Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvuru süresi ve takibini nasıl yapmalıyım?

@ahura1mazda

evet yazı önce istanbul vergi dairesine gelecek. onlarda işyerinize hitaben vergi indirimi yazısı yazacaklar.sonrasında işyerinize e tebligat ile gelecek.

yazıyı aldıktan sonra eğer engellilikle alakalı emeklilik yıl ve prim gününüzü doldurduysanız işten çıkış alarak sgk ya başvurabilirsiniz.
ama tavsiyem işyeri çıkışı almadan sgk ya gidip emekli olur yazısı alıp işyerine vermeniz.

opssssssssss, sildim bile :) Kusura bakmayın Özgür bey...

Son düzenleme:
@Erdogan Er

önce çıkış almadan emekli olur yazısını alıp işyerine vereceksiniz ki işyeri çıkışınızı 14. maddeden ([FONT='inherit']14- Emeklilik için yaş dışında diğer şartların tamamlanması) yapsın ki kıdem tazminatı alma problemi yaşanmasın diye.sonrasında işten çıkış bildirgesi, vergi indirim yazısı ve rapor fotokopisi ile emeklilik için sgk ya başvuru yapabilirsiniz.ancak işyeri ile alakalı güven duygunuz var ise yazıyı alıp vermenize gerek yok. ben mesela yazı almadan 14. maddeden çıkış yapıp öyle sgk ya başvurdum. önemli olan işten çıkış kodunun 14. maddeye göre yapılması.[/FONT]

ozgurmeric74

Cevap için tşkler.

Ben vergi indirimine hak kazanmak için arkadaşımın şirketin de SGK’lı göründüm ve başvuru yaptıktan sonra da SGK çıkışımı yaptırdım ve çıkış belgesi elimde. Dolayısıyla tazminat gibi bir durumum yok. Sanırım yazışmalar bitip e tebligat SGK’lı göründüğüm şirkete ulaştığında çıktı alış başvuru yapabilecem? Vergi dairesi posta yoluyla fiziksel olarak da evrak gönderiyormuş onu beklememe gerek var mı?

@ahura1mazda

hayır beklemenize gerek yok. şirketin eğer kep adresi varsa sadece e tebligat ile gelir. posta yoluyla gelmez. e imzalı ve barkodlu gelecektir. sadece çıktı yeterlidir. zaten siz vergi indirimi belgenizi verseniz dahi sgk vergi dairesinden teyid yazısı alacaktır.
hayırlı olsun.

ozgurmeric74

Abi dün de gittim vergi dairesine “raporunuz sürekli ve aynı oranda onaylanmış,eviss deb takip edin” dediler.Ne zaman tebligat yapacaksınınız diye sordum,aynı cevap deli olucam yaw.Sadece tebligata kaldı iş

ahura1mazda

uğur kardeşim istanbulda e tebligat gelmesi maalesef 1 ayı buluyor hatta geçiyor. aynı yoldan bende geçtim. gittim sordum aynı cevabı aldım.
mecbur bekleyeceksin. benim onaydan sonra tebligat gelmesi 44 gün sürmüştü.

ozgurmeric74

Sorma abi yaw,bir de vergi dairesinde ki memurun tutumunu görsen “beyefendi neden geliyorsunz ki,Eviss’den bakın” falan.Hayır hak ettiği gibi cevap vericem ulan işim tıkanır diyorum boşver.Sanki keyiften gidiyoruz!! Neyse en azından raporun süresiz onay almasına şükrediyorum.Rapor onayı için aylarca bekleyen var varmış.

Selamlar. Benimde vergi indirimim /53 ile onaylandı. Kontrol ettiğimde bugün tarihiyle izmir vergi dairesinden sonuç iş yerine gonderildi yazıyor. Sizce sonuç iş yerine kaç günde gelir. Teşekkürler.

Sener2502

işyerinizin kayıtlı kep adresi varsa e tebligat ile anında gelmiştir.
muhasebecinizden şirketin e tebligatlarını kontrol etmesini rica edin.

Size bu yazıyı yazdıktan sonra şirket muhasebecisine sordum evet aynı gün geldiğini söylediler. Şimdi yarın emeklilige başvuracağım. Nasıl bir yol izlemeliyim hangi evraklar gerekli. Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar size gelen e tebiğat sonuçlarını vergi dairesi yazısı.ve raporun fotokopisini sgk emeklilik işlemlerine başvurun..
onlar aynı gün içinde size verği indiriminden emekli olur yazısı verecekler..

işyerinize gidip çıkış yapıp tekrar sgk emeklilik için başvuruyorsunuz...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Vergi dairesi yazisi ve maliye yazisi nedir. Bizim iş yerine gelen vergi indirim yazisindanmi bahsediyorsunuz.

