Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

acaba kim yalan söylüyor iett diyorki başbakanlık kartınla binemezsin bazılarıda diyorki kanun çıktı ben anlamadım bu işi

istanbulda başbakanlık kartıyla iettye binen varmı acaba

hani turan şunu demiştin ya yani secime göre kısaca nabza göre şerbet çok haklısın ne oldu 6495 numaralı kanun ve 8. ci maddesi seçimlerden önce ieet yi aradaığımda başbakanlık öz kim kartıyla binebilirsiniz demişlerdi ama dün bu gün isatanbulda ne iett ne de öho lar başbakanlık kimlik kartıyla bindirmiyorlar yani eski sisteme devam hayaldi hayal oldu seçim bitti her şey kaldığı yerden devam anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az

bu konuya hekes fransız galiba madem fransız kalacaktınız 76 sayfa niye yazdınız

bir hışımla herkes yazıyordu ilgileniyordu şimdi ne oldu bir hışımla geldi geçti mustafa bey mi oldu

İstanbul 14 milyona dayanmış. Halk otobüslerinde turuncu bedava kimliği geçiyor. 65 yaş üstü kimlikle geçiyor. Başbakanlık kimliği daha önce geçmiyordu şimdi geçiyor.Fakat tüm şoförler hemen öğrenmiyor. Halk otobüsleri zaten bildikleri adamların durağında bile durmuyor. Bu beleşçi deyip geçiyorlar. O sebeple Burada yaşamadığınızı söyleyip 153 ü ararsanız eşek gibi bindireceklerdir.

ben 2 engelli taksim den binmiştim mavi renkli özel otobüse şöför öyle bir laf söylediki 3 yıl oldu aklımdan çıkmıyor hadi sizi gidi beleşçileer bende otobüsde bağırarak konuştum onu rezil ettim ders olsun diye

kerimc;

iyi demişsin bende izmirde başbakanlık engelli kartı geçtiği halde 70 nolu buca halkapınar otobüsünün şoförü geçmez dedi.diğerleri geçer dedi eshotun kart bürosunda başbakanlık engelli kartı veya aile ve sosyal politikalar bakanlığı engelli kartıyla biniş yapabilirsiniz diye yazıyordu şimdi her araçta kullanıyom böyle durumlarda istanbulda iettye izmirde eshota ankarada egoya diğerlerinde belediyeye ait toplu ulaşım şirketlerine ihbar ederseniz gereken yapılacakdır

mssql
ben 153 ü de aradım binemezsiniz diyor iett kartı almanız lazım diyor hep aynı şeyler şuan başbakanlık kartıyla kimseyi bindirmiyorlar

iktidar goz boyuyor. secimlerde alasagi edilecek diye bole bedava cikardi. sadaka gibi bilet verecegine engelliyi adam gibi egit is ver. maasi olsun yaslilarin emekli maaslarini iyilestir sikiyorsa. bunun sonu yakindir zarar ediyor metro diyecekler. otobusler ankarada zaten cogu ozel. ozellerde yaslidan engelliden sehit gazi yakinindan almasin ogrenciyi yarim bilet yapsin. iyide bu adamlar insanlardan vergi almiyor devlet gibi. nasil ayakta duracak.once adam gibi kazanci olsun emeklilerin engellilerin sehit gazi yakinlarinin

walera;

izmirde başbakanlık yada aile ve sosyal politikalar bakanlığı engelli kartı gecerli hem bu karar izmir büyük şehir belediyesinin kararı değil tbmmnin almış olduğu karar demekki iett tbmmyi hükümeti takmıyor

özer demekki takmıyor şikayette bulundum güya 48 saatte dönüş yapılacak ama şuana kadar dönüş olmadı bu kanunu tbmm çıkardı ama iett diyorki binemezsin turuncu engelli kimlik kartı alman lazım inanmayan 153 ü arayıp sorabilir

Ya kardeşim bu kadar yaygara koparana kadar gidip bi engelli kartı çıkarsan çok mu zor geliyor. Buldum mu bunuyorsunuz yani. Alt tarafı bi tane daha fazladan kart olacak cebinizde. Ben bile 1 haftalığına Istanbul'a geldiğimde daha sonra da lazım olur diye gidip çıkartmıştım kartı. Boş boş mevzularla forum başlığına meşgul etmeyelim ya.

