Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminde geçmişe yönelik ödeme şartları nedir?

egemat1
O kadar mevzuattan habersiz memur var ki, postayla gönderdiğinde ne yaparlar inan hiç bilmiyorum.
Önce bir daha gidip memurlarla hiç muhatap olmadan müdürleri ile görüşmeyi deneyebilirsiniz.

Ufukalp abi verdim bayan diyor ki ben 25 yildır memurum yok diyor böyle birşey siz ewraklari işleme koyun dedim Red olur firma sahibi muhasebecisinin düzeltme yapmadan ödeme olmaz Red verir dedi bende olsun Red gelsin dilekçemi verdim bakalım hayırlısıyla tsk ederim bilgilendirmeler icin

egemat1
O asalak 25 yıl devletin sırtında boş yere kambur olarak yaşamış, maaş almış demek ki.
Gerekirse Matraxman ile haberleşin, işlem çıktılarını, vergi dairesinden gelen paranın hesap hareketi görüntüsünü falan gözüne sokabilirsin olmaz diyenlerin.
Bana da dediler, ısrarcı oldum, bizzat vergilendirme şefi ile oturup konuştum, uygulama şeklinin öyle olduğuna ikna oldu, bir yerlerden teyit etmese kabul etmezdi herhalde.
Konu sadece memurların yetersizliği, başka bir şey değil.

Vergi indirimi aldım ama engelli kadrosunda çalışmıyorum, yine geçmişe dönük vergi indirimi alabilirmiyim?

Ufukalp haklısın abi yarım gün uğraştım boşu boşuna bilgizsiz memurlar yüzünden evrak takibini edevlet ten yapabiliyormuyum

egemat1
Hiç bilmiyorum onu. Ben aldığımda e-devlet bu kadar gelişmemişti.

egemat1

İçini ferah tut , İşleme Alındıysa Bence Olacaktır.

E -devlette , gözüküyormu bilmiyorum numaralarını almıştım ben
15 günde arıyordum. Yaklaşık Olarak 2 ay İçinde Sonuçlandı benim

Merhaba,
Vergi indirimi ile ilgili yazıların bir kısmını okudum ama anlayamadım.😑
İş yerini bağlayan nedir onu çözemedim.
3. dereceyim, maaşımda ne fark edebilir ki?

Affedilmeyen
Ücretlilerin gelir vergisi ödemelerinde işveren, devlet ile mükellef arasında bir köprüdür. Aylık ücrete tahakkuk eden gelir vergisini çalışanın maaşından peşin olarak tevkif eder ve onun adına devlete öder.
Vergi indirimi mevcut çalışan için derecesine göre vergi indirimi tutarını gelir vergisi matrahından düşerek kalan matrah üzerinden vergi tevkifatı yapar. İşyerinin bu konudaki rolü budur.
3. derece vergi indirimi tutarı 290 TL olup genel anlamda maaşa yansıması beklenen miktar %15 lik ilk vergi diliminden 43,5 liradır.
Vergi indiriminin maaşa yansıması çalışanın maaşı ve agi tutarına göre değişiklik gösterebilir.

Üst Alt