Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indiriminde hastanenin verdiği rapor geçerlidir (Mahkeme kararı)
@Ufukalp bey ilk sayfada belirttiğiniz şu yazınız gözüme çarptı (Çok fazla bir değişiklik olacağını sanmıyorum.
Vergi indiriminde eski raporları genellikle kabul etmiyorlar.
Vergi indirimi için tekrar başvurulduğunda ise hastane o rapora zaten oran yazmıyor sadece tetkik ve tahlil sonucu bulguları belirtiyor.
Bu bulgular doğrultusunda oranı maliye belirliyor.) bunu sormak istedim vergi indiriminde eski raporu kabul etmiyorlar demişsiniz ne yönde söylediniz anlamadım.
Çok fazla bir değişiklik olacağını sanmıyorum.
Vergi indiriminde eski raporları genellikle kabul etmiyorlar.
Vergi indirimi için tekrar başvurulduğunda ise hastane o rapora zaten oran yazmıyor sadece tetkik ve tahlil sonucu bulguları belirtiyor.
Bu bulgular doğrultusunda oranı maliye belirliyor.
Dost_26
Sorularıma cevap vermediğinizde size tam olarak faydalı olmam mümkün olmaz, sorduğunuz şey çok genel, siz bilirsiniz ben de genel bir cevap verip geçerim.
O cümlede söylemek istediğim; vergi daireleri genel olarak özür oran cetvelinin değiştiği 2010 yılından önceki raporları kabul etmiyorlar, hatta son yönetmelik tarihi olan 30 mart 2013 sonrası olma şartı koşanlar da var. Örneğin İstanbul vergi dairesinin web sitesinde konuyla ilgili istenen belgeler bölümünde bu şartı görebilirsiniz.
@Ufukalp hocam vergi indiriminden eski raporları kabul etmiyorlar yazınızı anlamadım vergi indirim belgesiyle birlikte alınan rapormu yoksa vergi indirim raporu alıpta daha sonrasında vergi indirim belgesi için müracaatındamı geçerli olmuyor bunu merak ettim.
Peki 2010 yılından önceki hangi raporları kabul etmiyorlar vergi indirimi ve raporu sürekli olanları kapsıyormu?
Özür oranı cetveli derken özür durumundan mı bahsediyorsunuz?
@Ufukalp bey sizin bu açıklamanızı gözden kaçırmışım kusurura bakmayın... Siz vergi indiriminde eski raporlar geçersiz açıklamanız kafama takıldığı için sordum tekrar teşekkür ederim.
Yönetmeliğin 1.10.2008 de yürürlüğe giren bu tarihten sonra alınan hastane raporları vergi indirim almadan hastane raporları doğrudan işleme alınır diye yani 2010 yılı önce alınan hastane raporları geçersiz sayılıyor 2010 yılından sonra alınan raporlar geçerli bunu kastetmek istemişsiniz sanırım.
Suriyeli ve ıraklıları türkiye ye getirip kimlik verirler üstüne birde maaş bağlarlar ak saraylar yaparlar tirilyonluk zırhlı araç alırlar sonrada engellinin alacağı üç kuruş maaşa göz dikerler burada maksat parti tutup partizanlık veya siyaset yapmak değil maksatım kızdığım nokta engellinin haklarını yemeleri yazıklar olsun hak yiyenlere.
Dost_26
Bana Mantıksız geliyor bilmiyorum sizde aynimi düşünüyorsunuz.
Engelli Kimlik karti alinca Aile ve Sosyal hizmetler Mudurlugu bizi niye Mevzuata göre verilmismi diye incelemez
Veya IETT ücretsiz kart alinca IETT neden varsa Sağlık Kurulunda raporumuzu mevzuata göre uygun vermismi diye incelemez.Çünkü bu kurumlarin sağladığı şeyler maddi açıdan az şeyler değil.
Neden Raporumuzda vergi indiriminden faydalanabilir yazısına rağmen Vergi Dairesi Kendi Sağlık kurulu tarafından orani mevzuatina göre inceleme ihtiyacı duyar anlamış değilim.Bu kurumun diğer kurumlardan ayricaligimi var,Böyle bir hak verilmişse biz neden hiç bir yerde göremiyoruz.....
Onları laf olsun diye söylüyorlar da ondan hak hukuk kalmamış artık bu memlekette başımızda sağlam güvenilir adaletli yönetim olmadığı sürece bu mevzuatlar böyle devam eder.
