Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yakın zamanda özürlü olarak emekli olan var mı? Ortalama emekli maaşı nedir?

O zaman anladığım kadarıyla %60 dan az olamaz derken ilk 3600 günün her 360 %3,5 demek 10 tane 360 olduğuna göre toplam %35 demek ondan sonraki her 360 gün içinde %2 içinde 4500 günde 12,5 adet 360 olduğuna göre %2x12,5=%25 demek ki %60 sınırı 8000 prim günü yapıyor. Yani 8000 primden az olsa dahi yine de %60 dan az olamaz.
Doğrumu söylüyorum raman72 arkadaşım?
yoksa ben emekli olduğumda 5300 prim günü oluyor bu da yaklaşık %45'e geliyor.
Yanlışmı anladım yoksa, sanırım bir örnekle açıklanabilirse çok iyi olur.

Bu arada aşkolsun beee gülücüğümüzü yüzümüzde dondurdun :D

çalıştığınız gün ve miktar üzerinden %60 az olmamak üzere size maaş bağlanacak.İnanın emekli maaşınızın çok yüksek olmasını canı gönülden istiyorum. :lol: ama sizi gerçek bilgilerle aydınlatmak istediğimden bunları yazıyorum.

Raman72' Alıntı:
çalıştığınız gün ve miktar üzerinden %60 az olmamak üzere size maaş bağlanacak.İnanın emekli maaşınızın çok yüksek olmasını canı gönülden istiyorum. :lol: ama sizi gerçek bilgilerle aydınlatmak istediğimden bunları yazıyorum.

Tabi ki iyi niyet duygularınızdan şüphem yok,ferah olunuz. Sadece tebessüm ettirmek istemiştim. Tabi ki herkes gerçek bilgileri doğru olanları bilmek ister.

Saygılarımla, teşekkür ederim

Merhaba ben 2000 yılında iş kazası geçirdim yüzde 50 raporum var ve sürekli iş görmezlik maaşı alıyorum. Hala çalışmaktayım 14 yıllık sigortalıyım 3200 gün pirimim var. Tekrar emekli olabilir miyim? olabilirsem sürekli iş görmezlik maaşım kesilir mi?

Hem emekli olabilir,hemde işgörmezlik maaşını alabilirsiniz.

Aynı şeyi yine söylüyorum Raman 72.
Sadece az bi fazla kaçmış %60 aylık bağlanma oranı 9000 değil de 8100 prim gün sayısına denk geliyor.
Bulnes arkadaşımız 5300 günle emeklilik şartlarını yerine getirmiş olsa %45 değil %60 üzerinden aylık bağlanacaktır, ve aynı kazanca sahip 8000 gün prim ödeyen biriyle emekli aylığı yönünden hiç bir farkı olmayacaktır.
Zaten sizin de belirttiğiniz yasanın ilgili maddesindeki
60 ıncı maddenin B,C ve D bentlerine göre aylığa hak kazananların aylık bağlama oranı %60'dan az olamaz. ibaresi bunu gerektiriyor.

bana yine beleşçi diyenler olabilir :lol: ama prim ne için verilir prim vermesende o parayı biriktirsen emekli maaşından çok olmazmı bence vermeyin prim mrim derim

arkadaşlar birşey sormak istiyorum malül emekli maaşı%60 diyorsunuz ama neyin %60 anlayaömadım

Bende şu anda emekliliği hakediyorum aslında.
Emekli sandığı sosyal güvencem.
ANcak emekli olmaktan korkuyorum.
Hem maaşımın düşmesini istemiyorum hemde çalışan ve çalışmayan arasında ne gibi farklar oluyor özellikle hastane işlerinde emin olamıyorum.
Malum 2 küçük çocuğum var ve benim üzerime bu çocuklar.

Merhaba Derya Hanım,
Emekli olmaktan neden korkuyorsunuz ki,eğer emekli olupta aynı yerde çalışmaya devam etmede sıkıntınız olmayacaksa bence hemen emekli olun. Ayrıca emekli maaşı alırsınız. (Malulen değil özürlü emeklilikten bahsediyorum)
Hastane olayında benim bildiğim kadarıyla şimdikinden pek fazla fark yok aksine ilaçların ödemesinde çalışanlar %20'sini öderken emekli olanlar %10'unu ödüyorlar.

... ve artık emekliyim.
19 yıllık çalışma hayatının ardından emekli oldum.
Maaşım da 1.200 ytl.
Düşük olur diyenlere duyurulur.

Hayırlı olsun,güle güle harcayın. :D

Ufukalp, çalışırken ne kadar alıyordun, Aradaki fark umarım çok yüksek değildir.

Korkum hem maaşım düşecek diye hemde çocuklarımın sağlık sorunları olursa bir problem olurmu diye.

Ayrıca çalıştığım yer devlet memuriyeti emekli olduktan sonra çalışmaya devam edemem. Emekli olanı çalıştırmazlar muhtemelen.

