aşağıda verdiğim telefon ya da e-posta adresinden sorarak teyit alın. Boşu boşuna Unkapanı'na gitmeyin.

Unkapanı Sosyal Güvenlik Merkezi
Merkez MüdürüMustafa MANDIRALI
Telefon(212)534 69 30
Faks(212)635 08 25
AdresUNKAPANI SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ ATATÜRK BULVARI NO: 21 ZEYREK FATİH İSTANBUL
E-postaunkapanisgm@sgk.gov.tr

Sayın erdogan bey buğün çıktıları işyerinden aldım..Ancak orjinal sağlık raporunu daha sonramı yani postaylamı geldi....bu çıktıları direk kullanabiliyoruz değilmi....başka birşey istemiyorlar....

Gerçekten bu işe yeni başlayanlar için zor....yapacakları işleri bilmedikleri için ...kimseye soruda sorulmuyor..

istanbul40

Merhaba Mehmet bey, yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi ben e-tebligat çıktılarıyla gittim ve kabul ettiler. Ben MB onaylı raporumun aslını da almıştım işyerimden ama lazım olmadı. Raporumun aslı işyerime e-tebligattan ne kadar sonra geldi bilemiyorum.

Kolay gelsin size, inşaallah hayırlısı ile hallolur işleriniz.

Hayır başvurmadım haziran ayını bekleyeceğim ..bütün işleri ozaman bitireceğim.

ozgurmeric74

Merhaba,

Biraz önce Ankara’yla görüştüm. Çok şükür Raporum aynen gittiği gibi süresiz onaylanmış ve 15 gün içinde vergi dairesine bildirilecekmiş. Bundan sonra emeklilik işlemleri için nasıl bir yol izlicem? E tebligat mı beklemem gerekiyor?

Üst Alt