Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaygın anksiyete bozukluğum var ama askerlikten muaf tutmadılar!?

Anksiyete (Panik boz)

Askerlik muayenesin de stabil görülmüş ve elverişlidir kararı verilmiş,
Birliğine teslim olmadan önce veya bekleme sürecinde hastalık nüks etti doğrumu?

Askerlik şubesinden teker sevk alıp hastaneye gidebilirsiniz,, İlla sevke gerekte yok,direkt gidebilirsin,muhetemel erteleme verilecek,

Anksiyete veya/panik boz. kronik tir diye bir rapor şekli yok,
Böyle bir rapor alamazsınız, hastalık geçmişiniz uzun yıllara dayanmıyor,Ansiyete(Panik boz) tedavi edilebilen bir hastalık olsa da,uzun yıllar stabil veye remisyonda kalabilir, hayatın bir yerinde aniden nüsk etme olasılığı çok yüksek,

Sevk alıp hastaneye gidin,erteleme verilecektir, Panik boz,Ana tema "Anksiyete"(Kaygı bozukluğu)dolayısı ile sivil de olmasada birliğinden muaf edilip geri gönderilirsin,sürec uzun,sabretmek gerek....
alicoo

Anladım fakat tsk sağlık yönetmeliğine göre 16. Maddede bu hastalıklara yer verilmiş. Madem engel değil neden yer verilmiş cidden mantıksızlık. Kronikten kastım da iyileşme gösterilmeyen haller zaten ve ben biliyorum ki oraya gidersem daha kötü olacağım o yüzden gitmemek için elimden geleni yapacağım. Zorunlu askerlik insanlık suçudur.

Ayrıca bu rahatsızlıktan engelli raporu almak bile mümkünken neden bu kadar önemsiz görülüyor anlamıyorum. Gençliğimin baharında ben kendimi eve kapattım hastalık yüzünden gezip dolaşamıyorum hiç bişey yapma isteğim yok sürekli sakinleştirici içip uyuyorum ben bu halde nasıl askere gideyim

Zorun lu askerlik diye bir şey yok.
Yazdıklarımı okumadınız sanırım.
Bazı prosedürler var, erteleme tekrar erteleme ve muafiyet,hava değişimi,tekrar hava değişimi ve muafiyet gibi,

Size muaf kararı verilicek bundan eminim,ancak biraz sabretmeniz gerekiyor,pat diye olmuyor maalesef....

İlk muayenede muaf olmanız için psikotik gurup hastalıklardan birine sahip olmanız gerekir,
Anksiyete,duygulanım veya kaygı bozukluklarında süreç yukarıda yazdığım gibi işliyor,
Erteleme ,erteleme ve muafiyet .hava değişimi ,tekarar hava değişimi ve muafiyet...

alicoo

Hocam ben sizi gayet net anlıyorum ama 20 yaşına girmiş her erkeğe sağlıklı olsun veya olmasın bunun dayatılması benim gözümde zorunlulıktur. Ayrıca psikolojik rahatsızlığı olanlara insan gözüyle bakmıyorlar maalesef numara yapıldığını düşünüyorlar bu yüzden teslim olduktan sonrası daha zor gibime geliyor ama geçmişte tedavi görmüş birisinin yalan söyleme gibi bir niyeti olmadığını düşünüyorum kimse durduk yerde antidepresan tedavisi görmez hele de yan etkileri bu kadar ağırken

Sizi anlıyorum,
Hekimlerde bir yerde insan,bazen aksi kararlar verebiliyorlar,çok fazla suistimal var,iş yoğunluğunu da eklersek bazen hatalı kararlar verilebiliyor,

Sorunuza yukarıda cevap yazdım,
alicoo

İlginiz için teşekkür ederim ama doktorun bu hastalıktan muafiyet verilmez demesi kafama takıldı açıkçası yönetmeliği bile doğru düzgün bilmeyen kişileri askeri muayene doktoru yapmamaları lazım benim gözümde

Devlet hastanesindeki heyet doktoru da bana "Anksiyete askerliğe engel değildir" gibisinden sözler sarf etmişti yani birçok doktor bu konuda ilgisiz olduğu için kişi sürekli bir şekilde hasta olduğuna veyatta gerçekten de kötü durumda olduğuna dair bir gerekçe sunmak istiyor. Benim gittiğim bir başka heyet doktoru TSK'nın maddelerinde yer alan A - B - C - D dilimlerine gözümün önünde bakaraktan karar vermişti yani olması gereken tam da bu ama birçok doktor bu konuda sabit fikirde.

