Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminde hastanenin verdiği rapor geçerlidir (Mahkeme kararı)

tamamda şimdi raporlar nereye gidecek vergi indirimini kim verecek

Cevap: Değerli okurum, duyduğunuz haber doğrudur. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi 'Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'te geçtiğimiz günlerde değişiklik yapıldı. Bundan sonra sağlık raporlarınız Ankara'ya gitmeden, raporda yazılı orana göre doğrudan işleme alınacak. Bu değişiklikten yararlanabilmeniz için yeniden vergi indirim belgesi talebinde bulunmanız gerekir.

Binlerce engelliye erken emeklilik!

1 Ekim 2008 tarihinden önce SSK'lı olarak çalışmaya başlamış engelliler erken emekli olabilmek veya vergi indiriminden faydalanabilmek için vergi indirim belgesi almak zorundalar.

Fakat vergi indirim belgesi alma süreci engelliler için biraz eziyetliydi. Önce en yakın vergi dairesine başvuruyorlar, ardından sağlık kurulu raporu alıyorlar, bu rapor Ankara'ya kurul incelemesine gidiyor ve buradan gelen cevaba göre vergi indirimine hak kazanabiliyorlardı. Ancak sağlık raporlarındaki özür oranı Ankara'da genellikle %40'ın altına düşürülüyor ve dolayısıyla vergi avantajı ve erken emeklilikten yararlanamıyorlardı.

Nihayet 30 Mart 2013 tarihli Resmi Gazete'de konuyla ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldı ve işin Ankara aşaması kaldırıldı. Yani bundan sonra vergi dairesine başvurudan sonra alınan sağlık raporundaki oran geçerli sayılacak. Ayrıca Maliye Bakanlığı incelemesine gitmeyecek. Bu değişiklik, daha önce talebi reddedilen binlerce engellinin erken emekli olmasını sağlayacak.

Öte yandan 1 Ekim 2008 sonrasında çalışmaya başlayan engellilerin erken emekli olabilmeleri için vergi indirim belgesi aranmıyor. Onlar doğrudan SGK birimlerine başvurup, sağlık raporlarını ibraz ederek erken emeklilik hakkından yararlanabiliyorlar.

bülent bey bu haberi yeni duydum,paylaşmak istedim,şimdi ben,14.04.1964 doğumluyum,doğuştan kalça çıkığı var askere almadılar,1980 yılında ssk lı olarak özel sektörde çalıştım ama rapor almadım özürlü statüsünde çalışmadım,2003 yılında rapor aldım 2010 yılında özürlü statüsünde özel bir şirkette çalışıyorum raporum D vergi indirimi almadım,bu yukarıdaki yazı doğruysa benim emeklilik işim nasıl olur?teşekkür ederim

HERKESİN GÖZÜ AYDIN.....
1 Ekim 2008’den önce sigortalı olup vergi indirimi alan engellilerin emekliliği kolaylaştı. Bu hakkı olan engellilerin hastane raporları doğrudan işleme alınacak.

Engellilerin emekli olma yollarından biri de sakatlık vergi indirim belgesi almaktır. Bu uygulamadan 1 Ekim 2008’den önce sigortalı olup kanunun yürürlük tarihinden önce veya sonra sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanmaya hak kazanmış sigortalılar yararlanabilir.

Bu sigortalılar hakkında 5510 sayılı Kanun’un geçici 10. Maddesi’ne göre işlem yapılır. (1 Ekim 2008’den sonra sigortalı olanlar hakkında sakatlık vergi indirimi yerine Kurum Sağlık Kurulu‘nca verilecek rapora göre özürlü erken emekliliği uygulaması yapılmaktadır.) Sakatlık vergi indirimi alan sigortalılar, SGK tarafından kolay emekli edilmektedirler.

Öncelikle engelli yaşlılık aylığında yaş şartı bulunmaktadır. 1 Ekim 2008 gününden önce sigortalı olup yüzde 40 ve üzerinde sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanmaya hak kazanmış durumda olan sigortalılar hakkında, Mülga 506 Sayılı kanunda öngörülen aylığa hak kazanma koşulları korunmuştur. Buna göre 6 Ağustos 2003 tarihi baz alınmıştır. Emeklilik durumu 6 Ağustos 2003 tarihi öncesi ve sonrasında değişkenlik göstermektedir.

