Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminde hastanenin verdiği rapor geçerlidir (Mahkeme kararı)

vay arkadaş bende hastanenin verdiği %44 oranındaki raporu hemde sağlık kurulu aynen onaylayarak yeni almıştım. neyse yeni alacak arladaşlara şimdiden müjde olsun, hayırlı olsun inşallah.:)

Poyraz erken emeklilikten faydalanabilirsin eğer sigortalı çalışıyorsan ayrıca vergi indirimi olarak maaşına yansıtılır.

Kesin bilgimi acaba?maliye veya saglık bakanlıgı acıklaması varmı?

Ali Tezel beye ilgisinden dolayı teşekkürler ama alın karşılaştırın aynı maddeyi yeni ve eski yönetmeliklerin 15.maddesi bakalım bir değişiklik varmı.
30.03.2013 yeni yönetmeliğin 15.maddesi

[FONT=Times New Roman]MADDE 15 –[/FONT][FONT=Times New Roman] (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.

[/FONT]
14.01.2012 tarihli(yani eski) yönetmeliğin 15.maddesi bakalım noktasında virgülünde bir değişiklik varmı

[FONT=Verdana][SIZE=1]MADDE 15 –[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=1] (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.
[FONT=arial][SIZE=2]
haber ne derece doğru bilmiyorum ama bence maliye sağlık kurulu orada aynen duruyo [/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
:(
[FONT=Verdana][SIZE=1]
[/SIZE][/FONT]

o zaman merkez sağlık kurulu yine bildiğini okur

Bu çok sevindirici bir haber umarım şimdide bir başka sorun çıkarmazlar.Ben henüz hiç başvuru yapmadım % 50 raporum var bu günlerde yapmayı düşünüyorum sizce doğru zamanlamamı yoksa biraz daha bekleyeyimmi.

benim &80 ya zaten 2022 raporunda diyorki ödv indirimi diyor vergidir

ali tezel kendince bir şeyler yazmış bence kurumu arayıp bilgi almanızı tavsiye ederim

arkadaşlar ben kan hastalığım yüzünden kortizon ilaçları kullandım şimdi şiddetli kemik ağrılarım var doktorum koltuk deynekleri ile yürüçeksin dedi yaklaşık 5 yıldı kullanıyorum malülen emekli denedim olmadı eğer hastaneden yüzde kırk rapor alırsam özürden olabilirmiyim yoksa yine anlaraya gidermi ankaradan herseferinde red cevabı geliyor çünkü doktorum malülende olusun demişti ama ankaraya gidince her şey değişiyo. bilgi verirseniz çok sevinirim inanın çok zor durumdayım

arheza ;lingi at sananerden buldun bu texsi

Arheza metnin kaynağı nedir , resmi bir siteden mi alıntı yaptın ?

yoksa okunsun diye asparagaz sitelere konan haberlerdenmi?? aldın...

"Başvuru Süreci ve Başvuruların Sonuçlanması
Gerekli belgeler ile ilgili vergi dairesi müdürlüklerine başvuran engelli veya engelli yakınları müdürlüklerce özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelere sev edilecektir. Yetkili hastanelerden alınacak raporlar ilgili müdürlüklerce Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Merkez Sağlık Kurulu’na gönderilecektir. Merkez Sağlık Kurulu, yetki hastanelerin verdiği raporları inceleyerek başvuru yapan engellinin çalışma gücünün ne kadarını kaybettiğini belirleyecektir. Verilen karar ücretlilerde işverene, serbest meslek erbapları ve basit usulde vergilendirilenlerde kişinin kendisine tebliğ edilecektir. Verilen karara itirazlar bir itiraz dilekçesi ile başvurulan vergi dairesi müdürlüğüne yapılabilecektir . "

orjinali buuu...biri bunun altına not almış kalktı diye resmi b ir sitede göremedimmm...bulan varsa yazsın da bakalım ak koyun kara koyunnn neymiş

raporlar

yeni alınan rapor oranları da mı maliye tarafından düşürülüyor... eski raporlar için mi geçerli?

[FONT=lucida grande]“Vergi indirimine esas raporlar[/FONT]
[FONT=lucida grande]MADDE 15 – (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.“ denildi. Bundan böyle artık hastanelerin sağlık kurullarının verdiği raporlardaki oranlar geçerli olacak, Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu oranları düşüremeyecek. Çalışan özürlüler de artık daha kolay vergi indirim belgesi alacaklar ve emekli olabilecekler.[/FONT]

pembeyürekli;

" Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez."
2003 Yılındaki sürekli Yazan %40'lık Raporum ile Birlikte şimdi başvursam Her hangi bir Maliye Tarafında Raporum Düşürülmez Artık Sanırım Yasa Bunu Anlatıyor Yalnışmıyım?

