Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminde geçmişe yönelik ödeme şartları nedir?

çok teşekür ederim anladım vergi dairesinin ödemiyecegine eminim onlardan umudumu kestim ama işyerini tekrar deniyecegim

ufuk bey engeli çocugumdan dolayı bizde erken emekli olabiliyormuyuz

@şahin40
İsminizden yola çıkarak erkek olduğunuzu varsayıyorum, o yüzden sorunuza hayır cevabı veriyorum.
Babanın, ücretinde vergi indirim hakkından faydalanmakla birlikte, engelli çocuğundan dolayı erken emeklilik hakkı yoktur.
Böyle bir hak annelere verlmiştir.
Başkasının sürekli bakımına muhtaç derecede engelli çocuğu olan annelerin primlerine 1/4 oranında ilave yapılır.
[FONT=&quot]5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun "Yaşlılık[/FONT]
[FONT=&quot]sigortasından sağlanan haklar ve yararlanma şartları" başlıklı 28'inci maddesi,[/FONT]
[FONT=&quot]"Emeklilik veya yaşlılık aylığı bağlanması talebinde bulunan kadın sigortalılardan[/FONT]
[FONT=&quot]başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul çocuğu bulunanların, bu kanunun[/FONT]
[FONT=&quot]yürürlüğe girdiği tarihten sonra geçen prim ödeme gün sayılarının dörtte biri, prim[/FONT]
[FONT=&quot]ödeme gün sayıları toplamına eklenir ve eklenen bu süreler emeklilik yaş hadlerinden[/FONT]
[FONT=&quot]de indirilir" hükmünü getirmiştir.[/FONT]

Ayrıca özel mesajla sorduğunuz soruyu da buradan cevaplayayım.
Özelden çok sayıda mesaj geldiği için malesef cevaplamam mümkün olmuyor, sorularınızı forum yoluyla sorun.
Raporun süresi bitince vergi indiriminin de bitip bitmediğini sormuşsunuz.
Vergi indirimi süre olarak rapordan tamamen bağımsızdır. Maliye merkez sağlık kurulu vergi indirimini nasıl onaylamışsa o geçerlidir, süre kıusıtlaması varsa bu vergi indirimi yazısında belirtilir. Süreli rapora hem süreli, hem de sürekli vergi indirimi hakkı verildiği örnekler mevcuttur.

Vergi indiriminden kac tl si bana yansır abi %52 raporum var [/QUO
Vergi dairesi öyle bir şey yok geçmiş vergi indirimi alınmaz gibisinden konuştu benimle kim uyduruyor bunları internette her gördüğümüze inanmayın dedi ve beni başından attı bu adamla mücadele edeceğim dilekçe ve bodro lar ı görürsem vergi dairesine yeterli olurmu

İsmail1710
Vergi indirimi talebi sonuçlanana kadar geçen bir kaç aylık farkı genelde işyeri verir, vergi dairesinin vermesinin önünde de bir engel yok tabi de gereksiz bir iş yığılımı olur.
Vergi dairesinden geriye dönük iade almak, götür evrakları al parayı gibi bir şey değil.
İlgili aylara ait ayrı ayrı onaylı maaş bordrolarınız olacak, onaylayana ait imza sirküleri olacak, dilekçe olacak vs.
İncelenecek, hesaplanacak, bir belki iki ay sonra verdiğiniz IBAN numarasına yatacak.
Kardeş 120 -130 lirayı geçmeyecek böyle bir tutar için vergi dairesi ile uğraşılmaz.
Başlığın sahibi Çirkin Bey 'i geriye dönük alacağı fazla miktarda olduğu için vergi dairesine yönlendirdim.
Bu arada, madem geriye dönük vergi indirimi diye bir şey yokmuş, internette gezen yalan dolanmış, ben nasıl almışım, hem de 52 aylık. Çirkin Bey'in talebi nasıl kabul edilip işleme alınmış ?
Bunlar memur olmayı koltuğa kurulmaktan ibaret sanıyorlar. İşgal ettikleri masanın işinden haberleri yok daha.