Derya Hanım şu an aldığınız ücreti bilemem ama elbette maaşda bir miktar düşme olacaktır.Bu erken emeklilik için değil her emeklinin kaçınılmaz sonucudur.
Ancak sağlık hizmetlerinden faydalanma konusunda endişeleriniz tamamen yersiz.Siz şu anda zaten çalıştığınız kurumdan sevk almadan hiçbir sağlık kuruluşuna gidemiyorsunuz.Bu vve benzeri kısıtlamalar var.İlaç katılım payı olarak %20 ödüyorsunuz.
Emekli olduğunuzda ise hiçbir sevk işlemi,vizite kağıdı vs prosedürleriyle uğraşmadan istediğiniz yerde istediğiniz hastaneye sadece nüfus kağıdını ibraz ederek direkt gidebilecek,ilaçlarınızı istediğiniz eczaneden hem de %10 katılım payıyla alabileceksiniz.Aynı şeyler bakmakla yükümlü olduğunuz çocuklar için de geçerli.

benimde özürlü olarak 6 ay sonra emekliliğim doluyor yaklaşık net maaşım 1500 TL emekli olmaktan korkoyurum maaşım çok düşük olur diye 3 aşağı 3 yukarı emekli maaşım ne olur bürüt maaşım 2300 TL yardımcı olursanız çok sevinirim

ufuk alp kardeşim sen bu işten anlıyorsun ben şu anda 1500 tl maaş alıyorum bürüt ise 2300 tl 3600 günle emekli olursam 1000 tl maaş bağlanırmı tahminen teşkür ederim ssk girişim 1992 ancak günüm biraz az

bundan öncede 2 mesaj attım ancak yanıt alamadı özürlü olarak emekli olmada en belirgin kıriter şu anda çalışarak aldığımız maaş mı yuksa pirim mi
en azında bu konuy öğrenirsem bir fikir sahibi olacağım şu an 1500 tl net alıyorum yaklaşık 1000 tl bağlanırmı tahminen sizden kesin bir şey istemiyorum ceveplarsanız çok sevinirim çünkü 6 ay sunra emekliliğm duluyor 3600 günle emekli olacağım

turkiye genelinde aldığın maaş değilde primin ödendiğine bak işveren 1500 verir ama
primin asgari ücretten öder bir ekim 2008 e kadrar öyleydi çoğu kuruluşlarda
bunuda herkes biliyordu şimdiki durumun önemli asgri ücretten emekli olursan 650TL alirsın diğer konular maaşın esas alınırsa 1100 tl den aşağı almazsın.

kamuda çalıştığımız için aldığımız maaş kadar yatıyor ayırıca bunu takip etmek kolay ssk hizmet dökümüne bakıldığı zaman ne kadar olduğu belli bürütüm 2200 tl net 1500 tl halen bir cevap alamadım lütfen bu konu hakında bilgisi olan varsa yardımcı olsun aldığımız maaş mı yoksa pirim gün sayısımı en çık etkili olyor tahmini bir rakam söylerseniz çık sevinirim şimdiden teşekür ediyorum

murat bey emekli oldoğunuzda kaç lira maaşınız vardı ve nekadar gün ve yıla emekli oldunuz bir karşlaştırma yaparak belki kendi maaşım tahmin edebilirim şu an mı 800 alıyorsun yoksa bağlan maaş mı 800 tl teşekür ederim şimdiden

Şu anda ekonomik kriz nedeniyle 2009 yılının Ocak ayından itibaren mesaisiz olarak SSK primlerimizi yatırıyorlar.
Ocak 2008 = 2.335 TL
Şubat 2008 = 3.954 TL
Mart 2008 = 3.578 TL
Nisan 2008 = 3.584 TL
Mayıs 2008 = 3.802 TL
Haziran 2008 = 3.778 TL
Temmuz 2008 = 3.700 TL
Ağustos 2008 = 3.425 TL
Eylül 2008 = 3.281 TL
Ekim 2008 = 2.970 TL
Kasım 2008 = 3.048 TL
Aralık 2008 = 4.151 TL
Ocak 2009 = 2.409 TL

Ama sonuçta hiç bir ay primim ortalama 2.500 TL den aşağıya düşmeyecektir.
Böyle 3 sene daha devam ederse emekli olduğumda bilmiyorum emekli maaşım kaç para olur?

Murat arkadaşım iyi dilek temennileriniz için teşekkürler.Net maaşım 1.750 TL. Mesai yapınca bu rakam 2.500 'lere doğru gidiyor.Özel şirkette çalışıyorum.
16 senelik makina mühendisi olarak o kadar yüksek maaş olmamakla beraber bunada şükür diyorum.
Emeklilik zamanım geldiğinde emekli olurum, çünkü %90 işletmem beni çalıştıracaktır.%10 ihtimal çalıştırmasa dahi başka yerde iş bulurum.
Sonuçta emekli maaşınıda almak isterim.

İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

Saygı ve sevgilerimle,

murat kardeişim verdiğin bilgiler için çık teşekür ettim

aykaram26 05/05/1992 sigorta girişinizde kaç yaşındaydınız. Bende 1992 senesinde sigorta girişim oldu ama 16 yaşındaydım.

neles 1992 de 20 yaşımdaydım 1972 dogumluyum :):):)

birinci derece yüzde yüz görme özürlü 4200 pirim günüm var 15yıl süre net 2000 maaş alıyorum bende emekli olduğum zaman nekedar maaş aldığımı merak ediyorum ama yeni yasadan sizin haberiniz yokmu 3600 gününü doldurmuş özürlü bir kişinin maaşı özürlü olmayan kişilerin 9000 işgünü üzerinden hesaplanacağını öğrenmiştim +%20pirim verilicektir yani ben tahmini atıyorum 1250 civarında maaş alırız diye tahmin ediyorum.

İnşallah rota_27 inşallah, Allah daha çok versin.
Bende hesaplamalara göre böyle rakamlar alınması lazım diyorum ama malesef 1000 TL ve üzeri alan o kadar çok az kişi var ki,bundan dolayı endişeleniyorum. Bakalım emekli olduğumuzda öğreneceğiz.(Daha 2,5 senem var :D)

benim rapor oranım yüde 40 4100 gün primim var son maaşım net 1100 ytl 29 mayıs 2008 de emeklilik dilekçemi verdim 30haziranda maaşım baglandı 814 ytl

peki topraln yatan priminiz ne kadar
asgari ücrette n mi yoksa 1100 ytl nin brütünden mi yattı,?

Üst Alt