Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminde hastanenin verdiği rapor geçerlidir (Mahkeme kararı)

benim 2012 yılında aldığım yüzde 66 oranlı sürekli raporumu cuma günü maliye ye gittim kabul etti üzerinde vergi indirimi için falan yazmıyo yanında işyerinden aldığım orada çalıştığıma daire belge de vardı sonuç 120 gün sonra belli olur dedi

sonuçta yine merkeze gidiyor yani doğrumu ankaraya gitmeden olmuyor :confused:

Bülent bey ali tezel beyin yazısı ile ilgili defterdartlığı aradık haberleri yok.Böyle bir uygulama yok diyorlar. Konu ile iglili bilgisi olan var mı?

Raporumu % 42 idi % 38 e düşürdüler.. [FONT=Georgia]
[/FONT]

Arkadaşlar, Olaya birde şuradan baksak durup dururken 30.03.2013 yönetmelik neden yenileniyor. yönetmeliğin içeriğine bakacak olursanız değişen bişey yok gibi. Bir anda merkez sağlık kurulu karar vermeyecek deniyor. Bence ateş olmayan yerden duman çıkmaz...

Sef101;

Arkadas bu konuda yazilanlari okudunmu...bazaen su forma yamsk tan imtina ediyom...sanki bu konuda farkli bir sey yazmisiz da sende ,

okudum arkadaşım sadece özetlemek istedim madem avrupa uyum yasalarına göre hareket edilecek yönetmeliği uygulasınlar. bende itiraz ettim 2011 yılında banada 81 yılındaki yönetmeliği çıkarıp merkez sağlık kurulu var dediler. onun içindirki bekleyip göreceğiz.
saygıyla kalın.

Saglik raporlari 2013 son durum konusu nu oku....

Bu uygulama olursa engellide , engelsizde tanıdık doktor ve akrabası olan herkes emekli olur . Sizce bu mantıklımı devletin işine gelir mi? akıl var mantık var hükümet böle bir uygulamayı koysa bile yeni bir yasa ile değişikliğe gider bunlar kaz gelecek yerden tavuk esirgemez oy almak için herşeyi yaparlar.

Engeller kalktı, engelliye erken emeklilik yolu açıld

[FONT=Tahoma]Engelliler için eziyetli olan vergi indirim belgesi alma sürecinde değişikliğe gidildi. Değişikler daha önce talebi reddedilen binlerce engellinin erken emekli olmasının yolu açıldı.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Bugün yazarı Sadettin Orhan, engellilerin erken emekli olabilmek ya da vergi indiriminden faydalanabilmek için almak zorunda oldukları vergi indirim belgesindeki değişikliği yazdı:[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]1 Ekim 2008 tarihinden önce SSK'lı olarak çalışmaya başlamış engelliler erken emekli olabilmek veya vergi indiriminden faydalanabilmek için vergi indiriminden faydalanabilmek için vergi indirim belgesi almak zorundalar. Fakat vergi indirim belgesi alma süreci engelliler için biraz eziyetliydi. Önce en yakın vergi dairesine başvuruyorlar, ardından sağlık kurulu raporu alıyorlar, bu rapor Ankara'ya kurul incelemesine gidiyor ve buradan gelen cevaba göre vergi indirimine hak kazanabiliyorlardı. Ancak sağlık raporlarındaki özür oranı Ankara'da genellikle yüzde 40'ın altına düşürülüyor ve dolayısıyla vergi avantajı ve erken emeklilikten yararlanamıyorlardı.[/FONT]
[h=2]SAĞLIK RAPORLARI ARTIK ANAKARA’YA GİTMEYECEK[/h][FONT=Tahoma]Nihayet 30 Mart 2013 tarihli Resmi Gazete'de konuyla ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldı ve işin Ankara aşaması kaldırıldı. Yani bundan sonra vergi dairesine başvurudan sonra alınan sağlık raporundaki oran geçerli sayılacak. Ayrıca Maliye Bakanlığı incelemesine gitmeyecek. Bu değişiklik, daha önce talebi reddedilen binlerce engellinin erken emekli olmasını sağlayacak.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Öte yandan 1 Ekim 2008 sonrasında çalışmaya başlayan engellilerin erken emekli olabilmeleri için vergi indirim belgesi aranmıyor. Onlar doğrudan SGK birimlerine başvurup, sağlık raporlarını ibraz ederek erken emeklilik hakkından yararlanabiliyorlar.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Yeniden rapor alabilirsiniz[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Soru: Sadettin Bey, 2009 yılında vergi indirim belgesi için vergi dairesine müracaat ettim. Benden sağlık raporu istendi ve yüzde 48 oranında engelli raporu aldım. Fakat raporum Ankara'ya kurula gitti ve yüzde 30'a düşürüldü. Dolayısıyla vergi indirim belgesi alamadım ve erken emeklilik hakkından da yararlanamadım. Son günlerde sağlık raporlarının artık Ankara'ya gitmeyeceğine dair haberler okudum. Bu doğru mudur? Bana ne tavsiye edersiniz? İlhan M.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Cevap: Değerli okurum, duyduğunuz haber doğrudur. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi 'Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'te geçtiğimiz günlerde değişiklik yapıldı. Bundan sonra sağlık raporlarınız Ankara'ya gitmeden, raporda yazılı orana göre doğrudan işleme alınacak. Bu değişiklikten yararlanabilmeniz için yeniden vergi indirim belgesi talebinde bulunmanız gerekir.[/FONT]
[FONT=Tahoma]
Muhasebe Network[/FONT]

