Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi Başvurusu sorgulama siteleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Özzy

Rica ederim. Benim ki başvuru tarihinden bugün 158bgğn oldu vergi indirim yazısının vergi dairesine ve kurumuma gelmesini bekliyorum. Umarım sizinki bu kadar sürmesin
mehmet-41
Gib interaktif sitesi var oradan bakın yoksa vergi dairesinden rica edin yada işyerinizde varsa, fotokopisi isteyin

Teşekkürler. Benim Kasim 13 ünde ulaşmış hala serviste gözüküyormuş.

Merhaba 1 derece engelli raporum onaylandı ne kadar ücret alıcam acaba

Selamlar arkadaşlar sevk tarihinden 163 gün sonra nihayet bugün vergi indirim yazımı aldım. Gittiği gibi sürekli onaylanmış. Darısı bekleyenlere inşallah.
19.09.2018 başvuru
09.11.2018 Bakanlığa gön.
20.11.2018 bakanlıkta
13.02.2019 kuruldan onay
27.02.2019 işyerine gönderildi
Emeklilik dilekçemi verdim. Inşallah süreç uzun olmaz

Merhaba 1 derece engelli raporum onaylandı ne kadar ücret alıcam acaba
Vergi matrahı, Agi ye göre değişir. Almak değilde maaşınızdan kesintinin azalmasından artı olur.
2019 yılı gelir vergisi matrah ve oranları

Tebliğe göre, 2019 yılında ücret gelirlerinden alınacak Gelir Vergisine ilişkin matrah ve oranlar şöyle olacak:

Matrah

Gelir Vergisi Oranı

18.000 TL’ye kadarı için

%15

18.001 - 40.000 TL arası için

%20

40.001-148.000 TL arası için

%27

148.000 TL'den fazlası için

%35

Buna göre;

**%15’lik dilimin 2018 yılında 14.800 TL olan üst sınırı, 2019 yılı için %21,62 oranında artarak 18.000 TL’ye çıktı.

**%20’lik dilimin 2018 yılında 34.000 TL olan üst sınırı, 2019 yılı için %17,65 oranında artarak 40.000 TL’ye çıktı.

**%27’lik dilimin 2018 yılında 120.000 TL olan üst sınırı, 2019 yılı için %23,33 oranında artarak148.000 TL’ye çıktı.

2019 yılı engelli indirimi tutarları

Engel derecelerine göre, çalışanların gelir vergisi matrahına esas ücretleri üzerinden belirli miktarlarda engelli indirimi yapılmaktadır.

Tebliğe göre, 2019 yılında uygulanacak engelli indirimi tutarları şöyle olacak.

Engel durumu

Engelli İndirimi Tutarı

2018

2019

1. derece engelli (%80 ve daha yukarı)

1000 TL

1200 TL

2. derece engelli (%60-%79 arası)

530 TL

650 TL

3. derece engelli (%40-%59 arası)

240 TL

290 TL

Bu belirlemeye göre; birinci derece engel haline ilişkin indirim tutarı 200 TL, ikinci derece engel haline ilişkin indirim tutarı 120 TL ve üçüncü derece engel haline ilişkin indirim tutarları ise 50 TL artmış oldu.

Kederli303 arkadaşım hastalık neydi acaba senin özel olmıycaksa eger. Benimde sürekli raporum var %53 süreğen yazıyor arkasında bende gönderdim vergi indirimi için inşallah sürekli gelir banada. Bu vergi indirimi sürekli veya süreksiz neye göre belirliyorlar acaba ?

okuduguma göre sürekli gelmesi gerekiyor ama burda formda yazan arkadaşlar sürekli raporu var süreli gelmiş süreli raporu olana da sürekli vergi indirimi gelmiş. Yönetmenliğe göre sürekli olması lazım. Aklıma takılan acaba hastalıklara göre değişiyormu sürekli veya süresiz diye

ilhanbekar

Ankara'dan geçmeden bilşnmez.
Söylediğinşz değişme neden kaynaklanır hastanedeki kurulun dalgınlığı, hatası, gözden kaçırması teşhis vs.

