oyküm
1. 91.000 TL satış fiyatlı CORSA için belirttiğiniz gibi %30 ÖTV oranı için sizin ödeyeceğiniz ÖTV'siz rakam yaklaşık 70.000 TL
2. 153.000 TL satış fiyatlı GOLF için belirttiğiniz gibi %35 ÖTV oranı için sizin ödeyeceğiniz ÖTV'siz rakam yaklaşık 113.000 TL
Farklara bakarsak:
1. 91 - 70 = 21.000 TL
2. 153-113= 40.000 TL
Ama bana göre değerlendirmeniz yanlış. Bu işe maddi kazanç sağlama yönüyle bakmamalıyız. Zaten Devletimizde böyle baktığımız için 247.400 TL limiti koydu.
Ayrıca bu işe maddi olarak bakmamız ile ilgili birde şunu söyleyebilirim: Sonuçta Golf daha karlı dursa da, örneğin bu araçları alacak nakit paranız yoksa, kredi çekecekseniz, CORSA için daha az kredi çekeceğiniz aşikar. Ve faizlerin yüksek olduğu bir dönemde 20.000 TL fazla kredi çekmek bile 36 ayda 10-15.000 TL fazla ödemenize sebep olabilir.
Benim, bu tür araçlarla ilgili fikrimi soran arkadaşlara önerim, kendinize uygun, 5 yıl boyunca rahat edebileceğiniz bir araç seçmenizdir. Corsa B segment, Golf C segment araçlardır. Aileniz kalabalıksa, tekerlekli sandalye vb araçlar kullanıyorsanız, büyük araç yani C segment araç seçmeniz avantajdır.
Ama aileniz küçükse, bagajınız ve aksesuarlarınız çok yoksa, yüksek km ler yapacak olmanız sebebiyle yakıt ekonomisi sizin için çok önemli ise, B segment yani küçük araç tercih edebilirsiniz.
DüşünürBilir
Sıkıntı yok, anladım zaten