Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminde hastanenin verdiği rapor geçerlidir (Mahkeme kararı)

Peki sitede mahkemeye verip de kaybeden oldu mu ?

Bu şekilde başlıkları araştırmadan açıyorsunuz.Referansınızın Ali Tezel olması bir şeyi değiştirmez.Daha önce itiraz edip kazananların davalarına bakarsanız esastan değil usulden bozuyor mahkeme red kararlarını.

Yani eğer merkez sağlık kurulu yönetmelikler dahilinde işlem yaparsa mahkemenin red kararını bozması söz konusu değil.Bu aşamaları bizzat yaşamış birisi olarak şunu söyleyebilirim ki rapor oranlarının düşürülmesinde bence en az kabahati olan yer merkez sağlık kurulu.Çünkü hastaneler sakatlık oranı cetveline uygun bir şekilde ve yönetmeliklere uygun bir şekilde rapor düzenlemediği için Ankara oran düşürüyor.

Bu sebeple rapor alacak olanların bir şekilde konuya hakim olmaları yada hakim olan birinden yardım alarak hastane sürecini tamamlamalarında fayda var.

Peki hastanenin cetvel ve yönetmeliğe göre rapor verip vermediği nasıl anlaşılır ve konuya hakim olmak için ne yapmalı başvuran kişi ?

Ayrıca yeni çıkan bir düzenlemede hastanenin verdiği rapor geçerlidir diyor diye okumuştum.

Ya internetten kendiniz indireceksiniz cetveli kendinizle ilgili kısımları araştıracaksınız yada anlayan birilerine ilgili bölümler için danışacaksınız.Eğer bu site olmasaydı ben erken emeklilik hakkım olduğunu dahi bilmiyordum.

Öğrendikten sonra sakatlık cetvelini bir çok kaynağı araştırdım ve hastanede rapor sürecinde bu öğrendiklerim sayesinde itirazlarda bulundum ve en sonunda sonuç aldım.Mesela bir çok kişi bu sitede boyun yada bel fıtığından oran alınamayacağını yazıyordu.Oysaki bu bilgi yanlıştı.Sakatlık oranı cetvelinde açık ve net boyun yada bel fıtığı tanısına yer verilmişti.Bunlar hep araştırarak öğrenilen şeyler.Esasında olması gereken tabiiki bu değil.Keşke doktorlar işlerini doğru düzgün yapsa da biz bu araştırmaları yapmak zorunda kalmasak.Ama mevcut gerçekte bu..

Peki güncel cetvel nedir bir link var mı ?

bence bu iyi bir gelişme değil önüne gelen özür raporu alacak demektir bu..

burda gunlerce sıkıntı cek doktor doktor gez sıra bekle gıt o bınadan obur bınaya tahlıl gıt dıger bınaya tetkık dıgerıne gıt rontgen ugras 10 fazla doktorun arasında heyete gir o doktorlar senı gozle tekrar baksın karar versın kı mesala %45 sonra ankarada sadece benım fotografıma bakıp benı tanımayan kişi yada kişiler desınkı rapor oranı %35 düşürülsün neden burdaki doktorlar salak ozaman daha yazacak neler varda neyse bir ınsanın ufak yada buyuk özrü varsa sen yargılayamassın ve anlayamassın anlatabildimmi acaba...

Maliyenin düşürdüğü raporlar için davayı hangi mahkemeden açmamız gerekiyor ? kimi vergi mahkemesi , kimi idari mahkeme diyor.. ve davalı kim olacak ? maliye mi? bulunduğumuz yerderdeki vergi dairesi mi ? güncel bilgisi olan paylaşırsa sevinirim..

Maliye'ye karşı idare mahkemesine açılması gerek diye biliyorum.

maliye'nin düşürdüğü raporlar için dava açıldığında , dava süreci bitmeden yeni rapor alınıp , vergi indirimi için başvuru yapılabiliyor mu ? güncel bilgisi olan var mı?

Neden yapılamasın ki? Başvuru yapılabilir, sonuç lehte olursa, dava iptal ettirilir.

evet . söylediğiniz mantıklı. bana yargı aşamasındaki bir konunun başka bir parelelde ayrı yürütülmesi biraz tuhaf geldi.

ankara benim 51 oran raporumu kendine gore bir hesapla 43 e düsürmüs kagıt üstünde hic bir kaybım yok ama dava acmayi düsnüyorum bu konuda ne dersiniz sadece amacım herkezin kafasına göre bu raporlari düsürmeye hakkı olmadığını göstermek kendileri ankarada çok rahatlar ama bizim neler çektiklerimizi bilmiyorlar

not: raporum yeni tarihliydi 2011 yılında almıştım

soyer, bence hiç bulaşmayın. dertsiz başa dert çıkartırlar şimdi...

