Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından araç getirmek için izlenecek kronolojik sıra

[FONT=sans-serif]donanım yurt dışında takılması ve faturalandırılması gerekiyor ama bize araç getiren uyanıklar engelli aracı diyerek gümrükte malum şeyler yaparak gözyumdurup yurt içinde taktırıyorlar yurt dışından fatura kesiyorlar sanırım aparat için,hangi kapıdan girerseniz girin farketmez ankara gümrüğe işleme göturdugunuzu söyleyin 1 ay suresi var işlemlerin geçersiniz,tabiki kendiniz alıp getireebilirsiniz araç 3 yaşını geçmemiş olacak aldıgınız araca mutlaka yasal fatura kestireceksiniz ve aparata mumkunse orada monte ettiriceksiniz,aparatın uygun olup olmadıgına dair ve muayeneden geçmesi için burada makina muh onaylı bir muhendise proje onayı alıp tse onaylattırıyorsunuz , yani kısaca o kadar çok detay varki yurt dışı araç getirmek deveye hendek atlatmak kadar zor[/FONT]

Vazgeçtim kardeşim deve ile uğraşmayacağım :rolleyes:

H sınıfı belgesi olmayan %90 engelli biri yurt dışından 2. el araba getirebilir mi? (en fazla 3 yaşında)

ılgaz20

Kendisi kullanmıyorsa, tekerlekli sandalye ile araca binip-inmeyi sağlayacak özel donanım bulunması şartı ile minibüs getirilebilir.

Vito ve Transporter gibi minibüsler bütçeyi kat kat aşıyor. İzin verseler ucuzundan Subaru XV, Skoda Yeti veya Octavia 1.6 TDI 4x4 alacaktım ama boğazıma takıldı. Sanırım küçük araçlara inip binme düzeneği takıldığını bilemeyecek kadar cahil idarecilerimiz var. https://www.youtube.com/watch?v=NtN7vidAoLY

Yurt Dışından Araba Getirme!!!

Madem Türkiye'de motor hacim kısıtlaması kalktı o zaman yurt dışından isteğimiz bir arabayı alabiliyor muyuz? Şartları nelerdir. 10 yıl sonra mı satabiliriz. Şimdiki tertibatlı arabamı 3.derecee kadar kullananlar yine kullanabiliyor mu?

Forumu biraz araştırısanız bu konunun daha önce açıldığını görüceksiniz ..

Bulamadım yeni yasaya uygun link atarsanız memnun olurum

ts61

1999 yılında yurt dışından 99 model mercedes 290 TD getirtmiştim halen kullanmaktayım 17 yıl oldu, sanırım son kanun değişikliği ile o zmanki şartlara geri döndük motor hacminde sınır kalktı yaş sınırı duruyor son durumdan anladıgım kadarı ile yurt dışından motor hacmi sınırı olmaksızın yaş haddine uyarak otomobil getirmekte sorun yaşamayacagız.

usluboy ts61

yurt dışından alınacak araçlardaki motor sınırı kalktı. Ama aracın tüm vergiler dahil fiyatı 200 bini geçemez

@OturanBoğa

Bu gün www.araba.com da yurt dışından engelli araçı getiren arkadaşlar elden tertibatlı araç için (Otomobil 2016 model Audi A4 1.4 TFSI Navi Kamera LED Sedan S line Benzinli) 24.000 yuro (118.000tl)civarı fiyat yazmışlar buna yansıyacak vergi ne olabilirki bizim sınırımız 200.000 tl gecmesin bilgisi olan arkadaşınız konu hakkında yazarsa sevinirim selamlar.æ

usluboy

aynen buna yansıyacak olan vergı nekı ztaen satıs fıyatı dıyro anahtar teslım baska ne ola bılır acaba

OturanBoğa

Merhaba. Yurt dışından engelli tarafından kullanılmak üzere getirilen araçlarda 1.6 motor sınırı devam ediyor. %90 üstü engelliler tarafından alınacak araçlarda motor sınırı kalktı.

ergunnn

Sınır herkes için kalktı. Sadece vergiler dahil fiyatı 200 bin tl'yi aşmamalı.