Yorumdan yoruma degişir.

Bence Raporun engeline ve usulüne uygunlugunu kontrol edecek mutlaka bir yetkili
kontrol merci olur.

Serkan başvur hemen ne kaybederiz..Sürekli ibareli rapor kazanılmış haktır..

arheza;

Lafım. Sana.değil. Bazı Siteler Reyting için Böyle haber Yapıyorlar.. Linge baktım Yazılan Yorum Sadece Resmi bir geçerliilgiyok. Ali tezel gibi yorum yapmis..sadece.... hattda yanlis yorumlamisş.yada cok ıyımser olmuş denebilir..diye bilirimm

buda benim yorumum

Ali Tezelide kaybetdik desene...Yahu.Made 15..,.Yazmış eskisiyle yenisi Arasın Fark yokAyrıca merkez Sağlık kurulu Yok Yazmak Yalan a girer...
Birincisi Defterdarlıktaki Memur Doktor mu ki Raporun doğru olduğunu Anlasın
merkez sağlık kuruIrşunun Amaçı;Uzman doktor,,memurların 'YonetmeliğeUygun Rapor düzenlenmediğinikontrol etmek için kurulmuştur.
Ayrıca Ali TezIin bir yanlışı daha Var;
merkez Sağlık kuruluRaporu değiştirmeYetkisi yoktur diyor.
HAYIR Kanunen Vardır.Amadeğiştirme şartı na Uymak kaydıylaOda sıkı durun yaZıyorum..
Usulune uygun düzenlenmemiş Raporlardır
örnek;Teşhize Uyumayan Oran
örnek;Evrak eksklğihastalığa Uymayan Oran..
saten geri gelen raporlarin oran düşerme sebebi keyfi degildir ali tazelin yazdigi gibidegil;
raporların hepsınde yanlis oranlama yapıldığı yada evrak eksık denir. Buda merkez saglik kurulunun oran dusurme diye tabir edilsede aslinda duzeltme yatkisine kanunen dayagidir....

BIR EZBER VAR MERKEZ SAGLIK KURULU KEYFI ORAN DUSURDU DIYE...YOK OYLE BIR SEY..SATEN OYLE OLSA MAHKEME YOLU aCIK...100 ..100 kazanirsiniz..

Diyelim Mankeymeye Başvurdunun orasida yonetmelige uygun rapor olmasina bakacak..HASTANE yanlis yapmissa YADA merkez saglik kurulu yanlış yapmışsa ;pesinen kabul etmeyecek ki... diyelim hastane olmadık hastalığa yüksek oran ,yanlış oran verdi ... merkez sağlık kurulu bunu kabul mü edecek..
veya mahkeme yok hastane raporu neyse omu diyecek......
merkez Sağlık kurulu Vardır Yok demek Yanlıs..
Ali TezeI yada kim dıyosaResmi gazete..Sayı :28173Resmi gazete.. Sayı:28603 ARASINDAKI FARKI LÜTFEN SÖYLESSİN.

Velifki emekli oldunuzKanunda bile acik kontrol muayenesine sgk cagıra bilir diyor..Yasada enbuyuk handiksp buyken siz merkez saglik kuruluna takilmissiniz..
Bu su demek hastaneden rapor aldin ...
1-)defterdarliktan gectin..SGK DERKİ ama ben tekrar raoPor isteye bikirim
2-)Yada hastaneden raoPor aldin merkez sagliktan onaylatin..SGK DERKİ TEKRAR RAPOR İSYETEBİLİRİM..

BEN TEKRAR KONTROLE CAGiRRIM..Birakin merkez saglik kurulu olsun.siz raporlrinizin gercek hastalik gercek oran olduguna eminseniz zaten emekliliginiz onaylaniyir...Yok Merkez kurulu olmasa...

VAY ANAM YANDIK..SGK HERSENEE YÖNETMELİK DEGISTIRIR YADA HER SENE KONTROLE CAGIRiR..
NOT:
Az yazilan once mantiklimi diye akil suzgecinden gecirelimmm.

Rusa;bravo güzel yorum,güzel örnek.

