Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetişkin olup otizm spektrum bozukluğu hastalığı olan var mı?

Sosyal zeka dışında ben de ama hayatta en önemlisi sosyal zeka bence.

otizm çocukluk hastalıgıdır çocuklukta ortaya çıkar

Otizm değilse de beyinde bir farklılık olduğu kesin. Kendimi hiçbir zaman normal hissetmedim normal bir yaşantım da olmadı. Yetişkinlikte teşhis alan bir sürü de kişi tanıyorum. (Türkiye'de değil)

@Istorika: ben nöroloğa değil psikiyatriste gidiyorum ama nörolog da iyi fikir aslında. İnşallah yardımcı olabilirler sana

Yami-arha
Türkiye de bu teşhisi vede bu yaşlarda almak zor olabilir belki de.

(Gölge)
Çıkmaz diye garanti yoksa eğer çıkmasıda normaldir bence.

(Gölge)
Kardeş üstte üç tane haber linki bıraktım orayı da mı okumadın? Nereyi okudun sen???

Aslında yetişkin yazması lazım.

Hayatta en iyi izleyici kendisi değilmi zaten.
(BİR İNSANI ENİYİ KENDİSİ TARİF EDEBİLİR)

Türkiye'deki birçok yüksek işlevli otistik insana teşhis konmuyor ve kendilerini normal sanarak yaşıyorlar sanırım. Ama öyle yapmak psikolojik sorunlar oluşmasına neden oluyor maalesef.

Bilinçsiz ve ben açıkçası bu konuyu araştırıp bu durumu kabullenmeseydim çoktan intihar etmiştim herhalde. Kimse tarafından kabul edilmeyince insan kendini kötü biri gibi hissediyor.

Yami-arha

Genede intihara elimiz uzanmasın. (NEDE OLSA HARAM)
HELALE GİDELİM BİZ.
BU ARADA İSMİNİZ NEDİR?

Ammada otizmli varmış.
Herkes saklanmışçasına.

HERKES BİYERLERDEN ÇIKIYOR.

İstorika

Teşhis konmadı, ama çok araştırma yaptım ve kendimde olduğunu düşünüyorum. Psikiyatristim de aynı şekilde. Teşhis konmasının yardımı olmayacağını söyledi.
Sosyal ilişkilerim pek olmadı hayatım boyunca, onun dışında dikkat sorunları da var. Ailemde başka kişilerde de var zaten genetik bu bozukluk.

Siz nasıl şüphelenmeye başladınız?

Yami-arha

Tek kapı var oda otizme çıkıyor doğrusu.
1)-Gelecek ile ilgili plan yapamamak ve gelecekten bihaber yaşamak.

2)-Sürekli olarak insanların kendisine bakıldığı hissiyatı.

3)-İnsanların yanında duramama ve özellikle tanıdığım insanların yanında durmada zorluk çekme.

4)-İnsanlardan kaçma özelliklede tanıdığım insanlardan kaçma.

5)-Tek başına rahat olma ve insanlardan rahatsız olma durumu.

6)-Göz temasından kaçınma ve bunu devam ettirememe vede sürdürememe.

7)-Yabancı insanların yanında rahat olma durumu.

8)-İnsanlara müdahale edemiyor veya uyaramıyorum vede kendimi savunamıyorum, karşımda kim olursa olsun.
9)-İnsanların benim duygularımı bilsin istemiyorum. Ne kadar kötü olduğumu bilmesinler diyorumya.
10)-Çok heyecanlıyım, stres doluyum.
11)-Kim olursa olsun bütün insanlara aynı davranıyorum hiç kimse benim nazarımda farketmiyor.
12)-Kendimi bildim bilesili sosyal hayattan kaçıyorum sürekli olarak buna engel olamıyorum.
13)-Askerlikten sonra ruhen kötü yönde değişmeye başladı ve bazı insanları kafaya takmaya başlamıştım.
14)-İlk defa psikiyatri kliniğine 23 yaşında iken gitmiştim ve 10 buçuk yıldırda düzenli tedavi olmaktayım.

Şimdilik bunlar diyelim.

dreamfail

Teşekkürler..

Merak ettiğim bir şey daha var: Otizmli olup devlet dairesinde çalışan biri var mı burada?

İstorika

Ben çalışmıyorum. Memurluğu düşünmüştüm ama birkaç sene önce, sınavlara hazırlanmıştım. Sizin branşınız ne?

İstorika
Çocuklukta ortaya çikar demek istedim sonradan olmaz

Googlede sitelerde öyle yaziyor
Belkide farketmemişlerdir çocukken

(Gölge)

Anne babalar zaten kabul etmek istemiyor, ülkede de bilinmeyince herşey görmezden geliniyor. Ben ilkokulda sınıfta kimseyle konuştuğumu hatırlamıyorum. Öğretmenler soru sorunca bile sesim zor çıkardı. Derslerim iyi olduğu için kimse umursamadı bunları.

Yami-arha

Her otizmlide bir çekingenlik var..
Nörolojiden randevu aldım , umarım doktor iyi çıkar da bana test yapar..

İstorika

Çekingenlikten çok sosyal içgüdü olmaması problem. Çekingen olmayıp herkese ağzına geleni söyleyen otistikler de var, istediği gibi davranan. Tabi ki onlar da normal muamelesi görmüyor ve topluma uyum sağlayamıyor.

İnşallah yardımcı olur doktorunuz

Topluma hiç uyum sağlayamayanlarda var tabiki.

BİZLER UYUM SAĞLAYABİLİYORUZ.

Bence otizm li çok toplum içinde ama kendini belli etmiyor

Banada kiristal çocuk tanisi koydular bilgin varmi

Bu arada, nörolojiye gittim. Dr bana otizm teşhisini psikiyatri bölümünün koyduğunu söyledi..

Üst Alt