Sener2502

öncelikle size tavsiyem işyerinizden alacağınız tazminat ile alakalı problem yaşamamanız için başvuru öncesi sgk ya gidip (vergi indirimi ve raporunuzla) emekli olur yazısı almanız.
bu yazıyı işyerinize verdiğinizde sizi 14. maddeden ([FONT=&quot]14- Emeklilik için yaş dışında diğer şartların tamamlanması) çıkışınızı yapmaları gerekir.
sonrasında işten çıkış bildirgeniz , vergi indirim yazınız ve raporunuzla bağlı olduğunuz sgk şubesine gidip işlemlerinizi başlatabilirsiniz.[/FONT]

doğrudur..vergi indirim yazısı..
vergi indirim yazınız ve raporunuzla bağlı olduğunuz sgk şubesine gidip işlem yapabilirsiniz...

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Yarın aynen söylediğiniz gibi sgk ya başvurup işlemlere başlayacağım. İnşallah bir sorun çıkmaz.

Kisisel basvuru ile ise girdikten bir hafta sonra basvuruyu yaptim.onaylandi.evrak olarak ise giris bildirgesi isyeri yazisi imza sirkusu ve isitme testi fotokopisi gonderdim.goz icin evrak gondermedim.sorun olmadi.50 gunde sonucu ankara dan ogrendim.

E tebligat

Vergi dairesinden e tebligat iş yerine nekadar zaman da ulaşır.?iş yerine gönderildiğini nasıl öğrenebilirim.? Teşekkürler.

@ergül. vergi indirimi yazınız elektoronik posta ile vergi diresinde iş yerinizin kayıtlı olduğu adrese gönderilir bunun kontrolünü ancak iş yerindeki muhasebe bölümü yapar

İşlemleriniz tamamlanmiş ise onay süresi bitmiş ise 1 hafta içinde gönderilir bu yoğunluğa görede değişe bilir.

Merhaba

Ben Fatih'ten engelli raporu başvurumu yaptım, Ankaraya gidip gitmediğini nasıl takip edebilirim (eviss sitesinde çıkmıyor şu an)

ozgurmeric74

Abi slm.

Sonunda e tebligat geldi,rapor gittiği gibi onaylanmış ama süre vs. İbaresi yok. Gelen yazılarda” 3. Derece vergi indiriminden faydalandırılması gerekmektedir” yazıyor.sanırım sürekli olarak onaylandı, yanlış mıyım?

umut2135
Cevap için Çok tşkler,
Süre konusunda bir ibare göremeyince sormak istedim. Şimdi son düzlük olan SGK başvurusu var umarım ordanda sorunsuz bir cevapla emekli olmayı başarırım :)

@ahura1mazda
gözün aydın.evet yazıda eğer bir tarih yoksa süresiz onaylanmıştır.
eğer emeklilik şartlarını tamamladıysan prim günü sigortalılık yılı gibi, emeklilik için önünde bir engel kalmamıştır.

ozgurmeric74

Tşkler abi,

Emeklilik başvurusunda son aldığımız maaşın yüksek görünmesi etkili oluyor mu? Ona göre haziran da ikramiye alıcaz maaş Yüksel görünecek bekliym diyorum ama??

ahura1mazda...hocam vergi indirimin ve emekliliğin hayırlı olsun....darısı benim gibi bekleyenlerin başına inş..:)

Emekli maaşınıza bir etkisi olmaz ama 1 Temmuz'da kıdem tazminatı tavan sınırı yükselecek ve emekli olacağınız işyerinden alacağınız kıdem tazminatının toplamına etki edecek. Ben olsam 1 Temmuz'daki artışı beklerdim...
ahura1mazda

Merhaba,
Ankara ya bu ay yada geçen ay başvuru yapanların sonuçları muhtemelen haziran ortası ve sonu gibi gelir zira ben 30 nisanda vergi dairesine raporumu verdim aynı gün Ankara ya gönderildi tahmini haziran ortası gelir Erdogan Er sizin verdiğiniz bilgiyi de baz alırsak haziran da emeklilik başvurusu yaptığımızda temmuz maaşını da almaya hak kazanacağız fakat tazminat tavan sınırının artmasını beklersek ağustostaki maaşı almaya hak kazanacağız.Sizce hangisi mantıklı artış yüzde olarak ne kadar etki eder.

Üst Alt