Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetişkin olup otizm spektrum bozukluğu hastalığı olan var mı?

Psikiyatristler de pek yanaşmıyor aslında teşhis koymaya. Benimki üniversite bitiren birine teşhis konulmaz ve engelli raporu verilmez demişti. Çok saçma geldi çünkü çocukken otizm teşhisi konan bir üniversite mezunu tanıyorum.

ben bu ayın sonunda heyete gireceğim otizmden almak istiyorum raporu yetişkinim

Otistik olup uzun süreli bir işte çalışabilen var mı bu arada? Ben birçok kez işten çıkarıldım bazen de kendim çıktım iş hayatı çok zor.

Ben daha önceleri fazla çalışamıyordum 35 gün falan sürüyordu direncim.
Şimdi ise daha fazla oldu bu süre. Yaklaşık olarak 45 ay falanda oldu.

1350 gün olmuştur heralde.

Tebrik ederim, benim rekorum 1 yıl olacak yakında tabi daha önce çıkarılmazsam. Dikkat dağınıklığı için ilaca da başladım ama fayda etmiyor.

Pekala sizin durumunuz nedir Siz kendiniz hakkında bilgi / bulgu verirmisiniz?

İnşallah senin de direncin artar Uzak olsada emekli oluruz.

Bir arpa boyu yol gidilsin istedimdi.

İnsan içine karışmayan ve sosyal olamayan kişi otistik midir?

İnsan içine karışmayan ve sosyal olamayan kişi otistik midir?

ben dışarı pek çıkmıyorum hastalığım şizofreni evde pc oyunları oynuyorum müzik dinliyorum internetten

Sende insan içine çok karışmıyorsun Ahmet
Doğrusu sosyal ortamlardan korkuyorum.
Ben hiç sosyal da değilim.

Televizyon izleyebiliyormusun sen Ahmet?
Ben televizyon fazla izleyemiyorum.

Zaman zaman müzikte dinleyebiliyorum.

maç olursa bakıyorum başkası beni rahatsız ediyor tv yi ben pek sevmiyorum

Bende televizyon u çok sevemiyorum doğrusu.

Tv izleyip izleyememek bu gibi hastalıklarda ne anlama gelir bilen varmı?

sana ne iyi geliyorsa ona koş ne kötü geliyorsa ondan uzaklaş bana hasta olsan bile iyiyim demeyi öğrettiler

sana ne iyi geliyorsa ona koş ne kötü geliyorsa ondan uzaklaş bana hasta olsan bile iyiyim demeyi öğrettiler

İzleyebilsem keşke tv bana iyi geliyor.

"Ben otistiğim" diyip dışarda sokaklarda caddelerde gezen insanlar görecekmiyiz biz?

Ben bir otistik olarak dışarda korkuyorum bu beni üzüyor elimden birşey de gelmiyor malesef ki.

Arasıra sokakta sağıma soluma bakamaz oluyorum ben bundan çok rahatsız oluyorum doğrusu.

Yalandan delilik yapmıyorum ben bu doğru. Yanlışım varmı ama ben bunu bilmiyorum.

Bu arada ülkemiz de yaşayan kaç tane otistik vardır?

Otistik kişilerin zeka seviyeleri nasıldır?

Ben bir otistik olarak dışarda korkuyorum bu beni üzüyor elimden birşey de gelmiyor malesef ki.

Arasıra sokakta sağıma soluma bakamaz oluyorum ben bundan çok rahatsız oluyorum doğrusu.

Yalandan delilik yapmıyorum ben bu doğru. Yanlışım varmı ama ben bunu bilmiyorum.

Bu arada ülkemiz de yaşayan kaç tane otistik vardır?

Otistik kişilerin zeka seviyeleri nasıldır?