İnternette gezen Yalan Yanlış bilgimi : ))

Kardeş inan ilk başlarda Bana Da Böyle bir şey demişlerdi

Ama allah razı olsun Ufukalp abi sayesin de , Alabileceğimi Ögrendim Geçmişe dönük Maaş Bodrosunu İmza sürkülerini Ve dilekçe örneğiyle
Başvurdum 1 Ay Oldu Tam Başvuralı ama sonuçlanmadı Daha

Bence sen Ufukalp Abinin yazdıklarını
3 kez 5 kez 10 kez oku Boş Birisi değil

Allah razı olsun kendisinden otuRANBOĞA Abi Ufukalp Abiye sitede Yöneticilik vermeni istiyorum
Bilgili tecrübeli Yöneticelere ihtiyacımız her zman var
Ufukalp Abi tekrar her şey için teşekkürler

Son düzenleme:
Çirkin Bey
Çok teşekkür ederim kardeşim.
Faydalı olabildiğimiz oranda mutluyuz. :)
Yöneticilik gibi bir talebimiz yoktur.

Ufukalp Selamlar abi ,

Abi bugün iş yerimin bağlı olduğu Vergi Dairesini Aradım
2 ay olacak ödemeyi Ne zaman Alabilirim dedim ?

Hesaplamalar yeni Yapıldı imzada 2 hafta içinde İş yerin Ödeme Yapılır dedi.
Ne kadar Ödeme Yapılacak diye sorduğumda

1800 TL dedi.
Abi az değil mi Sence ? Telefonda aynı soruyu sordum
Ben bilemem hesap sonucu çıkan rakam bu dedi.

Hesaplama Normal mi abi ? - Az Değil mi ?

Çirkin Bey
Benim tahmini hesaplarım 2.200 TL civarıydı.
Yalnız mesela kümülatif vergi matrahının Ekim ayı itibariyle %20 lik dilime gireceğini varsaymış yılda son 3 ayı %20 den hesaplamıştım. O yılların durumuna göre matrah %20 lik dilime geçmemiş olabilir.
Daha fazlasını karıştırıp yeniden hesaplatma gibi süreci uzatma bence. Allah bereket versin de, al afiyetle ye.
Hayırlı olsun.

Son düzenleme:
Gecmis Vergi indirim parasını almak icin uğraştım vergi dairesine gittim biz para vermeyiz firma versin dedi firma ben maaşını tam yatırdım dedi okadar uğraştım 4 aylık para kaldı içerde

Ufukalp , Tamamdır abi çok Teşekkür ederim.
İnşallah ödemeyi aldığım Gün tekrar bilgi veririm

Bu hakkımı Geriye Alabilmem Senin verdiğin bilgiler sayesinde oldu Yoksa Hakkımı Alabileceğimden Haberim Bile Yoktu Tekrar Teşekkür ederim.
OturanBoğa , Sevgili bülent abi senden önemle rica ediyorum
Üst yazışmalara göz gezdirirsen hak vereceğini düşünüyorum. Ufukalp Abiye Site içerisinde görev verilmelidir
Eski üyelerdenim Çok Şeye şahit oldum , ufukalp abi bilgi sahibi olmadığı konularda atıp tutmuyor
Çöp bilgilerle siteyi doldurmuyor
Hak verirsin bana yanlış bilgi yüzünden çok kişi mağdur olmuştur
Olacak şeyi buradan birisi olmaz diye yorum yapınca çok kişi mağdur oluyordur
Lütfen OturanBoğa Bülent abi Ufukalp Abiye görev ver sitede

Kendisinin bilgisi tecrübesi en önemlisi sabırla tane tane anlatması ,işlerimizi kolayca halledebilmek için Yön bulabilmemiz için adım adım tarif etmesi. Bencu bu Kişi sitede Yöneticilik Hakkını hakedecek İnsanların en önemlisi

Sadece ben değil Çok Üye inan bana Bu durumdan Ufukalp abinin bilgisinden yorumlarından Çok Memnun
OturanBoğa , Güveniyoruz sana biliriz ki Dediğimizi Yaparsın. Ufukalp , Tekrar Teşekkür ederim

selamün alayküm ufukalp bey önceki konuda yardınlarınz için teşekür ederimsize sorum 2019 yılı 1.derece engellilik vergi indiri belli oldumu ne kadar

şahin40
Aleyküm selam.
Henüz gelir idaresi başkanlığı tarafından bir açıklama yok.