Tabloda gösterildiği üzere; 506 sayılı Kanunu’na göre sigorta başlangıç tarihlerine ve sakatlık oranlarına göre şartlarla emekli edilir Bunlardan 18 yaşından önce işe girmiş olanlar varsa işe giriş tarihleri değil, 18 yaşını ikmal ettikleri tarihler dikkate alınmalıdır.

Sağlık raporu alınmalı

Engelli olup da erken emeklilik şartlarından yararlanılabilmesi için engelli çalışanın (ücretli hizmet erbabının) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu 31. Maddesi gereği çalışma gücünün en az yüzde 40’ını kaybettiğini ispat edecek şekilde sağlık raporu alması gerekir.

Engellinin hastanelerden aldığı ve ilgili müdürlükler vasıtasıyla Gelir İdaresi Başkanlığı’na gönderilen raporları Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu’nca ‘Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik’ ve eki cetvellere göre incelenir ve oran değerlendirilmesi yapılırdı. Bu inceleme çalışan için zaman kaybına sebep olduğu gibi, zaman zaman hastaneden alınan özürlü orandan farklı bir oran çıktığı için bir hak kaybı da oluşmaktaydı. Söz konusu yönetmeliğin 15. Maddesi’nde yapılan değişiklik sonucu artık raporlar Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu’nca incelenmeyecek.

Yani hastanelerden alınan raporlar doğrudan ilgili defterdarlıklarca dikkate alınarak çalışma gücünün en az yüzde 40’ını kaybettiğini ispat edecek şekilde sağlık raporu alınması halinde sakatlık vergi indirimi belgesi verilecek. Bu da alınan raporun herhangi bir ekstra değerlendirme olmadan doğrudan işleme alınacağı ve sakatlık vergi indirimi belgesinin beklemeden alınacağı anlamına geliyor.
vatan gazetesinden alıntıdır. Vergi indirimi yaplan engelliye kolay emeklilik | GAZETE VATAN

benim 1 yıl süreli vergi indirimim var ama raporum omur boyu ibareli.bu durumda aynı raporum gecerli olur mu.yeni sistem uygulanmaya başladı mı bunu nasıl ogrenebiliriz.

konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum .teşekkurler....

Sağlık raporu alınmalı

Engelli olup da erken emeklilik şartlarından yararlanılabilmesi için engelli çalışanın (ücretli hizmet erbabının) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu 31. Maddesi gereği çalışma gücünün en az yüzde 40’ını kaybettiğini ispat edecek şekilde sağlık raporu alması gerekir.

Engellinin hastanelerden aldığı ve ilgili müdürlükler vasıtasıyla Gelir İdaresi Başkanlığı’na gönderilen raporları Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu’nca ‘Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik’ ve eki cetvellere göre incelenir ve oran değerlendirilmesi yapılırdı. Bu inceleme çalışan için zaman kaybına sebep olduğu gibi, zaman zaman hastaneden alınan özürlü orandan farklı bir oran çıktığı için bir hak kaybı da oluşmaktaydı. Söz konusu yönetmeliğin 15. Maddesi’nde yapılan değişiklik sonucu artık raporlar Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu’nca incelenmeyecek.

Yani hastanelerden alınan raporlar doğrudan ilgili defterdarlıklarca dikkate alınarak çalışma gücünün en az yüzde 40’ını kaybettiğini ispat edecek şekilde sağlık raporu alınması halinde sakatlık vergi indirimi belgesi verilecek. Bu da alınan raporun herhangi bir ekstra değerlendirme olmadan doğrudan işleme alınacağı ve sakatlık vergi indirimi belgesinin beklemeden alınacağı anlamına geliyor.

ne müjdesi?ne doğrusu.6 ay oldu geçti hatta raporumu vereli önce başhekim emekli oldu yenisini bekliyoruz dediler Ankara vergi dairesi başkanlığından sonra ortopedi uzmanı olmadığı için bekleniyor dendi hala ses yok yani.Nasıl rapor gitiği gibi onaylanıp çıkacak anlamadım ben neyi bekliyorlar.Bayan bana merak etmeyin nasıl olsa geriye dönük yaparlar dedi ama emekli olmaya kalksam demekki bir yıl bekleyecektim.Şimdi bir de oranı düşürürler yok bir daha rapor alın filan yine hastanede uğraş bir yıl yine vergi indiriminde bekle bekle babam bekle.Bence toplu halde şikayetçi olmalıyız başka yolu yok bunun.

