Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetişkin olup otizm spektrum bozukluğu hastalığı olan var mı?

3 yada 4 yıl oluyor konulalı şizoaffektif , önceden bipolar denmişti .evet şizoaffektif sadece ama sanki otizmliymişim gibi hissediyorum beynim bomboş hiçbir bilgi yok gibi ve hiç konuşamıyorum dışarıda sadece ailemle konuşabiliyorum
ayDÜNYAvazo siz hangi ilaçları kullanıyorsunuz

ilk defa risperdalle düzelmiştim her şey geçmişti insanlara bakabiliyordum ama sonra etkisi geçti son zamanlarda meresa iyi gelmişti ama onun da etkisi geçti tam düzeldim diyorum bir hayal kırıklığı Allah herkese şifasını versin inşallah

ABİZOL 15 mg
LUSTRAL 100 mg
OZAPRİN 10+10 mg

Sanada geçmiş olsun herkesede geçmiş olsun.

Sanada sanki insanlar "bakarak gülüyorlarmış" gibi oluyormu?

ben de abizol 15 mg
lustral 100 mg
meresa 600mg
venegis 150mg
çok sağolun amin inşallah

güldükleri zaman bana guluyolardır diyr duşunuyorum acaba ne yaptım diyorum ama bakabilsem anlardım neye güldüklerine

ev işleri yapabiliyomusunuz beni en çok üzen bu durum öz bakım, ev işi yapmak ölüm gibi

mükemmeliyetçilik var ya hep ya hiç düşüncesi bi de el yıkama var siz de var mı

polyglot

ÇOK AĞIR GELİYOR BANA. YAPMAK İSTİYORUM AMA BİRDEN(banyo vs.) VAZGEÇİYORUM Neden böyle oluyor bilmiyorum.

Simetri düzgün olacak yamuk olmayacak vs.

inşallah uygun ilaç uygun doz bulununca bir şey kalmayacak ben öyle inanıyorum ama beklemek de çok zor

Sende kurtulmayı bekliyormusun zamanla kurtulacakmış gibi bir his varmı?

Hep yarım kalıyor sanki "hayatım" içimde uhde kalıyor.

sabredicez tabiki ben de çok ağlıyorum geçmiyo diye ama mutlaka geçecek

Benim gibi "EGO" u yla savaşan varmı? Egomu öldürmek istiyorum arkadaşlar nasıl hallederim bu işi kısa yoldan temiz temiz😎😎😎😎😁

@polyglot

Tabiki sabredecez tek çaresi bu çünkü.

(Gölge)
her gün oluyor birazda hani zevkli oluyor kopuyorum hayal kurarken açıyorum telden en disko müziği hayal kurarken hayal görüyorum halüler çok net oluyor

Bende sanırım atipik otizm var ve 20 yaşımda anladım.

Son düzenleme:
Geçmeyen depresyon, insanları anlamama ve empati kuramama, sürekli stres ve yalnızlıkla yaşadım. (hala da yaşıyorum ama artık kendime karşı daha anlayışlıyım)

Yami-arha

Şuan için doktorlar tarafından konan psikiyatrik teşhisiniz varmı?

Yaşınız şimdi 20 mi?

Ben şimdi 37 yaşındayım ve 10 buçuk yıldır düzenli olarak tedavi olmaktayım.

ayDÜNYAvazo

Otizm değil anksiyete ve okb teşhisi var. Ben de 8-9 yıldır ilaç kullanıyorum ve psikiyatriste gidiyorum. 32 yaşındayım

Yami-arha

O zaman olabilir hımm otizm olabilir. Asperger Sendromu ndan şüpheniz varmı pekala.

ayDÜNYAvazo

Asperger teşhisi dünyada artık yok diye biliyorum, hepsi otizm spektrumu olarak biliniyor. Hepsi aynı kapıya çıkıyor zaten bir fark yok. Size teşhis kondu mu?

Yamaha sen de ne gibi belirtiler var anlatır mısınız?
Çok çok merak ediyorum ben de yalnız kalınca akıllanıyorum ve toplulukta kafayı yiyorum 2 den çok insan varsa ruh halim kötü oluyor hep aynı insanlarla konuşmayı seviyorum.
Takıntılarım ve takıntısal davranışlarım var.

Çocukluktan beri takıntılarım var benim de, insanları anlayamıyorum. (ruh hallerini, neyi neden yaptıklarını, neden söylediklerini vs..)
Konsantrasyon sorunları, dikkat dağınıklığı, sakarlık falan da var. Hep saklamaya alıştığım için dışarıdan belli olmuyor pek. Ama sakladıkça da psikolojik problemler meydana çıktı

Yami-arha

Sürekli olarak insanların sana baktığı hissiyatı oluyormu sendede.

Küçüklükten beri gelen simetri takıntısı.

Ben insanları şöyle anlamıyorum. Bu dünyada ölüm varken insanların birbirlerine kötülük etmeleri, cinayetler, hırsızlık gibi BUNLARI ANLAYAMIYORUM DOĞRUSU

Sosyal fobim eskiden vardı, düzeldi çok şükür.

Evet genel olarak da insanları anlamıyorum ama daha çok üstü kapalı konuştuklarında ne demek istediklerini anlamıyorum ben. ikiyüzlü davranışları, durduk yerde yalan söyleyen ve dedikodu yapan insanları, sosyal ilişkileri yani. Sosyal zekam düşük ama bu duruma üzülmüyorum bile artık.

Üst Alt