Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaygın anksiyete bozukluğum var ama askerlikten muaf tutmadılar!?

piyanist217

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi Günler . Bu yazacklarımla ilgili fikri olan varsa lütfen paylaşsın . size şu an anlatacaklarım hepsi gerçek.

2014 yılından beri Yaygın anksiyete bozukluğundan dolayı ilaç tedavisi görüyorum. 3 yıldır aktif ilaç kullanıyorum. bu hastalık kronikleşti bende.

Geçen mayıs ayında tecilimi bozdurdum askere gitmek için ve askerlik şubesi tarafından askeriye hastanesi psikiyatri bölümüne sevk edildim. Doktor askerliğe elverişlidir kararı verdi. Bu kararı vermesiin nedenini ise elimde bir belge sunmadığımdan mış. Doktor ilça raporumda Anksiyete bozukluğu tanısı ve ilaç kullanım bilgileri yer alıyor. Çok uğraştırdılar. İlaç kullanmadığımı öne sürdüler , eski ekran görüntüsünü raporlara eklediler. Abes muamelerle karşı karşıya kaldım. Ve psikolojik olarak çok yıprandığımdan dolayı askeri hastaneden kurtulmak için askere alın ben bu davadan vazgeçtim dedim. Çünkü birliğe giderken ordan gata ya sevk edileceğimi biliyorum. Buna dayanarak çekildim.

Geçen gün aile hekimime ilaç yazmaya gittiğimde Raporu bana veren doktorun Tanı yı değiştirdiğini ve Orta depresif Nöbet tanısı ile değiştirdiğini öğrendim.Ama ben o raporu aldığım zaman Anksiyete Bozulkluğu tanısı ile aldım ve bu işlemden sonra o doktora muayene olmadım. Doktor kendiliğinden beni tekrardan muayene etmeden nasıl teşhisi değiştiriyor bunu anlaöış değilim.

3 yıllık anksiyete bozukluğuma dayanarak çürük alacaktım ama böyle bir durumla karşılaştım bu konuda tecrübeli ve bilgi sahibi arkadaşlarımın tavsiyelerine ihtiyacım var. Lütfen payalaşırmısınız...

%45 engelli şizofrenim 2005 yaz celbinde kendi isteğimle gitti. Tuzla'daki ilk muayenede şizo. raporlarımı sakladım. Bu şekilde İzmir ' de kısa dönem yaptım. Usta birliğinde 1,5 ay dayanabilldim. Ondan sonra farklı tarihlerde 3+3 = 6 ay hava değişimi aldım. Bu arada bir süre İstanbul / GATA hastanesinde yattım. Hayatımda yaşadığım en pislik ortamlardan birisiydi. Bütün bunların sonunda çürük raporu aldım ama askerlik deneyimini de yaşamış oldum

perseküsyon görüşlerin için tşk ederim. Peki bu rapor bana sıkıntı yaratırmı çünkü 3 yıldır tedavi görüyorum. Benim anlamadığım durduk yere neden teşhis değiştirildi...

@piyanist217

Doktorunuz tarafından size uygulanan tedavide iyi yönde gelişme olduğundan dolayı hastane kayıtlarınıza bu şekilde doktorunuz tarafından yazılmış olabilir.

Yapacağınız şey,doktorunuzla durumunuz hakkında net olarak görüşmektir.

@Mehmet005

Ama ben bu tanıdan sonra aynı doktora hiç muayene olmadım ? muayene olsam anlayacamda hiç görünmedim ki o doktora ?

Valla çok geçmiş olsun kardeş bu hastalık çok kötü insan ne yaptığını bilemiyor sağlıklı düşünemiyor bunalım anı atak kriz anı çok kötü dün intihara kalkıştım hapların hepsini içtim sonra annem geldi gözümün önüne gittim parmak attım boğazıma kustum hepsini şuan bende askerden 2. hava değişimini aldım 13 gün sonra bitiyor inşallah muaf verirler en azından onun stresinden kurtulurum Allah herkesin yardımcısı olsun

