Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetişkin olup otizm spektrum bozukluğu hastalığı olan var mı?

ayDÜNYAvazo Düşünmeden öğrenmek faydasız, bilmeden düşünmek tehlikelidir. Konfüçyus

Düşünmenin de yeri ve zamanı olur. Hayatına hiçbir renk katmadan, sosyal hayattan uzakta sadece boş boş düşünmek bence kötü bir durumdur.

İnsan önce öğrenmeli, sonra öğrendiklerini düşünmeli bence. Öğrenmeden sadece düşünmek genellikle yanlış sonuç çıkarımlarına neden olacaktır. İnsanın hayatına negatif bir etkisi olacaktır.

Canı sıkıldı diye düşünen ile öğrendiğiyle ilgili düşünen aynı değildir. Canı sıkıldı diye düşünen biri daha da sıkılır, yanlış sonuçlara da varır.

Gün geçmiyor ki bir gün daha otizimli olup olmadığın konusunda açmaktan vazgeçmiyorsun. Git hastahaneye heyetten randevu al anlat derdini koysunlar teşhisini. Bizi değil doktoru kabul ettirmelisin. Artık çok fazla forumu gereksiz kullanıyorsun ve yer kaplıyorsun. Hayatta çok konuşan insanlar gibi aynı soruyu değiştirip değiştirip soruyorsun.

Evliliği kafaya taktığınız çok belli oluyor hocam. Geçenlerde Avrupa'ya iltica etmekle ilgili konu açıp araştırmak istediğimde bana da evliliği tavsiye etmiştiniz. Buna dayanaraktan bunları söylemeye gerek duydum. Yakınlarımdan duyduklarıma göre evlenmek istediğimiz kızların geneli araba, ev ve döviz kuru karşısında değerli maddiyat istiyorlar. Ekstra olarak ülkemizin koşullarında hiç ilkokul, ortaokul ve lise okudunuz mu bilmiyorum ama akran zorbalığı yaşadınız mı? Veya en basitinden okul çevresinde kızlar sizinle nöroçeşitlilik sebebiyle dalga geçtiler mi? Çünkü Türkiye Cumhuriyeti koşullarında evliliği doğru bulmuyorum. (Bir otizmli ateist olarak.)

Kardeşim haklı olabilirsin. (Ben artık aday aramayı bıraktım gerçekten)(AMA NEDENİNİ BİLMİYORUM)

ARTIK ŞÖYLE BİR UMUDUM VAR.
(Ben adayı bulamadım deyip onun beni bulmasını isterem)
EVET ŞARTLARIMIZ ÇOKÇA ZOR KATILIYORUM BUNA

Yani abim evlilik kaderimizde varsa muhakkak bir gün gerçekleşir. Umarım ikimizinde gönüllerimize göre verir Allah ne diyebilirim. :(

psikoz to bipolar
caddy2021

adamın beyni senden 50 kat fazla işlem yapıyor senin düşündüğüne bak

Mustafa788

Şizofreni ile Otizm hiçbir şekilde biraraya gelemezmi?

OTİZM ile ŞİZOFRENİ
dedimdi dedim.
(BANA GÖRE 2 KORKUNÇ HASTALIK)

Misafirliğe gitmekten çok korkuyorum bu Otizm ve Şizofreniden dolayımı olmaktadır?

Misafirliğe gitmekten çok korkuyorum bu Otizm ve Şizofreniden dolayımı olmaktadır?

Yarı otistik diye birşey varmıdır sizce arkadaşlar?

Atipik Otizm veya Asperger Sendromu gibi YARI OTİSTİK Mİ?

Bu arada yaşım 39.

Ben nasıl "OTİSTİK" oldum sizce konuya yorumlarınızı bekliyorum ben?

YAŞIM 39
2012 TEMMUZ dan beri düzenli tedavi.

BÖYLE BİRŞEYİ KULLANDIĞIMIZ İLAÇLAR YAPMIŞ OLABİLİRMİ SİZCE?

2007 ile 2009 arası TSK da askeri personel olarak çalışmıştım.

460 gün askerliği tam olarak yapmıştım ben.