Ben zaten kendi doktorumdan görüş bildirir rapor, ilaç dokümanı ve ilaç raporlarımla birlikte gittim şöyle bi göz gezdirdi sadece. Hadi biz araştırıyoruz yeri geliyor itiraz ediyoruz ama bu maddelerden haberi olmayan çok gariban insan var ve bu hastalığa sahip olsa bile askere gönderiliyor sonrası malum ya kendini öldürüyor ya da başkalarına zarar veriyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Fiziksel engel elverişli değildir der geçersin ama zihinsel olan bir engel ne kişinin ne yapabileceğini kestiremeğinden bana göre çok daha tehlikeli ve üzerinde durulması gereken bir konudur.

Çok haklısın psikolojik açıdan gerçekten de kötü olan birisinin umursanmaması ve onu öylece askere göndermeleri kişinin açısından büyük tehlike arz ediyor ki bu durumda olup intihar eden veya psikolojisi daha kötü hale gelenler bile var ve tüm bunların sorumlusu bana göre doktorlardır bu kadar ilgisiz olmalarının cezasını psikolojisi bozuk olan kişiler çekiyor.

Askerlik

Anksiyete (Panik boz)

Merhaba sivilde de psikolojik tedavi görüyordum madde kullanımı da vardı askeri gidince başlayan bir sorun degildi ve ilk olarak rdm kaydım açıldı antidepresan kullandığım icin durumum kötüleşince askeri hastaneye girne asker hastanesine gittim ilaçlarımı değişti ve yükseltti dozunu ve tanı olarak f43.2 uyum bozukluğu f32.9 depresif nöbet yazdı 1 ay sonra tekrar gelmemi söyledi ve o sure zarfınca durumum tekrar kötüleşince komutanlar 10 izin verip beni evime gönderdi ve sivilde hastaneye çıktım ve tekrar ilaçların dozunu yükseltip f32.8 depresif epizodlar den 1 ay hava degisimi aldim hava değişimim bitince tekrar sev alıp gittim ve bana durum bildirir raporu verip birliğine katılıp kıta anket formu ve işlevsellikle pskiyatriye sevki uygundur depresif nöbet yazdı bundan sonraki süreç nolucak çürük verme ihtimalleri varmı durumum gerçekten kötü komutanlarım zaten kıta anketini hazırlamışlar yapamaz diye

Bazen 2 kez hava değişimi sonrası muaf veriliyor,belki hekim tekrar hava değişimi verebilir,yada direkt
Elverişsiz kararı verip yollayabilir,

Sonuç olarak muafiyet verilecektir.
Alpler25

Peki ben birliğime döndüğümde beni hemen hastaneye götürlermi dayanamıyorum çünkü kafayı yemek üzereyim OğuzHan112

Elindeki evrakla komutanına git.
O sevk ve kıta işlevsellik formuyla seni hastaneye yollayacaktır.
Alpler25

OğuzHan112
Biliyorum ama sevk uzun süre bilir diye korkuyorum durum bildirim raporum var ama yinede korkuyorum bu hastalık aklıma kötü kötü şeyler getiriyor

Anksiyete'nin özelliği o zaten.
Aşırı kaygı ve korku,
Sakin ol!
Kaygılanacak bir durum yok,
Alpler25

OğuzHan112
Komutanım kıta anket formuma askerlerle iletişim bozukluğu ve verilen görevleri yerine getirmeme ve sorumluluk beğenmem personel kendisinin madde bağımlılığını gizleyip ol daha sonra nüksettikten sonra kendisine zarar verecek davranışlarda bulunup görevini aksatmaktadır yazmış sizce psikiyatriye sek alinca nolur sonuç

Muhtemel hava değişimi verilecek,

Madde kullanımın varmı,bir şekil temin edip devam ediyormusun?