çok güzel bir haber .ben şuan ankaradan vergi indirimi raporumu bekliyorum.umarım bu haber gerçekten anlattığınız gibidir. insan yinede şüphe duyuyor kusura bakmayın ..paylaşım için çok teşekkür ediyorum..

değerli arkadaşlar benim raporum 22 şubatta ankaraya vergi indirimi için gitti ve ben bekliyorum,bu yapılan yasal değişiklikten bende faydalanabiliyormuyum ? rapor oranım ''H sürekli''

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 30 mart 2013. mevzuattan anlayan arkadaşlar bi incelesin lütfen ne anlama geliyor bilgilenelim..

[FONT=Times New Roman]Vergi indirimine esas raporlar[/FONT]
[FONT=Times New Roman]MADDE 15 –[/FONT][FONT=Times New Roman] (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]5233 sayılı Kanun kapsamında verilecek raporlar[/FONT]
[FONT=Times New Roman]MADDE 16 –[/FONT][FONT=Times New Roman] (1) 17/7/2004 tarihli ve 5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun kapsamında verilecek sağlık kurulu raporlarında bu Yönetmeliğin özür oranlarına ilişkin hükümleri uygulanır.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]DÖRDÜNCÜ BÖLÜM[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Çeşitli ve Son Hükümler[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Atıflar[/FONT]
[FONT=Times New Roman]MADDE 17 –[/FONT][FONT=Times New Roman] (1) 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik, 16/12/2010 tarihli ve 27787 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik, 16/7/2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik ile 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine yapılan atıflar bu Yönetmelik hükümlerine yapılmış sayılır.[/FONT]
[DROP][FONT=Times New Roman] KAZANILMIŞ HAKLAR[/FONT]
[FONT=Times New Roman]MADDE 18 –[/FONT][FONT=Times New Roman](1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü [/DROP]sağlık kurulu raporu düzenlenmez.[/FONT]
[FONT=Times New Roman](2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Yürürlükten kaldırılan yönetmelik[/FONT]
[FONT=Times New Roman]MADDE 19 –[/FONT][FONT=Times New Roman] (1) 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Yürürlük[/FONT]
[FONT=Times New Roman]MADDE 20 – [/FONT][FONT=Times New Roman](1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Yürütme[/FONT]
[FONT=Times New Roman]MADDE 21 –[/FONT][FONT=Times New Roman] (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ile Sağlık Bakanı yürütür.[/FONT]

