Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetişkin olup otizm spektrum bozukluğu hastalığı olan var mı?

Psikoz ile Asperger karıştırabiliyor. OKB'de Asperger ile bağlantılı. 32 skor almışsın. Otizmli olabilirsin. Test 33 veya üstü ise otizmlisin diyor. Hem psikoz hem Asperger olabilirsin. Ben 41 puan almıştım. Rdos.net testi'de yüksek çıkacak muhtemelen.

Psikoz ile Asperger karıştırabiliyor. OKB'de Asperger ile bağlantılı. 32 skor almışsın. Otizmli olabilirsin. Test 33 veya üstü ise otizmlisin diyor. Hem psikoz hem Asperger olabilirsin. Ben 41 puan almıştım. Rdos.net testi'de yüksek çıkacak muhtemelen.

Onuda yapayım şimdi.

LİNK ATSANA

Teşhis ilişkisi Doğrudan olmamakla birlikte, Otizmliler sıklıkla algı farklılıklarına sahiptir. Grup puanınız: 9.0 / 10 (ortalamanın üzerinde). Aspie ve nörotipik puanlaması ile ilgili ayrıntılı bilgi

Bu ne anlam ifade ediyor sence?

asperger sendromu hastasıyım ilk testte 35 puan aldım diğer testte 151/200 çıktı asperger olduğumu doğruladı

HiçlikveKaos isimli arkadaş 2 tane test attı ya onları çözdüm

Teşhis ilişkisi Doğrudan olmamakla birlikte, Otizmliler sıklıkla algı farklılıklarına sahiptir. Grup puanınız: 9.0 / 10 (ortalamanın üzerinde). Aspie ve nörotipik puanlaması ile ilgili ayrıntılı bilgi

Bu ne anlam ifade ediyor sence?

Otizm kaynaklı algı bozuklukları var. Bende o 5.4 çıkmıştı son Türkçe testte. Fakat başka bir yerde boşta bırakmışım. Ama 5.4 çıkan yer tamamen dolu. Son İngilizce testte puanım böyle: Your broader autism cluster (Aspie) score: 184 of 200
Your neurotypical (non-autistic) score: 29 of 200
You are very likely on the broader autism cluster (Aspie)
Sende otizme bağlı algı farklıları var testte göre.
22 Bir şey yapmadan veya bir yere gitmeden önce, kendinizi zihinsel olarak hazırlayabilmeniz için, neler olacağını kafanızda resmetme ihtiyacınız
oluyor mu?
23 Başa çıkamadığıniz bir durumda veya yoğun stres altındayken,içinize kapandığınız ya da tükendiğiniz oluyor mu? 1 1.40 0.44
24 Gerçekten güvende olduğunuz durumlarda bile korku hissettiğiniz olur mu?
25 Giysi etiketlerinden veya hafif dokunuşlardan rahatsız olur musunuz?
26 Takip etmeniz gereken rutinleriniz var mıdır?
7 İnsanlar arkanızdan yürüdüğünde rahatsız olur musunuz?
28 İnsanlar buluşmalara sözleşilenden daha geç veya daha erken geldiklerinde rahatsızlık veya sinirlilik hissediyor musunuz?
29 Gözleriniz güçlü ışığa ve parlamaya karsi çok hassas mıdır?
30 İşitme duyunuz çok hassas mıdır?
31 Hava nemliliğindeki veya basıncındaki değişikliklere duyarlı mısınızdır?
32 İnsanların ayaklarını yere vurmalarından rahatsız olur musunuz?
33 Yapacağınız şeyleri unutmamak ve tamamlamak için, liste ve zaman planı oluşturma ihtiyacınız oluyor mu?
34 Motosiklet sesi sizi içgüdüsel olarak korkutur mu?
Giysi etiketlerinden rahatsız olmak otizm belirtisi. Diken gibi gelir onlara. Motosiklet sesinden korkmak demek yüksek sesten korkuyorsun demek.
İnsanların buluşmaya daha geç veya erken gelmesine bağlı sinirlenme olabilir. Abilify verilebilir sinirlilik durumuna bağlı olarak. Rutine bağlı olduğunu gösterir. Işığa ve sese karşı hassas olurlar otizmliler. Otizmlilerin rutinleri olur. 34- Rutin oluşturma bu. Kafamda oluşturuyorum ben bunu. Ondan yanlış anlayıp sıfır verdim. https://evrimagaci.org/otizm-nedir-...genler-veya-asilar-otizme-neden-olur-mu-12572 burada otizm belirtileri geçiyor. Bakabilirsin. Telif hakkına sahip olan sitelerde var. Fakat gayet kaliteli makaleler. Öyle siteler bulmuştum ama kaybettim fakat bu sitede yeterli bence. Tabi bu da öyle ama sürekli uyarmıyor.

Aspie ve nörotipik puanlaması ile ilgili ayrıntılı bilgi
Bu anlam ifade ediyor..?

Bu arada yaşım 38

Asperger skorunu gösteriyor. Eğer yüksekse Asperger veya Asperger olmayan otizmli olabilirsin.