@ayDÜNYAvazo ben şaka yapıldığında hiç gülmem anlamam bile genelde ! Matematik ve geometri zekam çok iyi , motor yada dışarda patlatılan havayı fişek gibi şeylerden korkarım ! Bana bişeyğ dolaylı ima edince anlamam yoksa bendedemi otostlık var

Zeki olduğu nasıl anlaşılıyor bunu bilen varmı?

Benim semptomlar 15 yaşlarımda iken kaderim kötü bir kazayla ayyuka çıktı.

Şimdiki yaşım 39.
Sağ kulağım iç kısmına kazayla odunun sivri tarafı hızlıca temasıyla oluşmuştu.

BU KAZA İLE BENDE VE ANINDA:
•İnsanlardan korkmaya başladım.
•İnsanlardan özellikle tanıdığım insanlardan kaçmaya başladım.
•İçime stres girmişti aşırı şekilde.
•İnsanların bakışları altında yüremekte zorluk çekmeye başlamıştım.
•İnsanlar bana sürekli bakıyor hissiyatı oluşmuştu.
•İnsanların yanında duramamaya başlamıştım.

Çamaşır makinesi gibi dönen şeyleri ve insanları izlemeyi seviyorum bunun nedeni otizm midir?

Büyük ihtimalle öyledir. Belirtileri arasında var. Aynısı bende de var. Elimde olsa saatlerce izleyeceğim.

DOĞRUSU BEN ÇOK TAKILIYORUM.
İZLEMEYE DOYAMIYORUM. BAŞKA HASTALIKLARDA VARMIDIR BU İZLEME OLAYI ACABA.

çamaşır makinesi patlıyacak diye korkuyorum ben :mad:

NÖROGELİŞİMSEL BİR HASTALIKTIR.
BANA GÖRE İSE "İÇSEL" VE "ZİHİNSEL"

@ozmuşlu,

Doğuştan gelen kronik bir hastalıktır. İnsan ilişkilerinde zayıflık, konuşma bozuklukları, soyut düşünememe, belli nesnelere takıntı kurmak gibi belirtileri vardır. Büyük bir çoğunluğunda zeka geriliği ya da yüksekliği bulunur. Ama beyinleri normal insanlardan farklı çalıştığından toplumda birçok alanda uzmanlaşmış olarak görebilirsiniz. Benimki hafif otizm olduğu için dışarıdan belli etmiyorum ama bizim okulda vardı. Adam hiç konuşmadığından onu bir süre dilsiz zannetmişliğim bile var.

YANLIŞIM VARSA DÜZELT KARDEŞİM. SANIRIM ZEKA DÜŞÜKLÜĞÜ OLMA ORANI %70 SEVİYELERİNDE.

ÇOĞUNLUKLA KENDİLERİNİ BELLİ ETMEZLER ÇEVREYE KARŞI.
TAM OLARAK İÇE KAPANIKLARDIR.
İMALI ŞEYLERİ BASİT BİR ŞEKİLDE ANLAYAMAZLAR.
GÖZ TEMASI KURMAK İSTEMEZLER.

Erkeklerde kızlara oranla daha sık görülür. Otizmlilerin %70'inde zeka geriliği vardır. %'10 unda ise üstün zeka görülebilir. Otizm ile birlikte dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, duygu durum bozuklukları ve epilepsi görülebilir.

Bir de bu hastalığın sebebi tam olarak açıklanamasa da ayna nöronların gelişememesinden kaynaklandığı söyleniyor.

Ayna nöronlar; insan beyninin diğer insanların bazı özellikleri ve hareketlerini taklit ederek beynin bazı konularda daha hızlı gelişmesini sağlar.

Mesela; karşımızdaki biri üzüldüğünde ayna nöronlar sayesinde bizim beynimiz de üzülüyormuşuz gibi tepki verir. Bu çalışma sistemi sayesinde insanlarda insan ilişkileri, soyut düşünme ve empati gibi özellikler gelişir.

@berke26,

ÖZELLİKLE TANIDIĞIM İNSANLARI GÖRMEK İSTEMİYORUM. BU İNSANLARIN YANINDA DURMAK İSTEMİYORUM.

Üst Alt