Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergisiz otomobil almak için sakatlık oranı önemli mi?

Liljan;
Son bişey bizler, hafif ticari araçları kullanabiliyor muyuz? örn: Mercedes Vito gibi..

BAB-I ALİ;

bizler ötv indiriminde 2000 motora kadar (indirimli olarak istersek) alabiliyoruz ...
kullanabilirsiniz heralde minibüs olarak geçmiyor diye biliyorum ama genede çok emin değilim :)

şimdi % 42 raporum var
ama bunun % 20 kısmı ortopedik engel
bu şekilde ötvsiz araç alma ihtimalim
var mı ?

Lütfen kesin b,ilen arkadaş var mı ? Bu şekilde araç alan ? Veya çevresin de alan ???????

Aracı kendisi kullanacaklar açısından raporda oranın hiç bir önemi yok. Önemli olan tek şey ibaredir...

Geçirmiş olduğum bir trafik kazasında sol femur kırığı oluştu,geçirdiğim ameliyat sonucunda sol bacağımda 2 cm kısaldı.Ankarada bir tıp fakültesinden aldığım sağlık kurulu raporunda yüzde 11 engelim olduğu belirtildi süresiz yazıldı,raporumda h sınıfı ehliyet alır,otamatik vites araç kullanır ibaresi var.

Buna istinaden yeni bir araç aldım vw tiguan crom edition 1400 cc normal fiyatı 82500 tl ötv,siz 68600 tl,ye mtv,den muaf ruhsatımda 5 yıl satılamaz kaydı var.

Sol bacağından engelli olanlar böyle bir rapor çıkarttırıp sıfır araç alımında ötv,mtv muafiyeti kazanırlar rapor oranının hiç bir önemi yok önce rapor sonra kursa yazılıp h sınıfı ehliyet için direksiyon sınavına girip kazanıyorsun kurstan aldığın sertifikayla trafiğe müracat edip ehliyetini çıkarttırıyorsun raporunu noterden tastik ettirip 3 adet olacak sonra bayiye gidip sıfır aracını satın alıyorsun hepsi bu kadar hayırlı olsun.

Saygılarımla

Engelli Araç Alma

İyi Günler Benim Kardeşim 9 Yaşında Böbrek Hastası Ve %90 Raporu Var Bu Raporla Araba Almamda Bir Sakınca Varmı.
Mercedes Bayisinde Ötvnin Tamamı değil belli bi oranla bölündüğünü söylüyor Yani ben mercedes'ten Araba Alınca %45 Lik Ötvnin Tamamından Muaf Değilmiyim ?
Bu Konu Hakkında Net bilgi sahibi olan biri yardım ederse sevinirim.

Tamamından muafsınız fakat yaptığınız işlemde hata olabilir satış fiyatından %45lik bir dilim çıkartıp fiyatı belirlerseniz yanlış olur . o yüzden hesaplamalarda yanlışlık olabilir.

mrblar Bülent bey ben 3713 e göre malülüm sol ayağımdaki problemden dolayı dün hastaneye gittim bana % 14 ropor verdiler esasen otomatik araç almak istiyordum şimdi b sınıfı kullanıyorum ancak diz kapağımda protez olduğu için sıkıntılar yaşıyorum izlemem gereken yol hakkında yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...

ötv indiriminden yararlanıp araç almak istiyorsanız ilk olarak oran birşey teşkil etmiyor engeliniz sol ayakta ise alacağınız rapor otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı ehliyet alır ibareli rapor almanız gerekmektedir.

teşekkürler Mehmet bey başka bir hastaneden tekrar rapor almam gerekiyor o halde acaba bu konuda hangi hastaneler kolaylık gösteriyor benim gittiğim hastane çorumda %90 rapor olmadan yazamam diyor...

inanın çorum'da bilmiyorum eğer istanbulda almak isterseniz hastane önere bilirim 1 hafta içinde ücret ödemeden alırsınız

Istanbulada gelebilirim mesela hangi hastane

Merhaba Arkadaşlar,
Normalde işitme engelli olarak % 50 raporum var ve emekliyim.
Geçirmiş olduğum kazada bacaklarımın otobüs altında kalması nedeniyle bir rapor daha aldım.
Rapor içeriği aşağıdaki gibidir.