Bu durumdan kurtulman için tedavi almanız gerekir...
Alpler25

OğuzHan112 lutfen sizin görüşünuz benim için önemli

Şuan kullanmıyorum ama aşırı derecede psikolojim cok bozuk ilk askeri hastaneye sevk gidişimde ilacımı değiştirmişlerdi ve 75 mg efexor xr ve zestat 15 mg vermişlerdi sonra durumum kötüleşince beni 10 günük izne gönderdiler izinde hastaneye çıktım ve tekrar ilaçlarımı yükseltip 150 mg efexor ve zestat 30 mg yaptılar tekrar gittiğimde öğlende içmem icin ek ilac yazdı ve kıtasına katılıp kıta anket formuyla hastaneye sevk edilmesi önerilir depresif nöbet yazdı ailem komutanımla konuştu bizat ben ilgilenicem dedi komutanım yüksek ihtimalle muaf olur dedi benim psikolojik sorunlarim eskiye dayanıyor tedavilerim de var kayıtlar duruyor. Kıbrısta görev yapıyorum 25 de ordayım komik gele bilir ama çok korkuyorum huzursuzum[/QUOTE]

Depresif nöbet,

Daha önce hava değişimi almadıysan,önce hava değişimi;sonrasında muafiyet verilecektir,

Komutanların askerlik yapamaz şeklinde rapor tutarsa muaf olmanız kolaylaşır...
Alpler25

OğuzHan112. 10 gün izin 1 ay hava değişimi aldim kıta anket formu hazır gelmemi bekliyor komutanlar durum bildirim raporum da var çok teşekkür ederim içime su serptiniz

Normalde vermeleri lazım benim bir tanıdığımın çocuğuna verdiler.

OğuzHan112

Yazılan diğer ilacımı bugün aldim ve kırmızı reçeteli bağımlılık yapan bir ilaçmış artik sabah öglen akşam antidepresan ilaç kullanıyorum nolucak böyle neden acı cektiriyorlar bana kafamı yastığı rahat koyamıyorun düşünmekten

İlacın ismi nedir ?
Muhtemel madde kullanımına bağlı yoksunluk belirtilerini gidermek için recete edilmiştir,

Kırmızı veye yeşil receteli ilaclar Bağımlılık oluşturabilir,hekim kontrolünde doz azaltılarak bırakılmalı,
Alpler25

Tranko puskas kırmızı recete değil,eskiden öyleydi,ne kırmızı ne yeşil.ama normal recete de değil.kontrole tabi bir ilac.
Anksiyete ye bağlı oluşan şilkinlik ve gaz şikayetlerini gidermek için kullanılır,ayrıca kaygıları bastırmaya yarar..

Dıurumunuz ne olacak,
Savk alıp tekrar hastasneye gideceksiniz.
Alpler25

OğuzHan112
İlk gittigimde de ilaç tedavisi verdi kullandığım ilaçlar değişip Yükselti ve komutanlarım izne yolladı beni tekrar gittiğimde de ilaçların dozunu iki katına çıkarttı ve 1 ay hava değişimi verdi tek hekim durum bildirim rapru verip kıtasına katılıp kıta anket formuyla sevki uygundur yazdı komutanımla konuştum merak etme dedi çürük işlemlerini yapcaz gel dedi. Korkuyorum gitmek istemiyorum lutfen bana yardım edin ilk tanı f43 uyum bozuklukları f32.9 depresif nöbet ikinci gidişimde f32.8 depresif epizodlar verip 1 ay hava değişimi vermisti tek hekim durum bildirim rapru düzenleyip kıtama katılıp psikiyatri kıta anket formuyla sevkim uygundur yazdı altınta depresif nobet yazip kaşe attı

Korkacak bir durum yok.
Şuanki kaygı nöbetinden dolayı böyle hissediyorsun,.
Yardım anca bu şekilde edebilirim.
Birliğine dön,kıta işlevsellik formuyla sevk alıp hastaneye gideceksin,
Elverişsiz kararı vereceklerdir,merak etme.
Sakin ol prosedür leri uygula...
Alpler25

OğuzHan112. Ailem Bölük astsubayını arayip sormus sadece gelip imzalaması gerekli evrakları var sonra hastaneye ben götürcem onu çürük islemlerini yapıp evine yollucam dedi böyle bir yetkisi varmı sonuçta doktor beni görücek beni kandırmaz diye düşünüyorum

OğuzHan112 Ailem Bölük astsubayını arayip sormus sadece gelip imzalaması gerekli evrakları var sonra hastaneye ben götürcem onu çürük islemlerini yapıp evine yollucam dedi böyle bir yetkisi varmı sonuçta doktor beni görücek beni kandırmaz diye düşünüyorum
OğuzHan112. Komutanım kendisi doktorla konuşacakmış sizce nolur

Üst Alt