Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yakın zamanda özürlü olarak emekli olan var mı? Ortalama emekli maaşı nedir?

Arkadaşım % 40 la emekli oldum diyorsun sakatlık indiriminden faydalanıyor muydun

sayın oturan boğa siz zamanı geldiğnde hemen emekli mi olun diyosunuz yani fazla çalışışsam da emekli aylığım artmazmı demek istiyosunuz,emekli maaşının yüksek olması için sigortamın yüksek yatmasınamı bağlı demek istiyosunuz?

Abdullah68 arkadaşım,
Gerçekten çalışma süresi boyunca primleriniz hep tavandan mı yatırıldı.Eğer öyle ise emekli maaşınız çok azzzz :(
Yoksa son yıllarda mı tavandan yatırıldı ise kaç yıl olduğunu belirtirseniz o zaman daha iyi bir fikir verecektir.

Abdullah68, bir de toplam yatırılan para 285.00 lira mı yoksa 28.500 lira mı

Arkadaşlar...
Bu 10 yıl çalışıp 25 yıl çalışmış gibi emekli maaşı alma durumu memurlar için de mi aynı? Memurlarda durum nedir?

Hayır sürekli tavandan yatmış olması mümkün değil.Zaten söylemiş 1.460 tl net maaş alırken emekli olduğunu.Bu miktar tavan için yeterli değil.
Ben tavana yaklaştışı ama her zaman tavanı bulmadığı halde 1.270 tl emekli aylığı alıyorum.

Ufukalp;
sen emeklimisin ben seni çalışıyor biliyordum.. :):):)

Evet haklısın Ufuk Bey, zaten bir uyuşmazlık olduğunu fark ettiğimden dolayı direkt soruyu sorup açık cevap almak amacıyla yazdım.
Açıklama için teşekkürler.

Bu arada sorayım başka bir konu başlığı altında sormuştum da:

1 Ekim 1994 SSK girişliyim.Şu ana kadar çalıştım. Arada boşluklarımda var. Ama ortalama olarak baktığımızda son 5 seneye kadar öyle ahım şahım yüksekten ödenmedi.son 5 sene ise hatırı sayılır bir brüt maaştan (Geçen sene ortalama aylık 3.467 TL brüt ücret, bu sene ise ilk 6 ay için ortalama 2.432 TL brüt ücret) (geçen sene mesai yaptığımızdan dolayı yüksektir) ödendi.

Daha emekliliğime yaklaşık 2,5 sene var.Bu 2,5 senede ortalama bu ücretten gider.
Yani demek istediğim şu emekli zamanım geldiğinde son 7,5-8 sene adam gibi yüksek ücretten ödenmiş olacağı ama diğer 9-10 senenin ise ortalama olarak asgari ücretten biraz yüksek ödenmiş olduğu.Tabi emekli olduğumda da prim sürem de 5300-5400 olacaktır.

Emekli maaşımın daha yüksek olması adına emekli olmayıp biraz daha çalışmanın faydası var mı? Veya yüksek emekli maaşı için ne yapmak lazım.Bu saatten sonra tavan ücretten gösterilse dahi emekli maaşına ne kadarlık bir artış katkı sağlar?
Gerekirse hizmet dökümlerimi bile gönderebilirim.

Sevgilerimle

Arkadaşlar memurlarda durum nasıl oluyor izah edebilecek biri var mı? 15 yılda emekli olunduğunu biliyordum en son değişmediyse tabi bi de 15 yıl çalışınca 25 yıl çalışmış gibi mi maaş alacaz?

emekliliğiniz hayırlı olsun abdullah68,
141 tl geçim indirimi olarak bağlanan tutar,zannedersem ek gelir olarak bağlanan tutardır.bence bu 141 tl olan tutar,biriken olmalıdır.yani sanırım bu 4-5 aylık biriken tutardır.
primleriniz tavandan değil ama genel itibari ile ortalamanın üstünden bir rakam üzerinden ödenmiş.zira çevremde gördüğm kadarı ile bugün için 1600tl üstünde maaş alanlar var.(sanıyorum bu arkadaşlar tavandan veya buna yakın rakamdan primleri ödenmiş.)

