Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurum ne kadar zamanda sonuçlanır?

engelilik sgk vergi indirimi sitesinden tc no ile sorgulama yapıyor ve sonrasından dosyaylan ilgili yazı ile
Bilgi istiyor vergi indirimi yazısı herkeste olmuyabilir olmayıncada bu yol izleniyor emin olmadığım bilgisini bilmediğim konu ile kimseyi yönlendirmem zaten bilginiz olsun.

Mantıken kişi vergi indirimine başvurduktan sonra ayrılabilir yada işyeri çıkarabilir. Vergi indirimi alınca emekliliğe başvurur yada başvurmaz. Tamamen farklı şeyler aslında.

arkadaşlar bursa vergi dairesi başkanlığına evrakları verdim
ancak sizler gibi süreci internetten takip edemiyorum
evis istanbul/ankara v.s bakıyorum olmuyor
bu süreci internet ortamından nereden takip edebilirim
yardımcı olursanız sevinirim

Selam,

13.09.2018'de sürekli olan %66 engelli raporumu ve diğer evrakları Fatih'teki İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'na elden teslim etmiştim. Bugün 16:19'da 0312 4153218 nolu telefonla ilgiliye ulaştım. Raporumun %66 ve sürekli olarak onaylandığını söyledi. Evrakların 15 gün içerisinde İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'na ulaşır dedi.

Sonuç henüz eviss sistemine yansımamış. Beklemek sıkıntılı bir süreç, bekleyen arkadaşlara sabırlar dilerim.

:: İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ::
BAŞVURU DURUMUNUZ
21.09.2018 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

[FONT=sans-serif]ben vergi indirimimi aldım sgk ya bildirmek zorunda mıyım ? bildirmezsem ne olur ? [/FONT]

@emreylcn ; vergi indirimi onaylandıktan sonra kişinin emeklilik şartları oluştuysa (prim günü ve sgklılık yılı dolmuş + mecburi yaşı bekliyorken) ve kişi emekli olmak istiyorsa sgk'ya başvurur. Vergi indirimi sonrası emeklilik şartların oluşmadıysa veya oluşup da emekli olmak istemiyorsan bildirmene de gerek olmaz.

arkadaşlar vergi indirimi için işyerimi gelen yazıyı alamadım bu önellimi bayagı oldı 4 yıl falan olmuştur ileride bir sorun olurmu

arkadaşlar pirim gunum doldunda yıl dolmasada sskdan işten çıkış belgesi alınırmı nasıl olsa pirim gunu doluyor yılı beklemek kaydıyla vergi indirimim var 55 onaylı

Nisan ayında maliye bakanlığına raporum gönderildi ama halen vergi indirim cevabım gelmedi neden olabikir 7 aya girdi

Ankarada ulaşabilecegim bir numara yok ya meşkul caliyor yada acan olmuyor vergi indirim cevabim gelmiyor 7 ay oldu

Göksel yılmaz

Benim raporum ankaradan 4.5 ayda geldi.
Bulunduğunuz yerdeki defterdarlık/ vergi dairesine muracat etmenizi tavsiye ederim
Oyu günler

merhabalar, ben gecen sene heyetten %50 oradında raporumu aldım. Fakat hala vergi dairesine gitmedim. Yanlıs bilgilendirmeden dolayı. Emekliliğe yakın basvuru yaparsın dediler. Ocak ayı itibarıyla emekliliğe hak kazanıyorum. Ama raporu gecen yıl aldım. sinmdi gitsem bir srun olur mu? raporum 2 yıl süreli bu arada

Bir sorun olacağını sanmıyorum.cunku sizin raporunuz 2 yillikmis.raporunuzu zaten yenilemeniz istenmiş.dolayisiyla yeni raporunuzu alana kadar ekisi geçerli
Vergi dairesine başvuru yaptıktan sonra onayın ankaradan gelmesi yaklaşık 4 ay sürüyor .
Tekrardan geçmiş olmuş

yok hayati kardeşim ben bu gün istanbul vergi dairesinden bir beyle görüştüm sizin daha gelmesi 1-2 ay sürebilir dedi 7 ay oldu benimde ve ben kamuda çalışmaya başladım 8. ayda bütün haklarım emekli sandığına devir oluyor ve benım suan hak ettiğim maaş otomatikman 4/1 düşecek emeğime yazık olacak :(

Merhabalar arkadaşlar benim bir sorum olacak 07.04.2020tarihinde bakanlıkta onay bekleniyor yazıyor evisste acaba bu rapor nezeman gelir sonucu cevaplarsanız sevinirm

çotanaklı_28

Merhaba,

pandemi sürecinin GIB merkez sağlık kurulunun çalışmalarını etkilemesi nedeni ile şu dönemde Ankara'ya ulaşmasından sonra ortalama 9-12 ay gibi bir zamanda sonuçlanıyor.

Üst Alt