Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaygın anksiyete bozukluğum var ama askerlikten muaf tutmadılar!?

Arkadaşlar merhaba öncelikle iyi bayramlar. Ben 2019 yılında ağır bir panik atak geçirdim daha sonra dışarı çıkamaz hale geldim toplu taşıma kullanamaz hale geldim ve tedaviye başladım doktorum panik bozukluk ve unipolar depresyon tanısı koydu ve 2.5 sene boyunca ilaç tedavisi gördüm. 6 ay önce doktorumla hemfikir olarak ilaç tedavisini bıraktım iyi hissediyordum ama bu arada askerlik zamanı geldi muayenemi oldum elverişli raporu verildi fakat gideceğim yer belli olduktan ve gitme tarihi yaklaştıktan sonra tekrar ataklarıım başladı korku endişe nüks etti ve ataklar geçirmeye başladım. Şimdi tekrardan tedaviye başlayacağım size sormak istediğim şu rahatsızlığım tekrar nüks ettiği için ve tedavi süresi uzun olduğu için kronik raporu alarak askerlikten muafiyet alabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

alicoo askerlik şubesine durumu bildir kardeşim tekrar hastaneye sevk edebilirler erteleme verilebilir ama yapacak gücün varsa git yap derim muaf almak çok kötü birşey özellikle psikiyatriden. Önce oh kurtuldum dersin ama biraz zaman geçince keşke yapsaydım dersin çok büyük pişmanlık duyabilirsin. Ama tabi sağlık daha önemli çok kötü isen askerlik şubesine durumunu bildir en kısa zamanda

Aile hekimliğinden tekrar sevk isteyemez miyim şubeye mi gitmem gerekiyor ve evet durumum ilk seferden daha kötü maalesef sürekli kafamda kuruyorum nabzım hep yüksek içimde hep bir sıkıntı korku ile geziyorum askerliği yapacak psikolojide olduğumu düşünmüyorum, cevabın için teşekkürler

alicoo

Askerlik şubesinden sevk iste aile hekimi muayeneni yaparken zaten sistemde görüyor sana durumunu soruyor tedavin nasıl sonuçlandı rahatsızlığın devam ediyor mu diye etmiyor dediysen muayeneden geçtiğin için sevk vermemiştir ediyor deseydin sağlık kurulu olan bir hastaneden sevk vermesi gerekiyordu şubeye git durumu anlat böyle böyle muayenede sevk vermedi ama benim durumum bu dersin

Hocam zaten ilk muayenede sevk verdi onda sorun yok ama ilk sevke gittiğim zaman durumum stabildi bu yüzden elverişli dendi fakat rahatsızlığım tekrar nüks etti şu anda askere gidebilecek durumda değilim tekrar tedaviye başlayacağım. Kronik raporu alsam muaf olabilir miyim merak ettiğim şey bu

Normalde kurallar gereği psikolojik rahatsızlığı olmasıyla birlikte bunun kronikleşmesi ve tekrar nüks etme boyutuna gelmesi kişiyi muaf tutmaya yeter de artar fakat çoğu doktorlar bunu görmezden geldiği ve umursamaz davrandığı için herhangi bir sorun yaratmaz deyip elverişli raporu verip yolluyorlar esas gerçek şu ki psikolojik rahatsızlıkları eğer kronikleşmişse TSK maddeleri gereğince kişi askerlik yapamaz bu maddeler doğrultusunda hareket etmeleri gerekiyor normalde.

Peki muayene olduğumuz zaman bunu doktora bildirsek yönetmeliğin bu şekilde olduğunu söylesek bir sonuç alabilir miyiz acaba

Burada yanlış bilgi vermek asla istemem ama aynı şekilde 1 yıl kadar öncesinde gittiğim devlet hastanesinin heyet doktoruna durumu bildirmemden sonra bana "Anksiyete askerliğe engel değil" demesin ardından ona TSK maddeleri gereğince bu mümkündür demem ve bunu umursamaması gibi bazı zor durumlarla karşılaşmıştım. Şimdi burada önemli olan doktorun bu kurallara uygun hareket etme gereği sırf bu yüzden başka hastaneye sevkimi istemiştim ve şansım yaver gitmiş askerlikten muaf olmuştum.

