Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaygın anksiyete bozukluğum var ama askerlikten muaf tutmadılar!?

Elverişsiz kararı verilecek diye söyedim ya.
Vesvese yapmayın lütfen,.

Birliğine gidip sevk alıp hastaneye gideceksin,komutanlarında söylemiş .

Komutanların muaf etme yetksi yok ,ancak askerlik yapamaz diye söylerlerse hekim zaten muaf eder.
Senle ilgilenecklermiş,bazı şeylere inan ve güven artık,
Alpler25

OğuzHan112
Abi 520 soruluk test verdi sonuc çıktı ama ama zaman yetmedi sence sonuc ne olur heyete girecekmiş 10 gün izin 30 gün hava değişimi almıştım

OğuzHan112

Abi adada görev yapamaz raporu verdi hava degisimide kronikleşmiş hastalığın dedi 520 soruluk test yaptı Türkiye ye gidince hastaneye tekrar cik dedi nolucak bundan sonra abi lütfen

Tm.
Türkiye'ye geldiğinde var olan evraklarınla beraber hastaneye gidersin.
Önce şubeye bir uğra.
Ada da görev yapamaz,muhtemel Türkiye'de bir birliğe gideceksin,yada direkt hastaneye sevk.
Detayları şubeden alırsın.
Önce şubeye uğra...
Alpler25

OğuzHan112 Bu hava değişimiyle 30+30=60 gün hava değişimi aldim bu hava değişimim smk abi artık bunaldım muaf olurmuyum bu sefer buraya zor dayandım başka bir yerde nasil askerlik yaparım ben depresif bozukluk dan aldım hava değişimlerini

Alpler25
Tamam kontrol şartıyla hava değişimi verilmiş.
Hava değişimi bitmeden 10 gün önce şubeya git.
Onlar seni hastaneye sevk edecekler,
Elverişsiz kararı verilecektir.

OğuzHan112. Abi artık ağlamaktan gözlerim ağrıyor yerimi değiştiler tekirdag malkara çıktı sürgün yeri diyorlar hastaneye gittiğimde eger elverişsiz vermezlerse askere gitmeyeceğim artik kaldıramıyorum hava değişimi beni daha kötü etti yeter artık 2 oldu bu

OğuzHan112
Abi peki bu hava değişimleri beni şafağımdan düşmüyor mu kaç günüm kaldığını bile bilmiyorum en son 100 günken hava değişimine çıkmıştım arkadaşlarımın 1 ayı kaldı bu beni daha kötü etkiliyor

Her seferinde sabırlı olmanı istemiştim,
Ama tabi önce sağlık,

Malesef eskiden şafaktan düşüyordu.askerlik 6 aya düşünce malesef şuan şafaktan düşmüyor.

Muaf olacağından %80 eminim.
%20 lik kısım da artık şansına,
Alpler25

OğuzHan112. Abi son birsey sorucam benim ikinci hava değişimim smk ya beni birliğime göndermez insallah hastane halledermi

OğuzHan112 Abi son birsey sorucam benim ikinci hava değişimim smk ya beni birliğime göndermez insallah hastane halledermi

Lutfen abi cevap ver

OğuzHan112

Abi heyete gireceğimiz zaman bizde resimli imzali sevk belgesi istiyor bunu askerlik şubesinden ala bilirmiyiz

Kardeş senin hava değişimi smk lı değilmi?
Smk olduğunu söylemiştin, hava değişimi bitimine yakın şubeye gideceksin.onlar seni hastaneye sevk edecek. Verilen kararı tekrar şubeye götüreceksin, şimdi her şey sistemsel,zaten sistem den de görülüyor her şey...
Alpler25

OğuzHan112
Evet abi hava değişimim smk ama ilk hava değişimimde beni heyete soktuklarında benden resimli sevk belgesi istedi kara kuvvetlerinin verdiği hastane sevk belgesi resimsiz yine benden resimli sevk beglesi isterler diye düşünüyorum ondan sordum smk diye istemezler bu sefer insalla. Yarın güzel haber vermek dileğiyle abi

Son düzenleme:
OğuzHan112
Abi gittim bu gün hastaneye heyet vardi bana 566 soruluk test verdi sonucunu yarin alıp doktora cikicam muaf alırsam hayatımı etkileyecegimi söyledi ama yine kıta anket fotmu istedi olmadığını soyledim girne askeri hastaneye çıktığımda verdiğimi soyledim hatta hava değişimi raporumda kita anket formu olumsuz yazıyor dedim acaba burdan sorun çıkarmaz insallah bana eski tedavilerimide gördü sistemde sonuc nolur abi acaba yarin

Tecrübelerime dayanarak muaf olacaksın. Oğuzhan Bey de aynı şeyi söyleyecektir. 566 soruluk test MMPI adı verilen bir kişilik testidir. Gördüğüm çoğu psikiyatrist bunu doldurtur.