Ufukalp selamlar abi haziran 2016 dan 2019 ocağa kadar 31 ay geriye dönük 3. Derecede vergi indirimi aşağı yukarı hesap ne çıkar

egemat1
Çok değişik sonuçlar çıkabilir. Kimi var asgari ücret alıyor, %20 lik gelir vergisi dilimine Ekim, Kasım gibi ancak giriyor, kimi var 5 bin net ücretle çalışıyor, ikinci dilimi bırak sene bitmeden 3 vergi dilimine giriyor. Bunların hepsinde gelir vergisi oranı farklı olur. Adam asgari ücretlidir, onun da standardı olmaz, fazla mesailer de vergiye tabi olduğundan asgari ücretli kişilerin bile bu hesabı farklı çıkar.
Tüm ayların maaş bordroları ile oturup bir iki saat hesap yapmak gerekir.

Ufukalp

Ufuk Abi Bugun İtibariyle Ödemem Yapıldı 1820 TL.
Abim sana Tekrar Çok teşekkür ederim Vermiş Olduğun Bilgiler Sayesinde Geriye Alabildim.

Kısa Özet Geçeyim Aynı Durumda Olan Kişiler İçin ;
İşyerinizin Baglı Oldugu Vergi Dairesine Başvuracaksınız
29 Ay Geriye Dönük İade İçin Ben Başvurdum - Maaş Bodrosu İmza Sürküleri Ve En Önemlisi Vergi İndirim Yazısı Muhakkak Yanınızda Olsun.
Vergi dairesi Sizlere Dilekçe Doldurtacak ( İade İçin ) Ve Banka İban Numaranızı Yazmanızı İsteyecek.
Yaklaşık 2 - 3 Ay İçerisinde Sonuçlanıyor .

Son düzenleme:
Ufukalp

Yardımın Olmaz Olur Mu ? Açıkcası Vazgeçecektim Neredeyse
Sayende , Vermiş Oldugun Bilgiler Sayesinde Paramı Aldım .

Tekrar Çok Teşekkür ederim abi.

@Ufukalp günaydın selamlar abi 2016 hazirandan itibaren maaş bordrolari imza sürkusu başvurdum oradaki şef muhasebeci beyannameleri değiştirecek sonra bize basvurcaksiniz dedi onlar düzeltip biz sistemden görecez dedi yani başvuruyu almadilar

En son başvuran arkadaşlar İşyerimizin muhasebesiyle ilgili bir durum söz konusu mu kanun mu değişti bilgilendirebilirmisiniz lutfen

egemat1

Nereye Başvuru Yaptınız ?
İş Yerinizin Baglı Bulundugu Yere Başvuruda Bulunacaksınız.

Ewet işyeri bulunduğu vergi dairesi vergilendirme bölümüne başvurdum

egemat1
Yanlış yönlendirmişler, daha doğrusu geriye dönük hesaplama gerektiğinden işi muhasebeciye yıkmaya çalışmışlar. İşyeri o kadar ayı geriye dönük hesaplasa zaten kendi de mahsup eder ya.
Başvurunuzu almak, geriye dönük hesapları yapıp farkı belirttiğiniz hesap numarasına yatırmak zorundalar.
Hadi ben alalı epey oldu. Matraxman aynı yönlendirdiğim şekilde daha bu ay aldı 29 aylık 1.800 TL.
Şefine, müdürüne gidip konuşmayı deneyin.

Ufukalp iadeli taahhütlü göndersem olurmu evrakları işleme alırlar mı o sekilde

egemat1

İlk defa gittigimde , Bana Alamazsın ! Geriye Dönük İade Yok Dediler , Şaka Gibi ama gerçekten Bazı memurlar ya işlemi bilmiyolar yada ugraşmak istemiyolar.
Ufukalp
Ufuk abinin yönlendirmesiyle başka gün tekrar gittim ve bu sefer işlemlerimi yaptırarak İban numaramı Paylaşarak İademi aldım

Üst Alt