günlerdir telefonla arıyorum cevap veren yok..ya meşgul yada aradığını numara sakatlara cevap vermiyor diyor:)2012 yılında gönderdim hala cevap alamadım

değerli arkadaşlar benim raporum 22 şubatta ankaraya vergi indirimi için gitti ve ben bekliyorum,bu yapılan yasal değişiklikten bende faydalanabiliyormuyum ? rapor oranım ''H sürekli''Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 30 mart 2013. mevzuattan anlayan arkadaşlar bi incelesin lütfen ne anlama geliyor bilgilenelim..[FONT=Times New Roman]Vergi indirimine esas raporlar[/FONT][FONT=Times New Roman]MADDE 15 –[/FONT][FONT=Times New Roman] (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.[/FONT][FONT=Times New Roman]5233 sayılı Kanun kapsamında verilecek raporlar[/FONT][FONT=Times New Roman]MADDE 16 –[/FONT][FONT=Times New Roman] (1) 17/7/2004 tarihli ve 5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun kapsamında verilecek sağlık kurulu raporlarında bu Yönetmeliğin özür oranlarına ilişkin hükümleri uygulanır.[/FONT][FONT=Times New Roman]DÖRDÜNCÜ BÖLÜM[/FONT][FONT=Times New Roman]Çeşitli ve Son Hükümler[/FONT][FONT=Times New Roman]Atıflar[/FONT][FONT=Times New Roman]MADDE 17 –[/FONT][FONT=Times New Roman] (1) 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan [/FONT]

Acikca yaziyor..ankara saglik kurulunun adi bile gecmiyor...

Ayrica hastanenin verdigi rapor esas alnir diyor(komik)..saten rapor hastaneden aliniyor.
ankara nin rapor dusurme sebebi keyfi degildir

..yanlis anlaşma buradan kaynaklanıyor sebebi;
..hastaliga yada yanlis teşhise verilen oran yuzunden raporunuzda proplem cikar.
ben 4 tane rapor aldim..
hepsinde ayni icd kodu ayni oran la ankara onayladi
Ayrica alitezel olaylari yanlis yorumluyor;;
Mahkemeye basvuran herkes ankaranin dusurdugu oran hakini kazanma sansi yok...mahkeme karar larini okudum ..
Kazanma sansiniz ancak adli tip dan gercekten oran alirsaniz oloyur..
Velefki mahkeme ile hak kazanan arkadaslarin mahkeme kagitkarini okuyunca tek sonuc cikiyor...oda ali tezelin yazdii gibi değil neyazikki.. Kazanna sansunuz ancak usul yonuyle oluyor...oda savunmanizza baglı...

vergi indirimi

Bu köşeden defalarca "Hastaneden aldığınız özürlü rapor oranı yüzde 40 veya daha fazla ise Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu'nun oranı düşürmesine karşı dava açarsanız kazanırsınız" demiştik. Kazandılar da... Kazanılan davalardan sonra Maliye geri adım attı, artık Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu yok. Hastanenin raporuyla vergi indirim belgesi alınabilecek
30 Mart 2013 Cumartesi günü Resmi Gazete'de "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" bir kez daha değiştirildi. Seçime giderken özürlülere müjde gibi değişiklikler var.
2006 ve 2010 yılında Özürlü Ölçütü Sağlık Kurulu yönetmeliklerinde özürlüler aleyhine değişiklikler yapıldı. Yapılan değişikliklerle hastalıkların ve özrün oranları düşürüldü; bu sebeple 2006'da 13 milyon olan özürlü sayımız 2006 ve 2010 yılı değişikliklerinden sonra 8 milyona indi. Bugüne kadar daha az vergi ödemek ve SGK'dan daha erken emekli olmak adına özürlüler defterdarlıklara başvuruyor ve gönderildikleri hastanelerden yüzde 40'tan fazla rapor alsalar bile Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu oranı (yasadışı şekilde) yüzde 40'ın altına düşürüp vergi indirim belgesi
vermiyordu. Biz de "30 gün içinde vergi mahkemesinde dava edin" diyorduk. Dava açanlar kazandıkça Maliye geri adım attı. Yönetmelik yeni haline göre şöyle oldu:

VERGİ İNDİRİMİNE ESAS RAPORLAR
MADDE 15-(1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır." Bundan böyle artık hastanelerin sağlık kurullarının verdiği raporlardaki oranlar geçerli olacak, Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu oranları düşüremeyecek. Çalışan özürlüler de artık daha kolay vergi indirim belgesi alacaklar ve emekli olabilecekler.

TEŞEKKÜRLER MUĞLA
Pazartesi günü Muğla Sanayi ve Ticaret Odası'nda (MUTSO), 6331 sayılı "İş Sağlığı ve Güvenliği ile Sosyal Güvenlikte Son Değişiklikler" başlıklı sunumum oldu. Öğle saatlerinde Muğla SGK'nın tecrübeli müdürü Ayhan Dorum Bey'e nezaket ziyaretinde bulundum. Makamında hunharca vurulan rahmetli Naci Şahin'den sonra müdürlükteki depresyonu gidermiş; birlikte Naci'mi de hayırla yâd ettik. Bu arada beşer dakika arayla bir yaşlı amca ve teyze ilçelerden geldiklerini ve emeklilik talepleri olduğunu ifade ettiler.
Ben bir çay ve kahve içinceye kadar bu iki yaşlının aylıkları bağlandı. İnanamadılar ve sevinçle gittiler. MUTSO'nun yeni binasındaki konferans salonu ağzına kadar dolu olduğu gibi 4 saat boyunca herkes pürdikkat idi. İlgilerine, konukseverliklerine teşekkür ederim.

bundan sonraki süreç nasıl olacak.hastaneden aldigimiz %40 ve uzeri raporumuzla direkt vergi indirimi almış mı olacagız? suan ankaradan benim gibi raporunu bekleyenler ne yapacak??

Benimde 2000 yılana ait %40 raporum var nüfus cüzdanıma dahi işli yaklaşık 10 senedir vergi indiriminden yararlanmak için başvuruyorum nafile sonuç gelen rakamlar trajikomik %10 %15 %17 %20 gibi çok düşük seviyede peki ben hangi sınırdayım bilmem lazım diyip geniş çaplı araştırma yaptım hastane raporu burdaki oranların kat kat üstünde hastanenin verdiği oran bana %57 iş koltuk deyneğinde bitiyormuş meğerse desteksiz tek destek ve çift destek diye 3 farklı bölüme ayrılıyormuş bu arada ortopedik engelliyim yani kısacası mahkemeye başvursam ne gibi bir sonuçla karşılaşırım türkiye şartlarında çalıştıgımızı göz önünde bulundurarak vaktımızın kısıtlı olduğundan boşuna zaman kaybetmeyide istemem daha önce bu derece de olan ve sürekli aynı sorunlarla karşılaşan arkadaşlardan ricam ne gibi bir yol izlediklerini burada paylaşırsa memnun olurum.........

Teşekkürler.....

ankara maliye saglık kurulu

vergi indirimi için raporları onaylayan merkezi saglık kurulu kalktı diyorlar dogrumu

Gelir vergisi indirimi

30 Mart 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete
Sayı : 28603
YÖNETMELİK
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından:
ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK
SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK te Vergi indirimine esas raporlar
MADDE 15 – (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.
ibaresi bulunmaktadır. Bu madde Merkez Sağlık Kurulunu ortadan kaldırılmışmı oluyor. Yani hastaneden alınan rapor vergi indirimine müstehak olmaya yeterlimidir. Bu gün İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı engelliler birimini aradım ama oradaki memur yönetmeliğin dediğim şekilde yorumlanmadığını ve üst birimlerden herhangi bir yazının gelmediğini söyledi. Bilgisi olan varmıdır. Selamlar

