Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaygın anksiyete bozukluğum var ama askerlikten muaf tutmadılar!?

Evet ve sonrasında ad soyad ve imza atıyorsun işlemler bitmiş oluyor yani uzun lafın kısası onay geldikten sonra yapacağın ekstra herhangi bir şey yok sadece gidip imza filan atacaksın o kadar

Çok garip bir durum içerisindeyim şu an 9 mart gününde onay işlemlerim tamamlanmıştı ve durum belgesinde "Aşağıda yazan yükümlü askerlikten muaf tutulmuştur." yazısı var sonrasında ise o elverişli değil raporu veren doktora gittim tedavi olmak için bana iyi göründüğümü filan söyledi sonra hakkımda ki barışta ve seferde askerlik yapamaz kararını garipsedi yani seferde askerlik yapabilecek gibi duruyorsun bir sonraki gelişinde askerlik belgesini getirmemi istedi asıl sorum şu askerlik durum belgesini değiştirebilecek bir risk veya tehlike oluşturabilir mi ya da bunu değiştirebilir mi bunu merak ediyorum

Muafiyet kararı alınmış ise de daha sonra bunun gerçek olmadığı ortaya çıkması halinde bile yükümlüye herhangi bir geri çağırma işlemi yapılamaz.

Ancak durumunuza süresinde itiraz edip de haklı çıkmanız gerekiyor ki siz etmemişsiniz, o halde yeni işlem yapılamaz.

Son düzenleme:
Yani itiraz edip bu işlemlerin tekrarlanmasını sağlayacak olan tek kişi benim öyle mi diğer yandan 30 günlük itiraz süreci var ve anladığım kadarıyla 8 ila 9 nisanda bu süreç dolmuş oluyor yani kısacası bu verilen kararı benim itirazım haricinde hiçbir şey değiştiremez öyle değil mi bunu duymak gerçekten içimi rahatlattı..

Danny muaf kararını veren aynı doktor değilmiydi zaten şimdi neden iptal etmeye uğraşsın ki bence bi sıkıntı olmaz

Evet ama yani sağlık kurulunda panik atak geçirmem üzerine böyle bir karar alınmıştı yani beni o şekilde görüp iyi görünüyorsun dedikten sonra böyle bir tavır sergilemesi beni biraz korkuttu sanki hasta rolü yapıyormuşum gibi algılandım sanırım ama öyle değildi gerçekten zor durumdaydım ve askerlikten kurtulduğum için bir nevi teşekkür edip diğer doktorlara göre daha anlayışlı olduğunu zannettiğim için ona gidip tedavimi onda devam ettirmek istedim ve sonrasında böyle bir konuşma döndü yani herhangi bir sorun teşkil etmez bu durum değil mi

arkadaşlar merhaba bende şimdi son işlemdeyim 2 yıl tecil verdiler şimdi 3 sevkim son işlem 20 mayıs da gel dedi randevu verdiler
son işlemde durum nasıl ilerleyecek ön bilgisi olan varmı sanki son işlem farklı gibi geldi gecen yıl aile hekimi doktora svek etti doktor tecili verdi heyete girdim tecil kağidini askerlk subesıne verdim ertelediler

Danny Mağdur çocuk
merhaba bende yaygın anksiyete sosyal fobıden 2 yıl tecil aldım şimdi son işlemdeyım bana randevu verdiler 20 mayısa kağıdımda son işlemdir yazıyor ama rapor ne oluyor benim raporum yok ben 12 yıl önceki tedavi bilgilerim var birde son 4 yıldır aktif tedavim var ? son işlem nasıl ilerleyecek ön bilgi verebilirmisin benden neler isteyecekler neler olacak aşırı kaygılanıyorum babamı da kanserden yeni kaybettim çok kötü durumdayım

Öncelikle geçmiş olsun ben de yardım almak amaçlı bu tür forumlara başvurmuştum şu anda kaygılarının ciddiyetini yeterince net bir şekilde anlayabiliyorum şimdi şöyle ki anladığım kadarıyla seninkisi kronikleşmiş yani tsk maddeleri gereğince kronikleşen anksiyete veya diğer psikolojik rahatsızlıkları bulunan kişiler askerlik yapamaz. Diğer yandan devlet hastaneleri bunu görmezden geliyor o yüzden ben aile hekimine gidip sevkimi başka bir yere yapmasını söyledim eğitim ve araştırma hastanelerinde belki bir şansın olabilir diye düşünüyorum ve eğer panik atağın varsa muayene esnasında veya kurulda nüks ederse o zaman kesin olarak veriyorlar ki ben öyle alabildim ancak yani ciddi bir sorunun olduğuna ikna etmeye çalışman gerekiyor aksi takdirde askere yolluyorlar oradaki gerekli kontroller sonrası ise hava değişimi verip durumun düzelip düzelmeyeceğine bakıyorlar ama seninkisi kronik olduğu için direkt vermeleri gerekiyor

Bu arada son işlem olduğu için kesin karar yani kesin sonuçla birlikte ya elverişli değildir raporu verecekler ya da elverişlidir raporu

"Mağdur çocuk" kardeşim senin şu msb onayın tamamlandı mı

Danny evet kardeşim onaylandı, raporumu da şubeden aldım, itirazımı da yaptım şuan kontrol muayenesi için hastane belirleyip sevk etmelerini bekliyorum.

