Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurum ne kadar zamanda sonuçlanır?

SinanBl

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar

27.02.2018 tarihinde başvurdum fakat halen bir cevap gelmedi sizce bu normalmi bilgisi olan lutfen bilgilendirirmi .

Arkadaşlar bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim benim bütün şartların emeklilik için yerine getirildi ben şahsi müracat ile engelli raporu aldım rapor geçen hafta 61 ile onaylanmış ankara raporu bulunmuş olduğum maliye göndermiş sorum burada ssk yı kendim kendim bir tanıdığımın yanında yatırtıyorum ücretide ben ödüyorum bu aşamada ssk yı iptal ettirebilirmiyim yani bu gün itibarı ile çıkışımı alabilirmiyim yani boşuna ssk ücreti ödemeyim

@ceyhan01 ben konuya hakim değilim ama hakim olan biri cevap verecektir. tam bir şeyden emin olmadan kendi başınıza hareket etmeyin

çünkü yapacağınız ufak bir hata belki de size 3 veya 4 ay zaman kaybettirecektir

bu forumda bu konu hakkında bilgi sahibi olan çok iyi kişiler var, yazınızı görürlerse cevap vereceklerdir...

@ceyhan01

çıkış yapabilirsiniz artık. prim ödemenize gerek yok. raporunuz onaylanıp gönderilmiş.vergi indirim yazınız sigortalı olduğunuz işyerine e tebligat ile gelecektir. takip edip oradan alabilirsiniz.

SinanBl ankara sağlık kurulu tel burdan bilgi almaya calış raporun ne aşamada olduğunu söylerler 0312 4153205.

Ben Ankara gidince onaylanmasını beklemeden çıkış yaptım. Boşuna ödeme

umut2135 nin verdiği telden öğrendim 43 le gitmişti aynen onaylanmış gönderilmiş vergi dairesi 30-04-2018 te Ankara ya göndermişti

SinanBl kardeşim ben 15 kasım 2017 de başvurdum 15 nisan da sonucum geldi. 5 ay

Arkadaşlar merhaba aranıza yenı katıldım. Şekerden 30 tansiyondan 10 hiperlipidemiden 10 ve cildiye 5 puan olmak üzere %46 raporu 22.05.2018 de aldım. Vergi indirimine başvurdum. Rapor 5 yıl süreli Ankara merkez sağlık kurulundan onaylanırsa engelli erken emeklilikten emekli olabileceğim. Ankara dan sonuç 2 veya 3 sayfamı geliyor.

Rapor 2 veya 3 ayda mı geliyor demek istedim.

Benim rapor ankaradan onaylanmış 12 gün önce adana vergi dairesine gönderilmiş evis te halen sonuç bekleniyor yazıyor sorum burada olacak ssk mı kendim bir arkadaşın iş yerinde yatırtıyorum vergi indirimi sonucu iş yeri adresine e tebligat ile mi yoksa normal posta yolu ile mi ulaşıyor çünkü bu iş yerinin e posta adresi yok emeklilik için sormuştum

Merhaba arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz sigorta başlangıcı 2000 yili toplam 3825 günüm oldu ne kadar gün daha yatırmam gerekiyor vergi indirimi emekliliği için birde ben yetim aylığı alıyorum aylık kesilmesin diye isteğe bağlı bağkur yatıyorum son 2 ay kala çalışıp ssk dan yatırmam gerekiyormus bilgi verir misiniz

Kardeşim normalde benim ki 5 ay sürdü ve 100 de 40 gitti 40 olarak onaylanıo döndü. Sen prim sayısını yakalamıssın 3600 gün.. vergi indirimi yazın geldikten sonra olur insallah

Arkadaşlar merhaba,

Ankara'dan onaylanan vergi indirimi İstanbul vergi dairesine ve e-tebligat olarak iş yerine kaç günde gelir acaba? Yardımlarınız için teşekkürler.

ozlm34
işyerine tebliği 45 gün sürebilir.benim 23 Agustos'ta onaylanıp istanbul'a gönderilmişti. işyerine tebliği 6 ekim.

