Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminde hastanenin verdiği rapor geçerlidir (Mahkeme kararı)

merhaba arkadaşlar,

vergi indirimi ile ilgili müracaatların neticelenmesinde ciddi sıkıntılar olduğu aşikar.Bu sorunun çözümü için Engelliler Editör ünden rica etsek Engelli Milletvekillerimize sorunumuzu iletseler.Yada mail atılabilcek adreslerini bizlerle paylaşsalar diyorum.
Burdan birbirimize 1000 tane mail atsak onların haberleri bile olmaz.Tıkanıklık bürokrasiden kaynaklanıyor.
Değerlendirme kurulunun hekimi eksikse hekim atasınlar.yeteri personeli varsa aksanlığın neden kaynaklanığının hesabını sorsunlar.

Geçtiğimiz yıl ben yazmıştım.. sadece vekillere değil,engellilerden ve haklarından sorumlu 4 bakanlık makamında da yazmıştım.Hepsi de kafasına göre resmi cevap vermişti.. hiçbirinin birbirinden haberi yok.. dedim ya TESADÜF YAŞIYORUZ...

% 40 engelli memur vergi indirimi için hastane raporunu sunsa yine bi hastaneye rapor için gönderilmeyecekse nekadar bi para geri dönüşü yapılmış olur ?

selam arkadaşlar bu ali tezel dediğiniz kişi yandaş medya sanirim

hastahanenin verdigi roporla mahkemeden vergi indirimi alamazmı vergi indirimini kanuna degil yönetmelige dayanarak yapıyorlar diye biliyorum

Hastanenin raporunu ele alıp "raporu kabul etmek zorndasınız" diye dava açmak mümkün. Ama ben olsam "bugün" hastaneye gittiğinde % 40 rapor alınamıyorsa, (daha önceden alınan raporlarla) dava kazanılamaz. Mahkeme de yeni rapor için hastaneye sevk eder...

Vergi indirimine esas raporgölar hakkında yöentmelik

Madde 15 (1) 193 sayılı gelir vergisi kanunu hükümlerine göre sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen engelli sağlık kurulu raporu esas alınır.

bu maddeye göre hastanelerin sağlık kurulu tarafından verdiği raporlardaki oranlar geçerli olacak maliye bakanlığı merkez sağlık kurulu oranları düşüremeyecek

bu konuda bilgisi olanlar diğer haberleri de okudum artık ankaraya gönderilmesine gerek yokmuş yorumlarını bekliyorum

Tmless, bu yönetmelik zaten hep böyleydi, ama Maliye bu yönetmeliği umursamadan hastanenin verdiği oranları değiştirmeye devam edegeliyor...

Içim karardı be,,,anlatılanlardan anladığım kadarıyla ben %41 lik raporumla vergi indirimine başvursam alma şansım hiiiiiiiiç yok,,karara itiraz edip mahkemeye versem 2-3 sene sürermiş kararın çıkması,,bu arada biz engelliydik ozamana kadar oluruz özürlü yani ankaradakilere benzeriz,,,(((

benim 2012 yılında aldığım yüzde 66 oranlı sürekli raporumu cuma günü maliye ye gittim kabul etti üzerinde vergi indirimi için falan yazmıyo yanında işyerinden aldığım orada çalıştığıma daire belge de vardı sonuç 120 gün sonra belli olur dedi
kardeş sonuç gelmiş olmalı paylaşabilirmisin

bulduuuuuuuuuuuuum,,,sonunda ankaranın mantığını çözdüm,,,,ankara,onay mantığını şöyle yapıyor arkadaşlar,,,eski raporlarda birden fazla hastalıktan alınmış raporları bu yeni çıkan formülle(hani 100 den çıkarıp bilmem kaçla çarpıp 100 e bölerek)tekrar ele alarak mutlaka düşürüyorlar,,fakat tek hastalıktan alınan raporları ya hiç düşürmüyorlar,,yada hastalığın türüne raporun tarihine göre düşürüyor yada tekrar rapor almaya yöneltiyorlar,,çünkü eski formülle verilen oranlar yüksekti,,yani bu formülden önce %60 alınan rapor yeni formülle alınmaya kalkışıldığında %40 bile olmuyor,,ankara bunun farkında,,