Ben son olarak bişey daha sorucam arkadaşım kusura bakma 🙏 ben şimdi vergi indirimi almak istemiyorum diyelim vergiye başvurmadan emekli olamıyormuyum ? Elimdeki raporla sadece emekli olmak istemiyorum

ilhanbekar
SSK çalışanı vergi indirimi ile emekli olabilir. İşyeri yazısı ile başvurmuşsanız raporunuz onalanırsa vergi indirimi de gelecektir.

murat3358

6 Ay Süreli ve % 56 Oranındaki Rapor Onaylanır mı sizce?
Hastalıklar Koroner Arter Hastalığı ve Diyabet..

Sivas Defterdarlığı İçin Bakılabilecek Herhangi Bir Site Varmıdır Engelli İndirim Durumuma

İnternaktif vergi dairesi belki burdan bulursun dilekcelerim den

merhaba Oturanboğa Tekirdağ da eviss varmı acaba

Merhaba arkadaşlar.Hava sol 53 sağ 33 kemik sol 21 sağ 15 desibel ayrıca hiper tansiyon sağ ve sol gözümde 2.5 astigmat fıtık ve disk kayması huzursuz bacak sendromu hastalıklarım mevcut.Bu oranlarla tahmini olarak olarak yüzde kaç rapor alabilirim?

S.a arkadaslar vergi indirimi icin basvuru yaptim ilk 3 ay gecti evrakta eksik cikti terar sifirdan rapor cikardik 2ay gecti halen cevap yok buna cevap veren varmi .bu arada ben koah ve yuksek tansiyodan %82 raporla nasvurdum bergi insirimi gelirmi emeklilik icin 3600 den ugras veriyorum tesekkurler

Merhabalar,
06.11.2018 tarihinde evis'e %48 sürekli engelli raporum ile başvuruda bulundum. 1 Nisan tarihinde yani 5 ay sonra sonuç geldi ve; "
Rapor Sonucu:TEKRAR SEVK (İŞYERİNDE ÇALIŞTIĞINA DAİR TARİHLİ, İMZALI VE KAŞELİ YAZI İLE BAŞKANLIĞIMIZA MÜRACAAT EDİNİZ)" yazıyor. Burada ne demek istiyor acaba? Nereye müracaat edeceğim? Tekrar hastahaneden rapor al mı diyorlar? Hiç bir şey anlamadım! Lütfen yardımcı olur musunuz?

vaktimbol mrb:
geçmiş olsun başvuruda bulunduğunuz
Vergi dairesine giderek sizden rahatsızlığınızla ilgili
Test istemişler yada doktor açıklaması tekrar rapor almanıza gerek yok gidip eksik ne varsa tamamlamanız gerek sadece.

Selam %82 koah tan vergi indirimi verirlwrmi arkadaslar konuyla ilgisi olan varmı 5 ay oldu cevap yok daha tskler

Merhaba,

Vergi dairesine bugün vergi indirimi başvurusunda bulundum. Evis sisteminde bilgilerimi girdiğimde boş geliyor.İlk gün diye böyle olmuş olabilir mi?Sizlerde durum nasıl olmuştu.

willerdem
Dostum gözükmez bende 4 ay oldu sonuç bekliyorum eviss de gözüken hiçbirşey yok. Bence eviss den meded unma sabırlı ol ve bekle.

Yazık bize bu kadar neden bekletiliyoruz anlamıyorum.Devletin diplomalı doktorlarının hazırladığı raporun neyi kontrol ediliyor aklım fikrim almıyor. Madem güvenmiyorsun, sağlık raporlarının heyet kurullarını vergi dairende düzenle insanlar bu kadar mağdur olmasın.

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Herkese selamlar Ben 5 nisan da evrakları teslim ettim acaba ne zaman sonuçlanır Tecrübeli arkadaşlardan bilgisi olan var mı

Merhaba,
Raporum Ankara'ya 17.01.2019 tarihinde ulaşmış. Bunun dışında bilgi alamadım. Verilen telefonlara cevap vermiyorlar. "Aradığınız abone cevap vermiyor" diye bir bant kaydı çıkıyor. Bu çağda bu teknoloji ile yaşadıklarımıza anlam veremedim. Hayırlısı diyelim.

İnternet vergi dairesi interaktif bölümünden dilekçelerim kısmında vergi dairesine başvuru evraklarını görebiliyorum, sonuçları da yayınların belki , bekliyoruz.
anlolgn

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt