Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

mazlumcan
selam aleykum kardeşim insanlara anlatamıyorsun tbmm mi büyük belediye meclislerimi hala yok belediyeler alt yapı yaparmış gibi komik laflar eden var 183 resmen diyorki sizi bindirmeyen otobüs şöförünü valiliğe şikayet edin ettik bakalım sonuç bekliyoruz gerçi ha valilik ha belediye hepsi aynı zihniyet bu konu particilik olmamalı ya kanun çıkmış kanunu takan yok yoksa tbmm kanunları göstermelik veya seçim öncesi vaat içinmi yapıyor yemin ediyorum 14 martta 153 ü aradım ieet olur kendileri bana başbakanlık kartımla binebilirsiniz dedi ondan sonra kaç defa aradım kendilerini kesinlikle binemezsiniz kardeşim bende sana teşekkür ederim hakkı savunduğun için

turan ördek kötübir söz degil canim benim sadece latife yapdim tamam

Arkadaşlar bakanlık kartı gecmez diyen le hangi ilde olursak olalım gerekirse
o dakka polisi arayalım diyorum ben şahsi fikrim ve polise şikayetci olalım
hakkımı kullandırmadığı gibi bizi bi nevi hakaret ediyor mağdur ediyor

evet yasa çok açık ve net

unutmayalım sen sesini çıkarmazsan ben çıkarmazsam o çıkarmazsa

ilerde elimizdeki hakkımızdan da oluruz

gelin uygulayalım

ankarada oturan arkadaşlar pazar günü toplanalım bi yerde

topluca egoya bakanlık kartıyla binelim

sıkıntı çıkarırlarsa polis çağıralım

ve konunun medyaya yansımasını sağlayalım

varmısınız pazar günü

üçretsiz ulaşım bakanlık kartı ile

SAYIN ARKADAŞLAR

ücretsiz ulaşım için yasa kanun çıktı yayınlandı bildiğiniz üzere

bununla birlikte trenlerde sıkıntı yok ücretsiz bakanlık kimliğiyle binebiliyoruz

ama yasadaki gibi bakanlık kartı ile her ilde ücretsiz binemiyoruz

uygulayan yer var uygulamayan yer de var

örneğin ankarada yüzde 40 olanada serbest kart verildi

ama asıl yasa kanun olmasına rağmen ve bu yayınlanmasına rağmen

çoğu belediye uygulamıyor

kart çıkartın diyorlar

DÜŞÜNÜN 81 İL VAR 81 İLDEDE KART ÇIKARTAMAYAÇAĞIMIZA GÖRE

NE ANLAMI KALIYOR YASA DA TANINAN HAKLAR IN YÜZDE 30 KAYBOLUYOR

ÖRNEĞİ BEN ESKİŞEHİRDE YAŞADIM

EVET AİLE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ELEKTRONİK KART HAZIRLAMA AŞAMASINDA

GELİN BUNU PROTESTO EDELİM

ANKARADA TOPLU OLARAK KART BASMADAN BAŞBAKANLIK KARTI İLE BİNELİM

VE SIKINTI ÇIKARSA POLİSE HABER VERELİM MEDYAYA HABER VERELİM

KONUYU MEDYAYA YANSITALIM

VE BELKİ ENAZINDAN BAKANLIĞIN HAZIRLAMAKTA OLDUĞU

ELEKTRONİK KARTLAR DAĞITIM AŞAMASINI BELKİ HIZLANDIRMIŞ OLURUZ

LÜTFEN KONUYU PARTİ OLARAK FARKLI GÖRÜŞ OLARAK ÇARPITMAYALIM

ÇÜNKÜ HEPİMİZ ENGELLİ BİREYLER OLARAK BU KONUDA TAVRIMIZI ORTAYA KOYALIM

VARMISINIZ BU PAZAR ULUSTAN VEYA KIZILAYDAN

TOPLUCA BAKANLIK KARTIYLA BİNMEYE VARMISNIZ

SESİMİZİ DUYURMAYA VARMISINIZ

nasıl bazı belediyeler uygulamıyor ya ne kadar basitmiş onlar için. devlete kızıyorum ben sen bunun önüne geçemiyorsan getirme arkadaş yasayı o zaman... komik bir geyik muhabbeti resmen.

