Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergisiz otomobil almak için sakatlık oranı önemli mi?

% 40 vergi indirimi olan,bir kişi normal araç alırken vergi indiriminden yararlanabilirmi. sağ polio sekeliyim,ama ehliyetim b. 18 yaşından beri normal araç kullanıyorum

yararlanamaz ...
benimde sağ ayak polio sekel H sınıfı ehliyet aldım, devlet hastanesinden tertibatlı araç kullanması uygundur yazan heyet raporu aldım bu şekilde ÖTV ve MTV den muaf araç aldım
engeliniz ortopedik ise H sınıfı ehliyetiniz ve tertibatlı araç kullanması uygundur yazan raporunuz var ise (devlet hastanesinden alınmış) ötv indirimli araç alırsınız oran önemli değildir isterse %1 olsun ...
araç almak için yeniden rapor alınıyor elinizdeki raporla araç alamazsınız ...

Merhaba Arkadaşlar,
Biliyorsunuz en son devlet hastanesine gidip H sınıfı ehliyet ve otomatik vites araç alımı konusunda sağlık raporu istediğimi belirtmiştim.
Sağlık kurulundaki memurlar dosyamı hazırlayıp 6 doktoru dolaşmam gerektiğini ve imza toplayıp kendilerine getirmemi istediler.
O gün çok hasta olduğum için soramadım -daha doğrusu aklıma gelmemişti- şimdi ben 6 doktora (iç hastalıkları,ortopedi,nöroloji,Göz,KBB ve Psikiyatri) görünüp imza almam lazım.
Benim sorum şu, bu 6 bölüm için muayeneye gider gibi randevu alıp mı gitmem lazım yoksa çat kapı gidebilir miyim?
Ayrıca benim sol bacağımda kronik DVT olduğundan dolayı istiyorum bu sağlık raporunu, bunu da Kalp ve damar cerrahi bakması lazım ama onu yazmamışlar. Bu nasıl olacak?

yeniden rapor almak çok uzun sürremi,ayrıca benim ehliyetim B onu H ehliyetine çevirmem avantajmı,yoksa dezavantajmı.H ehliyetine geçmenin şartları neler,yeniden sınavamı gireceğiz.

yeniden rapor almak uzun sürmez araç için rapor almak daha kolaydır şartlarınız elverişli ise raporunuz verilir ...
raporda H sınıfı ehliyet alır tertibatlı araç kullanması uygundur yazar önce bir sürücü kursuna kayıt olur direksiyon sınavına girer ehliyetinizi H yaparsınız sonra araç için size uygun olan acenteye başvurunuzu yaparsınız ...
H sınıfı ehliyetinizle alacağınız aracı sizden başkası kullanamaz., artısı indirimli araç almanızı sağlıyor her 5 yılda bir, ama siz ben bu durumdan memnunum normal araç kullanıyorum zaten diyorsanız sorun yok sadece indirimli araç alamazsınız bu sınıf ehliyete sahip olmadan ...

işitme engelli çocuğum adına araba alabilir miyim raporu % 63

sümmali;

Şu anda sadece işitme engeli olan kişiler için ÖTV'siz araç alma imkanı yok.

Merhaba Arkadaşlar,
Aklıma bir şey takıldı. Ben bu hafta çarşamba günü doktorları dolaşıp imzaları alacağım.
Diyelim ki heyetten sadece "H sınıfı ehliyet alabilir" şeklinde rapor çıkarsa, yani otomatik vites kullanır için rapor vermezlerse, tek başına H sınıfı ehliyetin avantajı,dezavantajı nedir?
Yani ÖTV'siz araç alma imkanımız olmadıktan sonra ehliyetimi H sınıfına çevireyim mi yoksa B sınıfı olarak kalsın mı?
Bir de bu rapor H sınıfı için çıktıktan sonra H sınıfı ehliyete çevirmek zorunda mıyım? Yoksa ister çeviririm ister çevirmem mi?

Eğer ötv'den yararlanmicaksan neden h sınıfı alıyorsun ki ... H sınıfı alırsanız otomatik veya terdibat taktırmanız şart normal bir araç kullanırsanız h sınıfı ehliyetinizle cezai işlem var 1000 tlye yakın ve çok sorun yaşarsınız. o yüzden sakın değiştirmeyin...

sümmali;

Eğer çocuğunuzun ortapedik sorunu yoksa %90 üzerinde rapora sahip olması gerekmektedir.