iktidar goz boyuyor. secimlerde alasagi edilecek diye bole bedava cikardi. sadaka gibi bilet verecegine engelliyi adam gibi egit is ver. maasi olsun yaslilarin emekli maaslarini iyilestir sikiyorsa. bunun sonu yakindir zarar ediyor metro diyecekler. otobusler ankarada zaten cogu ozel. ozellerde yaslidan engelliden sehit gazi yakinindan almasin ogrenciyi yarim bilet yapsin. iyide bu adamlar insanlardan vergi almiyor devlet gibi. nasil ayakta duracak.once adam gibi kazanci olsun emeklilerin engellilerin sehit gazi yakinlarinin

Engellilerin iş bulabilmesinin tek sebebi İşkur'un sağladığı işveren primi yardımı.Sen istediğin kadar eğit. Adamlar gelen engellilerden seçim yapıyorlar. Kronikler ilk etapta, sonra farklı gruplar. Görme engelliler, ortopedik engelliler maalesef yine zorluk yaşamakta. 900.000 Kpss lisans adayı bulunan bir ülkede maalesef asgari ücretten fazlasını talep eden engelli aç kalmakta. Ne yaparsak yapalım, kendimizi geliştirmeden, kaşeyi artırmadan ekmek parası kazanmak daha da zorlaştı.

Arkadaşlar ben sizi anlamıyorum elinizdeki başbakanlık kartları heryerde geçecek diye bir kaide yok o başbakanlık engelli kartlarıyla Ankara'da Ankarakart alacaksın İstanbul'da Turuncu kart İzmir'de ne olduğunu bilmem ama Başbakanlık engelli kartını eshot'a gösterip yeni kart çıkaracaksınız ve o kartlarla ücretsiz bineceksiniz... Lütfen anlamadan bilmeden başbakanlık kartımla otobüse binemiyorum diye yaygara koparmayalım biz önce gereken yerlerden kartlarımızı alalım onlarla binelim gezelim herşeyin kuralı vardır boş yere kimsenin günahını almayalım lütfen ama...

Arkadaşlar ben sizi anlamıyorum elinizdeki başbakanlık kartları heryerde geçecek diye bir kaide yok o kartlar Ankara'da Ankarakart alacaksın İstanbul'da Turuncu kart İzmir'de ne olduğunu bilmem ama Başbakanlık engelli kartını eshot'a gösterip yeni kart çıkaracaksınız ve o kartlarla ücretsiz bineceksiniz... Lütfen anlamadan bilmeden başbakanlık kartımla otobüse binemiyorum diye yaygara koparmayalım biz önce gereken yerlerden kartlarımızı alalım onlarla binelim gezelim herşeyin kuralı vardır boş yere kimsenin günahını almayalım lütfen ama...

Aynen öyle ağzına sağlık. Buldun mu bunuyolar arkadaş ya gidip bi turuncu kart çıkarmaya tenezzül etmiyorlar gelip burda boş boş konuşuyorlar

ya kardeşim yasa derki bakanlık kartı ile binebilirsin diyor peki yaşadığımız yerden aldık başka ilde işimiz var bi hafta kalacağız her ilden kart çıkartacak halimiz yok buna bakanlık bir an evvel el atması lazım
cebimizde bi ton kart taşıyacak halimiz yok
bakanlık tüm türkiyede geçerli olacak şekilde tek kart üzerinde engel bilgileri ve refakatçili olup olmadığını belirten eletronik bi kart bir an evvel çıkarması lazım artık
gerçi yakın zamanda böyle bi kartın çıkacağından bi söylenti var

Turan kardeşim sen bir noktayı gözden kaçırıyorsun sen bir tek kartla Türkiye'nin her yerine gideyim diyorsun bu yerel olarak teknik bakımından olmaz ama genel olarak olur mesela TCDD geneldir ulaşım ağı geniştir ve devlete aittir ama belediye otobüsleri metrolar ve belediye otobüsleri yereldir sen tutupta metroyla yada belediye otobüsüyle tek başbakanlık kartıyla Ankara'dan İstanbul'a gidemezsin Antalya'dan Trabzon'a gidemezsin böyle bir mantık yok bunlar belediye bütçeleriyle yapılan hizmetlerdir ve oralarda kendi kurduğu sistemler üzerinden kendi kartlarıyla hizmet verirler o kartları alabilmek için de senin dediğin başbakanlık kartı yada Aila ve Sosyal Politikalar Bakanlığından aldığımız engelli kartlarını göstermemiz gerekir o yüzden kimseyi yanlış bilgilendirmeyelim lütfen... Hiç bir belediye tek kartla hizmet vermez kendi belediyesini tanıtmak için kendi kartlarını ve sistemlerini kurarlar ve o sistem üzerinden verirler yoksa senin dedğin gibi olursa belediyeler zarar ederler elbette bende isterim tek kartla her yere giitemyi ama imkanlar neyi elveriyorsa ona mutabık olmamız lazım...