Ben 26 Nisan 2018 de başvuru yaptım. Aynı gün yollandığı söylendi ve geçen hafta aradığımda çok iyi bir memura denk geldim. bana dediği temmuz içinde evrakınız gelir dedi. İnşallah dedim ve bekliyorum o gelinyece kadar ssk da ilerlemiş oluyor :)

Vergi indirimi bekleyen arkadaşlara yardımcı olması adına bende 2018 mart ayında başladığım serüveni sizlerle paylaşayım.

14/03/2018 Vergi dairesine müracaat ve hastaneye sevk
20/03/2018 Hastanede muayene ve sağlık kurulu
21/03/2018 Raporun hastaneden maliyeye gönderilmesi
13/04/2018 Raporun İstanbul maliyeden Ankara'ya yönlendirilmesi
05/06/2018 Ankara onay
04/07/2018 Vergi indiriminin işyerine tebliği

Raporum %55 le gitti ve aynen sürekli olarak onaylandı. Bundan sonraki süreçte emeklilik işlemlerine başlayacağım. O sürecide sizlerle paylaşırım. Bütün bekleyen arkadaşlara allah kolaylıklar versin. Sağlıcakla kalın...

Merhaba Arkadaşlar 27 mayısta vergi dairesinden merkez sağlık kuruluna giden %46 raporum için sonucunu sordum. ķurulda dediler. Ağustosun 2. haftası tekrar aramamı söyledi. Normal mi bana biraz zaman fazla geldi

bende rapor ankaraya gönderildikten sonra çıkış yaptım çünkü prim asgariden yatırılıyor oda emekli maaşını düşürüyor.

4 mayis ta ankara ya giden raporumun temmuz un ikinci haftasi cikacagi soylendi. Aradim, haftaya tekrar aramami soylediler.

anladığım kadarı ile raporun ankara ya gidip işyerine tebliği arasında genel de 3 ay var..tabii bu şehir yoğunluğuna göre değişiyor...benimki de 1 haziran ankaraya gönderilmesi gözüküyor eylül başları gibi bekliyorum bende hayırlısı ile..?...herkes için de hayırlısı olsun inş.

Arkadaşlar indirim yazınız size uzun süre sonra gelirse şunu yapın.
1.iş yerinizin baglı oldugu vergi dairesine gidin

2.kararda yazan (...? ......) tarihten itibaren faydalanır diye yazan tarihten başvurdugınuz bugü e kadarki ayların VERGİ İNDİRİM İADESİ'ni isteyin.

Geriye dönük vergi indirim haklarınızı vergi dairesinden isteyin.
Ben 7 aylık geri aldım.

Arkadaşlar merhaba,
29.05.2018 tarihinde Vergi Dairesi tarafından Ankara merkez sağlık kuruluna giden %46 raporum için dün sonuç öğrenmek için aradım.
Sonuç %46 ile onaylanmış ve 10 gün içinde Vergi Dairesinde olacağını bildirdiler. Vergi indirim sonucu bekleyen arkadaşlarında inşaallah aynen sonuçlanır. Vergi İndirim yazısı tebliğ edildiğinde emeklilik işlemleri için SGK kurumuna müracat edeceğim. SGK ya gidip emekli olabileceğime dair yazı alıp işyerine o yazıyı verip emeklilik nedeniyle işten çıkış yaptırıp işten çıkış belgesiylede emeklilik için müracat edeceğim diye biliyorum doğru mudur? Ayrıca işyerim kıdem tazminatı ödeyecek.
Bildiklerimin doğruluğu konusunda teyit eder misiniz.

ceyhan01
SSK'yı iptal et. Sıkıntı olmaz

14ramazan
Öncelikle hayırlı olsun. Sonucun maliyete gelmesini beklemeden SGK ya emeklilik işlemlerini başlayabilirsin.

Çünkü SGK başvurunuzu alırken vergi indirim sonucunu teyitleştirmek için maliyeyle yazışmakta. Siz sadece bu ay bitmeden sonucunbulunduğunuz ilin sistemine düştüğünü öğrenin.öğrendikten sonra hemen emeklilik işlemleriniz başlatın. Ve zamandan kazanın

Üst Alt