forumda kimse birbirine destek olmuyor dikkat ettiğim kadarıyla engelli insanların,engelsiz insanlara göre çok daha fazla birleşmesi,yardımlaşması gerekirken tam tersi oluyor,zannedersem burdakilerin çoğu kendi arabası var toplu taşıma araçları kullanmadığından önemsemiyorlardır belkide kimbilir.Bak aile sosyal poltikalar bakanlığı sitesinde bile yazılmış
hatta DADAŞ06 arkadaşımızda kanun maddesini olduğu gibi aktarmış durumda,ama gel görki hala aksini söyleyen,destek vermeyen insanlar var çok yazık.........
alın okuyun iyice sayfanın en altında yazıyor ,anlamak istemeyenlere önemle duyurulur...

''Belediyelerin taşıma hizmetlerini düzenlemek üzere sağladığı özel taşıma kartlarına sahip olmamak ücretsiz seyahat hakkından faydalanmaya engel teşkil etmeyecek''
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı |

walera
aleyküm selam ,rica ederim kardeşim söylediklerine %100 inanıyorum çünkü bende ankarada 153 arayıp teyit ettikten hemen sonra bindiğim 2inci otobüste bu geçmez dedi,bende öyle bir cevap verdimki ,doğru haklısın geç dedi:) bu zamana kadar çok sorun olmadı ama bu demek değildirki ben sorun yaşamıyorsam bir başkası yaşamayacak ,onun için herkes birbirine destek olması gerekiyor,(banane ya bana bir şey olmuyorsa,herkes kendini düşünsün) mantığı olursa aynı olay bana bir şey olmaz diyenede denk gelebilir mesela elektronik manyetik kart bozulur oanda aklına gelir aaaaaaaa biizim engelli kartımızda var ama oda geçerli şoför bey kanunda yazıyor dersin hiç bir işe yaramaz inmek zorunda kalırsın otobüsten ,onun içindir ki;
''Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste'' :) iyi forumlar,saygılar

turan yılmaz;

ben bu çağrına varım diyorum.her zaman desteklerim.gerci izmirde başbakanlık engelli kartı ile bedava biniyorum ama desteklerim

arkadaşlar başbakanlık engelli kimlik kartı ile hangi illerde veya büyük ilçelerde toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanıyor, isterseniz güncel bir liste yapalım, herkes bilgilenmiş olur,
ben başlıyayım isterseniz herkes ilini yazarsa iyi olur.
izmir bedava

özer özkan;

İzmir'e helal olsun. Darısı Ankara'nın başına. Yasa var, yönetmelik var, fakat uygulayan yok... Ankarakart alacan illa, özel halk otobüsleri onlar ayrı bir cumhuriyet zaten kanun işlemiyor.

Kütahya da çok sorun çıktı kartımı yeni almıştım kanun çıktığında bir kaç kez bindim daha sonra o ne falan olmaz öyle kart bas gibi tepkilerle karşılaştım.valiliğe şikayet et dediler belediyeden valla kontör yoktu arayacak. sonra ben kart aldım kart bsmaya başladım bir de okuldan dönerken falan sorun çıkarıyor şoförler çok mağdur oluyordum uğraşma istemedim. dün arkadaşım yanımdayken gösterip geçtim yine birşeyler dedi arkadaş konuştu işte belediye otobüsünde geçrlimiş halk otobüsünde olmuyormuş falan...