Bende otizm var. Asperger Sendromluyum. Zeka düzeyim gayet ileri. Benim tahminimce 2.1 milyon otizmli çocuk var Türkiye'de. 44 kişiden birisi otizmli diye hesaplayınca böyle. Tehlikeleri fark etmiyorum. Karşıya geçerken tek tarafa bakıyorum. Çift tarafa bakana kadar geçiyorum zaten. Bildiğim kadarıyla ağır otizmlilerin zeka düzeyi düşük oluyor genelde. Yüksek olanlarda var. Gerileme var şu an. Yani ağır geçiriyorum. Yaşımdan büyük sanıyorlar beni. İleri ki yaşlarda ne olacak bilmiyorum. Yetişkinliğin zirvede olduğu dönemler yani 35 yaşında ne yapacağım acaba? Basit şeyleri bile yapamıyorum. Benim otizm hafif ama yine de zorlanıyorum baya. Böyle giderse daha da gerileyeceğim gibi.

Bende otizm var. Asperger Sendromluyum. Zeka düzeyim gayet ileri. Benim tahminimce 2.1 milyon otizmli çocuk var Türkiye'de. 44 kişiden birisi otizmli diye hesaplayınca böyle. Tehlikeleri fark etmiyorum. Karşıya geçerken tek tarafa bakıyorum. Çift tarafa bakana kadar geçiyorum zaten. Bildiğim kadarıyla ağır otizmlilerin zeka düzeyi düşük oluyor genelde. Yüksek olanlarda var. Gerileme var şu an. Yani ağır geçiriyorum. Yaşımdan büyük sanıyorlar beni. İleri ki yaşlarda ne olacak bilmiyorum. Yetişkinliğin zirvede olduğu dönemler yani 35 yaşında ne yapacağım acaba? Basit şeyleri bile yapamıyorum. Benim otizm hafif ama yine de zorlanıyorum baya. Böyle giderse daha da gerileyeceğim gibi.

Teşhisin oldumu hastanede ASPERGER den.

(BU AŞAĞIDA YAZDIĞIM SİZE MANTIKLI GELİYORMU?)
Doktor lar bana teşhis koymaya korkuyorlar.

Benimde durumum "HAFİF"

Bende çok "ZEKİ" yim.

Moodist direk koydu. Ondan önce gidiyordum bir yere ama koymuyorlardı inatla. Sende de olabilir bence. Bazı doktorlar gerçekten teşhis koymamak için direniyorlar. Bildiğim bir site var. Orada otizm testi var. Belki yardımcı olabilirim.

"ABİ BİLDİĞİN KORKUYOR RESMEN KORKUYORLAR"
Moodist direk koydu. Ondan önce gidiyordum bir yere ama koymuyorlardı inatla. Sende de olabilir bence. Bazı doktorlar gerçekten teşhis koymamak için direniyorlar. Bildiğim bir site var. Orada otizm testi var. Belki yardımcı olabilirim.
Nasıl bir test resimli şekillimi

TAM OLARAK NASIL BİR TEST?

Göz teması kurmadığımı bahsettim. Sosyal ilişkilerde yaşadığım sorunları bahsettim. Birde bir dosyam vardı baya uzun. Onu verdim. Sonra teşhisi koydu. Ondan önce sen Aspergerlisin diyenler vardı internette.

Kendi yaptığım otizm belirtileri yazan dosya. İki tane otizm testi vardı dosyada. İkisi de bilimsel. Sonuçlar otizmli diyordu. Otizmin testi yok diyenlerde var. Onun dışında yaşadığım sıkıntıları yazdım. Otizm belirtisi olup bende olan şeyleri yazdım.

Kendi yaptığım otizm belirtileri yazan dosya. İki tane otizm testi vardı dosyada. İkisi de bilimsel. Sonuçlar otizmli diyordu. Otizmin testi yok diyenlerde var. Onun dışında yaşadığım sıkıntıları yazdım. Otizm belirtisi olup bende olan şeyleri yazdım.

Bende hastalığım ile ilgili yazı yazmıştım
Ama bu işime yaramadı doğrusu.

Üst Alt