Engellilere verecekleri paraları kendileri yiyecekler de ondan artık bunlarda utanma arlanma kalmamış kurumlar başı boş bırakılmış bir sokak çocuğu gibi gelen giden kafasına göre yasa koyuyor ne yapalım verilmiş hakları elimizden alanların Allah bin kere belalarını versin kardeşim ahiretleri kötü olsun çoluk çocuğundan çıksın kurumlarda lakayitli çok memur var ellerine veriyorlar kumandayı siz yönetin diyorlar dağdaki çobanı memur yaparlarsa olacağı bu yazıklar olsun.
Bize verecekleri paralarla arapları besliyorlar ondan sonrada memlekette canlı bombalar çoğalıyor asker polis şehit oluyor onların umurundamı şurada hayata tutunmaya çalışan bir çok engellinin umutlarını ellerinden alıyorlar neymiş kurumun bühçesine ağır geliyormuş sen o kadar mülteciyi türkiyeye sok besle ellerinde kaliteli cep telefonu kaliteli elbise nereden geliyor peki bu değirmenin suyu haram olsun hepsine.
Selam arkadaslar 1996 yilindan aldigim sisli etfal ve taksim hastanesinden aldigim raporum var fakat yeniden ise girmem gerekti bas vurdum ne vergi indirim var nede raporum gecerli yeniden basvurdum 2015 subatta 56 verdi onceki raporum 63tu ankara yok diyorsunuz var gitti ve bana kagit geldi 44 ike kabul etti hepsi hikaye kanun nerde neden uygulanmadi 63 raporum surekli yeniden istedi saygilar
Uzun bir aradan sonra selam herkese . 2012 yılında başladığım dava süreci maalesef hala devam ediyor. 2014 yılında vergi mahkemesinde kazndığım dava , 27 aydır danıştay da sıra bekliyor. bimer defelarca yazdım , dilekçe ile danıştaya başvurdum . kimse tınlamıyor. dava açtığıma bin pişman ettiler. ( amaçlarıda bu zannedersem ) . Allahtan bisiklet için dua edeceğine , bisiklet çalıp af dilemek daha akıllıca heralde
2014 yılında kazandığım dava sonucu emekli oldum . ama şu anda ne emekliyim , ne değilim. arafta kaldım. ne aldığım parayı kullanabiliyorum. ne geleceğe yönelik plan yapabiliyorum. Ayrıca kaybedersem yasal faiz denen bir belada beni bekliyor.
Kimseye umutsuzluk aşılamak istemem. fakat bence oranınız düşürlürse yeni rapor alarak olayı çözmeniz. Ben sönüşü olmayan bir yola girdim. adalete güvendim. gecikmiş adalet adalet değil. kaç sene daha beklerim bilmiyorum.
Bilgisi olan arkadaşlardan bundan sonra ne yapabilirim ? davayı hızlandırmanın yolu yok mu ? konularında yardımcı olursanız sevinirim.
slm yeni katildim bende
ben vergi dairesine gittim vergi indiriminden Yararlanmak istediğimi söyledim ana işyerine verilmek üzere bir kağıt verdiler iş yerine götürdüm İş yerim bu kağıdı doldurdu ve vergi dairesine tekrar götürdüm Vergi Dairesi verdiği yeni bir kağıtla Devlet Hastanesi sağlık Kurulu'na başvurdum sağlık kurulunda yapılan gerekli işlerden sonra aldığım rapor yüzde 45 bu rapor benim elime bir nüshası verildi Buradan sonra izlenecek yol nedir Diğer nüshaları vergi dairesine mi gönderdi Vergi Dairesi Ankara'ya gönderecek mi Yoksa direk işyerine gönderip Bu işlem burada sonlanacak mı
şimdiden teşekkurler.
mahkemeye verdim. iş mahkemesine değil vergi mahkemesine basvuru yapacaksınız.boşuna
mahkemeye verdim. iş mahkemesine değil vergi mahkemesine basvuru yapacaksınız.boşuna avukat masrafı vermeyin 160 tl harç bedeli ile dosya acılıyor.ben bir yerde hata yaptım oda bımerden gelen maliyenın olumsuz cevaplarıyla actım davayı...soyle yapsaydım mahkemeyi kesşnlikle kazanıyordum ..vergi dairesi sevkiyle gittiğinde rapor oranın hastane tarafından düşürülüp ankara maliye ye gidip oradan cevap olumsuz geldiğinde 60 gün içerisinde vergi mahkemesine hemen basvuru yapcaksınız mahkeme acacksınız.yani maliyenin red kararına .boyle kazanıyorsunuz ..not : ben 2009 daki maliyenin red kararıyla actım davayı buyuzden maliye savunma yapmış mahkemede olumsuz sonuçlandı.mahkeme önü açık olarak dosyayı kapattı .