Ali Tezel işçinin emekçinin yanında olan çok değerli bir insandır,lütfen bari ona çamur atmayın :rolleyes:

Çamur Yok Büyüğümuz Saygınız Sansuz Çok Şey Öğrendik gözümüzü AçtıAma bence Yanlış YorumlamışKeşke doiru olsa Yazdıklarldoğru çıkarsa Tekzib Yayınlayaçam Söz÷)

Ali TEZEL bu konuda yanlış yapıyor. 5510 sayılı kanundan evvel çalışma hayatına atanan engelli birey Vergi indirim hakkı almadan emekli olamaz.
Bu konuda Rusa ya katılıyorum..
İleride yandım anam demeyin...

Ali TEZEL bu konuda yanlış yapıyor. 5510 sayılı kanundan evvel çalışma hayatına atanan engelli birey Vergi indirim hakkı almadan emekli olamaz. Bu konuda Rusa ya katılıyorum..İleride yandım anam demeyin...

sağol Abi
Biz engelliler faydamıza olan haberlere inanıyoruz
işin aslı öyle olmayınçada kızıyoruz
Saygılarımla

emekli olma hakkını alan birinden SGK'nın her yıl rapor istemesi saçmalıktan öte birşey değil arkadaşlar.. şöyle bir düşünün... yaş 40-45-50 ve erken emekliliği hakediyorsunuz. hakıyla hemde, fakat 1-2-3 yıl sgk sizden yeni rapor istedi sizde verdiniz. 3-4 yıldan sonra bir mucize ve hastalığınız biraz düzeldi diyelim yaşta gelmiş 50 küsürlere ve haketmiş olduğunuz aylığınız kesiliyor.. buraya kadar herşey güzel peki ya sonrasını hiç düşündünüzmü.. 50 küsür yaşına gelmiş biri bu yaştan sonra nerde ve nasıl iş bulup çalışacak? sgk ona bir iş bulacakmı? hangi şirket o yaştan sonra işe alır onu?
cevabı olan arkadaşlar varsa lütfen paylaşsın... saçmalıktan öte birşey değil bu... erken emekliliği haketmiş birinden heryıl tekrar rapor istenilmesi kadar saçma birşey olamaz.. ha bunu kendim için düşündüğümü sanmayın çünkü prim günüm 500 küsür, yaş ilerlemiş hastalık git gide ilerliyor, yarına dahi çıkacağımın garantisi yok, yani erken emekliliğim dahi hayal ve mucize.. fakat bu hakkı almış arkadaşlar için söylüyom saçmalıktan öte birşey deil. aksini inkar eden varmı?

arkadaşlar kanuna değişen hiç bir şey yok.madde ayni şeklini koruyor.fazla umutlanmayın.merkez sağlık kurulu yine bildiğini yapacak.

ali tezelin bu açıklaması ne kadar doğru arkadaşlar hastaneden aldığımız rapor geçerlimi yani 3 nisandaki yoksa yine ankara merkez sağlık kurulanamı göndercez raporu yine

AÇIKLAMA ŞÖLE :
30 Mart 2013 Cumartesi günü Resmi Gazete'de "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" bir kez daha değiştirildi. Seçime giderken özürlülere müjde gibi değişiklikler var.
2006 ve 2010 yılında Özürlü Ölçütü Sağlık Kurulu yönetmeliklerinde özürlüler aleyhine değişiklikler yapıldı. Yapılan değişikliklerle hastalıkların ve özrün oranları düşürüldü; bu sebeple 2006'da 13 milyon olan özürlü sayımız 2006 ve 2010 yılı değişikliklerinden sonra 8 milyona indi. Bugüne kadar daha az vergi ödemek ve SGK'dan daha erken emekli olmak adına özürlüler defterdarlıklara başvuruyor ve gönderildikleri hastanelerden yüzde 40'tan fazla rapor alsalar bile Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu oranı (yasadışı şekilde) yüzde 40'ın altına düşürüp vergi indirim belgesi
vermiyordu. Biz de "30 gün içinde vergi mahkemesinde dava edin" diyorduk. Dava açanlar kazandıkça Maliye geri adım attı. Yönetmelik yeni haline göre şöyle oldu:

VERGİ İNDİRİMİNE ESAS RAPORLAR
MADDE 15-(1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır." Bundan böyle artık hastanelerin sağlık kurullarının verdiği raporlardaki oranlar geçerli olacak, Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu oranları düşüremeyecek. Çalışan özürlüler de artık daha kolay vergi indirim belgesi alacaklar ve emekli olabilecekler.

Üst Alt