Şimdi bu umursamaz olması açısından benim başka seçeneğim daha vardı o da panik atak geçirmek ve kurulda panik atak geçirdiğim için karar değiştirildi yani eğer panik atağın nüks eder ve gerçekten onları kötü olduğuna ikna edersen zaten vermemek gibi bir şansları olmuyor burada söylemek istediğim şey gerçekten de kötü olduğuna ikna olmaları bu konu yanlış anlaşılmasın aksi takdirde hemen yolluyorlar

Anladım, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler yarın doktorumla görüşüp tekrar tedaviye başlayacağım bu arada tekrar sevkimi isteyip muafiyet deneyeceğim olmazsa en kötü bir ay ilaç desteğiyle dişimi sıkıp bedelli yapacağım başka çarem yok gibi görünüyor

alicoo bedelli imkanın varsa hiç düşünmeden bedelli yap kardeşim. Yarın git askerlik şubesi ile görüş durumunu anlat sevkini iste gelişmeleri yaşarsın buraya

Rica ederim umarım yardımcı olabilmişimdir. Görüşeceğin doktor tekrar nüks etmesi açısından seni öylece oraya yollamak yerine daha anlayışlı da davranabilir ki umarım öyle olur.

Hocam bedelli imkanını zorlayacağım zaten fakat sorun şu gidebilsem 6 ay giderim zaten bu hastalık yüzünden insan bir hafta olsa bile gitmek istemiyor ama maalesef zorunlu tutulduğu için gitmek zorunda kalıyoruz. Bakalım yakın süreçte yaşanacak gelişmelerden haberdar ederim hepinize teşekkürler

Arkadaşlar merhaba, panik bozukluk ve unipolar depresyon rahatsızlığım sebebi ile askerlik şubesinden hastaneye sevk istedim. 2.5 sene tedavi ilaç tedavisi gördüm 5 ay boyunca kullanmadım fakat rahatsızlığım tekrar etti. Tekrar muayenesinde yeniden tedaviye başladığım ve tedavi geçmişim olduğu için erteleme veya muafiyet alabilir miyim? Tecrübesi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Arkadaşlar merhaba, panik bozukluk ve unipolar depresyon rahatsızlığım sebebi ile askerlik şubesinden hastaneye sevk istedim. 2.5 sene tedavi ilaç tedavisi gördüm 5 ay boyunca kullanmadım fakat rahatsızlığım tekrar etti. Tekrar muayenesinde yeniden tedaviye başladığım ve tedavi geçmişim olduğu için erteleme veya muafiyet alabilir miyim? Tecrübesi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.

İnşallah alırım çok kötü durumdayım askerlik yapamam psikolojim kaldırmaz orayı ne yapcam bilmiyorum lütfen yardım edin

Araya haftasonu girdiği için haftaiçini beklemem gerek bir de sevk tarihim 12si o güne kadar raporu getir dediler çok kısıtlı zamanım var bir de İstanbul haseki hastanesine gitmem gerekiyor o hastanenin belli bir günü var mı askeri muayene için, Aradım bugün kaç kere ama ulaşamadım bilgisi olan yardım etsin lütfen

alicoo yok kardeşim sen askeri sevkle gidiyorsun direk girersin. Pazartesi sabah erkenden git, heyete çıkabilirsin o yüzden önce bi sağlık kuruluna sor onlar evrak verip doktora yönlendirirler doktorda muayene edip heyete sevk eder.

alicoo

usta senin gibi hasta birini nasıl askere almışlar sen silah bile tutamazsın o kadar zengin askerlik yapmazken seni askere almışlar hasta hasta

basari Asker değilim haftaya gitmem gerekiyor normalde ama rahatsızlığım nüks ettiği için gidemiyorum dışarı bile çıkamıyorum eve kapattım kendimi sadece zorunda olduğum zaman çıkıyorum onda da atak geçiriyorum dışarda sakinleştirici içiyorum çıkmadan etkisi geçmeden eve dönmeye çalışıyorum çok zor bir hastalık Allah herkese şifa versin

Ettiler kardeşim fakat o dönem tedaviyi yeni bırakmıştım 2.5 senelik tedaviyi ve durumum iyi gibiydi idare ediyordum, 2 hafta önce tekrar başladı o yüzden tekrar muayene istedim yeniden tedaviye başladım durum böyle

Kardeşim elverişli raporu almıştım heyetle işim olmadı o yüzden şimdi tekrar rahatsızlandığım için yeniden sevk istedim tekrar muayene olacağım işte

alicoo anladım kardeşim sen yine de muafiyeti ikinci planda tut çünkü onun geri dönüşü zor, erteleme iste doktordan 1 yılda belki toparlarsın.

2.5 sene tedavi görüp 5 ayda tekrar kötüleştiysem 1 senede toparlayacağımı sanmıyorum ama hakkımızda hayırlısı olsun gelişmelerden haberdar ederim tekrar teşekkürler

Arkadaşlar bugün İstanbul haseki hastanesinde tekrar muayene oldum doktor bu hastalıktan muaf veremiyoruz gibi şeyler söyledi ben de eğer kronik olursa verilebilir dedim kronik olması için 20 yıl gerekir falan diye saçmaladı neyse bi kaç tast doldırdum sosyal inceleme falan derken perşembe günü sonuç almak için tekrar gideceğim sizce sonuç ne olur cevaplarınızı bekliyorum

Üst Alt