Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından araç getirmek için izlenecek kronolojik sıra

ben gömrükten araba lamak istiyorum nasıl ala bilirim

kunta ben yurt dısından araba getırmek ıstıyorum ızmırdeyım sağ bacagımdan engellıyım sadece tertıbat yapılıp sağdakkı gaz sola alınıcak arabada arabada dizel ve otomatık vıset olucak bmw dusunuyorum bana yardımcı olurmusun araba getırmek ıstedıgım ulke almanya bana telefonunu mesaj olarak atarmısın .

kunta;
yurt dışından araç getirme ile ilgili yazını yeni gördüm...
ben bu işlemleri yaptıran kadar ömrüm yetermi bilmem ama,
yurt dışından getirmenin başka yolu varsa billiyormusn,
buradan almak ile arasında fiyat farkı ne kadar ?
cevaplarsan sevinirim tşkrler.

merhabalar

konuyu hortlattım yıne ama baska ogrenebılecegım herhangı bır yer yok yardımcı olabılırsenız sevınırım

Sol alt extremiteden kaynaklı ozurden dolayı h sınıfı ehliyet alabılır otomotik vitesli araba kullanabılır ıbarelı rapor aldım
ve yurtdısından araba getirtmek istiyorum

ozel donanımlı olması sartmı yoksa otomatik vitesli araba da getirebilirmiyim

Raporumda otomatik vitesli araba kullanır ibaresi var

simdiden tesekkür ederim

Alman vatandaşı 5 yaşındaki kendi aracınla türkiyeye gelse aracı burada birine hibe edip almanya'ya gitse nasıl olur
Alman arkadaş bana bunu önerdi ne dersiniz bir fikri olan varmı

earthofdevil;

o raporla ÖTV avantajlı araba alabilirsiniz.Sol alt extremiteden kaynaklı ozurlülere bu hak verildi.ÖTV hakkından yararlanmak için başkaca özel donanıma ihtiyacınız yok.

kunta kardeşim bende sağ ayağım çok zayıf ve kısa sakat raporum da var benim ne gibi bir yol izlemem gerekiyor bana mail atarsan çok sevinirim. benimde kardeşim var almanyada o getirtecek.bide aracımı benden başkası vekaletle kullanabiliyormu bu konudada bilgi verirsen çok sevinirim. mail adresim hocam_0651@hotmail.com saygılar

ya peki özel donanımlı arac alacak özür durumum var maalesef fakat ailem bakım maaşı için başvurdu o maaşa başvuranlar H sınıfı alamıyormu belki alakası bir yerde oldu ama eger fikriniz varsa ilaveten yazınız cevabını bulamadım çünki

sevgili kardeşim, merak ettiğim konu yurt dışından araç getirttiğimiz durumlarda gümrük vergisi ödüyormuyuz?, aracın motor gücü en fazla ne kadar olabiliyor?, teşekkür ederim.

ayrıca ben böbrek ve pankreas nakli oldum ancak normal araçları kullanabiliyorum. Benimde H sınıfı ehliyet almam gerekiyor mu?

Arkadaşlar yurt dışından getireceğimiz arabanın 3 yasından buyuk olmamalı diye bir şart varmı..yada araba yaş sınırlaması varmı? bilen varsa yazarsa sevinirim

yurtiçinden ÖTV avantajlı araç alabilenler,ankara nakilhaneden izin almak kaydıyla yutdışından gümrük ödemeksizin araç getirebilirler.araçlarda ÜÇ YAŞ SINIRI var.

yurtiçinde de yine aracı 10 yıldan önce, yurtdışından araç getirme hakkı olmayan birine satmak isterseniz,ödemediğiniz gümrük vergisini ödersiniz,10 yılı doldurduktan sonra istediğiniz kişiye satarsınız.

araçlarda motor hacim sınırı aynı yurtiçi gibidir,otomobil 1600cc,minibüs 2500cc. %90 raporu olanlar dışarıdan otomobil getirtemezler,kendileri için otomobillerde özel donanım şartı aranmadığı için.

hayırlı olsun allah kazasız belasız kullanma nasip etsin

ben yurt disindan arac getirmek istiyorum, ve bildigim kadariyla engellilerin arac getirmesi daha kolay ve gümrük`de kdv ödenmiyor

kunta arkadaş...
annem diyaliz hastası ve % 90 raporlu. almanyada akrabalarımız var. mesela almanyada bi araç aldık 10.000 tl bu araç gümrükten girerken anladığım kadarıyla gümrük vergisi yok ötv yok kdv de yok mu
kısacası 10.000,00 tl nin üzerine sizin bahsettiğini 8 madelik ödemeler var bu 8 maddelik ödemeler haricinde kdv + ötv + gümrük vergisi veya başka bir vergi eklenmiyormu

şimdiden çok teşekkür ederim.