2014 yılından beri ansksiyete teşhisi ile tedavi görmekteyim. En son 2017/Mayıs ayında Ankara numuneden verilen kronik anksiyete teşhisi ile Polisken 2017/Eylül ayında Sgk tarafından maluliyet ve gih onayı verildi. 6. yılımda 2017/Ekim ayında sivil memurluğa geçirildiğim için askerlik gündeme geldi. Askerlik şubesinden sevk aldım. Sevk olduğum hastane psikiyatri bölümüne 6-7 tane durum belirtir rapor( Geneli Üniversite hastanelerinden), ilaçlarımı 2014 yılından beri düzenli kullandığıma dair ilaç kullanım detaylarını (200 mg ketiapin, 20 mg essitalopram), sgk maluliyet ve gih onayını, en son Ankara Numuneden verilen "kronik anksiyete" teşhisli raporumu sundum. Bu yıl için 1 yıl erteleme verildi. 30 yaşındayım Polis okulu, polislik şark görevi vs. üzerine askerlik gündeme gelince son 1-2 haftadır bende anksiyete tavan yaptı, allah kimsenin başına vermesin, bu yıl bedelli çıkarsa ondan faydalanacağım. Sağlımızın değeri hiç bir şeyle ölçülemez. Seneye bu rapor krizini tekrar yaşamak istemiyorum. Allah yardımcımız olsun..

selim_09 bey Merhaba. Bende sizinle aynı durumdaym. Askerlik durumu nasıl oldu acaba? bilgi verebilir misiniz? Nasıl bir yol izlemeliyim?

siz istediniz askere gitmeyi yoksa kurum mu sizi sevk etti? GİH e geçtikten En geç kaç ay ertelenebilir askerlik?

Bende ankisetiye tedavisi görüyorum 3yildir ama hastalığım aynı birde dahada ilerledi kulağımdan biri beni yöneltiyor işte bunu yap şunu yap ekmeğe baktım o gün hep karınca vardı sürüyle halbuki yok bu ne sizce

Sizin yüzde 45 şizofreni raporunu da çalışabilir yaziyor mu

selim_09

Güncelleme

2017 1. işlem 1 yıl 16/c sağlık sebebiyle erteleme
2018 2. işlem 1 yıl 16/c sağlık sebebiyle erteleme
2019 3. son işlem 6 ay 16/c sağlık sebebiyle erteleme

Son rapora itiraz ettim, Dr'u Cimer'e şikayet ettim.(Çünkü ben normalde askere gidebilirmişim, kötü olursam ordan çürük alabilirmişim onun kanaatince) Askerlik Şubesi başka hastaneye sevk için onay aldı; ancak 3. son işlem olduğu için kesin kararı vermesi için son rapora ihtar yazdı. Şuan 2020 yılı 6. aya kadar ertelemeliyim. Yani anlayacağınız İşler sarpa sardı biraz, Askerlik şubesindeki son rapora ihtar işlemlerinin sonuçlanmasını bekliyorum yeni hastaneye sevk için bakalım..
Emniyette sivil memur olarak çalışmaya devam ediyorum. Emniyet de beni yılda bir kontrol muayenesine yolluyor geçen yıl gittim, 2019 yılının son ayında yine gittim malulen emekli mi çalışmaya devam mı diye sormuş bu raporda dr karar verecekmiş. Anlamadığım şey benim beylik tabancam alındı rahatsızlığım yüzünden, askerde G3 vereceksin eşşek kadar arada bir çelişki yok mu sizce de? Halbuki TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği açıkça sana "Kronik Anksiyete" D'dir diyor. Anksiyete teşhisli askere gidip intihar eden bir sürü insan var ve bunlara Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi afaki tazminatlar ödemeye mahkum ediyor. Bu süreçte rapor işlemlerinden çok yıprandım, 2014 yılından beri tedavi görüyorum, tedaviyle mi uğraşayım raporlarla mı onun haricinde kendi işlerime mi bakayım kafamın karıştığı, aklımı yitirme derecesine geldiğim, bu hayatta ne uğruna yaşıyoruz acaba diyerek hayatıma son vermeyi istediğim zamanlar bile oldu. İlaçlarım değişti Efexor denen bir ilaca geçtim 150 mg kullanıyorum(kullananlar bilir ne denli pis bir ilaç olduğunu) + Gyrex 200 mg bu aralar biraz rahatladım, bir de şuanda 3 aylık olan bir kız bebeğim oldu. Onun sayesinde hayata daha bir sıkı sarıldım. Allah herkese acil şifa versin. Dr.'lara da akıl fikir biraz da mantıklı karar verme yetisi versin, ha bir de yönetmelikleri okuyup anlama kabiliyeti..