Cebimizde bi ton kart mı taşıyacaz diyor, hey Allahım ne tuhaf insanlar var. Daha düne kadar vay efendim niye bedava olmadı hala diye bas bas bağırıyordunuz şimdi de vay efendim niye tek kartla Türkiye genelinde bedava binemiyoruz diye sızlanmaya başladınız. Bu doyumsuz engelliler yüzünden ben kendim engelli olduğumdan utanmaya başladım.

ya kardeşim kendimi yanlış anlattım galiba evet yasa çıktı çok güzel olundu
doyumsuzlukla alakası yok demeye çalıştığım şu TCDD türkiye geneli ücretsiz kullanıyoruz
demeye çalıştığım şu başka bi ile giitiğimizde de bakanlık kartı geçerli olsaya

ForeverCeo
.
murat6677
ozaman 6495 numaralı kanunun 8. ci maddesi niye var bu kanunu tbbmm yapmadımı yoksa illerde il genel meclisimi yaptı eğer bu bir haksa hakkımı kullandırtsın ne yani izmirde eshota ankrada egoya ist de iettye trabzonda falan ulaşım hizmetlerine mürcaat edip o ilin engelli kartını alacaksam ozaman bu kanun niye çıktı hemde acip olanı şu seçimlerden önce 143 ü aradığımda binebilirsin dediler seçimlerden sonra hayır olmaz binemezssin yani seçime göre şerbet ben her ilin engelli kartını alacaksam ozaman bu kanun boşuna çıkmış

walera;

Arkadaşım sen niye devamlı aynı şeyleri söylüyorsun bozuk plak gibi. TBMM zaten üzerine düşeni yapmış engelliler için ulaşım ücretsiz olmuş. Bak murat6677 arkadaşımız düzgünce açıklamasını yapmış. Belediyeler yereldir, TCDD devletindir demiş, ayrıca her belediyenin kart sistemi farklı, bu yüzden teknik olarak tek bi kart kullanımı mümkün değildir demiş sen bunlardan bişey anlamıyor musun? Ya burda dır dır konuşana kadar gidip bi turuncu kart almak zor mu geliyor ya. Ben bile Ankara'da oturuyorum, bir haftalığına geldiğim Istanbul'da gittim 5 dakikada turuncu kartımı çıkardım, sizin gibi yaygara koparmadım burda. Kart cebimde ağırlık falan yapmıyor, bi zahmet gidin siz de çıkarın.

walera;
bu arkadaşa katılıyorum niye yasa kanun tek olması gerektiğini söylüyor yoksa yasanın bi anlamı yok

ForeverCeo;
arkadaşım muhalefet veya iktidarı eleştirmek değil amacım başka bi ile gittim bi haftalığına ordan kart çıkartacağım peki ülkemizde 81 il var oralara gittiğmde de çıkardığımı düşün cüzdanda 81 kart saçma değilmi

bu arkadaşa katılıyorum niye yasa kanun tek olması gerektiğini söylüyor yoksa yasanın bi anlamı yok

arkadaşım muhalefet veya iktidarı eleştirmek değil amacım başka bi ile gittim bi haftalığına ordan kart çıkartacağım peki ülkemizde 81 il var oralara gittiğmde de çıkardığımı düşün cüzdanda 81 kart saçma değilmi
ve aile sosyal politikalar bakanlığı duyuru kısmını okuyun kendinizi yormayın
en kısa zamanda bu haktan faydalanan engelli bakanlık kimliği olan 300,000 kayıtlı olanlara öncelikli
hologramlı tüm illerde gecerli olaçak veya gecerli olabilçek şekilde hologramlı kart ihalesi açılmış basımı ve dağıtımı inşaallah kısa sürer
gerci yasa kanun yayınlandı ya 6 ay sonrada çıksa tüm engelli arkadaşlarımızın hepimizin lehine bekleriz yaygara yapmayız