::)) merhaba ..
aynı soruyu ben de e-devlet sitesinde bir ilk !.. olarak sormuştum... Genelge onlara geldi mi gelmedi mi ben de merak içindeyim.. Ortada yanlış yorumlama diye bir şey söz konusu değil... SGK elinden gelse tüm emekli maaşlarını kesecek.. Masa başı memurunun verdiği cevap da aynen öyle olmuş.. Ben bizzat geçen yıl bir olaya şahit oldum.. Emeklilik kontrol muayenesi için SGK da ilgili birime sevk için gitmiştim. 2 memur + 1 şef kendi aralarında tartışıyorlardı.. Ellerinde koca koca ansiklopedi gibi genelgeler vs... Vatandaşın birisi resmi olarak bir soru sormuş cevap istiyordu.. İnan bana hepsi de bir başka şey söyledi.. En son olarak şef birşey söyledi kulaklarıma inanamadım.."Yaaa bence bu maddeyi yazalım.. Eğer olmazsa itiraz eder,yine inceleriz ".. İŞTE DÜZ MANTIK BU ARKADAŞIM.. Yine geçen yıl başıma gelen bir olay.. Hastaneden raporum SGK ya gönderilmiş 3 ay olmuş halen bana cevap veren yok.. Her yere başvuruyorum öldür Allah cevap alamıyorum. Gelmedi de gelmedi.. En son İl müdür yardımcısına mail attım.. durumu anlattım.. 1 gün sonra cevap geldi EVRAK BİZE HASTANEDEN GELMEMİŞ.. hemen hastaneye gittim. Al kardeşim kayıt no ve tarih dediler.. 3 ay öncesinin tarihi.. Bu kez SGK il Müdürüne direl fax çektim.. 1 saat sonra 5 ayrı birimden bana mail geldi.. :) Evrağınız ... tarihinde gelmiş,onay için ankaraya gönderilmiş,ankara onaylamış ve .... tarihi ile postaya vermiş... KOCA BİR YUHHHHHHHHHHHHH dedim... Posta güvercini ile haberleşseler daha iyi olur herhalde.. Kıssadan hisse kardeş... Ne memura ne de şefe inanma... Varsa içeride tanıdığın sağlam birileri ona sor.. Gerisi inan yalan...

Arkadaşlar, değişen tek bir kelime bile yok yeni genelgede. Aynı şekilde, Maliye'nin bu saatten sonra "tamam artık maliye sağlık kurlu'Nu iptal ediyoruz" demesi de söz konusu değil. Eeeee! Neden ortalılk ayağa kalktı anlamıyorum. Biri bir kuyuya taş atar....

Özürlüye Vergi İndirimi Belgesi Müjdesi

Arkadaşlar Merhabalar,

Ali Tezel 30 Mart'ta Resmi Gazete'de yayınlanan bir yönetmelikten bahsediyor; aşağıda da bağlantısı göreceğiniz bu habere göre artık alınan raporların Ankara'daki kurulca düşürülmesi sözkonusu olmayacak, Ali Tezel de tam da bulunu diyor. Yönetmelikteki madde şu şekilde:

"Kazanılmış haklar
MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez."

Bu konuda hakkında bilgisi olan var mı?

Teşekkürler.