Not: Kendisi kullanamayacak %90 ve üzeri raporlu kişi adına yurt dışından alınacak araçta engelli kişinin araca binip-inmesi için özel donanım olmak zorunda.

nasıl yanı daha acık konusursanız yada bılgı verırsenız sevınırım misal ordakı bıze gelen fiyat aracın 170 bınlıra buna baska bır sey oduyormuyuz benım bıldıgım gumruk ve kdv alınmıyor otv zaten yok bu konuda net bır bılgı vereck kımsede yok sanırım

fatih1980

Sizin kaça aldığının çok bir önemi yok. Gümrükte bir tarife var, o tarifeye göre "bunu ithal edemezsiniz-edebilirsiniz" derler.

işte sorunumuzda orada bunu nereden kımden orene bılırız yada sız bu konuda yardımcı olmanız mumkunmudur acaba

Sayın ,
T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ne yapmış olduğunuz ... sayılı başvurunuz 20.04.2018 tarihinde MUAFİYETLER DAİRESİ tarafından cevaplanmıştır:

Sayın
Başbakanlık İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru
incelenmiştir.

Engelli kişilerin hangi şartlara tabi olarak hangi tür araçları gümrük vergilerinden muaf olarak ithal edebilecekleri hususu, 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve 2 seri no'lu Gümrük Muafiyet Tebliği ile düzenlenmiştir.

Muafen özel tertibatlı engelli aracını ithal edecek kişinin ortopedik özürden kaynaklanan engelinin bulunması gerekmekte ve söz konusu aracın, gümrük idaresine sunulduğu tarih itibarıyla üç yaşından büyük olmaması gerekmektedir. Engelli kişinin araç Türkiye'ye getirilmeden önce yetkili gümrük idaresine müracaat edip, her ayın ilk salı günü toplanan engelli komisyonundan araç getirebileceğine dair onayı alması gerekmektedir.

Gümrük vergilerinden muafiyet kapsamında engelli araç ithaline ilişkin esasları düzenleyen anılan Kararın 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendindeki hüküm gereğince; münhasıran engelliler tarafından kullanılmak üzere ithal edilen özel tertibatlı otomobillerde 1600 cc motor silindir hacmi sınırı bulunmaktadır.

Muafiyet gümrük vergisi, ÖTV ve KDV'yi kapsamaktadır. Ancak, Maliye Bakanlığı tarafından 05.12.2017 tarihli ve 30261 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "7061 Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un 72 nci maddesi ile Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (6) numaralı bendinde yapılan değişiklik ile, yurt dışından engelli muafiyeti kapsamında ithal edilen araçlar için, ÖTV Kanununa ekli (II) sayılı listenin 87.03 G.T.İ.P numarasında "Diğerleri" satırı altında yer alan mallardan özel tüketim vergisi ve katma değer vergisi dahil gümrük vergilerine ilişkin istisna uygulanmaması durumunda belirlenecek gümrüklenmiş değeri 200.000 TL'yi aşanlar için, yurt dışından ithal edilen engelli araçlarında da ÖTV istisnası uygulanmayacaktır.

Söz konusu engelli komisyonu, yetkili gümrük idaresi gibi konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye Bakanlığımız kurumsal internet sitesinde yer alan, "Engelli Kişilere Tanınan Muafiyetler" adresindeki broşürden de ulaşılabilir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.

Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri BİMER'in internet adresinden takip edebilirsiniz.

yani bu durumda yurt dışından araç getirecek ortapedik engelli kişi için 1600cc sıırı varmı yokmu tamam 200 bin sınırı var ancak 1600 motor şartı varmı yokmu oturanboğa biliyormusun

1600 sınırı yok fiyat sınırı var

Yurt dışından vergi muafiyetli araç nasıl getirilir?

Arkadaşlar merhaba yurt dışından ötv muhafiyetinden faydalanıp arac getiren oldumu yada böyle bişey mümkün mü bu konu hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

ACİL
Arkadaşlar ben kendim Almanyaya gideceğim.
Engelli aracı kendim getireceğim.
YURT DIŞINDAN HANGİ İŞLEMLER yapılır.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Sırasıyla hangi işlemler yapılır..

Merhaba kardeşim. Sen yakin zamanda arac getirdinmi veya gümrükten bilgi aldinmi. Yeni sistemde para limiti galiba yurt dışı içinde geçerli ama yurt dışından getirdiğimiz araçlar ikinci el fiyatlamasini neye göre yapiyorlar. Para limitine takılmamak için. Bilginiz varmi bu konularda teşekkürler iyi geceler...

salih kurt

Üst Alt