Dileçe örneği

Benim öğrenmek istediğim önce rapor alıp sonra vergi dairedine baaşvuru oluyormu 4 maddede sanki oluyormuş g.bi alıladım bilgisi olan varsa yanıtları bekliyorum teşekkürler.
[FONT=inherit][FONT=inherit][FONT=inherit][FONT=inherit]DİLEKÇE ÖRNEĞİ :[/FONT][/FONT]
[FONT=inherit]
……………… VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NA
[/FONT]
[FONT=inherit]
(Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü)
[/FONT]
[FONT=inherit] 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 2454 sayılı Kanunla değişik 31’inci maddesi ile getirilen Sakatlık İndirimi’nden istifade etmek istiyorum.[/FONT]
[FONT=inherit] Dilekçeme ilişkin Nüfus Cüzdanı ve çalıştığım işyerinden aldığım çalışma belgem ilişiktedir.[/FONT]
[FONT=inherit] Gerekli işlemin yapılması hususunu saygılarımla arz ederim.[/FONT]
[FONT=inherit] Tarih…../…../………[/FONT]
[FONT=inherit] İmza[/FONT]
[FONT=inherit]Daha önce Başvuruda bulundunuz mu ? Evet Hayır [/FONT]
[FONT=inherit][FONT=inherit]BAŞVURU YAPANIN[/FONT][/FONT]
[FONT=inherit]Adı ve Soyadı :………………………………………………………[/FONT]
[FONT=inherit]İkametgah Adresi :………………………………………………………[/FONT]
[FONT=inherit] ……………………………………………………….[/FONT]
[FONT=inherit]Telefon Numarası :………………………………………………………[/FONT]
[FONT=inherit][FONT=inherit]Çalıştığı İşyerinin[/FONT][/FONT]
[FONT=inherit]Adı ve Ünvanı :………………………………………………………[/FONT]
[FONT=inherit]İşyeri Adresi :………………………………………………………[/FONT]
[FONT=inherit]Telefon Numarası :……………………………………………………..[/FONT]
[FONT=inherit][FONT=inherit]Çalıştığı İşyerinin[/FONT][/FONT]
[FONT=inherit]Bağlı Olduğu Vergi Dairesi[/FONT]
[FONT=inherit](İşçi Stopajı Yönünden) :………………………………………………………[/FONT]
[FONT=inherit]Mal Müdürlüğü :………………………………………………………[/FONT]
[FONT=inherit]Saymanlık :………………………………………………………[/FONT]
[FONT=inherit]İşyeri Vergi Numarası :………………………………………………………[/FONT]
[FONT=inherit][FONT=inherit]BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER[/FONT][/FONT]
[FONT=inherit]1) Çalıştığı İşyerinden Bu İşyerinde Çalıştığına Dair (tarihli, imzalı, kaşeli) [FONT=inherit]Yazı[/FONT][/FONT]
[FONT=inherit]2) Nüfus Cüzdanı[/FONT]
[FONT=inherit]3) 1 Adet Fotoğraf[/FONT]
[FONT=inherit]4) Yönetmeliğe Uygun Rapor Aslı veya Noter Tasdikli Sureti (Yok İse Hastaneye Kurumumuzca Sevk Yapılacaktır)[/FONT]
[FONT=inherit]*( Hastanece veya Başka Bir Kurumca Aslı Gibidir Onaylı Suretler Geçersizdir.)[/FONT]
[FONT=inherit][FONT=inherit] [/FONT]Tel: 0212- 4820707/2810-2814-2816-2817-2818 Faks :0212 4825305[/FONT]
[FONT=inherit] [/FONT]
[FONT=inherit] [/FONT]
[FONT=inherit] [/FONT]
[FONT=inherit] [/FONT]
[FONT=inherit][FONT=inherit] [/FONT][/FONT]
[FONT=inherit]
…………….. VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NA
[/FONT]
[FONT=inherit]
Gelir ve Kurumlar Vergileri Müdürlüğü
[/FONT]
[FONT=inherit]………………………………………isimli personelimiz…………………sigorta[/FONT]
[FONT=inherit] [/FONT]
[FONT=inherit]sicil numarası ile…../…/…… tarihinden itibaren işyerimizde çalışmaya başlamış[/FONT]
[FONT=inherit] [/FONT]
[FONT=inherit]olup halen görevine devam etmektedir.[/FONT]
[FONT=inherit] [/FONT]
[FONT=inherit]Sakatlık indiriminden faydalanması için gereğinin yapılmasını arz ederim.[/FONT]
[FONT=inherit] [/FONT]
[FONT=inherit] [/FONT]
[FONT=inherit] [/FONT]
[FONT=inherit] [/FONT]
[FONT=inherit] [/FONT]
[FONT=inherit]ADRES:[/FONT]
[FONT=inherit]
Tarih…/…/2010
İşyeri yetkilisi​
[/FONT]
[FONT=inherit]İmza Kaşe[/FONT]
[/FONT]
[FONT=inherit][h=4][/h][/FONT]
[/FONT]