Hangi sorular? Pschology-Tools daha iyi. Psikologlar öneriyor. Bu bulduğum 2. en iyi test.

Hangi sorular? Pschology-Tools daha iyi. Psikologlar öneriyor. Bu bulduğum 2. en iyi test.

Diplomat falan birşeyler yazıyordu onun gibi

TEST E BİŞEY DEMİYORUM

Yarı yarıya olmazmı
Yarı ASPERGER Yarı PSİKOZ

Hem nörötipik hem nöröçeşiti olabilirsin fakat psikoz tanın zaten var. Yarı olmaz.

HiçlikveKaos

2 si aynı anda olabilirmi bir kişide?

1 den fazla psikolojik hastalık olduğunun farkındayım ben.

Olabilir elbette fakat uzman birisinin dikkatli olması gerek bu durumda. Benim bildiğim kadarıyla böyle. Unuttuğum şeyler olabilir. Yanlış tanı da olabilir ama pek sanmıyorum.

ayDÜNYAvazo Ben seni forum sitesinden tanıyorum sürekli kafana 2 tane hastalığı takmış özellikle asperger sendromunu takıntı yapmışsın bu senin asperger olduğunu destekliyor fakat uzman bir yardım almanız ve sürekli aynı doktor üzerinden ilerlemeniz sizin yararınıza olacaktır.

otizmli insanların demans ve afazi anlamsız konuşma bozuklukları olur daha düzgün kendini ifade edebilen insanlara ise sosyal ortamda çok sorun yaşamayan hastalara asperger sendromu verilir iki hastalıkta zaten otizm spektrum bozukluğu altında yer alır.

cemkaleli

O zaman bütün yollar otizme çıkıyor.
Bu yoldan da başka çıkış yolu yok.
Ben ASPERGER im bu da doğru bence.

Asperger sendromu güze anlatan Türkçe siteler bulmuştum ama telif hakkı vardı. Hala bulmaya çalışıyorum.

"Duygularımı çoğunlukla insanlara belli etmiyorum" bu otizm denmi kaynaklanmaktadır?

"Duygularımı çoğunlukla insanlara belli etmiyorum" bu otizm denmi kaynaklanmaktadır?

Her otizm hastası kişi otistik midir sizce görüşlerinizi bekliyorum?

Atipik Otizm
Asperger Sendromu
Hasta kişilerde bu 2 si birden olurmu?

Sosyalliğe Kapalıyım (%93 kadar çokça)
İnsanlarla geçinebilme (%14 kadar çok az)
Genel Olarak İletişimim (%6 kadar çok az)
Üzüntü keder iç sıkıntısı (%96 kadar çokça)
Genel Olarak Unutkanlık (%86 kadar çokça)
Dışarıda olup biten anlamama(%94 kadar çokça)

Bu konuda bir çalışma yaptım.

Duygularım ölmüş olabilir mi bana göre kendimde "Yaygın gelişimsel bozukluk" var?

Duygularım ölmüş olabilir mi bana göre kendimde "Yaygın Gelişimsel Bozukluk" var?

Çok düşünüyorum ve çokça düşünceliyim.
Lise 1 yıllarındaki kazadan bu yana sessizleştim.
Şimdi 38 yaşındayım ben.

[FONT=Arial]Ülke insanında artık insanı bayan bir 'bunalım takılma modası'dır gidiyor.
Üstüne bir de biraz farklı duygu durumlara girince kendine uyduruk bir hastalık yakıştırması yapıyor.
Duyguları ölmüş de, çok düşünüyormuş da! Pey Ellahım! :cool:
Bence 'kendine uydurma bir hastalık yakıştırması yapmasa ölecek' hastalığına yakalanmışsınız! ;)
O kadar zayıf yaradılışlı olmayın yahu, mücadele edin.[/FONT]

[FONT=Arial]Ülke insanında artık insanı bayan bir 'bunalım takılma modası'dır gidiyor.
Üstüne bir de biraz farklı duygu durumlara girince kendine uyduruk bir hastalık yakıştırması yapıyor.
Duyguları ölmüş de, çok düşünüyormuş da! Pey Ellahım! :cool:
Bence 'kendine uydurma bir hastalık yakıştırması yapmasa ölecek' hastalığına yakalanmışsınız! ;)
O kadar zayıf yaradılışlı olmayın yahu, mücadele edin.[/FONT]
Ben yıllardır tek başıma üstüne gidiyorum. Herkes kendi mücadelesini bilir? TEMMUZ 2012 den beri düzenli tedavi geçmişim var. BU ARADA İLAÇLAR SAYESİNDE ÇALIŞABİLİYORUM.

Daha eskisi gibi olamam diyorum kendime.
ÇÜNKÜ İLAÇLARDAN VAZGEÇİLECEK GİBİ DURMUYOR.

Sağından soluna dönemeyen insanlarımizın düşündüğü ile kendi düşüncelerini bir karsılaştır bence!

Üst Alt