Neden itirazda bulundun orayı pek anlamadım açıkçası. İtiraz ettikten sonra son işlem olarak seni hakem hastaneye filan mı sevk ediyorlar orada alınacak karar ile gidip gitmeyeceğin kesinleşiyor öyle değil mi

Danny kardeşim komutanla aram iyi değildi oda kıta anketimi olumsuz doldurmuş doktor bana birşey sormadan direk kıta ankete göre elverişli değildir dedi ondan itiraz ettim. İtirazdan sonra kontrol muayenesi için başka bir hastaneye sevk ediyorlar eğer farklı bir karar çıkarsa hakem hastanesine sevk ediyorlar oranın verdiği karar geçerli oluyor.
Bu arada senin son durumun ne oldu doktor kararı değiştirebilir falan diyordun

Umarım bir sorun çıkmaz ve bir an önce bu askerlik işlemlerinden tamamıyla kurtulmuş olursun. O yazdığıma cevap olarak muaf olan bir yükümlüye herhangi bir işlem yapılamaz dendi yani şu anda herhangi bir problem yok ki olamaz zaten 30 gün doldu ve merak ettiğim bir başka şey de durum belgesindeki o yazı yani "Aşağıdaki yükümlü askerlikten muaf tutulmuştur" yazısı kalıcı mı yoksa raporda yazan hastalığım da sonradan bu belgeye dahil olacak mı onu merak ediyorum.

Bu yeni muaf belgesiyle ilgili yapılan bazı çalışmalardan habersizdim normalde diğer elverişli değil belgelerinde hastalığına da yer verildiğini biliyordum.

Terhis belgende hastalık yazar. PERTEM ve E-Devlet'den aldığın durum belgende yazmaz. Sıkıntı E-Nabız'a işlenmesi. Önemli olan o.

Yazı kalıcıdır. 60 yaşında bile böyle yazacak.

Peki bu herhangi bir sorun oluşturur mu ki iş konusunda oluşturacağını düşünüyorum

Anladım bu konuda az çok bilgim vardı yani sonuç olarak iş konusunda baya sorunlar yaşayacağım kesin.

Danny işverene göre değişir kardeşim cahil birisi ise sorun eder ama anlayışlı birisi ise sorun etmez normalde askerde olan askerde kalır ama bazı geri kafalılar bunu anlamıyor ne yazıkki

Hay ağzına sağlık güzel kardeşim bazı kişilerin bu düşünce tarzı veyatta adlandırdığımız bu cahilliği yüzünden bazı konularda sorunlar yaşabiliyoruz sanki tüm bunların sorumlusu bizmişiz gibi farklı gözlerle bakıyorlar ki bu tür iş konusunda durumumuz tamamen insanların inisiyatifine kalmış durumda.

Yaşamazsın e devlet belgem de sadece muaf tutulmuştur yazıyor işe girerken sordular dedim göz hastalığından miyop var falan pek detaya girmediler tamam dediler 2 yıldır çalışıyorum

Aynı şekilde benim de e devlet belgemde sadece muaf tutulmuştur yazıyor eğer işyeri bu kadar detaya girmezse elbette ki bu konudaki şansım yüksek olur cevabın için teşekkür ediyorum

zedge çalıştığın yer nasıl bir yer? Küçük işletme ise sorun etmezler ama fabrikalarda sorun edebilirler çünkü işyeri hekimleri görür muafiyet nedenini

Güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum özel okulda dostum ve muafiyet nedenini kişiden başka söylemediği sürece kimse göremez yada e devletinde askerlik durum belgende yazmadığı sürece bu tür şeyleri artık gizli tutuyorlar insanlar bundan dolayı iş konusunda falan çok madur ediliyor diye zaten e devlette muafiyet sebebini kaldırdılar o yüzden kafanıza pek fazla takmayın işe giremem diye girmek istedikten sonra devlet memuru olarak bile girersiniz artık eskisi gibi çürük almak ayıplanmıyor

Mağdur çocuk
2020 silahsız güvenlik iş veren sorduğunda psikoloji demedim gözümde miyop vardı ondan muaf oldum dedim şuan lazerle çizdirdim sıkıntı yok dedim tamam problem yok dedi

Üst Alt