<MEHMET>;

Şimdi ben normalde H sınıfı ehliyet ve otomatik vites kullanımı için sağlık kuruluna başvurdum.
Hani diyorum olur ya, heyet derse ki arkadaş sen H sınıfı ehliyet alabilirsin işitme engelinden dolayı deyip ama otomatik vites şart değil derse diyorum.
Yoksa ben işitme engelimden çok sol bacakta ki DVT yüzünden otomatik vites kullanımı için H ehliyeti istiyorum. Yoksa otomatik vites çıkmadıktan sonra bu durumda H sınıfı ehliyet almak saçma olur sanırım.

Evet 2 sene önce otobüsün şarampole yuvarlanması nedeniyle iki bacağım otobüsün altında kaldı.
Özellikle sol bacakta kalıcı-sürekli derin ven trombozu (DVT) denilen damarlarda sorun oluştu. Sağ bacakta ise yüzeysel ven trombozu var.
Uzun süre ayakta duramıyorum. Bacağa fazla yüklenmemem gerekiyor.
Zaten geçen ay bu bacak nedeniyle %40 rapor aldım.

ben işitme engelli olarak %52 raporum var. h sınıfı ehliyetimde otomobil-gozluk-lens-işitme cihazı yazıyor.
şimdi bu h sınıfı ehliyetimle otomatik-manuel tüm otomobil araçları kullanabiliyormuyum?

maliye %90 üstü olanlara kayıtsız şartsız ötv muafiyeti veriyor. peki işitme engelliler %90 engel oranı alabilirmi? yada işitme engellilerin en yüksek özür oranı kaçtır?
bu konunun ilk mesajında 2009 yılında oturanboğa, raporda özel terhibat takılır ibaresi yer alırsa ötv den muaf olur demiş. ben işitme engelli olarak özel terhibat olarak yaptırmak istersem raporumada yazdırırsam ötvden muaf olurmuyum?

ozaman sizin otomatik araç alır ibareli raporunuz çıkar eğer ki sfır alacaksanız araç h sınıfı almanızı tavsiye ederim

Düşüncem o yönde yani otomatik vites kullanır-h sınıfı alır şeklinde rapor çıkartmak ve sıfır araç almak.
Bakalım işte bir aksilik olmaz ise çarşamba günü hastaneye gidip doktorlara görünmeye başlayacağım.

hayırlı günler. ben 2007 yılında uzm. çvş. iken yaralanarak gazi oldum. emekliye ayrıldım. sol bacaktan yaralandım mermi giriş çıkışı mevcut sinir kaybı ve parmaklarda güçsüzlük var %8 oranında sakatlık raporu var denildi. şimdi ben nasıl bi araç alabilirim ve bu aracı alırken nelere ihtiyacım var. 0 km ni yoksa 2. el ala bilir miyim aynı zamanda 2013 yılında 0 km bi araç aldım herhangi bir indirim olmaksızın bu konuda da yardımınıza ihtiyacım var.şimdiden tşk.

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün hastaneye gittim. Sağlık kuruluna Kalp ve Damar Cerrahi bölümünü eklettirdim.
Randevu filan almaya gerek yokmuş,sağlık kurulundaki arkadaşlar bilgisayar ile sisteme bu doktorlara gideceğime dair giriş yapmış.
Dolayısıyla randevulu hastalardan fırsat bulup arada girmek suretiyle imzaları aldım.
Ve bugün bayağı bir koşuşturmaca sonucunda 7 doktordan imzayı toplayabildim.
Bir tek KBB odyo testi istedi. Bu test içinde cuma günü randevu aldım.
Dolayısıyla bu test çıktıktan sonra tüm imzalarla beraber sağlık kuruluna verip heyet için gün alacağım.

Merhaba Arkadaşlar,

Geçen cuma günü odyometri'ye gidip odyo sonucu aldım. O gün doktora yetişemedim.
Bugün KBB doktoruna gittim. Odyo testini göstererek ondan da imzayı aldım.
Bütün imzalarımı tamamladığımdan sağlık kurulundaki memura elimdekilerini teslim ettim.
Yarın 13:00 de heyete gireceğim. 16:00 dan sonra da sağlık kurulu raporu alacağım.
Bakalım ne olacak.

Merhaba arkadaslar
Ben yakında otv indiriminden bir arac alıcam. Aracta,gaz pedalı solda aparat olacak ve kendim kullanacagım. Peki ruhsatta sahibinden baskası kullanamaz mı yazmaları gerek,yoksa bu ibare kanunen kalktımı? Bilen arkadaslar lutfen cevap yazsın. Ve Bulent Bey siz ne dersiniz? Tesekkurler

Hmmm! Demekki bu konuda net bilgisi olan yok!?