Devlet vatandaşı için varolmadığı sürece bizler daha buralarda çok yazar ve sorunlarımıza çözüm bulunmasını isteriz.. Devlet burada diyor ki her birey kendi başına mücadele etsin.. ve hakkını alsın.. Genelgeden haberi olanlar var olmayanlar var.. Tek bir genelge çıkarırsın ve tüm illere gönderirsin,ardından da dersin ki "EY SGK !.. BU GENELGEYE GÖRE RAPORU SÜREKLİ ÖMÜR BOYU OLANLARIN RAPORLARINI BİR DAHA ANKARAYA GÖNDERME.ÇÜNKÜ BURASI KAPANDI.KENDİ İLİNDEKİ VERGİ DAİRESİNE RAPORUNU GÖNDER O DA SANA OKEY VERSİN.SONRA SEN DE BUNA GÖRE İLGİLİ KİŞİYE TELEFON ET YA DA BİLGİLENDİRME MESAJI GÖNDER VATANDAŞ DA BEKLEMESİN. ÇÜNKÜ DEVLET VATANDAŞI İÇİN VARDIR !... demesi gerekirken yoruma açık kelime oyunları ile "ne kadar çok vatandaşın kafasını karıştırabilirsek devlet için o kadar iyidir" zihniyetini güdüyorlar.. Masabaşında parmak kaldır indir otomasyona bağlanmış vekillerle işlerin böyle olmasına şaşmamak lazımdır ;) Kendileri 2 yıl vekillik yapınca emekli oluyorlar ya gerisi önemli değil.. Yarım dönüm bostan yan gel yat osman :)

Sakatlık İndirimi’nin Önündeki Engel Kaldırıldı..!

Sakatlık indirimi için verilen raporların oranları artık Merkez Sağlık Kurulu tarafından düşürülemeyecek. Yeni uygulamada ilgilerin vermiş oldukları özürlü sağlık kurulu raporu üzerinde yazan oran geçerli olacak.

30 Mart 2013′te Resmi Gazete’de yayımlanan “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” ile Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu kaldırılarak sakatlık indirimi uygulamasının önündeki büyük bir engel de giderilmiş oldu. Artık %40′ın üzerinde özürlü sağlık kurulu raporu alan engellilerin raporlarındaki oran Merkez Sağlık Kurulu tarafından düşürülemeyecek. Başvurularda rapordaki oran geçerli olacak.

Önceden engelli vatandaşlarımız gelir vergisi indirimi (sakatlık indirimi) uygulamasından faydalanabilmek için vergi dairesi, defterdarlık ya da mal müdürlüğüne başvurduklarında vermiş oldukları özürlü sağlık kurulu raporları Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu tarafından tekrar değerlendirmeye tabi tutuluyor ve hastanenin %4o’ın üzerinde verdiği raporların oranları bu kurum tarafından düşürülebiliyordu. Dolayısıyla kişilerin başvuruları engel oranları %40′ın altında olarak değerlendirilip reddediliyordu. İlgili vatandaşlar da sakatlık indiriminden faydalanamıyordu. Yeni yönetmeliğin 15. maddesinin 1. fıkrasında bu konuda yapılan düzenleme aşağıdaki şekilde yer aldı:

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.

İlgili maddede de belirtildiği üzere artık hastanenin verdiği özürlü sağlık kurulu geçerli olacak ve engelli vatandaşların verdiği raporların oranları düşürülemeyecek.

Önceden beridir bu haksız durum süregelmiş ve ilgililer dava açarak haklarını arama yoluna giderek gerekli kazanımları sağlamıştı; fakat dava açma yetisine, bilgisine sahip olmayan; maddi yetersizlikler nedeniyle dava açamayan vatandaşlarımız mağdur duruma düşüyorlardı. Yapılan bu değişiklik en çok da bu vatandaşlarımızın dertlerine derman oldu. Tabii, sadece bu kişiler için değil yeni yönetmelik bir haksızlığı daha ortadan kaldırarak tüm engelli vatandaşlarımız için gerçekten iyi bir haber oldu.

Arkadaşlar aldığım bir duyuma göre "sürekli" ibareli raporu olanlar tekrar hastaneye sevk istenmeden onaylanacakmış.

Çok yerinde bir karar ve umut verici bir gelişme....20 Aralık 2012 tarihinde %60 oranlı süreklidir raporu aldım ve sibis sitesinde halen ankara maliyeye yazı gönderildi cvp bekleniyor yazıyor.. 3.5 ay geçti halen ses yok..