Devlet Rapor oranını düşüremez

Ali Tezel - Emeklilikte vergi indirim 'engeli' kalktı - Bloomberg HT

SSK'dan emekli olmak isteyen engelliler, Maliye Bakanlığı'ndan vergi indirim belgesi talep ederler. Ancak yetkili hastanelerin yüzde 40 üzerinde verdikleri raporları Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu genelde düşürür ve belge vermezdi. Yargı şimdi diyor ki, "Hastanenin oranı geçerlidir, Merkez Sağlık Kurulu'nun rapor oranında indirim yetkisi yoktur"
Ali Bey, 05.02.1979 doğumluyum. Sol gözümde menenjit hastalığında dolayı bir görme bozukluğu var. Bununla ilgili askerlik çağım geldiğinde Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden "Askere uygun değildir" raporu verildi. 2003 yılında Şişli Etfal Hastanesi'nden ilk önce otobüslerde kullanmak için bir kart çıkardım, % 65 verildi. Sonra aynı dönemde özürlü olarak çalışmak için tekrar başvurdum, bu sefer % 45 verildi. Daha sonra yine başvuru yaptım, % 40 verildi. Bu sefer de vergi indiriminden yararlanmak için başvuru yapmıştım. Ancak bu raporum Maliye tarafından yüzde 27'ye düşürülerek vergi indirim talebim reddedildi. H sınıfı sürücü belgesi almak istediğimde de alabilir miyim? Kenan Yıldız
Kenan Bey, siz ve sizin gibi engellilerin yüzde 40 ve daha fazla oranlı raporlarıyla vergi indirim belgesi istemesi sonrasında raporlarınızın gönderildiği Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu, genellikle rapor oranını düşürüp ret cevabı veriyor. Ancak yargı artık buna dur diyor. Maliye'den alınan vergi indirim belgesi iki önemli işleve sahiptir. Birincisi daha az gelir vergisi ödersiniz ve elinize daha çok ücret geçer. Tablodaki rakamlar kadar aylık gelirleri vergiden muaf tutulur.
İkincisi de elinde vergi indirim belgesi olan SSK'lılar, yaş şartına bağlı olmaksızın erken emekli olurlar. Vergi indirim belgesi almak için işyerinden alınacak hizmet belgesiyle defterdarlıklara veya gelir idaresinin illerdeki temsilcilerine müracaat edilir.
VERGİ İNDİRİM BELGESİ NASIL ALINIR?
Elinizde yetkili hastanelerden alınmış sağlık kurulu raporu varsa bu rapor da eklenir. Rapor
yoksa defterdarlık sizi yetkili hastanelerden birine sevk eder. Hastane raporundan sonra
defterdarlık raporunuzu Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu'na gönderir. Merkez Sağlık Kurulu da genelde bütün raporların oranlarını düşürür ve düşürme durumuna göre yüzde 40 ve daha fazla ise vergi indirim belgesi verilir, değilse reddedilir. Yetkili hastanelerden alınmış bütün raporları Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu incelemeden geçirip oranlarını düşürmektedir. Ancak bir okurumuz tavsiyemiz üzerine konuyu mahkemeye aksettirince
mahkeme, "Maliye'nin rapor düşürme yetkisi yoktur" dedi.
***​
DAVA İÇİN RET KARARI ŞART

Yetkili olan Şişli Etfal Hastanesi'nden yüzde 43 oranlı rapor alıp vergi indirimi için Maliye'ye müracaat eden E.Ö.'nün yüzde 43 raporu, Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu tarafından yüzde 35'e düşürülmüş ve vergi indirim talebi reddedilmiştir. Bunun üzerine vergi mahkemesinde dava açan okurumuz davayı kazanmış ve söke söke mahkeme eliyle vergi indirim belgesi almıştır.
Danıştay ve vergi mahkemelerine göre, Maliye Merkez Sağlık Kurulu'nun rapor oranını düşürme yetkisi yoktur.DAVA NASIL AÇILIR?
Öyleyse bugüne kadar rapor oranları düşürülerek vergi indirim belgesi alamayanlar davayla bu belgeleri alıp emekli olabilirler. Dava açmak için elinizde en geç 30 gün içinde alınmış bir ret kararı olması gerekir. Zira vergi mahkemelerinde dava açma süresi, ret kararının elinize ulaşma tarihinden itibaren 30 gündür. Bu sebeple geçmişte ret alanlar, yeniden Maliye'ye vergi indirim belgesi almak için müracaat etsinler. Eğer tekrar ret gelirse de gidip vergi mahkemelerinde dava açsınlar. Davadan sonra replik ve düplik (cevap ve cevaba cevap) dilekçelerine de yasal süresinde cevap verirseniz davayı kazanırsınız.​

Özürlüye vergi indirim belgesi müjdesi

bunun aslı varmıdır bilgisi olan varmı acaba??

