Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminde geçmişe yönelik ödeme şartları nedir?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
10
Merhabalar ,İki Yıldır Özel Bir Şirkette Çalışıyorum
Ancak Vergi İndirimi Almadım

Eski Raporumu Vermemiştim ; Engelli Raporumun Oranı Yükselince*
Tekrardan Başvurdum Ve Onaylanmış

Bu Ay İş Yerim Vergi indirimini Maaşıma Yansıtıcak*
Geçmiş İki Yılı Alabilir Miyim ? Alabilirsem Ne Yapmam Gerekiyor ?

? Cevap acil lazım

vergi indirimi aldığın tarihten sonrasını alabilirsin öncesini alamazsın

Eski raporumu vermemiştim ama 2 .derece vergi indirimim vardı

Durum böyle ise vergi dairesi ile görüşün yapmaniz gerekeni onlar bilir

Tamamdır teşekkür ederim iyi bayramlar

Öyle bir şey yok arkadaşlar kulaktan dolma bilgilerle gelmeyin ben niye aldım o zaman madem geriye dönük yoktuda senin ankaradan sonucun zaten 2 ayda geliyor zaten aradaki farkın yandıgınımı zannediyorsunuz siz

tayfun01 aradaki geçmiş ödemeyi alabilir miyim yani ? Nasıl alacağım bilgi verirmisin

İşyerinin baglı bulunduğu vergi dairesine iadeli taahhütlü dilekçe yazacaksın raporunu ne zaman gönderdin ankaraya ve raporun ne zaman geldi aradaki farkın hesabıma yatırılmasını talep ediyorum diye dilekçe yazacaksın dilekçe örneğini paylaşacağım seninle

tayfun01 abi senden paylaşım bekliyorum

Yada konuyla alakalı bilgisi olan biri lütfen yardım etsin

ozgurmeric74 , Merhaba Abi Sana Bir Sorum Olacak Uygun Olduğun Zaman Cevap Verirsen Sevinirim.

*Özel Bankada Çalışırken 2.Dereceden vergi İndirimi Alıyordum , Sonra İş Değişikliği Yaptım Ve Yeni İş Yerime Vergi İndirimi Yazısını Vermedim - açıkcası unuttum.

Engelli raporumun Süresi Dolunca , Tekrar Engelli Raporu Başvurusu Yaptım Hastalığım İlerlediği İçin Oranı yükseldi - Şuan ki Çalıştığım İş Yerinden Çalışma Yazısı Alarak tekrardan Vergi İndirimine başvurdum.Raporum Ankara Maliyede Heyetteymiş eğer onaylanırsa 1. Dereceden vergi İndirimi Hakkı Kazanacağım.
Benim Sorum Şu Geçmişe Dönük Ödeme alabilir Miyim ?
Şuan ki İş Yerim de 30 aydır Çalışmaktayım.

2 . Derecenin ödemelerini alamaz mıyım ? - Bankada Çalışırken Almıştım Bu Vergi İndirimini Ve 30 Aydır Çalıştığım Firmaya Vermedim Şimdi Eğer onaylanırsa 1.dereceden vergi indirimi Hakkımı Vereceğim.

Geçmişe dönük Ödeme Alabilir miyim ? Alabiliyorsam , Nasıl Bir Yol İzlemeliyim ?

Şimdiden Vereceğin Cevap İçin Teşekkür Ederim Abi , ozgurmeric74

İlk vergi indirimi hakkını aldığınız tarihten itibaren ücret bordrolarınızla beraber vergi dairesine başvurmanız gerekiyor.

BuTcHeR - abi ikinci dereceden aldığım indirim Hakkımın Geriye Dönük ödemesini alabilirim Yani Doğrumu ?

Abi neler yapmam Gerekiyor beni adım adım yönlendirir misin ?

İlk vergi indirimi hakettiğin tarihten itibaren bordrolarını alıp vergi dairesine başvuru yapmalısınız.
Muhtemelen matbu bir dilekçe doldurturlar.
Ayrıca vergi indrim yazsının bir suretide yanınızda olsun.

BuTcHeR , - Vergi Dairesiyle Görüştüm Cuma Günü.
Alamazsın dediler vergi dairesinden ;
İşe başladığın tarihte iş yerine verecektin vergi indirimi yazısını dediler , , Ben vermediğim için alamazmışım Geriye dönük

@Çirkin Bey

Kesinlikle yanlış bilgi vermişler vergi dairesinden.

Şayet çalıştığınız tarihleri kapsayan vergi indiriminiz varsa, ama herhangi bir sebepten indirim uygulanmamış ise o döneme ait tüm indirim tutarınızı işverenin bağlı olduğu vergi dairesinden talep edebilirsiniz.

Bahsettiğiniz 30 aya ait onaylı maaş bordrolarınız, işveren imza sirküleri, vergi indirimi yazınız, linkini vereceğim dilekçe ile vergi dairesine başvuracaksınız.

