Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergisiz otomobil almak için sakatlık oranı önemli mi?

2011 Yılının Son Ayı Aldığım I Raporum Var. Bununla Vergi indiriminden yararlanabilirmiyim ?

raporun %40 ve üstü ise defterdarlıga işyerinden çalıştıgına dair kagıt ve raporunla başvura bilirsin

selamlar arkadaşlar..
vergi indirimi için aldığım %47 lik raporum var şu an ankarada onayda şu an o raporum onaylanırsa bunun %8 i sağ ayak bilek kısıtlılığı ancak raporumda ömür boyu ibaresi var ama araçla ilgili bi şey yazmıyor. ben bu raporla araç alabilirmiyim yada sadece ayağım için tekrar başvursam ve ortepedi servisinden %10 luk bir rapor bile alsam araç alımında kullanabilirmiyim bu raporu şimdiden bilgilendirmeler için tşk ler

Bildiğim kadarı ile rapor oranı yazmıyor araç alımında sadece özel tertibatın niteliği belirtiliyor.
%90 ve üzeri engelli olan biri adına alınan raporlar hariç.

ozi09;

araç için alacağınız raporda tertibatlı araç kullanması uygundur yazması gerekiyor engelinizin ortopedik olması gerekiyor oran önemli değildir %1 bile olabilir ...
tüm bu işlemlere başlamadan önce H sınıfı ehliyet almanız gerekiyor ...

arkadaşlar benim ötv muhafiyeti ya da vergi indirimi raporum yok... vakti zamanında işe girerken %40 aldık ve işe girdik...

sonrasında vergi indirimde alayım dedim başvurdum %60 verdiler ama ankara'dan geri döndü... uğraşmadım sonrasında da...

şuan da da araba almak hedefim var ve heyete girdim... %23 oranla "h sınıfı sürücü olur. özel tertibatlı elden gaz frrenli otomatik vitesli araç kullanır" ibreli raporumu aldım...

2 sorum var:

1) bu raporla ötv siz araç alabilir miyim?
2) bu raporla araç alırsam mtv ödemesinden de muaf olabilir miyim? olmaz isem vergi indirimi raporu almam gerekir ama en azından araç almama bu rapor yeter mi?

teşekürler.

yönetmenim;yeğenim 3 yaşında belden aşağı felçli.benimde 41 oranında raporum var.onun adına araba alırsalar bende kullana bilirmiyim.araç ikinci el olabilirmi?

ECOnomiST;

evet ötv indirimli araç alabilirsiniz ... mtv den muaf olursunuz ... öncesinde H sınıfı ehliyetinizi almanız gerekli...

7 nisanda direksiyon sınavına gireceğim ve aksilik çıkmaz ise h sınıfı ehliyetimi alacağım...

bana güzel bir haber verdin Liljan teşekkür ederim... öyleyse şimdiden arabamı belirlesem iyi olacak ( gerçi belli yeni ford kuga ;) )

hayırlısı olsun iyi günlerde kullanın ...

Peki yaptığım başvuruda rapor oranımda değişiklik yapabilirler mi ? yani elimdeki raporun geçerliliğini iptal etmeleri gibi bir durum söz konusu olabilirmi ?

Hayır elindeki eski rapora bir şey olmaz. Ama burada şuna dikkat etmen gerekiyor. Şimdi alacağın rapora müracaat ederken h sınıfı ehliyet ve araç almak için müracaat ettiğini belirtmen gerekir.

merhaba annem 2 dizi protez 72 yaşında doktor ile görüştüm bana kendisini P ortopedik engellidir raporu alabileceğimi diger branşlar ile rapor yüzdesinin artabileceğini söyledi bununla vergi indiriminden faydalanabilirmiyim ..
Asıl önemli sorum arkadaşlar annem 72 yaşında ve otomobil kullanma ihtimali yok ehliyette alamayacağına göre nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Aracı ben kullanacağım
teşekkür ederim

selamlar
bildiğim kadarıyla cevap veriyorum yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin 60 raporla anneniz h sınıfı ehliyetle özel tertibatlı araç alımında vergi indirimi alır ancak anneniz üzerinden araç alıp siz kullanacaksanız annenizin %90 lık bir rapor sahibi olması gerekiyor bende annem için öyle bir rapor almak için başvurucam araştırmalarım sırasında öğrendiğim bu ..

ozi09;

ilginize teşekkür ederim öncelikle Annemin ehliyet alma şansı yok 9.5 numara gözlükleri var ve ilkokul mezunu ehliyet şansı yok öncelikle ehliyet alamaz raporu mu almalıyım sonrasında özürlü raporu yada her ikisi aynı anda olur mu

tsalci;

%90 üzeri rapor alıcaksınız annenize sonrasında alabilirsiniz (elbette o kullanmayacak %90 özürden bahsediliyor zaten kullanamaz siz kullanıcaksınız ) bu kadar net kafanızı karıştırmayın siz raporu alın ...