Kalp-Damar Cerrahi: Tek ekstremitede non inzavif tetkiklele tespit edilmiş derin ven trombozu (kronik)
(USG raporu:Sol popliteal vende kronik DVT bulguları)
Özür oranı= %40
Sürekli mi? = Sürekli

Normal dışarıdan baktığınızda yürüyorum ama uzun süre ayakta duramıyorum. Keza şu anda da arabam var, malum İstanbul trafiğinde dur-kalk yapmaktan yani debriyaja habire basmaktan sol bacağım ağrıyor.
H sınıfı ve otomatik vites araba alması yönünde tekrar heyete girsem bana ÖTV 'siz araba imkanı olur mu?
Yani ne yapmam gerekiyor.

Istanbul a gelebilirim hangi hastane tavsiye edersiniz

Benim 2003 yılında alınmış ortopedik sol bacak sakatlığı var.Vergi indirimimde var, peki ben tekrar hastaneye gitsem sadece ortopedi doktorundan 'Otomatik vites araç kullanır' ibareli ama oranın yazmadığı bir rapor alsam olurmu.

Merhaba Arkadaşlar,
Daha önce yazdım ama cevap gelmeyince gözden kaçtı sanırım.
Onun için tekrar yazıyorum kusuruma bakmayın.

"Normalde işitme engelli olarak % 50 raporum var ve emekliyim.
Geçirmiş olduğum kazada bacaklarımın otobüs altında kalması nedeniyle bir rapor daha aldım.
Rapor içeriği aşağıdaki gibidir.

Kalp-Damar Cerrahi: Tek ekstremitede non inzavif tetkiklele tespit edilmiş derin ven trombozu (kronik)
(USG raporu:Sol popliteal vende kronik DVT bulguları)
Özür oranı= %40
Sürekli mi? = Sürekli

Normal dışarıdan baktığınızda yürüyorum ama uzun süre ayakta duramıyorum. Keza şu anda da arabam var, malum İstanbul trafiğinde dur-kalk yapmaktan yani debriyaja habire basmaktan sol bacağım ağrıyor.
H sınıfı ve otomatik vites araba alması yönünde tekrar heyete girsem bana ÖTV 'siz araba imkanı olur mu?
Yani ne yapmam gerekiyor."

buna nasıl cevap verilmesini bekliyorsun ki bulnes. emin ol bu konuda heyet bile arasında tartışacak belki oylama yaparak karar verecek. sen başvuracaksın sonucu göreceksin. eğer dediğin yazarsa alırsın yazmassa gene alırsın ama otomatik araba :). hayırlı işler.

tsrahman;

İyi cevabı yapıştırdın tsrahman :)
Hani olasılık var mı yok mu? Kesinlikle alamıyorsak uğraşmayayım dedim.
Tamam ben yarın Kalp ve Damar Cerrahisi doktora görünüp durumu anlatayım bakalım.

hoşgörüne teşekkür ederim. birşey daha ekliyeyim danışacağın doktor heyet başkanı olursa daha çok yardımcı olur :) yoksa diğer sıradan bıraş doktorları sadece kendi hastalıkları ile yorum yapabilir ve bu konulardan filan anlayanı da azdır. ortopedi ve fizik tedavi senin basma oranını ölçecek belki biraz daha onlar yardımcı olabilir.

tsrahman;

Estağfurullah. Otobüs kazasından sonra 2 senedir hep Kalp ve damar carrahisine (KVC) gidip geldim.
Ben yarın en son gittiğim KVC doktoruma gideyim. Ben gerekli yazıları filanda hazırladım. Gerçi malüliyet raporu için bilgili ve hazırlıklı bir doktordu sorun olacağını zannetmiyorum.
Verilebiliyorsa verir yani diye düşünüyorum.

Bugün hastaneye gittim. H sınıfı ehliyet ve otomaik vites araç kullanımı ile ilgili sağlık kuruluna başvurumu yaptım.
6 doktoru dolaşıp imzalarını alacağım, bakalım nasıl sonuçlanacak.