İnşallah doğru haberdir. Millet perişan oluyordu hastane kapılarında.

Yukarıda BERKKK27'nin aktardığı yazıdaki "değişti, iyi olacak" iması tümden yanlış. Değişen tek bir kelime bile yok... Söylediğim bu.

BERKKK27;

Ali Tezelide kaybetdik desene...Yahu.Made 15..,.Yazmış eskisiyle yenisi Ara
sın Fark yok Ayrıca merkez Sağlık kurulu Yok Yazmak

Yalan
Birincisi Defterdarlıktaki Memur Doktor mu ki Raporun doğru olduğunu Anlasın?
merkez sağlık kuruIrşunun Amaçl
;Uzman doktor,,memurların 'Yoretmeliğe Uygun Rapor düzenlenmediğini kontrol etmek için kurulmuştur.

Ayrıca Ali TezIin bir yanlışı daha Var;
merkez Sağlık kuruluRaporu değiştirmeYetkisi yoktur diyor.

HAYIR Kanunen Vardır.Ama değiştirme şartı na Uymak kaydıyla Oda sıkı durun yaZ'yorum

Usulune uygun düzenlenmemiş Raporlardır
örnek;Teşhize Uyumayan Oran

örnek;Evrak eks i
hastalığa Uymayan Oran

Diyelim Mankeymeye Başvurdunun orasida yonetmelige uygun rapor olmasina bakacak..hsstane yanlis yapmissa yada merkez saglik kurulu pesinen kabul etmeyecek ki...
merkez Sağlık kurulu Vardır Yok demek Yanlıs..
Ali TezeI yada kim dıyosa Resmi gazete Say'28173___Resmi

gazete Say,28603---arasındaki farkı Bulsun

Bu köşeden defalarca Hastaneden aldığınız özürlü rapor oranı yüzde 40 veya daha fazla ise Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulunun oranı düşürmesine karşı dava açın kazanırsınız demiştik. Kazandılar da… Kazanılan davalardan sonra Maliye geri adım attı artık Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu yok… Hastanenin raporuyla vergi indirim belgesi alınacak.

30 Mart 2013 Cumartesi günü Resmi Gazete’de “ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK” bir kez daha değiştirildi. Bu sefer içinde olumsuzluklar yok. Seçime giderken özürlülere müjde gibi değişiklikler var.

***2006 VE 2010 YILI ÖZÜRLÜLER İÇİN KÖTÜYDÜ
2006 yılında ve 2010 yılında Özürlü Ölçütü Sağlık Kurulu yönetmeliklerinde özürlüler aleyhine değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklikler ile hastalıkların ve özrün oranları düşürüldü bu sebeple 2006 yılında 13 milyon olan özürlü sayımız 2006 ve 2010 yılı değişikliklerinden sonra 8 milyona düşürüldü. Şimdi ise seçime doğru giderken yönetmelik bu kere olumlu değişti.

***MALİYE BAKANLIĞI MERKEZ SAĞLIK KURULU YOK
Bugüne kadar daha az vergi ödemek ve SGK’dan daha erken emekli olmak adına özürlüler Defterdarlıklara başvuruyor ve gönderildikleri hastanelerden yüzde 40’dan fazla rapor alsalar bile Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu oranı (yasadışı şekilde) yüzde 40 altına düşürüp vergi indirim belgesi vermiyordu. Biz de 30 gün içinde vergi mahkemesinde dava edin diyorduk. Dava açanlar kazandıkça Maliye sonunda geri adım attı. Yönetmelik yeni haline göre;
Vergi indirimine esas raporlar
MADDE 15 – (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.“ denildi. Bundan böyle artık hastanelerin sağlık kurullarının verdiği raporlardaki oranlar geçerli olacak, Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu oranları düşüremeyecek. Çalışan özürlüler de artık daha kolay vergi indirim belgesi alacaklar ve emekli olabilecekler.

http://www.alitezel.com/index.php?sid=yazi&id=6082

Merkez sağlık kurulu yok diyor.yani raporlar ankaraya gitmeyecek mi

herkese ii akşamlar ben ocak ayında %57 oranında rapor aldım şimdi vergi indirimi için başvursam aynen 57 olarak mı kabul edilecek düşmeyecek değil mi oran doğru mudur

benm %69 raporum var..vergi indirimi derkenbana bahsedermisinz...nelerden ve nasıl faydalanabiliyoruz? tesekkr ederm

butun engellilerin gözü aydın olsun. bu maliye sağlık kurulu çok arkadaşımızı mağdur etmişti şükür kurtulduk bunlardan.

Üst Alt