Nostradamus kardeşim bizim için bir güzellik yap elindeki rapor ve yukarıdaki metinle bağlı bulunduğun vergi dairesine tekrar başvur ve sonucu bizimle paylaş... Ben vardiyalı çalışıyorum şu an biraz zor fırsatım olur.

dante66 haklı arkadaşlar
Yeni yönetmelikle ilgili deneyimleri bu sayfalarda bizlerle paylaşırsanız sonuca daha çabuk ulaşırız diye düşünüyorum..

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.........bugün vergi dairesine gittim ve bu hükmü vergi dairesi müdürüne söylediğimde müdür bey aynen dediki...daha önce de 15. madde böyleydi şu an 30 mart 2013 tarihli resmi gazetedeki anlatım eskisiyle aynı...hastaneden bize gelen rapor zaten tabiki esastır...bizde gelen bu raporları aynen eskiden olduğu gibi ankaraya göndermeye devam ediyoruz...değişen bişey olmadiki dedi....burdan şunu anlıyorum...bazı köşe yazarlarının yorumları palavradan ibaret sizde 30 mart tan önceki kanunu ve 30 marttaki ilgili 15 maddeyi inceleyin noktasına virgülüne aynı....kısacası birisi ortaya bir laf attı...kenara çekildi...kısacası arkadaşlar ankara onayı maalesef devam ediyor bilgilerinize.....

yarın maliyeyi arayacağım..alacağım cvp ta sonato nun aldığı cvp tan farklı olmayacak sanırım.

Söz dosyaya girmez,havada kalır !...
Bunları sözle değil de resmi yazı ile sorarsanız elinizde belge de olur ve bir hak elde etme durumunda delil teşkil eder..
Ben sözle hiçbir şey yapmıyorum.. Çünkü bugün "yok olmaz" denilen bir konu yarın sabah "olur" a dönüştürülebilir.. Makamı ve mevkiisi ne olursa olsun hiç kimseye sözle soru sormayın ve aldığınız cevaplara asla inanmayın.. Resmi olsun temiz olsun.. Resmi cevap için 1 ay kadar beklemeniz gerekebilir ama sağlam olur..

Ali Tezel'den güzel haber

Özürlüye vergi indirim belgesi müjdesi

Bu köşeden defalarca Hastaneden aldığınız özürlü rapor oranı yüzde 40 veya daha fazla ise Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulunun oranı düşürmesine karşı dava açın kazanırsınız demiştik. Kazandılar da… Kazanılan davalardan sonra Maliye geri adım attı artık Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu yok… Hastanenin raporuyla vergi indirim belgesi alınacak.

30 Mart 2013 Cumartesi günü Resmi Gazete’de “ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK” bir kez daha değiştirildi. Bu sefer içinde olumsuzluklar yok. Seçime giderken özürlülere müjde gibi değişiklikler var.

***2006 VE 2010 YILI ÖZÜRLÜLER İÇİN KÖTÜYDÜ
2006 yılında ve 2010 yılında Özürlü Ölçütü Sağlık Kurulu yönetmeliklerinde özürlüler aleyhine değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklikler ile hastalıkların ve özrün oranları düşürüldü bu sebeple 2006 yılında 13 milyon olan özürlü sayımız 2006 ve 2010 yılı değişikliklerinden sonra 8 milyona düşürüldü. Şimdi ise seçime doğru giderken yönetmelik bu kere olumlu değişti.

***MALİYE BAKANLIĞI MERKEZ SAĞLIK KURULU YOK
Bugüne kadar daha az vergi ödemek ve SGK’dan daha erken emekli olmak adına özürlüler Defterdarlıklara başvuruyor ve gönderildikleri hastanelerden yüzde 40’dan fazla rapor alsalar bile Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu oranı (yasadışı şekilde) yüzde 40 altına düşürüp vergi indirim belgesi vermiyordu. Biz de 30 gün içinde vergi mahkemesinde dava edin diyorduk. Dava açanlar kazandıkça Maliye sonunda geri adım attı. Yönetmelik yeni haline göre;
“Vergi indirimine esas raporlar
MADDE 15 – (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.“ denildi. Bundan böyle artık hastanelerin sağlık kurullarının verdiği raporlardaki oranlar geçerli olacak, Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu oranları düşüremeyecek. Çalışan özürlüler de artık daha kolay vergi indirim belgesi alacaklar ve emekli olabilecekler.