Sincekara sanırım hesabında bir yanlıslık var! Normal fiyatı 82500 olan bir aracı,otv indirimli olursa yaklasık 58000 e gelir.
Sanırım 58 yerine yanlıslıkla 68 yazmıssınız.

Merhaba Arkadaşlar,
Dün heyete girdim ve raporumu aldım.
Maalesef sol bacağımdaki DVT nedeniyle değil işitme engelli olarak H sınıfı ehliyet alır raporu verdiler.
Raporda aynen şöyle yazıyor.
"H sınıfı ehliyet alır. İşitme kaybı nedeni ile ilgili yönetmeliğe göre imal,tadil veya teçhiz edilmiş özel tertibatlı araç kullanabilir. Sağlık kurulu kararı oy birliği ile verildi."
Şimdi benim zaten 22 senelik B sınıfı ehliyetim var. H sınıfına çevireyim mi? Çevirmeyeyim mi? Tereddüt de kaldım. Sonuçta ne avantajı olacak ki?
Sizler ne dersiniz?

Madem ozel tertibatlı arac kullanabilir yazıyor,bence onu bacagınızdan dolayı yazmıslardır.Aksi takdirde neden ozel terbibat yazsınlarki? Zaten işitme engeliniz var ve işitme engelinizi ortadan kaldıracak ne gibi bir aparat takılırki arabaya?
Bacagınızla ilgili hicbir oran yokmu raporunuzda? Umarım net bilgisi olan arkadaslar bir cvp verirler!
Bende bir soru sordum gunler once,ama kimse cvp yazmadı! Tatilemi cıktı arkadaslar acaba:)?

fero;

Yok heyet başkanı bizzat bana söyledi zaten. Bacağından dolayı veremeyiz sadece işitme engelli olarak verebiliriz dedi. Ben de sol bacağımdaki durumu anlatmaya çalıştım ama üzgünüm mevzuat müsaade etmiyor dedi.
O yazılan özel tertibatlı lafı standart bir yazı her işitme engelli için yazıyorlar. İlgili yönetmeliğe göre diye atıfta bulunarak orada ne gibi tadilatlar yapılabileceğini belirtiyor.
Yoksa bacakla ilgili raporda kronik DVT olduğu yazıyor ama mevzuat bu rahatsızlık için izin vermiyormuş.
Artık tüm ümitlerimiz 2 senedir komisyonda bekleyen yasa teklifinde. TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

Mantıksız bir yasa ve bana gore ayrımcılık içeriyor!
Umarım umudunuz gerceklesir,sevgiyle kalın

fero;

Evet maalesef, yıllardır tüm arkadaşlarımız söyleyip duruyor ama işte ne yaparsın.
İnşallah herkesin beklentileri gerçekleşir.

Bülent, sol bacakta hareket kısıtlılığı var mı?

Bir de işitme engellilerde "özel donanım" ifadesi olması kadar saçma bişey yok. Aslında yazılmaması lazım...

Hareket kısıtlılığı genel olarak yok. Yani dışarıdan baktığınızda normal gözükmekteyim. Ama damar sorunu nedeniyle uzun süre ayakta duramıyorum,uzun süre oturamıyorum,koşma yok, diz üstü çömelme yok. Yani damara baskı olmaması lazım.
Hatta (affedersiniz) ıkınmamam bile gerek. Çünkü ıkınırsam kan dolaşımı tersine dönmektedir. Dolayısıyla kalbi zorlamakta ve yormaktadır.
Zaten doktorum araba ile uzun yola çıkacağım zaman 30 dk git 10 dk mola ver dedi. Ve hep böyle gidip geliyorum.
Eğer mola verip biraz yürümezsem bacağıma ağrı-sızı-kramp karışımı bir olay giriyor.
Sol bacağımla özellikle şehir içi dur-kalk olayından dolayı debriyaja bastıkça bacağım zorlanmakta yularıda bahsettiğim acılara maruz kaldığımdan dolayı raporu istemiştim.

Anladım. Bu durumda dediğin gibi, araç alımında avantajdan yararlanmak mümkün görünmüyor

Evet maalesef, sağlık kurulu başkanı da mevcut yönetmeliğe göre veremeyeceğim kusura bakma dedi zaten.
Artık hala alt komisyonda olan işitme engellilerle ilgili kanunu bekleyeceğiz.

turan bey h ehliyete geçmeniz için sadece direksiyon sınavına girersiniz teorik yazılı derslerden muafsınız

7 sene önce göğüs kanseri teşhisi konuldu ve sol göğsüm alındı ayrıca obezitem var ve kalp %40 çalışıyor. %81 raporum var vergiden muaf olmak için göğüs alınması uzuv kaybına giriyormu

Üst Alt