Ancak bakın herhangi bir vergi dairesi değil, işvereninizin bağlı olduğu vergi dairesi, vergilendirme bölümüne başvurun.

Dilekçe başlığını işvereninizin bağlı olduğu vergi dairesi olarak değiştirin.

https://i.hizliresim.com/lyDaZB.jpg

Çirkin Bey
Özel mesajınızı okudum.
Yukarıda konuyla ilgili oldukça açık yazdığımı düşünüyorum.
Gerekli dilekçe örneğini de verdim, gerekli belgeleri de söyledim.
Telefona, WhatsAppa gerek yok yani.
Anlamadığınız ya da kafanıza takılan her türlü soruyu yine buradan sorabilirsiniz. Memnuniyetle yardımcı olmaya çalışırım.
Hem bu şekilde, aynı sorunu yaşayan başkaları için de açıklayıcı bir bilgi olur.

Ufukalp
Teşekkür ederim öncelikle Verdiğiniz Cevap İçin ;

Konuyu ben size Tekrardan Anlatayım Beni Adım Adım Yönlendirirseniz Çok sevinirim

Şimdi ben daha önce özel Bankada Çalışıyordum , Vergi İndirimini de Buradan Aldım Bankadayken 2. Dereceden Vergi indiriminden Hakkımı Alıyordum.
Daha sonra bankadan Ayrıldım. Ve şuan ki İş yerim de çalışmaya başladım
30 Ay süre Oldu işe Başlayalı , Ve Daha önce 2. Dereceden Aldığım vergi İndirimi Yazını Vermedim , - Dolayısıyla 30 Ay Vergi İndirimi Parası alamadım
Sağlıgım Ve rahatsızlığım ilerleyince Engelli Raporumun Süresi de dolunca Yeniden engelli raporu Çıkarttım
İş yerimden yazı alarak - iş yerimin bağlı olduğu verdi dairesinden Yeni engelli raporumla - Yeniden Vergi İndirimine Başvurdum
Ve 1.Dereceden Onaylanmış.

Vergi dairesine gittim geriye dönük ödeme alabilmek için verdikleri cevap alamazsın dediler 30 ay başvurmamışsın - Bize iş değişikliğini Bildirmemişsin dediler - yeni onaylanan 1 dereceden vergi indirimini alabilirsin dediler

Şimdi ben 30 aylık geçmiş ödeme alabilir miyim?

Çirkin Bey
Yukarıda da belirttim, o memur tamamen baştan savma ve mevzuattan habersiz keyfi bir cevap vermiş.
Öyle sanıyorum ki ilgili birimde değil.
Sizin muhatabınız İŞVERENİNİZİN BAĞLI OLDUĞU VERGİ DAİRESİ VERGİLENDİRME BİRİMİ.
Yukarıda verdiğim dilekçeyi ilgili vergi dairesine göre değiştirip doldurarak belirttiğim belgeler ile birlikte işverenin bağlı olduğu vergi dairesi vergilendirme birimine başvur.
Konuyu kesin olarak bilmemin yanında tecrübe sahibiyim aynı zamanda.
Ben tam 52 aylık geriye dönük iade aldım, size 30 ay neredeydin demişler.
O onları ilgilendirmez, benden fazladan vergi kesilmiş mi, evet, onları ilgilendiren konu bu.
İzmir'de olsa idin fîili olarak görüşüp yardımcı olabilirdim.

Ufukalp - gerçekten çok Teşekkür ederim Verdiğiniz Cevap İçin

Bu alamazsın Cevabını iş yerimin bağlı olduğu vergi dairesi söyledi üstelik , Söyleyen Kişi de Şef :)

Başvuruyu benim mi Yapmam Gerekiyor ,? İş yerimden tekrar izin kullanmak istemiyorum? - ne kadar süre için de ödeme Yapılır Dediklerinizi yapınca

1.sayfadaki mesajımda dilekçe örneği verdim.

Ufukalp , Bugun Başvurdum abi dediğin şekil de
Maaş bodromu imza sürkülerini vergi indirimi yazısını Ve dilekçeyi doldurarak Başvurumu Yaptım iş yerimin bağlı olduğu vergi dairesine

Iban nomu vs yazdım dilekçeye -
Kaç günde sonuçlanır abi ? - ve 29 ay için ne kadar ödeme alabilirim asgari ücret maaşım 2 .dereceden vergi indiriminin geri ödemesini alabilmek için başvurdum

Çirkin Bey
Israrlı olunca mecburen kabul ettiler değil mi? Ben kimlere ne laf anlatmaya çalıştım o başvuruyu yapana kadar.
Memurların çoğu mevzuattan habersiz.
Nasıl kabul ettirebildin, bizzat şef olmaz da olmaz diyordu.
Neyse, ne kadar süreceği vergi dairesinin yoğunluğuna, biraz da memurların keyfiyetine bağlı. Benimki bir ay dendi, iki ayı geçti. Yanlış işlemler, hatalı hesaplamalar vs. Neredeyse adamlara işlerini ben öğretecektim. 😊
29 aylık iade miktarına gelirsek:
%15 lık birinci vergi diliminden %20 lik ikinci vergi dilimine hangi aylarda geçtiğine, kaç ay birinci dilimden, kaç ay ikinci dilimden vergi kesildiğine göre değişir. O yüzden tam olarak şu kadar olur diyemeyiz. Ancak bir fikir edinebilmen için yaklaşık tahminde bulunabiliriz.
2018 yılı ikinci derece vergi indirimi ile gelir vergisi matrahından düşülecek tutar 530 TL. 2017 yılı için 470 ve az biraz da 2016 ya kalıyor o da 460 TL.