Merhaba, %96 özürlü cp li bir oğlum var. Kendim için araba aldığımda,ÖTV den tamamıyla muaf mıyım?B sınıfı ehliyetim var. Bir sorun olmaz herhalde değil mi?

bulnes;

günaydın...
,
sanırım bende aynı şartlarla ehlıyet lmam gerekıyor ama bunun için önce rapor gerekıyor benım sağ kolum bılerkten sonrakı kısmı yok.
sanırım otomatık vıtes arac kullanabılırım.

ozel tertıpatlı otomatık vıtes arac kullanabılırmı yazdıracagız doktora

% 1 olan bile alır arkadaşım.ortopedik engelli olanlar için oran farketmiyor.
ama ortopedik engelli olmayanlar için % 90 ve üstü olması gerekiyor.bu kadar net neden kafanız karışıyo.merabalar ortepedik engeli olanlar için oran farketmemesi ile alakalı olarak hangi kanun ya da yönetmelikte bilgi var,doktorlar böyle birşeyin olmadığını söylüyorlar yardımcı olursanız sevinirm

Liljan;
mrblar h sınıfı ehliyet alır otmatik vites istisnasından yaralanır ibaresi yeterlimidir ortopedi için.

Oğuzhan merhaba bir iş kazası sonucu bilekten elimi kopardım 1990 senesinde %56 raporum ve vergi indirim raporum var 18 yıl ve 4080 primimin dolmasını bekliyorum emekli olabilmek için.
2006 senesinde B sınıfı ehliyetimi aldım elimi yerine taktılar fakat oynatma kısıtlılığı var ben ÖTV den yararlana bilirmiyim bunu öğrenmek istedim saygılar.

Liljan;

merhabalar ...

benim babam 74 yaşında yaklaşık 3 sene önce beyin kanaması geçirdi ve sağ tarafı felçli. fizik tedaviler yaptırsakda çok aşama kaydedemedik baston desteğiyle ancak tuvalete kadar gidiyor zor da olsa fakat dışarı çıkıp gezemiyor hemen yoruluyor ve yurumesı ıyı deyıl zaten yalnız bırakamıyoruz. eli ayağından dahada az çalışır konumda.
babamın aynı zamanda şeker hastalığı var insilün iğnesi vuruluyor sabah ve akşam.. şeker hapları içmesi durduruldu böbreklere hasar vermiş pazartesi ultroson çekılecek hasar nekadar ve ne dıye..
aynı zamanda tansiyon hastası tansiyon ilacı kullanıyor..babamın aynı zamanda beyin kanaması geçirdikten sonra malum beyınde hasar kaldı ve unutkanlık, isimleri , cisimleri karıştırma (örnek haplarını isterken boyalarımı verin diyor vb.), cümle kurma da zorluk var derdini tam anlatamıyor ...
yakalaşık 10 sene oncede kalp kırızı geçirdi ve bir sure hastanede yattı fakat bunla ilgılı hıc bır evrak yok elımızde 10 sene geçmiş atmışlar sanırım...

şimdi benim öğrenmek istediğm babam hastane ve doktor gormekten yoruldu babama ötv indiriminden faydalanmak için % 90 ve uzerı rapor alabılır mıyım alamaz mıyım
nokta atışı tam olarak beklemıyorum tabıkı doktorlar gormeden asla bışey denmez fakat emsal ornekler vardır bıldığınız mutlaka ... eğer % 90 nın altında olursa rapor kendi ozel aparatla kullanacağı arabayı alır denıyormuş fakat benım babamın yaşı 74 ve eğlıyetı yok zaten olsa da asla kullanamaz yani benim % 90 nın uzerınde almam lazım kı bu ötv indiriminden yaralanayım

sizce babamın % 90 ve üzerinde alma olasılığı var mı yok mu ...yoksa hasta adamı yormayayım doktor doktor gezdırmekten

şimdiden tşkler lutfen acele cevap yazarsanız sevınırım. ( birde prostad rahatsızlığı var) Bu arada ben bır haftadır soruyorum bu soruyu kımseden bır cevap gelmedı ultroson çekildibobrekler için taş iyi huylu kisler ve prostat bezlerınde buyume çıktı lütfen cevap yazın yoksa bırdaha kımseye sormayacagım(((

Üst Alt