Otizm kaynaklı algı bozuklukları var. Bende o 5.4 çıkmıştı son Türkçe testte. Fakat başka bir yerde boşta bırakmışım. Ama 5.4 çıkan yer tamamen dolu. Son İngilizce testte puanım böyle: Your broader autism cluster (Aspie) score: 184 of 200
Your neurotypical (non-autistic) score: 29 of 200
You are very likely on the broader autism cluster (Aspie)
Sende otizme bağlı algı farklıları var testte göre.
22 Bir şey yapmadan veya bir yere gitmeden önce, kendinizi zihinsel olarak hazırlayabilmeniz için, neler olacağını kafanızda resmetme ihtiyacınız
oluyor mu?
23 Başa çıkamadığıniz bir durumda veya yoğun stres altındayken,içinize kapandığınız ya da tükendiğiniz oluyor mu? 1 1.40 0.44
24 Gerçekten güvende olduğunuz durumlarda bile korku hissettiğiniz olur mu?
25 Giysi etiketlerinden veya hafif dokunuşlardan rahatsız olur musunuz?
26 Takip etmeniz gereken rutinleriniz var mıdır?
7 İnsanlar arkanızdan yürüdüğünde rahatsız olur musunuz?
28 İnsanlar buluşmalara sözleşilenden daha geç veya daha erken geldiklerinde rahatsızlık veya sinirlilik hissediyor musunuz?
29 Gözleriniz güçlü ışığa ve parlamaya karsi çok hassas mıdır?
30 İşitme duyunuz çok hassas mıdır?
31 Hava nemliliğindeki veya basıncındaki değişikliklere duyarlı mısınızdır?
32 İnsanların ayaklarını yere vurmalarından rahatsız olur musunuz?
33 Yapacağınız şeyleri unutmamak ve tamamlamak için, liste ve zaman planı oluşturma ihtiyacınız oluyor mu?
34 Motosiklet sesi sizi içgüdüsel olarak korkutur mu?
Giysi etiketlerinden rahatsız olmak otizm belirtisi. Diken gibi gelir onlara. Motosiklet sesinden korkmak demek yüksek sesten korkuyorsun demek.
İnsanların buluşmaya daha geç veya erken gelmesine bağlı sinirlenme olabilir. Abilify verilebilir sinirlilik durumuna bağlı olarak. Rutine bağlı olduğunu gösterir. Işığa ve sese karşı hassas olurlar otizmliler. Otizmlilerin rutinleri olur. 34- Rutin oluşturma bu. Kafamda oluşturuyorum ben bunu. Ondan yanlış anlayıp sıfır verdim.
https://evrimagaci.org/otizm-nedir-...genler-veya-asilar-otizme-neden-olur-mu-12572 burada otizm belirtileri geçiyor. Bakabilirsin. Telif hakkına sahip olan sitelerde var. Fakat gayet kaliteli makaleler. Öyle siteler bulmuştum ama kaybettim fakat bu sitede yeterli bence. Tabi bu da öyle ama sürekli uyarmıyor.