29 ayın 9 u 2018, 12 si 2017 ve 8 i de 2016 yılına ait dersek ortalama aylık muafiyet 485 TL olmaktadır.
Yanlış anlama, bu tutar sadece vergi matrahından düşülmesi gereken tutar.

Şimdi bunların tahmini kaçının birinci vergi dilimi olan %15 den, kaçının ikinci dilim olan %20 den hesaplanacağını tahmin edelim.
Asgari ücretten alıyorum demişsin. Asgari ücret üzerinden hesaplamada gelir vergisi 2. dilime genelde Ekim ayında geçer. O zaman %20 den hesaplamamız gereken ay sayısı 3 ay 2017, 3 ay da 2016 olmak üzere 6 aydır. Kalan 23 ay birinci vergi diliminden yani %15 den hesaplanacaktır.

Hesaba geçelim. :
485 x 0,15 = 72,75 birinci dilimden aylık gelir vergisi
72,75 x 23 = 1.673 TL birinci dilimden 23 aylık gelir vergisi toplamı.
485 x 0,20 = 97 TL ikinci dilimden aylık gelir vergisi.
97 x 6 = 582 ikinci vergi diliminden 6 aylık gelir vergisi toplamı.
1.673 + 582 = 2.255 TL. 29 aylık gelir vergisi iade tutarı.
Benim tahminim bu şekilde.
Bu arada amma matematik çalıştırdın adamı ha 😊😊
Unutma bu sadece tahmin.
Şimdiden güzel günlerde harcamanı diliyorum. 😊

Ufukalp Abi evet aynen dediğin gibi oldu ama sanırım daha önce telefondan bilgi almaya çalıştığım için , eksik bilgi verildi bana.
Tam işin peşini Bırakacaktım , Sen Yazdın Sayen de ;
Bugun de Hazırlıklıydım ; Maaş Bodrosu İmza sürküleri Vs

İşleme alındı Bugün itibariyle. Açıkcası Bugün çok güzel ve anlayışlı ilgilendiler.
İkinci dereceden , 29 aylık geriye iade talebin de bulunduk.
Birinci dereceden ise Başvurduğum Tarih İtibariyle ( 4 ) Ay geriye dönük İade talebin de bulundum.

İki dilekçe verdim ayrı ayrı yani

Bakalım hayırlısıyla onaylansa da inan ilaç gibi gelecek Kart borçları vs
Onaylanmama ihtimali varmı ?

Bu arada tatlınız benden - sizinle görüşüp teşekkür etmeyi isterim

Tekrar size çok çok teşekkür ederim.allah razı olsun

Çirkin Bey
Hayır onaylanmama gibi bir durum söz konusu değil. Sizin zaten halihazırda o dönemleri de kapsayan 2. derece vergi indiriminiz mevcut. Maaşınıza vergi indirimi de uygulanmamış, reddedilmesi için bir sebep yok.
Tatlı düşünceniz için de teşekkür ederim.
Ben İzmir'deyim, sanırım siz İstanbul'dasınız.
Bilmiyorum evli misiniz, parayı aldığınızda akşam eve dönerken güzel bir tatlı alırsınız, eşiniz, çocuğunuz, anne babanız, hangileri varsa birlikte afiyetle ağzımızı tatlandırır, iki dilim de benim yerime yersiniz olur biter. 😊
Bu arada ben İstanbul'dan geldim İzmir'e.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden emekliyim.

Ufukalp bende hiç almadım yanliz benim normal sigorta yatıyor engelli değil emekli oluncada alabiliyormuyuz ocakda dilekçeyi vercem 2016 da vergi indirimi aldım.... sayenizde bilgi sahibi oldum allah razı olsun detaylı anlattınız hiç usanmadan çok sağ olun

egemat1
Sigortanın engellisi sağlıklısı olmaz, öyle bir ayrım yok.
2016 da vergi indirimi hakkı aldım diyorsunuz, şayet vergi indirimi hakkı elde etmiş ama bu ne sebeple olursa olsun bordronuza yansıtılmamışsa evet siz de geriye dönük olarak 2016 da vergi indirimi hakkı elde ettiğiniz aya kadar iade talep edebilirsiniz.
Aklınıza takılan şeyleri sormakta çekinmeyin lütfen. Zaten amacım elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışmak.
İyi geceler.

Eyvallah abi nezaketiniz çok teşekkürler ıyi geceler

Üst Alt