Ufukalp;
sen emeklimisin ben seni çalışıyor biliyordum.. :):):)
Evet Çelik emekliyim.
..................................................

Bulnes,
Emekli aylığı hesabında genelde son 10 yıl etkilidir.
10 yıldan önceki prime esas kazanç tutarları pek bir etki etmeyip,şayet %60 aylık bağlanma oranını geçecek kadar prim gün sayınız olursa aylık bağlanma oranını yükseltir.
7-8 yıla en az 2 yıl daha yüksek primle katkı yapmak emekli aylığınıza olumlu yönde yansıyacaktır.
Bu şekilde prim gün sayınızda 6000 in biraz üstüne çıkar.
Bu tarihten sonra şayet 5 yıldan daha fazla bir süre çalışmaya niyetiniz yoksa hemen emekli olunuz derim,çünkü bu 5 yıl size pek bir katkı sağlamayacaktır diye düşünüyorum.Çünkü o 5 yılın sonunda prim gün sayınız ancak %60 aylık bağlanma oranına ulaşacaktır.Halbuki o 5 yılı beklemeden olduğunuzda zaten aylığınız %60 üzerinden bağlanacaktır.Engelli erken emekliliğin avantajı buradadır zaten.
Bu yüzden hem emekli aylığı,hem de tekrar çalışarak elde edeceğiniz kazancı göz önüne alırsak hiç uğruna o kadar beklemenin anlamsızlığı ortaya cıkmaktadır.
Kısaca size,emekliliği hakettikten sonra 2 yıl daha çalışıp ondan sonra hemen emekli olmanızı öneririm.
Bu benim görüşüm tabi umarım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir.
..................................

Ergün,
Evet bence de 0 141 tl aylık ek ödeme miktarı olamaz.
3 veya 4 aylık birikmiş ek ödeme olmalı o rakam.

Sayın Ufuk Bey,
Açıkcası ne şimdiye kadar birileri bu konuda açıklama yaptı ne de benim aklıma emekliliği hak kazandıktan sonra 2 sene daha çalışmak geldi.
Ama dedikleriniz mantıklı gibi.Her ne kadar aylık bağlanma oranlarının neye göre belirlendiğini bilmiyorsamda :D
Ben şunu sormak istiyorum, diyelimki hemen emekli olduğumda (atıyorum) 1000 TL emekli maaşı alacağım. Eğer emekli olmayıpta 2 sene daha çalışırsam bu 1000 TL kaba tahminle de olsa kaç para olacaktır.
Bundaki amacım emekliliğimi 2 sene daha geciktirmeye değip değmeyeceğini görmek.
Açıklamalarını ve ilginiz içinde ayrıca çok teşekkür ederim.
Sayg ve sevgilerimle,

Sevgili bulnes,
Emeklilik aylığını belirleyen en önemli faktör,tüm çalışma hayatın boyunca adına yatırılan prim tutarıdır...Bu tutar ne kadar yüksek olursa emekli maaşında o kadar yüksek olur...Senin, hak etmene rağmen emekli olmayışın tabiki toplam prim tutarının yükselmesine ve sana daha fazla bir emekli maaşı olarak geri dönmesine sebeb olacaktır.Ancak almadığın maaş ile biriksin diye uğraştığın tutar arasındaki fark ne olur,işte asıl soru bu..Ben kendi adıma hesap yaptım,Emeklilik zamanım gelince hemen olacağım.Zira daha fazla maaşım olsun,prim günüm yükselsin diye hak ettiğim halde emekli olmaz isem beklediğimde alacağım fark,kaçırdığım maaşı kurtarmıyor...Bu yüzden sana naçizane tavsiyem,,,Prim gün ve yaşın doldu ise hemen emekliliğe müraacat et....(Ama bu emekli olup,benim gibi çalışmaya devam edecekler için daha uygun..)
Ekim 2009'da benimde sürem doluyor.Müraacat edip %40 engel ve yaşlılıktan emekliliğimi isteyeceğim...SSK'dan toplam 5.746 gün ve yaklaşık 232.000 TL tutar ile bağlanacak maaş,sanırım forumdaki birçok kişinin sorusuna da yanıt olacaktır...Hoşçakal...