17 yıllık memurum 2009 senesinde %40 engelli raporum vardı. engel oranım yükseldi maalesef. yeni raporum ankara maliyeye gönderildi. Ocak 2018 tarihinden itibaren yeni oran üzerinden vergi indiriminden yararlanıyorum. yani ankara maliyenin sağlık kuruluna girmeden işlem bitmiyor. sevgiyle kalın
Merhaba arkadaslar 2005 de aldigim %40 surekli engelli raporum ve 2006 aldigim vergi indirimim var 2011 yilinda kamu bankasina engelli olarak basladim 96 sigorta girisim oldugundan 21 yil ve 6570 pirimimle calistigim banka sandigina emekli olabilormiyim diye bildirimde bukundum sgk dan gorus talep edecekleerini ve bu gorus yazisina iatinaden emekli olup olamayacagimla ilgili bilgi verilecegi soylendi agistos 2017 de agk nin gorus yazisi emekli olabilir diue geldi ayni zamanda banka sandigida yasalar ve kanun feregi emekli olabilirsiniz dedi hem banka sandigina hemde banka ik sina 15 ocak 2018 de emeklikik icin muracat ettim ve onaylandi emekli oldum
son uc dort gundur banka sandigi beni surekki arayip rapor oraniniz sinirda doktorumuz doayanizi inceliyor fakat biz sizden yeni rapor degilde anlasmali oldugumuz ozel hastaneden bi durum bildiri raooru hastaliginizin kalici olduguna dair rapor istedi be de bu raporu aldim gonderdim fakatbkurum doktoru yine yeterli bulmumamis ki o hastaneden bugune kadar yaptirsigim tum muayene bilgularini istemis simdi bana diuorlarki evet biz sizi emekli ettik yasa ve kanun geregi fakat raporunuz sinirda diyorlar iler de teftiste bi aorun cikarsa diye araatiyoruz diyorlar benim anlmadigim ben muracat ettigim zaman neden boyle yapmadilar da ben emekli olduktan sonra surekli bahane ve sebep urettikleri banka ile emekki olarak ilisigim kesildi emekkinpersonel.kimlik kartimi bile verdiler maasimida yatirdilar emekli maasimi
aimdi bunlar emekliligimi iptal edebilirlermi yada baska ne gibi sikinti cikarirlar netice magdur olurum o zman ne isim kalir ne sosyal guvencem simdilik bekliuorum ne sorun ciakracaklar yada emekliligimi iptal edeceklermi diye
sürece istinaden kişi mahkeme tarafından tekrar hastaneye sevk ediliyor % 40 ve üzeri alması takdirde davayı kazanıyor, Normal şartlarda Merkez Sağlık Kurulununda görüşü alınması gerek ama mahkemeler bunu dikkate almıyor.
Merhaba oturan boğa hastaneye rapor için başvurdum myestenia gravis hastasıyım verdikleri oran tablo 4-1 %20 tablo 4-2 b ye göre %20 toplam %36 oran verdiler ve ağır efor gerektiren ve tehlikeli işlerde çalışamaz diye vergi indiriminden yararlanıp emekli olmak istiyorum bu oranla olamayacağımı biliyorum ama doktorlar bakmadan muayene bile etmeden bu oranı verdi ne yapmam gerekiyor acil cevap lütfen birde myestenia gravis olup verdi indiriminden emekli olan varmı bilgiler için şimdiden teşekkürler
e-mail ile Ali Tezel'e bir mesele sordum. Telefonumu da yazdım.. İster e-mail ile ister telefon da bilgi verip yardımcı olabilir dedim. Telefonuma bir mesaj geldi. Ali Tezel için şu kadar yardımcılarından bilgi almak için şu kadar para yatırmam gerekiyormuş. Tabi birde hesap numarası vermişler. O an aklımda geçeni buraya yazsam hem forum kurallarına aykırı olur hemde tazminat vermem gerekir onun için yazmayayım.