çok sinir oluyorum öğrenci olmasam zaten yüklerm gerçekten ama param gidiyor sürekli manyetik kart olsa keşke

tarum 41 kocaeli bedava değil yeşil kartla biniyorsun burda anlatılan başbakanlık engelli kimlik kartı veya aile bakanlığından alınan kartla binebilmek kocaelindede ulaşımdan faydalanmak için belediyenin verdiği yeşil kartı kullanmak zorunlu

Kütahya da çok sorun çıktı kartımı yeni almıştım kanun çıktığında bir kaç kez bindim daha sonra o ne falan olmaz öyle kart bas gibi tepkilerle karşılaştım.valiliğe şikayet et dediler belediyeden valla kontör yoktu arayacak. sonra ben kart aldım kart bsmaya başladım bir de okuldan dönerken falan sorun çıkarıyor şoförler çok mağdur oluyordum uğraşma istemedim. dün arkadaşım yanımdayken gösterip geçtim yine birşeyler dedi arkadaş konuştu işte belediye otobüsünde geçrlimiş halk otobüsünde olmuyormuş falan...

çok sinir oluyorum öğrenci olmasam zaten yüklerm gerçekten ama param gidiyor sürekli manyetik kart olsa keşke

yani kütahyada başbakanlık engelli kimlik kartını gösterdiğinde toplu taşıma araçlarından faydalanamıyormusunuz

tokat bedava ama bazı şoförler başbakanlık kartı geçersiz diyor aile ve sosyal politikalara gideceksin diyor gittim başbakanlık kartı geçerli dediler şoför kabul etmiyor dedim yeni kart istedim başbakanlık kartı olana sistem yenisini çıkartmıyor dediler kabul etmeyen arabanın plakasını al valiliğe şikayet et dediler

SAYIN benzama ( orkun )

1 ) öncelikle eskiden yazdıgım bir yazıdan alıntı yaparak size hakaret ettiğimi anlamışsınız ( bu sizin algınız bir şey diyemem ) . ve devamında bana yol göstermişsiniz . demişsinizki hakımmızı ukalalık ve hakaret etmeden de anlatabilirsiniz ( bu ifadenizle direk hakaret içeren kelime kullanmışsınız bilmem farkındamısınız ? )

2 ) size göre istediginiz olan hakaret etmeden anlatım şekli mesajlarımda var . eger okumuş olsaydınız kanun ve yönetmelik maddelerini mesajlarıma defalarca hatta önemli kısımlarını renklendirerek attıgımı fark ederdiniz . sanırım yukarıda hakaret saydıgınız cümlemdeki düşüncemi paylaştıgım yada o cümleyle birilerine başka kart çıkarmanıza gerek yok bakın size defalarca kanun maddelerini yazdım neden okumuyorsunuz anlamına gelen ve ben bunu anlamakta zorluk çekiyorum anlamına gelen ifademi sizede armağan ediyorum.

3 ) demekki siz sadece size hakaret edildigini düşündügünüz mesajlara itibar ediyorsunuz ve sadece o kadarını anlıyorsunuz ... yolunuz açık olsun ...

Cihanbey bilgilendirici mesajlarınıza itibar edip okumadığımı sanıyor ve benim algıma,farkındalığıma,idrakıma söz ediyorsunuz ve hakaret ettiğimi sanıyorsunuz,teşbihte hata olmaz kelimelerin anlamlarını bilseydiniz hakaret olmadığını anlardınız.Ayrıca yol göstermişsin deyip,yolunuz açık olsun diye yazmanızda ilginç.:)

ya bu düpedüz saçmalık bakın mail geliyor binebilirsiniz diye şuanda 153 ü arıyorum hayır binemezsiniz diyor diyorumki ya bu mail sizin kurumunuzdan değilmi evet diyor bende bunu baştan soracam diyor bi acaiplik mailime gelen cevap
İlgi : 08.04.2014 16:08:23 Tarih ve 1-157911894 Nolu Başvurunuz
Müdürlüğümüze iletmiş olduğunuz başvurunuzla ilgili İstanbul Elektrik, Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) ile görüşülmüştür. Görüşme neticesinde tarafımıza verilen bilgi aşağıdaki gibidir: "Kurumumuza yapmış olduğunuz engelli vatandaşlarımızın geçiş yapamamasına ilişkin başvurunuz incelenmiştir. Engelli vatandaşlarımız T.C.Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı`nın düzenlediği Özürlüler İçin Kimlik Kartının aslını göstermeleri halinde ücretsiz geçiş yapabilirler. Geçişlerde sorun çıkarılması halinde olay tarihi, aracın plakasını veya kodunu tarafımıza bildirdiği takdirde gerekli idari işlemler yapılacaktır." İETT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ALO 153 BEYAZMASA