Evet Gringo, açıklamalarınız için teşekkürler.
Bende öyle düşündüm onun için aradaki farkı tahminde olsa bileyimde hesap yapayım dedim.Emekli maaşım yükselsin diye 2 sene emekli maaşı almamak beni daha zarar ettirecekse tabi ki hemen emekli olmak isterim.
Ve tabiki emekli olsamda çalışmaya devam edeceğim zaten.
İlginiz için teşekkürler ve emekli olduğunuzdaki bilgiler evet hemen hemen uyuşacak gibi dolayısıyla dediğiniz gibi emekli olduğunuzdaki veriler bizlerin sorularına cevap vermiş olacaktır.
Saygı ve sevgilerimle

ben de sgk gittim tanıdık bir arkadaş buldum özürlü olarak emekli olunca tahmini ne bağlanır diye surdum bunun cevabını kesin bilecek olan yok dedi ama maaşı etkiliyen en önemli kıriterler olarak çalışırken aldığın maaşın yüksekliği en önemlisi bu bundan sonra yaşın, siğoratlığın süresi ,gün sayın etkili olyor benim şu anda 3600 günüm 37 yaşındayım yaklaşık 1600 tl maaşım var art ikramiyelerim var bağlancak maaş 900 geçmez dedi artık gerisini siz hesaplayın arkadaşar
not ama özürlüler için ayrı bir maaş bağlama yöntemi varsa onu bilemem dedi

mozenalp;

Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum, konu hakkında bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

memurların aylık bağlama sistemi işçilerinkinden çok farkılı memur olarak emkli olan bir kişi en az son aldığı maaşın yüzde 65 alır 25 yıl çalışan birisi yüzde 80 alır çalıştıkça bağlama oranı artar yani son aldığı maaş ve çalışma oranın ile ilgili ssk da çık farkılı bağlan maaş eyer taban altın da çıkarsa taban aylık yani en düşük devlet memuru maaşı bağlanır oda şu anda yanılmıyorsam 800 tl cıvarda

ben anlamadıgım ssk pırımı askaeri ücretli nekedar alır

----------

2012 de emekli olmyı düşünüyorum ssk pırımını yüksek mi ödemem lazım maaşı bıraz yükseltmek istiyorum

Valla turgutt67 arkadaşım son 3 sene primlerin yüksek ödenmesinin genel olarak o kadar çok ahım şahım bir faydasının olmayacağını belirtmek isterim. Bende bu konuda çok sordum soruşturdum ama malesef durum bu.en azından son 7-10 senenin yüksek olması daha iyi olur dediler.

2000 ve 2008 arası primleri en önemlisi 3 kademede hesaplnıyor cünkü.

----------

tyoldas;

onu soyleyen atmış ama tutamamış benım ortalama 966 lira toplam prim 60000 lira benim bile emeklilik maaşım 808 lira artı ek gelir var.

dediğin gibi inşala sen haklısındır sana bağlan maaş şekline bakarsak bana bir milyarın üstyünde bağlanır o zaman burda durmamızın pek anlamı yok emeklilik daha avantajlı . bakın bizim burada emekli olan abilerimiz var 1700 maaş alıyor ama aldıkları maaş 2500 tl civarda eyer özürlü ye bağlan ma şeklinde bir farklık yoksabunlara da en az 2000 tl bağlan ması lazım değilmi kafam çok karıştı bunda önce emekli olanlar bakıyorum hiç birisi birin tutmuyor neye göre nasıl bağlanıyor kafam iyicene karıştı 1992 de ssk giriş
18 ssk sigortalık süresi üzürlü derce yüzde 60 bürüt maaş 2200 net 1600 artı ikramiye son 8 yıldır herp tavan yakın maaş alıyorum emekli şimdi dolmuş tahmini ne kadar alırım bilen varsa lütfen söylesin

Herkese merhaba bilgi paylaşımınız için hepinize tşk ederim.