Sevgili SALON,
Engelli kimlik kartı için Ankara Numune den aldığım %54 raporum ile bulunduğum il defterdarlığınavergi indirimi için müracaat ettim kabul ettiler.
önemli açıklana: ben bağ-kur mükellefiyim.müracaat ta ya raporun aslını veya notar onaylı suretini vereceksin.
Mayıs 2013 de müracaat etmiştim.bugün Ankara Maliye Sağlık kurulunu aradım 15 gün sonra tekrar ara dedileri

2013 torba yasası

2013 torba yasasında eski sağlık raporuyla bırlikte müracat yapanların vergi indiriminden yararlanan veya müracat yapanlar oldumu gelir vergisi idaresi başkanlığı herhangibir açıklama yaptımı bilgisi olanlar foruma yazabilirler mi birde %40 yukarı olanlar şehir içi toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat imkanı verilecekmiş doğrumu

evet arkadaşlar cevap veren yokmu

Arkadaşlar, bugün sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor alamıyorsanız, kırk takla da atsanız Maliye sakatlık indirimi uygulamaz. Eğer o cetvele göre % 40 almanıza rağmen Maliye usülsüz olarak oranı düşünürse, o zaman konuyu mahkemeye taşırsınız... Mahkeme de "git yeni rapor al" der, yine % 40 üzeri rapor alınırsa, hakim Maliye'ye döner, "bu raporu kabul etmek zorundasın" der, sakatlık indirimini onaylatır...

Yani, her şey bugün sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor alıp alamayacağınıza bağlı. Gerisi hikaye...

Yeni yasa emeklilik

Engellilerin erkem emekliliği Özürlü vergi indirim belgesi hakkında değişiklikler

Daha önceden erken emekli olabilmek adına özürlü ve engelli vatandaşlar, indirim belgesi sürecinde inanılmaz eziyetle karşılaşıyorlardı. Söz konusu Vergi indirim belgesini almak için öcelikle vergi dairesine başvurup hemen ardından sağlık kurulu raporu alıyor ve bu raporu Ankara’ya kurulun incelemesi için gönderiyorlardı. Burdan artık cevap ne zaman gelirse bu rapora göre özürlü, erken emekli oluyor yada olamıyordu. Tabiki bu Vergi indirim belgesi, rapor ve ankara süreci çok uzun zaman aldığından dolayı, Engelli vatandaşların emeklilik süreci de uzadıkça uzuyordu.