Normal İstanbul kartım var . Elimde araç alımı için çıkarmış olduğum %48 lik rapor ama araç almadım rapor yeni bu raporla gitsem İstanbul kartımı ücretsiz engelli kartına çevirirler mi ?
Nereye başvurmam lazım ?

yayagara çıkaran sizsiniz bu hak verilmişmi onu kulandırtmaları gerekir bu kanun çıkmadan önce zate turuncu kartla biniyorduk ozaman 65 yaş üstüde kart alsın onlar niye kimlikleriyle biniyor fazlada ukalalık yapma

kimse bu konuyuda siyaset malzemesi yapmadı birileri iktidarı överken muhalafeti yermedi yada iktidarı yererken muhalefeti övmedi ama anlayamadığım ForeverCeo
murat6677 siz bu işi siyaset malzemesi yapmaya uğraşmanız siyaset siyaset meydanında yapılır ben burda bir hak gaspı olduğunu söylüyorum siz neden bahsediyorsunuz

istanbul yüzde 40 olan ve üzeri ücretsiz
doğru turuncu kartını iettden alırsan ücretsiz ve 2 katlılar hariç ama kanun bunu demiyor

murat6677;

bak değerli arkadaşım izmirde ben kendim sordum eshot ulaşım kartları birimine yeni engelli kartı çıkartmıyor.ne diye beni yalancı çıkarıyorsun anlayamadım turan arkadaşımız benim söylemek istediğim cümleyi yazdı zaten tekrarlıyorum hemde büyük harfle yazayım ESHOT YENİ ENGELLİ TOPLU ULAŞIM KARTI ÇIKARTMAYACAĞINI AÇIKLADI.BANA İNANMIYORSAN ESHOTUN İNTERNET SİTESİNE BAK GÖR.
al işte bana inanmayan arkadaş işte site bak gör Engelli Vatandaşlarımız

tüm türkiyede geçerli olacak hologramlı kartlar geliyor yakında sabır tek tip kart
ve tüm ülke genelinde geçerli olacak sabır biraz

turan yılmaz;

herhalde bu arkadaş Engelli Vatandaşlarımız buraya baksa inanacak ben izmirde başbakanlık kartı ile belediye toplu ulaşım araçlarına rahatlıkla biniyorum turan bey bu arkadaşa gerekeni söylediğin için sağol bu arada önceki mesajlarımdan dolayı senden özür dilerim.

önemli değil özer özkan kardeşim
biz bazen herşeyi engelimizi derdimizi unutup siyasete kapılıyoz doğrumu
ben şunu derim ben bir engelli olarak bana kim güzel bi uygulama getirirse yasa kanun çıkarırsa ona teşekkürü hem seçmen olarak hem birey olarak gösteriririm
ve tuttuğum siyasi uğruna kimseninde kalbini kırmamaya özen gösterirrim ama bazen bunu unutuyoruz doğru
sırf sevmediğim parti yapmadığı için eleştiri yapanlar var anlayamıyorum

ForeverCeo
.
murat6677
acaba burasıda tbmmy bağlı değilmi
KİMLER YARARLANIR
% 40 ve üzeri bir oranda engeli bulunan vatandaşlarımız; Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından verilen kimlik kartı, Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı tarafından verilen Engelliler için Kimlik Kartı veya nüfus cüzdanlarında özür oranı belirtilmiş nüfus cüzdanlarını görevli personele ibraz etmek suretiyle Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanır.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen Engelliler için Kimlik Kartında “Ağır Engelli” olarak belirtilen ya da “Ulaşımda Refakatçi Hakkı Vardır” ibaresi bulunan engelli vatandaşlarımız ise kendileriyle birlikte birden fazla olmamak üzere beraber seyahat ettikleri refakatçileri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanır.
NOT:
Önceki yıllarda Eshot Genel Müdürlüğü’nden Engelli ve Refakatçi Kartı alan vatandaşlarımız 1 yıl süreyle kartlarını kullanabileceklerdir.

linkide de bu tıklayıp görün yaygara yapacağınıza Engelli Vatandaşlarımız

ya birkerede şu işleri siyaset malzemesi yapmasanız izmirde uygulanıpta başka yerde uygulanmıyorsa burda bir sorun var demektir bu demek değildirki iktidar iyi muhalefet kötü veya iktidar kötü muhalefet iyi yanlışa yanlış demek erdemdir

Üst Alt