Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergisiz otomobil almak için sakatlık oranı önemli mi?

sol bacak protez /45 raporum h sınıfı ehliyetim var otv muhafiyetli otomatik araç almıştım beş yılım dolmak üzere aracı satarken ve yeni araç alırken nasıl işlemler yapmam lazım

Geçen bir sayfada birisi daha sordu galiba 5. Senesi dolan araç önce maliyeden otvden dusuruluyormus onda aparat yoktu direk satabiliyordu ama aparat varsa büyük ihtimalle oda sökülür mühendisler odasından kağıt falan alınır diye tahmin ediyorum.

Merhaba, benim bir kac sorum olucak.
Kalp rahatsizligimdan dolayi 2016 da %100 engelli raporu aldim. Arac kullanmama engel olacak rahatsizligim yoktur.
Bu raporla otv muafiyetinden yararlanarak arac alabilirmiyim? Daha onceden 2013 te uzerime sifir aldigim aracimin otv sini geri alabilirmiyim?
%90 uzeri engelli raporum oldugu icin araci kendim kullanamam diye yazi okudum dogrumudur? (%90 alti raporlarda sadece ortopedi sakatligi olursa kendim kullanabiliyormusum. Bana biraz sacma geldi yada cok yazi okudum kafam karisti.)

Simdiden ilginiz icin Tsk.

%90 üzeri rapolulara ağır engelli olduğu için bu oran veriliyor.Eyer sürücü olcak durumdaysa bu oran verilmez.Bu yüzden % 90 üzeri Raporda hiçbir ifade olmadan araç alınabilir.Alınam aracı senden başka herkes kullanır sen kullanamazsın.

Selamün Aleyküm arkadaşlar benimde bir sorum olacak öğretmen olabilir raporu almak için hastaneye gittigimde işitmede her iki kulak 50 db işitme var işitme cihazıyla öğretmen olabilir yazıyordu .ortapedi dr.sağ alt exremite hipoeztezi yazdı nöroloji dr.sag alt exremitede 1-2/5 hipoestezi yazdı. sag ayagımda afo kullanıyorum.nöroloji dr. hocam bu yazdıgınıza göre engelli ehliyeti ve aracı almama yeterli mi diye sordum bu yazdıklarımla %20 oran alırsın %40 olmazsa alamazsın dedi .sen yine de fizik tedavi dr.sor dedi.ben fizikcinin deil ortepedi dr. degerlendirdiğini biliyordum .yanlışmı biliyorum.raporda yazanı saglık kurulunda çalışan memura gösterdim .bu şekilde yazarsa normalde alırdın ama senin işitme sorunun var sana rapor vermezler dedi kafam karıştı.arkadaşlar sizlerin görüşü nedir bu konuda ? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

gursa

iyi günler ortopedi yönünde sıkıntı yok sonuçta h sınıfı ehliyet veriliyorsa zaten size sürücü olur denmiş ötv indirimli araç da imkansız değil. Sormak lazım.

Araç alımında Ortapedik engellide oran önemli değil.Sürücü belgesi alımında İşitmeyle ilgili soruların cevabını Alman için başvuru yapman gereken Aile hekimi,Uzman hekim,İl sağlık kurulu sonucunda sürücü olman konusunda karar verilip kodlar alınacak.Soruların cevabını bu şekilde alabilirsin.Sonrasında araç alımı için devlet hastanesinden ayrı bir rapor almak gerekiyor.

Merhaba,

2006 yılında basketbol oynarken sol çapraz bağ koptu ve menüsküs parçalanmıştı. Özel bir hastanede ameliyatımı oldum lakin enfeksiyon kapması sebebiyle 1 / 1.5 sene kadar uğraştım.. Daha sonra 2009 yılında düşme sonucu tekrardan çapraz bağ ve menüsküs dağıldı. Enfeksiyon korkusundan tekrar ameliyat olmadım ( aynı sol bacak) daha sonra 2014 yılında sol bacağından venöz yetmezliğinden ameliyat oldum ama o da başarısız. Son olarak da 2015 yılında yine sol bacağın kaval kemiğini 3 parça halinde kırdım ( merdivenlerden düştüm)
Devlet hastanesi ameliyat dedi ama ben başka bir hastanede 7 ay alçıda kalsın diyerekten ameliyat olmadım. :(
Sol bacağındaki mevcut hasar 1 cm kısalma kırıktan.
Venöz yetmezlik , çapraz bağ menüsküs olmaması.
Bu şartlarda ÖTV muhagiyeti maluliyetimden sebebiyle hak kazanbilirmiyim ?
Allah herkese şifa versin inşa allah..

Geçmiş olsun

Bunları cevabını B sürücü belgesi için baş vurarak cevap alabilirsiniz.
Aile hekimi,Uzman hekim,İl sağlık kurulu,Takip edeceğiniz yol bu.

Benim zaten b sınıfı var. Salı günü heyet randevu aldım. ÖTV muhafiyetiyle alakalı. Maluliyetim raporlanırsa önce ehliyet değişimi için sürücü kursuna başvurucam. Sonra zaten ehliyet bildiğim kadarıyla o raporla alabiliyorum. Yoksa yanlış bi yol mu izliyorum. ?

Yenide birşey oldumu bilmiyorum ama ötv raporu alırken ehliyet raporu destekleyici rapor niteliği taşıyor ama ehliyet için artik aile hekimi sevkiyle rapor isteniyor.

Bugun saglik kurulus sekreteri ile konustum raporum 10gune cikacakmis ve raporum 15 yada 25 cikacak dediler ama heyet bana senin icin yeterli olmayacak dediler. En kotu 15 cikarsa otvden muaf otomatik vitesli arac alabilirmiyiz ? Ibare ile ilgili bana hic birsey sormadilar. Duzgun cikar mi acaba merak ediyorum

Arkadaslar ötvsiz araç alirken aracin liste fiyati üzerinden %18 kdv ödüyor muyuz?

2011 de bir arkadaş dava ile kdvyi de kaldırdı ama geri aldılar ah keşke otoban köprü ve tünellerden ücret alınmasa o daha iyi olur

Merhaba , benim bu gün aldığım raporunda sadece karar bölümüne "ÖTV için" yazılmış.
Teşhis bölümünde ise : "sol sorunsuz kaynamış tibia distal uç oblik kırığı, sol diz operet ACL rekanstriksüyonu , Sol dizde gonartroz mevcut, obez hasta , +osas tanısı mevcut "
Raporun arka kısmında engel grubu ORTAPEDİ yazıyor.
Rapor süresi : "süresiz"
Rapor yüzdesi: "39"

Benim ağır kafamı karıştırdılar.
Arkadaşım %34 le ÖTV muhafiyetinden faydalandı. Benim faydalanamama gibi bir durumum söKonusumudur acaba ?

otv icin oran %1 olsa bıle yetıyor ilsaglık sana soyler hayırlısıyla alırsın

Üst Alt