Engelli Erken Emeklilik 2013

Geçtiğimiz ay sonunda yani 30/03/2013 tarihinde Resmi Gazete’de bu konuyla alakalı yönetmelik değişti. Artık Ankara olayı kaldırıldı. Bundan sonra vergi dairesine gidip Vergi indirim belgesi alacak bir kişi sonraki aldığı sağlık raporundaki oran ne ise Ankara’ya evrak göndermeksizin, bu rapordaki oran geçirli sayılacak. Ayrıca Maliye bakanlığı incelemesinede gitmeyecek.
Bu günlerde Engelli vatandaşlarımızın Vergi darilerenize giderek bu belgeleri almak istediklerini ve vergi darisesindeki çoğu memurun mevzuatın değişmesinden haberdar olmadığını görüyoruz. Bu durum bu ay sonundan itibaren düzelecektir diye umut ediyoruz. Çıkan vedeğiştirilen kanun henüz Vergi dairesindeki memurlara yada yönetimine tam ulaşmamış heralde ! Engelli vatandaşlarımıza yardım açısından, Vergi dairesindeki ilgili birimdeki memurların bu haberden en azından bu yazımızdan sonra biraz olsun haberi olur diye düşünüyoruz.
Unutmadan şunuda belirtelim 1/10/2008 tarihinden itibaren çalışmaya başlayan engelli vatandaşlar için vergi belgesi alınmıyor. Bu durumda olan Özürlü vatandaşlar SGK kurumuna başvuru yapıp sağlık raporlarını ibraz ederek erken ekellilik hakkından yararlanabiliyorlar.

SGK.NET

Kaynak: SGK Hizmet Sorgulama Tc İle Emekli Bağkur Prim Sorgulama Özürlü erken emeklilik son durum ( 2013 ) | SGK Hizmet Sorgulama Tc İle Emekli Bağkur Prim Sorgulama

AsTeRuNyA;

asparagaz.asil yanlis yapan bunu yazan.provakotor luk yapan bir yazi.marttaki yonetmelikte oyle bir sey yazmiyor...

vergi indirmi raporu

vergi indirimi raporları ankara ya gönderilmediğini gazetelerden ve internetten okuyoruz bilgisi olan varmı

Merhabalar yazılanlar iyi hoş güzel de iki gün önce yaşadığım olayı anlatayım eylül 2011 yılında %40 rapor aldım maliye ye gitti ve rapor oranım düşürülerek geri geldi
ben oranımı 35 olarak öğrendim ama hastanenin belirlediği oranı yeni 40 olarak öğrendim ve vergi dairesiyle iletişime geçtim ve 30.03.2013 tarihli resmi gazede yayınlanan Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü olduğunu ve o raporun neden kabul edilmeiğini sordumbana verilen cevap ise bu yazılar bir köşe yazarının yazılarıdır. Öyle bir şey yok kafanızı karıştırmayın dedi anlatmaya çalıştım yasa masa dedim :) yüzüme kapandı telefon bende bimere yazı yazdım.... artık ne olur büyük ihtimalle 1 ay sürünür ondan sonra basit bir cevapla konu kapatılır.. anlamış değilim yaa nasıl bir iş kimsenin hiç bir konuda bilgisi yok

Peki anlamadığım bir konuda ben hastaneye gitsem yine yine %40 rapor alsam ve maliye düşürse ne olucak bundan faydalanmayacak mıyım ? bu mudur yani

evet..bende % 40 almıştım ankaradan % 36 olarak geri geldi..% 40 olsaydı şimdi emekli olacaktım.

hakanmemik;

Bu konu hakkında BİMER ve diğer ilgili bakanlık makamlarına resmi olarak başvurmuştum.. Hepsi de ayrı telden cevap vermişlerdi.. BİMER çözüm üretme merkezi olma halinde çıkıp,evrak havale memurluğu yapıyor... Ben BİMER'i bizzat başbakan'a ve Cumhurbaşkanına da şikayet ettim 3 ay önce... Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı genel sekreterliğinden telefonla aramışlardı... Telefondaki kişilerle baya bir tartışma yapmıştık... Sonuç : KOCA BİR SIFIR

