Herkese merhaba,
haklısınız erken emeklilik konusunda hatalı bilgi almışım. Erken emekli olanların destek priminin yatırılması ile yeniden çalışmalarında sorun yokmuş, teşekkürler..
Bülent bey siz emekli oldunuzmu acaba? Emekli iseniz; emeklilik sürecinde yaptığınız başvuru ve sonuç adımlarını paylaşabilirmisiniz
Bilgi aldığım SGK müdürlüğü emeklilik işlemleri için sevk edeceği hastanede sanırım tekrar kurula gireceğimizi belirtmekte. Özür oranımız ve çalışma gücü kaybı hesabının farklı olduğunu belirtmekteler. zira ben özür raporu alırken sunduğum, aynı teşhis ve tedavi sonuçlarımla gideceğim..Nasıl bir işlem yapılmakta, çalışma gücü kaybımızı nasıl hesap etmekteler. hastalığımda kullanmaya çalıştığım özel sağlık sigortası maalesef işe yaramadı. Hastane talebine, sigorta şirketinden gelen cevap RED yazısında doğuştan gelen hastalık ve sakatlıklar kapsam dışı denilmekte..
Sormak istediğim;
1.erken emeklilik işlemleri başvurusunda hastalığımızın doğuştan veya sonradan olduğu konusu nasıl belirleniyor. Nette araştırdım ancak bulamadım. Beyinde damar yumağı (avm) olarak adlandırılmakta ancak kasılma ve nöbetlerim sebebi ile bu hastalığın epilepsinin yüz çeşidinden birisi olduğunu belirtmekte doktorum.
2.Çalışma gücü kaybı hesabını neye göre yapılıyor.. uzuv kaybım yok, bu hastalığım dışında hiç bir engelimde yok..
Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Saygılar.
Bülent bey pardon... 01 ekim 2011 yazmışsınız... ben 2010 olarak görmüşüm...
)))