Merhaba arkadaslar benimde bununla ilgiki sorunum var ve heryerde ckzun aramaya calisiyorum bimere 3 kez yazdim ama yazimi ilgiki kirumlara bile gondermediler.
benim raporum 2005 yilinda aldim 2006 yilinda da vergi indirimi aldim surekkidir ikisde ben bir kamu bankasinda ozel banka sandigina tabi caloaiyordum ve 21 yillik sigortaliligim ve 6576 pirimimle emekli olmak icin muracat ettim aldigim bu rapor ve vergi indirimi ile banka ozel sandigi sgk dan gorus yazisi isteyecklerini soyledi sgk gorus yazim geldi kisi emekli olabilir deniyordu yazida
banka sandigida bana yazi gonderdi ne zaman isterseniz emekki olabilirsiniz diye ben 15 ocak 2018 de emeklinolmak istedihimi belirttim banka ve banka sandigi beni emekli etti buraya kadar hersey normal 20 gun sonra banka sandiginda ki mudur mus bayan beni arayarak sandik doktorunun dosyami onaylamadigini tekrar rapor almam gerktigini soyledi bende avukatim aracigiyla itiraz ettim beni bu rapor ve verginindirimine gore emekki ettiniz diye bunlar beceriksiz olduklari icin ve de emekliligimi iptal ettirmek icin once istanbul vergi d. Bsk yazi yazmislar red cevabi gelmis daha sonra ankara vergi dairesi baskanliginda engelli servis sefini arayarak raporumu vergi indirimi mi oraya gondermisler gib tanidigim bi arakadas araciligiyla yazinin icerigini pgrendim t emekkilikte yaptiklari islemleri tekrarlamaya cakisiyorlar dedi
yani bir nevi bu kisi 2005 surekli raporuyla yillardir vergi indirimi aliyor emekli olmak icin muracat etti diye yani beni emekki ettiklerini soylemiyorlar gib e simdi tekrar gib merkez kurulu raporu incelehip ya duserecek yada tekrar sevk diyecek benim adima bubsandik basvuru yapabikirmi bu hakki nerden aliuor hangi yasadan hadi onu gectim agistosta sgk ve gib emekkiligim icin bi sakinca gormemis ve emekli edilmisim ayni rapora gore simdi farkli sonuc cikarsa bunu gib ve sgk bana nasil izah edecek cok merak ediyorum vergi hakimi arkadasim var bana dedigi su gib rapor oranini dusurmeye ve surekli raporda tekrar istemeye hakki yok dava acarsin dedi simdi iki ihtimal var dedi banka sandigi senin islemlerimi tekrar baslatip kendilerini garantiye alip seni oyle emekliligini devam ettirecek yada sgk ya ve gib e sozlu olarak belirttip farkli bi sonuc cikmasi icin gorustuler emekkiligini iptal etcekler iki durumu da bekleyip gorelim dediler
ayrica her turlu kapi kapali bize bimere yazdim sonuc alamadim aile sosyal pol bkn yazdim sonuc alamadim saglik bakanligina yazdim sonuc alamadim calisma sosyal guv. Bknligina gittim yetkiki biriyle goruseyim diye beni iceri almadilar yetkililer bu sekilde gorusmuuor denilerek derdimizi anlatacagimiz kimse yok ancak burda birbirimize anlatiriz simdi engelli issiz biriyim emekki maasimin baglanacak mi muamma coluk cocuk sahibi insanlariz bizim bu ulke de hicmi hakkimiz yok iyi guzel muze bedava tren bedava metro itobus bedava ben bunlari istemiyorum kardesim kanunda yazan yaşa tabi olmadan emekli olabilirin yasa da degil gercekte olmasini istiyorum surekki engel oranlari degisiyor surekki doktorlar kendi doktorlari heyetler kendi heyetleri elbette usteki bunlara yetki verenler vermeyen diyecek 40 20 verin 50 ye 30 verin benim inancim kalmadi.
Ha bu arada ali tezelin ankaradaki burolarinida aradim iki farkli buroyu biri 450 lira istedi konu neydi diye ve bana tekrar rapor alman gerekiyor dedi diger burodaki uzmanda surekki ise ve vergi indirimi de alip emekli olduysan rapor istemeyez dedi ali tezele mail attim sorumu cevaplamadilar bin lira ile 3bin lira arasinda bi para istediler anlayacaginiz calmadigim kapi kalmadi
Ankara merkez sağlık kurulu kalkmadı sadece inceleme ve onay kurumu teknik hata yoksa oran düşürmüyor artik onaylıyor ne gibi teknik hata mesela ahi 10 un altında ama heyet 3 evre olan 35 oran vermiş bunun gibi yani yazarlar doğru söylüyor oran düşürmüyor Lar inceleyip onayliyorlar
3 evre 35 derken hocam ahi 10 nun altında ise 35 olanı şişirme oran olduğu için mi düşürüyor eğer onu yapıyorsa doğru olanda o dur ama 3 evreyi anlamadm