AliTezel.com - zrlye vergi indirim belgesi mjdesi -- Teekkrl Mula

Buna en çok ben sevindim 2010 yılından bu yana uğraşıyorum adamlar inat etti bende inat ettim tekrar başvuracağım...:p

30 mart 2013 tarihli resmi gazete de konuyla ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldı ve işin ankara aşaması kaldırıldı.Yani bundan sonra vergi dairesine başvurudan sonra alınan sağlık raporundaki oran geçerli sayılacak....Ayrıca maliye bakanlığı incelenmesine gitmeyecek....bu değişiklik daha önce talebi reddedilen binlerce engellinin erken emekli olmasını sağlayacak......BU ALINTI BİR YAZIDIR....BUGÜN GAZETESİ, ÇALIŞANIN KÖŞESİ, YAZARI SADETTİN ORHAN'A AİTTİR.....MAİL ADRESİ:sorhan@bugün.com.tr

slm labrador ben 2011 yılında %40 rapor aldım epilepsi hastalığından şimdi ben vergi dairesine müracat ederken almış olduğum bu rapor geçersizmi?

arkadaşlar gerek ali tezel gerekse diğer yazarlar oturdukları yerden sallıyorlar haberiniz olsun....neymiş 30 mart 2013 tarihli resmi gazetede yayınlanan ve özürlüleri ilgilendiren 15 madde ye göre hastaneden alınan raporlar esastır diyor...evet esas ama vergi daireleri bu raporları kendilerine ulaştıktan sonra ankaraya yollamakla mükellefler...yani 30 mart 2013 te yayınlanan ilgili madde ile ondan önceki tarihlerde yayınlanan ilgili maddeler noktasına virgülüne kadar aynı...ali tezel neye dayanarak bunu yazıyor anlaşılır değil...bence o sadece 30 mart 2013 tarihli resmi gazeteyi okudu ondan önceki ilgili resmi gaztelere baksın 15. madde hep aynı...kaldıki bende 2 hafta önce hastaneden %50 sürekli ibareli rapor aldım ve ali tezelin yazısını okuyunca sevindim..ancak vergi dairesine gittiğimde oranın müdürü bana ilgili maddeleri gösterdi yayınlanan bütün değişik tarihli resmi gazetelerde 15. madde hep aynı ve bu madde diyorki hastanelerden alınan özür raporları esastır...tabiki esas ama ondan sonraki aşamada vergi dairesine ulaşan rapor ankaraya onaylanmaya gidiyor...son olarak diyorum keşke ankaraya gitmese de hastaneden alınan raporlar kesin karar olsa...ama maalesef burdan herkeze diyorumki sadece ali tezel değil birkaç ilgili yazar aynı şeyleri yazmış ama 15. maddeyi hiç mi hiç eskisi ve yenisiyle mukayese etmemişler.....milleti bedavadan gailayana getiriyorla haberiniz ola...

Pekiiiii bunları yazan arkadaşlar Ali TEZEL'e de yazı yazıp "kardeşim sen böyle böyle yazmışsın ve söylemişsin iyi güzel de bizleri halen daha ankara merkez sağlık kuruluna yönlendiriyorlar " şeklinde mail gönderip de aldığınız bir yanıt oldu mu ? Eğer olduysa burada bizlerle paylaşırsanız bizler de memnun oluruz.. Bu arada Ali TEZEL beyefendinin ve diğerlerinin işkembeden atıp atmadıklarını resmi ağızlardan duymuş paylaşmış ve okumuş oluruz... Hadi bakalım.. Yeni rapor alan bir arkadaşımız vergi indirimi alarak emekli olmak için başvursun.. nitekim yeni rapor alan arkadaşlarımız var.. Madem ki evraklar ankara maliyeye gitti,giden evrağın fotokopisini Ali TEZEL'e gönderin ve SEN BİZLERE ANKARA MERKEZ SAĞLIK KURULU KALKTI DEMİŞTİN al sana yazı şimdi ne yapacağız bize cevap ver şeklinde bir yazı yazınız ve cevabını burada paylaşın biz de kimin yalan yalan söylediğini veya kanunları,yönetmelikleri yanlış yorumladıklarını bilelim.. Aslında en önemlisi Ankara Merkez sağlık kuruluna telefon edip YA KARDEŞ SİZ KALKTINIZ MI YOKSA DEVAM MI EDİYORSUNUZ diye sormak lazım bence...