Ben Bulnes'in sorusuna yardımcı olmak amacı ile kendim hk.'da bilgi vermek istiyorum. Aslında aldığım maaş ile ilgili bende sıkıntılıyım yani maaşımı az aldığım düşüncesindeyim.

Arkadaşlar. Benim 4800 prim gün sayım var. İlk sigorta başlangıcım 01.09.1993 ve 01.02.2010 tarihinde toplam 4800 prim ile emkli oldum. Emekli olduğumda aldığım maaş 868 TL idi. 01.07.2010 da gelen zam ile 899 tl oldu.

Ayrıca müsaadenizle sıkıntımıda aktarayım. Benim konumumda yani %40 özürlü olup vergi indiriminden emekli olan ve 01.09.1992 sigorta başlangıcı olup 3780 prim gün sayısı ile emekli olan arkadaşım şu an 954 tl maaş alıyor. o 15 yılda emekli oldu ben 16 yılda aldığım maaşın ondan düşük olmasına bir anlam veremiyorum. Nedeni bilen varsa ve cevaplarsa memnun olrum şimdiden tşk ederim. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam dileği ile.

Merhaba Adesnur,
Prim günleriyle beraber prim tutarıda önemli. Son alınan maaşın emekli maaşına o kadar etkili olacak diye bir şey yok.
14 sene asgari ücrettn gösterilipte son 1 seneyi isterse 10 milyar maaş alsın bu diğer 14 seneyi etkiliyor diye bir şey yok.
Aslında ben ortalama değerden giderek kıyaslama yapıyorum.
Şöyle ki benim Haziran 2010 sonu itibariyle 4776 gün ile 185.101 TL prim tutarım var.
185101/4776= 38,75 TL/günlük prim tutarı, 30 ile çarparak 30x38,75=1162,50 TL
Yani aylık prim tutarım ortalama 1162,50 TL demektir.
Emekli maaşı bağlanan duygusal464 adlı arkadaşımız (http://www.engelliler.biz/forum/eme...-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz-5.html , buradan bakabilirsiniz)
4091 gün ile 99.000 Tl prim yatırılmış.Çalışırken ki son aldığı maaşı 1533 TL.
Primlerinin aylık ortalamasını bulursak, 99000/4091= 24,20 TL/gün, aylık ise 24,20x30= 726 TL/ay
Bu arkadaşımıza bağlanan emekli maaşı ise 775,44 TL'miş.

Orantılamadan gidersek ortalama 726 TL/ay prim ile 775 TL emekli maaşı alınıyorsa,
1162 TL/ay prim ile ise yaklaşık 1240 TL emekli maaşı bağlanır diye tahmin yürütüyorum. (Tabi bunu yaparken hemen hemen aynı senelerde giriş yapıldığından oratılama yapıyorum)

Geçen zaman içerisinde öğrendiklerim ve tespitlerim bunlar.Sizlerle paylaşmak istedim.

Merhaba Farukt arkadaşım,
Daha emekli olmadım ki :)
1 Ekim 2011 de emekliliğe hak kazanıyorum inşallah.

Benimki bir analizdi. Hesap ve tahminlerime göre bugünkü maaş ile 1200 TL den aşağısını almam diye düşünüyorum.

Allah hepimize gönlümüze göre maaş verir inşallah.

Bulnes senin netin kaçtı...hep aynı yerdemisin son 10 yıldır....

Kadının yaşı, erkeğin maaşı sorulmazmışşşşş :)
Ama sana kıyak yapayım,brüt maaşım 3.533 TL

Serkan arkadaşım şu anki işyerimde 2004 yılından beri çalışıyorum. 2011 Şubat ayında tam 7 sene olacak.

Anladım çok güzel....bende son 10 yılı geçtim aynı yerdeyim..netim 1340+80asgari geçim=1420tl peki bunu daha önce başka arkadaşlarada sordum tahmini olsam ne bağlanır....

Prim genel toplam---142,664tl

Üst Alt