Ali Tezen'den:

Bu köşeden defalarca “Hastaneden aldığınız özürlü rapor oranı yüzde 40 veya daha fazla ise Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu’nun oranı düşürmesine karşı dava açarsanız kazanırsınız” demiştik. Kazandılar da… Kazanılan davalardan sonra Maliye geri adım attı, artık Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu yok. Hastanenin raporuyla vergi indirim belgesi alınabilecek
30 Mart 2013 Cumartesi günü Resmi Gazete’de “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” bir kez daha değiştirildi. Seçime giderken özürlülere müjde gibi değişiklikler var.
2006 ve 2010 yılında Özürlü Ölçütü Sağlık Kurulu yönetmeliklerinde özürlüler aleyhine değişiklikler yapıldı. Yapılan değişikliklerle hastalıkların ve özrün oranları düşürüldü; bu sebeple 2006′da 13 milyon olan özürlü sayımız 2006 ve 2010 yılı değişikliklerinden sonra 8 milyona indi. Bugüne kadar daha az vergi ödemek ve SGK’dan daha erken emekli olmak adına özürlüler defterdarlıklara başvuruyor ve gönderildikleri hastanelerden yüzde 40′tan fazla rapor alsalar bile Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu oranı (yasadışı şekilde) yüzde 40′ın altına düşürüp vergi indirim belgesi
vermiyordu. Biz de “30 gün içinde vergi mahkemesinde dava edin” diyorduk. Dava açanlar kazandıkça Maliye geri adım attı. Yönetmelik yeni haline göre şöyle oldu:VERGİ İNDİRİMİNE ESAS RAPORLAR
MADDE 15-(1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.” Bundan böyle artık hastanelerin sağlık kurullarının verdiği raporlardaki oranlar geçerli olacak, Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu oranları düşüremeyecek. Çalışan özürlüler de artık daha kolay vergi indirim belgesi alacaklar ve emekli olabilecekler.TEŞEKKÜRLER MUĞLAPazartesi günü Muğla Sanayi ve Ticaret Odası’nda (MUTSO), 6331 sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği ile Sosyal Güvenlikte Son Değişiklikler” başlıklı sunumum oldu. Öğle saatlerinde Muğla SGK’nın tecrübeli müdürü Ayhan Dorum Bey’e nezaket ziyaretinde bulundum. Makamında hunharca vurulan rahmetli Naci Şahin’den sonra müdürlükteki depresyonu gidermiş; birlikte Naci’mi de hayırla yâd ettik. Bu arada beşer dakika arayla bir yaşlı amca ve teyze ilçelerden geldiklerini ve emeklilik talepleri olduğunu ifade ettiler.
Ben bir çay ve kahve içinceye kadar bu iki yaşlının aylıkları bağlandı. İnanamadılar ve sevinçle gittiler. MUTSO’nun yeni binasındaki konferans salonu ağzına kadar dolu olduğu gibi 4 saat boyunca herkes pürdikkat idi. İlgilerine, konukseverliklerine teşekkür ederim.​

evet öyle bir gelişmenin oldugu söyleniyor ama araştırmak lazım

Ankara Raporu düşüremeyecek ..

ALINTIDIR ..

Gazetemiz ekonomi yazarı Sadettin Orhan, Engellileri yakından ilgilendiren bir konuyu köşesine taşıdı[/h]1 Ekim 2008 tarihinden önce SSK'lı olarak çalışmaya başlamış engelliler erken emekli olabilmek veya vergi indiriminden faydalanabilmek için vergi indirim belgesi almak zorundalar.

Fakat vergi indirim belgesi alma süreci engelliler için biraz eziyetliydi. Önce en yakın vergi dairesine başvuruyorlar, ardından sağlık kurulu raporu alıyorlar, bu rapor Ankara'ya kurul incelemesine gidiyor ve buradan gelen cevaba göre vergi indirimine hak kazanabiliyorlardı. Ancak sağlık raporlarındaki özür oranı Ankara'da genellikle %40'ın altına düşürülüyor ve dolayısıyla vergi avantajı ve erken emeklilikten yararlanamıyorlardı.

Nihayet 30 Mart 2013 tarihli Resmi Gazete'de konuyla ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldı ve işin Ankara aşaması kaldırıldı. Yani bundan sonra vergi dairesine başvurudan sonra alınan sağlık raporundaki oran geçerli sayılacak. Ayrıca Maliye Bakanlığı incelemesine gitmeyecek. Bu değişiklik, daha önce talebi reddedilen binlerce engellinin erken emekli olmasını sağlayacak.

