Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvuru süresi ve takibini nasıl yapmalıyım?

ozgurmeric74...özgür bey...23 ocak ta müracat ettim ben vergi indirimi için...eviss de halen hastaneden rapor bekleniyor ibaresi normalmi sizce??...teşekkürler..

İstanbul , İzmir, Ankara ve Kocaeli var ama Gaziantep bilmiyorum . İstanbul da vergi dairesi ne evrakları teslim edince sorgulama yapmak için site adresi veriyorlar .

Arkadaşlar istanbuldan başvuru yapanlar için yaklaşık başvuru tarihi ile gönderim tarihi en aşagı 20 gün,ankaraya gitti diyelim yaklaşık 50 gün ankara,ankara gönderiyor yaklaşık 20 gün istanbul,istanbulda sıraya girip 20 gün işyerine gitmesi diyelim ,

siz anlayım 110 gün ile 120 gün arası sürüyor..yanlışsam yanlış deyin arkadaşlar...teknoloji çağında kagnı hızıyla giden bir işlem...

kimi kime şikayet edelim.....devletimi,devlet kim biziz...bizim gibi insanlar işini yapmıyorlarsa devietin suçu nedir...

bulent73

evet normal. hastaneden istanbul vergi dairesine gidecek oradan ankaraya gidecek. hastane direk ankaraya göndermiyor. tahminimce hastane raporu istanbul vergi dairesine ulaştırmıştır. ama vergi dairesinde yoğunluktan sırada bekliyordur.

benim raporum yaklaşık 25 gün önce ankaradan gönderilmiş hala verği dairesinde ekmek sırası bekliyor...siz düşünün işyerine gelmeside 1 ay sürer yani 110 günden aşağı olamaz....daha aşağısını veren varmı....komik vallahi aglanacak halimize gülüyoruz....

bulent73

Merhaba Bülent bey, bence çok normal bu süre. Benimki yaklaşık 2 ay sürdü. Biraz daha sabredin bakalım :) Sonu hayırlı olur inşallah.

Raporum Ankaradan İstanbuldaki engelli vergi dairesine gelmiş..
Geçen hafta aradığımda 2-3 haftada e-tebligat olarak işyerinize ulaşır dediler..
Bugün kendim gittim .
Memur tek bir imza kalmış dedi..3 gündede ,3 haftada da ulaşabilir dedi..
Malesef çok ağır işliyor sistem.

Anlaşılan İstanbul dışında ki yerlerde işlemler daha kısa sürede sonuçlanırken İstanbul da gidip gelmesi ve şirkete gönderilmesi daha uzun sürmekte olup süre birazda şansa göre değişiklik göstermektedir burada kafa karıştıran sürenin herkes için aynı olmaması yapılan yorumlara göre hareket edilmemeli 4 ay gibi bir sürenin beklenmesidir.

12.10.2017 de vergi dairesine başvurdum. Hastaneye sevk etti..
30 10.2017 Haseki hastanesinde heyete girdim.
06.12.2017 de evisde " rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor." Diye yazmaya başladı..
Daha sonra Ankara yı aradım %53 rapor çıkmış..
Bu rapor istanbuldaki engelli vergi dairesine ulaşmış.
Son bir imza kaldı dediler..
E tebliğat göndericekler..3 gün de 3 hafta sürebilir dediler

Süreçi merak eden arkadaşlar için ayrıntılı yazdım.

2 Ocak da Beykoz devlet hastanesin de heyete girdim 23 Ocak da rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor yazısı çıktı bu hafta Ankara'yı aradığımda kurul da diyorlar ,sonuç olarak hastaneden vergi dairesi ne bile gitmesi farklılık gösteriyor.

Merhaba

Raporların aslını vergi dairesine göndermek gerekiyormuş. Raporun renkli fotokopisini çeksek olmaz mı? aslı gibi olacak zaten?

Hiçbir evrak da fotokopi kabul etmiyor lar iş yerinden aldığın çalışıyor belgesi için bile fotokopi diye vergi dairesi deki personel bir arkadaşın işlemini yapmadı raporu aslı gibidir yaptır bence birdaha uğraşma

Selam arkadaşlar. Vergi indirimine başvuru yaptığım işyerinden ayrıldım. Şuan ''Rapor Bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor'' yazıyor. Vergi dairesindeki bayana sorduğumda dilersen vergi indiriminin aslını vergi dairesinden de alabilirsin demişti. Ben eski işyerine gidip uğraşmak istemiyorum.