Kıta kanaat formu illaki istedi mi?
"Muaf alırsan hayatın olumsuz yönde etkilenir" sorusuna siz ne cevap verdiniz ?

Ne olur sence diye bir çok kez sordun🙂
Bizde;süreç uzamış olsa da "Askerliğe Elverişsiz"kararı verilecektir dedik .
Alpler25

OğuzHan112 eskiyim ben
Abi ciktim 3 hava değişimini verdi salı günü heyete giricem artık gerçekten bıktım kıtamda ki hastaneye cikamam lazımmış nolucak böyle sözde 90 hava değişimi olunca hani çürük oluyordu zaten 80 kalmış askerligimin bitmesine niye böyle eziyet ediyorlar allah belasini versin yeter artık dayanamıyorum
Heyetin kararı değiştirme gibi bir şansı varmı acaba

OğuzHan112 eskiyim ben
Abi ciktim 3 hava değişimini verdi salı günü heyete giricem artık gerçekten bıktım kıtamda ki hastaneye cikamam lazımmış nolucak böyle sözde 90 hava değişimi olunca hani çürük oluyordu zaten 80 kalmış askerligimin bitmesine niye böyle eziyet ediyorlar allah belasini versin yeter artık dayanamıyorum
Heyetin kararı değiştirme gibi bir şansı varmı acaba mmpı testi sonucu hipokondrize(72) depresyon (97) histeri (71) psikotik sapma (76) paranoya (75) psikasteni (88) şizofreni (75) sosyal içe dönükluk (80) alt testler yükselmistir diyo nolucak abi ya

Sürecin uzayacağını söyledim.
Türkiye'de ki birliğin neresi ise oradan devam etmen istenmiş,bu gibi durumlar olabilir.
Elverişsiz kararı verebilirmiydi evet verebilirdi.
Ama bazı hekimler böyle maalesef.

Kıbrıs'tan geldiğin için böyle,sabırlı ol. Elverişsiz kararı verilecek bundan eminim. Ama bazı prosedür ler vs. Sürec uzar sadece. Alpler25

Genelde ön muayenede verilen karar değişmez,ama heyette tartışılabilir ve karar değişebilir,bunlar olağan şeyler.

90 gün meselesi aynı birlik için geçerli,kıbrıstaki işlemleri unut. Seni başka birliğe sevk etmişler,

En kötü senaryo şu,
Türkiye'de ki birliğine gidiceksin,orda kıta işlevsellik formuyla hastaneye sevk edileceksin,orda çok büyük olasılık muaf olacaksın.

OğuzHan112 abi şimdi aldığım hava değişimleri boşamı oldu hic mi sayılcak 90 gün oldu yine çıktığımda bana hava değişimi yoksa muafmı tutarlar

Boşa değil elbet.
Ancak birliğine yollayabilirler seni.
Ordan devam etmen istenebilir.
Kıbırsta olman işleri uzattı biraz.

Kıbrıs'ta verilmesi gereken muafiyet verilmeyip Türkiye de görev yapman istenmiş.

Türkiye'de ki birliğine gidip ordan devam edeceksin .
Umarım heyette muaf kararı çıkar uğraşmamış olursun.

Akibetin muafiyettir.

OğuzHan112

Allah razı olsun abi her soruma cevap verdin bıkmadan sıkılmadan elbet bir gün şuraya muaf oldum yazmak nasip..

Sizden de ALLAH razı olsun.
Bu tarz şeyler olunca istemsiz bende üzülüyorum.

Umarım sizin için herşey yolunda gider.
Aklına,kafana takılan şeyler olursa sor.müsait oldukca geri dönüş yaparım.
Alpler25

OğuzHan112. Abi peki gitmesen firar kalsam yeni yer kimseyi tanımıyorum olcam birde sürgün yeriymiş Tekirdağ malkara kıta anket formu ve işlevsellik istedi komutanlar beni daha tanımıyor neye göre doldurcak diger birlikteki bileğilerim gönderildi ama bilmiyorum çok korkuyorum

Hayır kesinlikle!
Hayatını zehir edersin.
Biraz sabırlı olacaksın,yeni yerdeki komutanların seni tanımasına gerek yok.
Var olan bütün evraklarınla birlik amirine çıkarsın durumunu anlatırsın. Yardımcı olacaktır. Komtanda olsa insan herkes.
Firar felan düşünme .sabırlı ol tamam.

OğuzHan112

Tamam abi insallah gittgimde sevk olup muaf olurum artık kurtulup rahat olmak istiyorum hayatım boyunca hic bir zaman unutmuycam bu yaşadıklarımı

OğuzHan112
Abi heyete çıktım kararı değiştirdi 1 yıl erteleme verdi bitince gel dedi ama şubeye gidip bilgi almak için gittiğimde sen askerdin dedi sana 1 yıl erteleme veremez dedi kafayı yiycem ya bıktım bu belirsizliklerden

Üst Alt