Öte yandan 1 Ekim 2008 sonrasında çalışmaya başlayan engellilerin erken emekli olabilmeleri için vergi indirim belgesi aranmıyor. Onlar doğrudan SGK birimlerine başvurup, sağlık raporlarını ibraz ederek erken emeklilik hakkından yararlanabiliyorlar.

Bak Ali Tezel!

Senin 500 liraya cevapladığın soruları 3 TL'ye cevaplayan EmekliMatik'le seni ne kadar zarara soktuk bilemiyorum. Fakat sosyal güvenlik bilgin emeklilik tarihi hesaplamaktan ibaret değilse, daha yiyeceğin ekmek vardır. Ayrıca köşeni, senin iş takiplerine engel olan SGK bürokratlarını itibarsızlaştırma aracı olarak kullanmaktan vazgeçmeni tavsiye ederim. Benimle ilgili düşüncelerini de genel yayın yönetmenimle değil de köşenden mertçe paylaşmanı dilerim. Çünkü ben öyle yapıyorum, iyi geliyor.

Yeniden rapor alabilirsiniz

Soru: Sadettin Bey, 2009 yılında vergi indirim belgesi için vergi dairesine müracaat ettim. Benden sağlık raporu istendi ve H oranında engelli raporu aldım. Fakat raporum Ankara'ya kurula gitti ve 0'a düşürüldü. Dolayısıyla vergi indirim belgesi alamadım ve erken emeklilik hakkından da yararlanamadım. Son günlerde sağlık raporlarının artık Ankara'ya gitmeyeceğine dair haberler okudum. Bu doğru mudur? Bana ne tavsiye edersiniz? İlhan M.

Cevap: Değerli okurum, duyduğunuz haber doğrudur. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi 'Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'te geçtiğimiz günlerde değişiklik yapıldı. Bundan sonra sağlık raporlarınız Ankara'ya gitmeden, raporda yazılı orana göre doğrudan işleme alınacak. Bu değişiklikten yararlanabilmeniz için yeniden vergi indirim belgesi talebinde bulunmanız gerekir.

Vekil öğretmenlik başlangıç sayılır

Soru: Sadettin Bey, ben 1995 yılında vekil öğretmenlik yaptım. Sekiz ay süresince Emekli Sandığı'na kesenek yattı. Emeklilik hesaplaması yapılırken bu tarihten mi hesaplanır yoksa SSK başlangıcım olan 20.10.2005 tarihi mi esas alınır? Mehmet B.

Cevap: Mehmet Bey, emeklilik hesabınızda vekil öğretmenlik başlangıcınız esas alınır. Buna göre 5.750 günü ve 55 yaşınızı doldurduğunuz tarihte emekli olabilirsiniz.
Haberin alındığı kaynak » www.sicakgundem.com

Ayrıca

Vergi indirimi yaplan engelliye kolay emeklilik | GAZETE VATAN

Peki şimdi izlenmesi gereken yol nedir?
Eski raporumuzla vergi dairesine mi gideceğiz?
Yoksa dilekçe yazarak tekrar rapor kuyruğuna mı gireceğiz?

Deneyip gören varsa yazsın arkadaşlar....

deyerli arkadaşlar bende bu malliye bakanlığının mağduruyum ben 10senedir çekiyorum benim sakatlık raporlarım kalıcı olmasına rağmen maliye kontrol ekleyip 1 senelik vergi indirimi alıyorum sene dolunca aynı çile yine devam ediyor bilgisiolan bütün arkadaşlardan bir cevap bekliyorum benim raporlarımda kalıcı yazmasına rağmen maliye her sene rapor alacaksındiyor bu sıkıntıdan nasıl kurtulurum saygılarımla ergün öztürk

ERGÜN ÖZTÜRK;

Kackez kontrele giderek vergi indirimi aldin..yani kac tur attirdilar...ve hastligin nedir...saygilar

Üst Alt