ötv-kdv den faydalamadığım için bende yutrdışından getirtmek istiyorum!!!önemli: aracı bu yıl içinde getirtmeye çalışın yani 2009 da nedeni daha fazla seçenek ve daha ucuz!hafif kazalı veya kilometre çok yapmış araçlarada bakın ...

benim için mesela hangi arac olursa olsun markası önemli değil fiyatı uyguın olcak...

zaten 2009 ve üzeri araç!!!

benimmerak ettiğim bir mevzu var ben aracı 2. şahısla değilde avrupadan kendim getirmek istersem hangi yolları izlemem lazım yazabilirmisiniz ?

veya yurt dışındaki akrabalarım aracı türkiyeye getirip bana hibe edecek olurlarsa neler yapmam lazım ..

Hiç kolay değil. Naklihane'den izin, gümrükten geçiş prosedürleri... Mümkünse hiç bulaşmamak, yurt içinden araç almak en iyisi

yurt dışındn alınan arabada yaş sınırı nedir? ne kadar zamanda normal şahısa satışı yapılabilir..

http://www.engelliler.biz/forum/oze...-yildan-once-de-sakat-olmayana-satilamaz.html

İthal edilen araç ithal tarihi +:
• 3 yıldan önce başta ödenmeyen tüm vergileri ödemeden -sakatlar dahil- hiç kimseya satılamıyor.
• 3 yılda: aracınızı araç ithal hakkı olan birine vergisiz satabilirsiniz. ithal hakkı olmayan birine satmak isterseniz, başta ödemediğiniz tüm vergileri geri ödemek zorunda kalırsınız
• 5 yılda: aracınızı araç ithal hakkı olan birine vergisiz satabilirsiniz. ithal hakkı olmayan birine satmak isterseniz, ÖTV hariç diğer gümrük vergilerini geri ödemek zorunda kalırsınız. (bu süre sonunda yurt içinden ötv istisnaslı araç alma hakkınız doğdu)
• 10 yılda: aracı vergisiz olarak kime isterseniz satabilirsiniz.

S.A. %44 raporum var H ehliyetim var Ehliyetimde Otomotik vites yazıyor 11000 tl param var 2000 model honda veya mersedes gettirebilirmiyim param yetermi yukarıdaki saydığın işlemlere başlayacam yeterse bilgi verirsen sevinirim arkadaşım yada bu paraya tüm masraflarım çıktıktan sonra kaç model bir araba getirebişlirim daha doğrusu getirebilirmiyim getiremezmiyim bir yardımcı olsan 0 537 2752782 ararsan sevinirim tşk.

Merhaba arkadaşlar benim h sınıfı ehliyetim yok sol koldan %44 engelliyim yalnız ben otomotik vites araç almak istiyorum bende yurt dışından araç getirebilirmiyim bu konu hakkında bilgisi olan varmı beni aydınlatırsanız memnun olurum

Koldan sakatlığı olanlar yurt dışından özel donanımlı araç getirebilir. Silecek kollarında yapıacak düzenleme aracı özel donanım statüsüne sokuyor yurt dışından alımlarda. Uygun ibareli rapor ve H sınıfı sürücü belgesi ile birlikte ankara naklihane'den ithalat izni almanız lazım.

Getireceğiniz donanımlı aracı siz ve sizinle aynı sakatlığı olan kişilerden başka kimse kullanamayacak.

18 yaşından küçük biri için yurtdışından araç getirilebilirmi acaba?

Yurt dışından getirilecek aracın üzerinde özel donanım bulunmak zorunda. Kişinin yaşı önemli değil. Rapordaki ibare önemli...

Bülent Bey, bir gurbetçi aracını Türkiye'ye getirdikten sonra engelli vatandaş ondan satın almak isterse satış sonrası elden tertibatı taktırabilir mi? Telefonum 0505 352 12 56 (engelli hattı).

Satış öncesinde olmalı sanırım. Daha doğrusu, Ankara Naklihane onay verecekse, üzerinde özel donanım olmadan vermez. Benim bilgim bu şekilde

selam peki yurt dısından gelecek araç yası bellirlermisiniz.

arkadaşlar, yurtdışından yakın zamanda kendisinin kullanması suretiyle araba getiren oldu mu? ben yurtdışından bir otomobil almak istiyorum. yurtdışından alınan aracın faturası kendi adımıza mı kesilmeli yoksa yurtdışında aracı satın alan kişinin adına mı? aracı döviz transferiyle getireceğim. bu konuda bilgisi olan var mı?

Üst Alt