ya maili yazanlar yanlış anlıyor yanlış anlatıyor ya 153 de çalışan insanlar yanlış anlayıp yanlış anlatıyor buyrun işin içinde siz çıkın bazı arkadaşlar vardı diyordu yasa çıktı ama alta yapısını belediyelere ait hatta bizi doyumsuz olmakla itham ediyorlardı ama bakın iett alt yapı veya üst yapıdan bahsetmiyor bizi eleştiren çok doyumlu arkadaşlara duyrulur

Antalya da bedava ama;
1-) Şöförün iyi gününe denk gelirseniz(zira atarlanıp beklemeden gidebiliyor)
2-)Şöför sizi görmek isterse(görmesi için antrenmana başlamak için yapılan ısınma hareketlerini uygulamak zorunda kalıyorsunuz)
3-)Engelli otobüslerinde şeker falan dağıtıldığını zanneden halk müsaade ederde yer bulabilirseniz(Diğer otobüsler boş geçerken engelli otobüsleri neredeyse silme dolu oluyor)
4-)Aktarma bedavayken(İnsanlar size yer açmak için inip bir başka otobüse binebiliyorlardı ) birsürü zorluk yaşarken , YER BULUPDA binebilirsineniz(yeni yönetimle aktarma da ayrı ücret ödenecek )

ben ankara sincanda oturuyom bazen bilinçli olarak ankarakartı değil de bakanlık kartını gösteriyom sıkıntı
olmuyor tabi buda şoföre bağlı tanıdığından olsa gerek biraz da

GELİN BUNU TARTIŞAÇAĞIMIA SAYFALAR DOLUSU YAZACAĞIMIZA BUNU PROTESTO EDELİM BAŞKA

ALTERNATİF BEN BULAMIYOM BİMERE ESKİŞEHİRİ ŞİKAYETT ETTİM SONUÇ YOK

BUNU PROTESTO EDELİM VE MEDYAYA DA HABER VERELİM

HAKKIMIZI GASP ETTİRMEYELİM

SADAKA DEĞİL HAYIR DEĞİL

DEVLETİN TANIDIĞI HAK BU HAKKIMIZI ARAYALIM

bugün manisa'da hakkımı haram ediyorum diyen şoförle bile karşılaştım ben arkadaşlar..

sayın benzama ( orkun )

mesajınızda kelimelerin anlamını bilseydiniz hakaret olmadıgını anlardınız demişsiniz . sanırım ben kelimelerin anlamını bilmiyorum . eğer bilseydim UKALA kelimesinin hakaret içerdiğini zannetmezdim ? herhalde UKALA kelimesi sevgi sözcüğü ve ben bunu bilmiyorum . yolunuz sevgi sözcükleri ile açık olsun

sayın turan yılmaz

pazar günü başbakanlık kartıyla otobüslere binme fikri ( etkinliği ) güzel bir düşünce . katılmak isterdim lakin 4 ay önce sağlam ayağımın diz kapagını kırdım . anlayacağın küllüm sakat oldum bu sebeple mobilize olarak bu etkinliğe katılamayaçağım . başarılar dilerim

sayın mazlum can

teşekkür edeceğiniz bir şey yaptığımı düşünmüyorum çünkü bu sitedeki paylaşımlarımızın tamamı bize ( engellilere ) fayda sağlıyor bu sebeple benim verdiğim bilgilere 1 dersek bu siteden öğrendiğimiz 1000 olur .

saygılar sunarım

sayın dadaş06 ( cihan ):confused:

Niyetim size hakaret etmek değildi,Sürçü Lisan Ettiysem ve İstemeden sizi kırdıysam '' Affınıza Sığınırım'' ( Ben ukala kelimesini durumun tesbitinde kullandım )...Zaten bilirsiniz teşbihte hata olmaz.:rolleyes:
Eğer niyetiniz ısrarla üzerinize alınmak ve hakaret kabul etmekse,Siz bilirsiniz ama ben daha fazla bı kısır tartışmanın içinde olmayacağım.:(