Teşekkürler.. % 90 üzeri zor gibi ama bir deneyelim şansımızı

tsalci;

deneyin bilinmez inş olumlu sonuç çıkar :)

ozaman raporu %90 oranına çıkaracak başka rahatsızlıklarla heyet raporu alacaksınız mesela ortepediye ilave göz ve başka rahatsızlıklar varsa onlarla rapor oranınız %90 oranında rapor çıkartabilirseniz. o zaman annenizin üzerine vergi indirimli araç alıp kullanabilirsiniz diğer türlü annezin ortepedi raporu araç almınızda işe yaramaz kendi kullansa olurdu ama o imkan yoksa oran 90 olmalı diye biliyorum

ozi09;
%90 üzeri özür oranı olunca ortopedi sınırlaması yok sadece kendi kullanamıyor ...Şayet kendi kullanmak isterse özür nedeni ortopedi olması zorunluluğu var ama bu kezde oran önemli değil %1 bile olabilir heyet yani hastane raporu tertibatlı araç kullanması uygundur yazarsa olay tamamdır ...

ama işte anne kullanabilecek durumda olmadığı için ...ortepediden zaten bi oranları varmış diğer rahatsızlıklarıyla 90 nı bulmaları gereki diye fikrimi paylaştım sanırım bi yanlışlık yok ..hatta bende annem için önümüzdeki hafta işlemlere başlıycam ama evrak hastane işleri yıldırıyor bi türlü başlatamadım en kısa zamanda gözümü karartıp başlasam iyi olucak

benim %90 oranında raporum var. heyete girip bu oranın altında bir rapor aldığım taktirde, özel tertibatlı araç kullanabilir miyim? Yani mutlaka aracı kendim kullanabilmek için raporumun %90'ın altında mı olması gerekiyor. Bu arada rahatsızlığım musküler distrofi. Cevaplarınızı bekliyorum..

BAB-I ALİ;
H sınıfı ehliyetiniz olması gerekiyor .
Kurulu olan heyet raporu veren bir devlet hastanesinden tertibatlı araç kullanması uygundur yazan bir rapor almanız gerekiyor rahatsızlığınızın ortopedik olması gerekiyor ...Aracı siz kullanıcak iseniz oran önemli değildir % 1 bile olabilir ...Tüm bu bilgilerden siz durumunuza göre hareket edebilirsiniz diye düşünüyorum durumunuzu ve hastalığınızı ben bilemiyorum tahmin etmek yanlış olur ...

günaydın arkadaşlar...konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar dan yardım alayım.. lütfen şimdi annem için heyete giricez muhtemelende %90 çıkıcak gibi görünüyor baltazar formülene göre hesapladığımda öğrenmek istediğim ağır özürlü ibaresi neye göre ve kime göre rapora yazılıyor. Buna doktormu yoksa heyettekilermi karar veriyor tşk ler

Liljan;
Ben galeriye gittim, orda bana aracı kendim kullanacaksam yetkili satıcı sağlık raporumun %90'nın üzerinde olmaması gerektiğini söyledi. Bu yüzden kafam karıştı.
Birde şunu öğrenmek istiyorum. H sınıfı ehliyet alabilir ibaresi için sağlık kurulunda ne gibi aşamalardan geçiriyorlar?

BAB-I ALİ;

hayır aracı siz kullanacak iseniz ötv indirimi için alınan raporda oran önemli değildir %1 dahi olabilir tertibatlı araç kullanması uygundur yazması yeterli yanlış biliyorlar ...

H sınıfı ehliyet almak için, “Özel tertibatlı araç kullanabilir” ibaresi olan sağlık kurulu raporu ile birlikte sürücü kurslarına müracaat edilmelidir. H sınıfı ehliyet kurslarında, kursiyerler trafik ve ilkyardım derslerinden sorumludurlar. Motor dersinden muaftırlar. Dört haftalık teorik ders süresi vardır. Geri kalan sürede de direksiyon eğitimi alınır.H sınıfı ehliyeti ömür boyu kullanmak veya belirli aralıklarla güncellemek, alınacak Sağlık Kurulu Raporunda kesinlik kazanır. El veya ayakta ortopedik özrü olanlar ve işitme özürlüler H sınıfı ehliyeti ömür boyu kullanabilir.

Liljan;
Benim rahatsızlığım ayaklarda, ancak ellerde de şöyle bir problem var; açma kapamada sıkıntı var ancak onun dışında aşağı yukarı sağa sola yani tüm yönlere hareketi sorunsuz. you tube'dan izlediğim videolarda benim rahatsızlığıma benzer arkadaşların kullandıkları araçları gördüm. Tamamen elektronik sistemle donatılmış. Sadece tek el hareketi ile direksiyon, gaz, fren gibi aksiyonları kontrol edebiliyor. Kısaca şöyle söyleyim, akülü sandalyelerde bulunan kullanma kolu gibi bir aparatla aracın hareketi sağlamışlar. Türkiyede de böyle aparat yapan yerler var mıdır?

BAB-I ALİ;

siz bayağı bi elektronik donanımlı tertibat istiyorsunuz anladım ...Aslında mümkündür ama 2013 te yiz teknoloji son safhada araştırmak lazım ...
sitede tertibat işi yapan bir üye var BAYRAK nick li bir yazın derim

Liljan;
Yardımlarınız için teşekkürler. Artık gerisi uygun rapor almaya kaldı.

BAB-I ALİ;

biraz iletişimde yakın olun yardımcı olurlar diye düşünüyorum ...
umarım sorunsuz bir şekilde alırsınız bizleride haberdar edin ama güzel haberlerle :)

Üst Alt