Kk

Selim kardeş bende 2014 yılından beri tadavi görüyorum 2014 yılında 1 yıl erteleme aldım daha sonra hiçbir işlem yaptırmadım 8 ay önce tedaviye başladım organik olmayan psikoz diye hastaneye sevk aldım ankara hastanesindeki doktor elverişli raporu versi itiraz ettim keçiörene verdiler kullandıgım ilaçlar invega akineton rexapsin trankobuskas falan sonuç ne çikar

Güncelleme

2017 1. işlem 1 yıl 16/c sağlık sebebiyle erteleme
2018 2. işlem 1 yıl 16/c sağlık sebebiyle erteleme
2019 3. güya son işlem 6 ay 16/c sağlık sebebiyle erteleme
2020 7. ay son işlem 16/d askerliğe elverişsizdir.
iyi bir dr.'a rastgelmeniz dileğiyle..

omerkara2526
Öncelikle geçmiş olsun. Tedavide izlem sebebiyle size muhtemelen 2 kez erteleme ve son işlemde elverişsizdir verirler. (Yalnız bu süreçte tedaviye ara vermeyin) Boşverin askerlik olayı elbet olacağına varır ilaçlarla, psikoterapi ile ruh halinizi iyi yönde tutmaya odaklanın..

Yaygın anksiyete ve depresif bozukluğum var son 2 3 yıldır tedavi görmeye başladım ve 2 yıldır tecil alarak bir süre askerliği ertelemiştim ama son işlemde ise hem doktor muayenesinde hem de sağlık kurulunda panik atak geçirdim yani kaygılarım olağanüstü bir biçimde olması açısından en ufak bir durumda dahi bunun önüne geçemiyorum ve bunu tedavilerle bile kontrol altına alamadılar fakat hem doktor hem de sağlık kurulunun kararıyla artık muafsın yani askerlik için elverişli değilsin raporunu almak içimi rahatlatmıştı ama tekrar beni kaygılandıran olay raporda MSB onayı bekliyor olmasıydı yani MSB bu rapora karşı çıkabilir mi ya çıkarsa ya gitmek zorunda kalırsam ne yapacam sürekli düşünüp duruyorum yardımcı olabilir misiniz acaba

MSB sana onay verecektir.

Çok fazla çelişki olması lazım ki red gelsin. Onay dediğimiz şeyde de red durumunda askerlik yapmıyorsun, dosya tekrar hastaneye gönderiliyor.

Bulunduğum şehrin devlet hastanesi olsun gerek Ankara gülhane eğitim ve araştırma hastanesi olsun bununla beraber son olarak kanuni eğitim araştırma hastanesi gibi 3 hastaneden anksiyete bozukluğuyla ilgili tanılar alarak bunları kurula sunmuştum ve raporlar benim hastalığımı tamamen doğruluyor yani herhangi bir çelişkinin olması olanaksız diğer bir taraftan ise bugün e devlet üzerinden raporun yayınlandığını gördüm bende ki raporun yani kopyanın aynısıydı herhangi bir değişiklik yoktu ki bu konularda pek de bilgili değilim ama anladığım kadarıyla onaylandı ve yarın raporu alıp şubeye götürecem umarım herhangi bir aksilikle karşılaşmam diyerekten zaman ayırıp yorum yaptığın içinde sana teşekkür ediyorum

17 şubatta heyete girdim ve 25 şubatta ise rapor sonuçlarım e devlet üzerinden yayınlandı bununla beraber bir süre MSB onayı bekliyordum ve bunun uzun süreceği veya onay gelmeyeceği gibi endişelerim vardı fakat dün MSB onayı geldi ve işlemleri tamamlamam için şubeye gidip imza atarak tüm işlemleri halletmiş oldum. Umarım benim gibi bu tür sorunlar yaşayıp askerlik konusunda büyük sıkıntıları olan kişilerde en kısa sürede bu problemden tamamıyla kurtulmuş olur.

E devletten Yoklama başvurusu süreç takibi kısmında onaylanıp onaylanmadığını öğrenebilirsin. Son durum kısmında: Askerlik yoklama işlemleriniz tamamlanmıştır yazısı olmalı.

"Aşağıda kimliği yazılı yükümlü askerlikten muaf tutulmuştur"

Evet onaylanan raporların içinde bulunduğu bir zarfla adresine yolluyorlar

Danny seninki çok kısa sürmüş kardeşim ben 1 ay önce heyete çıkıp muaf oldum hala onay bekliyorum.

Şubedeki çalışan önceden bana bu onayın 6 ay kadar sürdüğünü fakat bugünlerde ise daha kısa süreceğini söylemişti. Umarım bir an önce onaylanır.

Rapor onaylandıktan sonra şubeye gidiyorsun gerekli yerlere imza attıktan sonra işlem tamamıyla bitmiş oluyor.

Üst Alt