30.03.2013 tarihindeki Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü resmi gazetede yayınlana
[FONT=Times New Roman]Vergi indirimine esas raporlar[/FONT]
[FONT=Times New Roman]MADDE 15 – (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]5233 sayılı Kanun kapsamında verilecek raporlar[/FONT]
[FONT=Times New Roman]MADDE 16 – (1) 17/7/2004 tarihli ve 5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun kapsamında verilecek sağlık kurulu raporlarında bu Yönetmeliğin özür oranlarına ilişkin hükümleri uygulanır.
deniliyor ani bu ülke kendi koyduğu kanunlara ters düşüyor....üzücü ...

[/FONT]

Kardes tamam hastane raoporu gecerlidir.kanun oylediyor..da.hastanenin dogru rapor verdigini yada yanlis oran verdigini kontrol eden kurum ankara..saten o sebeple ankaraya gidiyor..hastane olmadik hastaliga olmadik oran verirse ankara kabul etmeli sizin anlayisinizla...seranko da bunu anlamiyor...ha bire temcit pilavi....hastane rapor oraninizi yanlis vermis ankara duzeltmis..olay bu...yetkiside duzeltmeye vardir...kolay gelsin

tamam bu bir kontrol mekanizması anladım ama hastaneyi kontrol etsin o zaman bu şekilde insanlar mağdur etmesinler.
ben nu yolu secmedim bir rahatsızlık var ve ona istinaden bunun peşindeyiz. boyle bır hakkı daha onceden vermeselerdı veya tek bır merkez yapsınlar ve oradan versınler hastaneyı yetkılı kılıp daha sonra bu olmaz nedemek bu heyettekıler farklı bir prosedure mı bakıp karar verıyorlar hayır aynı prosedure bakıp karar verıyorlar bu bır prolemdır o zaman hastane bana desın kı sen sağlıklısın ama demıyor ben bunu anlamıyorum..

hakanmemik;

seni anliyorum mecburiyetten hastneye gidiyoruz...fakat sunu iyi bilmek lazim sen hastanenin saglik kuruluna gidiyorsun.......ankarada kontrol yapan kurumun adi ne....yuksek saglik kurulu...yani mahkeme yargitay gibi organik baglari kanun onunde yasal olarak var... bunu anlamak biz engelilere zor geliyor....mahkemeye gidiyon bi karar cikiyor o karar temize yada kontrole gidiyor yargitay duzeltiyor yada geri yerel mahkemeye geri gonderiyor...devlet kurumun ismini koyar ken bile bunun adini tasarlamis...

bunarın hepsine katılıyorum doğrudur anlam veremediğim uygulayıcılara gerekli eğiitim veriliyor mu ? yada yoruma acık bırakılıyor burası yanlış. uygulamada uygulayıcılarda aynı kanı ıcınde olmalı ama ne yazık ki degiler memurlar daha bana boyle bır yasa yok dıyor ama resmı gazeteyı gosterınce susuyor :) sorun degıl bunlarıda hallederiz sadece surec uzuyor ve stress yaptırıyorlar :) denemeye devam kardeşim anlıyacağın

hakanmemik;

o sebeple saten yuksek kurul var...hastaneker vatandasa onem vermiyor.ne de olsa ankara dogrusunu yazar diyor....mesela duygu durum bozuklugu o cok ovundugumuz yasa ekindeki yonetmelikte 1 yil sureli yazar...ama hastanelerin cogu suresiz veriir...ankarada bunu sureliye cevirir dogru olani yapar....sadece bu sitede 100 lercesi hastane bana surekli verdi ankara 1 yila cevirdi diye hakkinin yendigini soyler.. acip yonetmeligi okumaz..hastanenin yanlisini senin yazdigin yasayla savunur...isin asliysa farklidir.. suna inan acikta olan bir sey yok her hastaligin tesisin saglik bakanliginda ICD kodu var hastane bunu yazmali yazan var yaznayan var...ankaraya giden raporda ontani yazar ona gore oran cikar...selametle

Üst Alt