''UKALA''

Türk Dil Kurumu Sözlüğü Anlamı: ( sıfat Kendini akıllı ve bilgili sanan, bilgiçlik taslayan ):)

Bir Hukuk Sitesinden Alıntı: ( Eski dilde ''ukala'' kelimesi "akıllılar" anlamındadır.Dava açılırsa bir osmanlıca sözlükle hakim karşısına çıkıp ''hakaret olmadığını kanıtlayabilirsiniz'',Günümüzde ise"çok bilmiş" anlamında kullanılır.) ;)

ADANA'nın gözünü sevim demek bu konuda yani toplu taşımalarda dolmuş hariç hangisine binersen bin sıkıntı yok elbet aralarında kıl larda çıkıyodur ama görülmicek kadar bişi

adanada kent kart verildi engellilere normal paralıymış gibi basıp keçiyosun makinaya tabi makinada ücretsiz geçiş yazıyor

selam arkadaslar bu cuma bursadaydim ist samandirada tessislerinden bindim 26 tl bana engellli indirim varmi dedim 18 tl aldilar

neyse bursa termilele geldigimde 38 numarali belediye araci sehir merkezine gidiyormus engelli indirim yokmus ücretli otobüs karti aldim iki bucuk tl oradaki görevlilere ücretsiz kartlarimi gösterdim ben ist ücretsiz belediye araclarina biniyorum dedim peki burada neden gecmiyor diyinde yetkililer burada o kartlar gecmez dediler sizcede biraz sacma degilmi

arkadaşlar yht le eskişehire geçen pazar gittim geldim ücretsizdir bilet alırken başbakanlık kimligim yeterli oldu

KARABÜK İLİNDE SORUNSUZ OLARAK KARTLARI KULlANIYORDUK. 01.05.2014 yani bugün adamlar kendılerı bi kağıtlar doldurmuslar. yazmıslarda yazmıslar şöle idi böle idi.%70 engelli olacakmısız filan . Ne saçma sapan seyler ya. Belediye otobüsleri 1 tl ücret talep ediyor. Bu ne saçmalıktır. Başbakanlık Bize bu yetkıyı vermiş. Yarın Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına şikayette bulunacağım.

RESMİ GAZETEDE KAPI GİBİ yayınlandı.

facia kardeş 2 gün önce bindim bir sorun yoktu dün mü asmışlar hala aynımı duruyormu bende şikayet edeyim eğer öyleyse

Arkadaşlar ALO 153 e Ankara'da Özel halk otobüslerine ücretsiz binmede sorunlar yaşadığımızı belirten bir mail attım. Gelen cevap aynen aşağıdadır:

[FONT=arial]"29.4.2014 tarih ve 497482 sayılı başvurunuz değerlendirilmiş olup, 65 YAŞÜSTÜ vatandaşlarımız ve ENGELLİ vatandaşlarımız EGO ve Özel Halk Otobüslerinden Ankara kartını göstererek ücretsiz olarak faydalanabilmektedir.Bir sorunla karşılaşılması durumunda Ankara Valiliğine şikayet dilekçesi ile başvuruda bulunulabilir [/FONT]
[FONT=arial]Bilgilerinize arz eder saygılar sunarız"..[/FONT]

facia kardeş 2 gün önce bindim bir sorun yoktu dün mü asmışlar hala aynımı duruyormu bende şikayet edeyim eğer öyleyse
Bugun yazısmaları filan yaptım. Karabük Zabıta Müdürlüğü İle görüşme sağladım. Kesinlikle Ücret Verilmeyeceğini. Ücret Talep eden Otobüslerin Plaka ve Hat ismi ile Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne Dİlekçe Yazılıp Tam ücretin 50 katı ceza yazacaklarını net olarak bilgi ile bana aktardılar. YASAYI CIKARTTIM CEBİMDE DURUYOR. Para talep ederse Yasaya göre bu hakkı kullanıyorum diyip geçecem.

Üst Alt