Vergi indirimim sonuçlandığında vergi dairesinden aslını alabiliyorum değil mi?

Ayrıca farklı bir işyerinde işe başlayacağım. Bu vergi indiriminin fotokopisini çekip her işe girişimizde veriyoruz değil mi? Biri beni bu konular hakkında aydınlatırsa çok sevinirim.

Merhaba, raporu aslı gibidir nereden yaptırabilirim? Noter yapar mı?

doğruluk

Zannedersem Kanuniden aldınız raporu. Önce raporun fotokopisini çektiriyorsunuz. Sonra hastanenin içinden çıkışta solda baş hekimlik var. Girişte bir memur var. O aslı gibidir damgası vuruyor.

%64 engelli raporum var

merhaba;
1985 yılında ilk sigorta girişim oldu şuan ise 4771 günüm bulunmaktadır ve %64 engelli raporum var engelli olarak emeklilik için başvuru yaptım vergi dairesine bu sonuç tam olarak ne zaman gelir ve emekli olabilmem mümkünmüdür...

mustafa03
Vergi indiriminiz onaylanır ise
süre ve hizmet yılınız oluşmuş fazlasıyla
Vergi indirimi onayınız 2 ay içerisinde sonuçlanır.

ozgurmeric74...vergi indirimi ile istanbul da emekli oldum diyelim başka bir ile taşındım vergi indirimide 2 yıl süreli diyelim..sgk ya adres değişikliğini hemen bildirmemiz daha mı iyi olur?..süre doldumu o ilin devlet hastahanesine sevki sebebi ile??...birde süre dolmadan ne kadar önce sgk ya müracat etmek daha iyi daha garantili olur??...teşekkürler..

bulent73
hayır hemen bildirmenize gerek yok. kontrol süresi dolmadan 45 gün öncesinden sgk ya başvurup ikametinize en yakın yetkili hastaneye sevk alırsınız.

arkadaşlar merhaba
15/10/2001 ilk işe girişim
4281 gün prım var
%47 engellı raporum
2015 rapor aldığım yıl
su an çalışmıyorum
sorum vergi indirimi için ne yapmam lazım

Bugün şükür raporumu engelli vergi dairesinden elden aldım..
Pazartesi emeklilik işlemlerine başlıcam..
e-tebliğat olarak gelecek evraklar ile vergi indirimine başvurabilecekmişim.

ozgurmeric74
Arkadaşlar..
2017'nin 10 . Ayında başlayan vergi indirimli emeklilik işlemlerim nihayet sonuçlandı..cuma günü raporumu ve emeklilik için gerekli evrakları engelli vergi dairesinden elden aldım...
Oradaki memur şunu söyledi bu evraklarla emekliliğe başvuru yapabilirsin dedi..
Ayrıca e-tebliğat ile sana ulaşacak evraklarla da vergi indirimine başvurabilirsin.

Ben bugün emeklilik işlemlerini yaptım..
Ayrıca az öncede e-tebligat gelmiş..
1-Bu evraklar ile nereye başvurucam?
2-Bu başvuru ne için oluyor?

ozgurmeric74

abi merhaba, 08.02.2018'de vergi indirimine başvurdum. geçen hafta Ankara Sağlık Kurulu'nu 0312-415-32-18'den aradım memur "raporunuz sağlık kurulunda görünüyor 20-25 gün sürer" dedi.2 hafta önce aradığımda da aynı şeyi söyledi sürekli 20-25 gün diyor otomatiğe bağlamışlar. :) şaka bi yana daha en kadar sürer?

heyete girdikten kaç gün sonra sorgulamada raporunuz bakanlığa gönderildi yazısı çıkıyor arkadaşlar??...teşekkürler..

Sayın yansımalar hangi vergi dairesi nden raporunuzu aldınız.Vergi dairesi elden evrak vermiyor diye biliyorum ,bizde istersek alabilir miyiz.

Üst Alt