slm seranko,sorduğun soruya hitaben,
1-ali tezel'e soru sorabilmek için onun banka hesabına para yatırman gerekiyor eğer maddi durumum iyi olsaydı bende böyle sitede siz arkadaşlara soru sorup bilgilenmek istemezdik sizleri de yormazdık.
2-benim abim daha yeni rapor aldı ve müracat etti raporu ankaraya göndermişler sağlık kuruluna.cevap bekliyor.
3-benim siz arkadaşlara sorduğum 2011 yılında almış olduğum %40 sürekli raporumla müracat edersem bu rapor geçerlimidir yoksa yenisinimi isterler.herkese slm sağlıcakla kalın.

bu konuda gazete köşelerinde yazı yazıp bizleri umutlandıran tüm yazarlara mail yazdım ama cevap veren yok...ranaz ın dediği gibi ali tezel soruları ücreti mukabilinde cevaplandırıyor yani kendisi kısaca ''para özürlü'' birisi.bu konuda hastaneden rapor istese % 100 para özürlüdür raporu alır....yaptığım araştırma sonucunda bugün itibarıyla vergi indirim almak için kişi çalıştığı işyerinden aldığı evrak ve dilekçe ile bağlı bulunduğu vergi dairesine gider,vergi dairesi kişiyi ilgili hastaneye sevk eder,ilgili hastane heyeti kişiyi değerlendirir ve sağlık raporunu düzenleyip bir orijinal nüshasını kişinin kendisine diğer nüshayı sevki taleb eden vergi dairesine yollar.vergi dairesi sağlık raporunu ankara sağlık kuruluna yollar...ankara sağlık kurulu incelenip değerlendirdiği bu raporu tekrar vergi dairenize yollar vergi dairesi ankaranın değerlendirdiği sağlık raporunu talebte bulunan işyerinize yollar ankaradan onaylanan rapor % 40 ve üzeri ise vergi indirimi hakkınız olmuştur..yeterli çalışma primininz ve sigorta süreniz var ise sgk nın onayladığı evrağı işyerinize verdikten sonra ilgili emekli olma aşamanız sonuçlanmıştır artık geçmiş olsun................

Arkadaşlar zaten hastaneden %40 ve üstünü balthazara göre rapor alabilirseniz zaten onaylanma olasılıgı çok yüksek.Hastaneden alamıyorsun ki zaten %40.Eski raporları gecerli saysınlar indirim belgeleri versinler bakalım yapabileceklermi.Sonato kardeşime katılıyorum boş işten sallıyor Ali efendi.Neymiş rapor verilirse sürekli olunca tekrar rapor istenmezmiş alakası yok.İstiyorlar arkadaş rapor için Hastaneye gitmekten korkuyoruz artık.Emeklilik hakkını kimlere kolaylaştırdıklarını biliyoruz.

sürekli ibareli rapora nerede yeni rapor istediler ? dava konusu olur bu .Ama hastaneler artık zor veriyor haklısınız..çok soruşturma geçiren yerler var sahte olaylarından sonra.arkadaşıma %50 verdiler 2 kez Ankara dan döndü.

pembe yürekli arkadaşınıza verilen yüzde 50 raporu hangi hastalıktandı yazarmısınız..

allah şifalar versin arkadaşınıza bende 2 hafta önce üniversite hastanesinden koroner arter hastalığı sebebiyle % 50 aldım şu an ankaraya gitti bakalım ne olarak dönecek...içim şöyle rahat ankaraya evraklar gitmeden önce maliyede inceledim ve herşey tastamam eksik yok,birde koroner arter hastalığım (kalp hastalığı) kesin aması maması yok ef düşük çıktı o yüzden ankara bu rapora itiraz edemez diye düşünüyorum ama burası türkiye ne olur ne olmaz bekliyorum...

garip bir iş ğücü kaybı cetvelleri ve yorumlamaları var anlayamadık biz.Sizin için hayırlı haber bir an önce gelir ..

romotizma hastalığımı işgücü kaybı var anlamadım varsa özür cetvelinde nerde hangi sayfada yazarmısın

Ali TEZEL'e yazdım ve sordum ...

Ankara merkez sağlık kurulunun kalktığı ve artık raporların oraya gitmeyeceği,oranların düşürülemeyeceği konusunda birçok demeç veren Ali TEZEL beyefendiye az önce resmi olarak sordum... Ankara merkez sağlık kurulu kalktı mı ? Kalktıysa ne zaman kalktı ? Kalktıysa neden SGK halen daha oraya evrak gönderiyor. ? Yasal dayanak nedir ? 14 ocak 2012 ve 30 Mart 2013 tarihli yönetmelikler arasındaki fark nedir de basına bu şekilde demeç verdiniz ? diye sordum.. Cevabı burada sizlerle paylaşacağım...

Üst Alt