Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından araç getirmek için izlenecek kronolojik sıra

OturanBoğa;

Bülentabi nasıl olur bu abi! gurbetci araç ile buraya gelirse burdanda işlemler yapıylabilyomu? yanlışmı anladım ?!!!
sonra 3 yıl sonra engelliden engelliye araç devri satışı yapılırsa naklihanede buseferde 2 yıl yurtdışından getiremiyoruz ve 2 yılda ötvden faydalanılamıyor doğrumudur??!

rec abi;

Bülentabi işte bunu anlıyamadım!!!

teşekkür ederim bilgiler çok işimize yarayacak sizinle irtibat kurabilmek için telefonunuzu alabilir miyim ?

kunta merhaba ben babamın adına babam bilgisayardan pek anlamadığı için ben siteye yeni üye oldum ve yanlış anlamazsanız size birkaç birşey danışmak istiyorum bu işlerden anladığınız için.şimdi benim babam sol ayak bileğinden gemide halat dolanması sonucunda koptu neyseki iyi bir hastanede dikilerek ayak kurtuldu fakat tabiki eskisi gibi olması mümkün olmadı şuan yürüyor ama aksamalı bir şekilde ve fonksiyonları tam çalışmıyor işte bu yüzden düz vites araç da kullanamıyor işte bizde bu yüzden hastaneden rapor alarak sonra ehliyette alarak otomatik vites ötv indirimli binek bir araç aldık fakat bu aracı başka işlerimizde de kullandığımız için babam pek faydalanamıyor olduğu için bir tane daha ötv indirimli alma hakkımız varmı diye araştırdık ama sanırım türkiyede bir hak tanıyorlarmış sonrasında bunu araştırırken bu engellilerin yurt dışından yine vergisiz ötv siz araç getirebildiklerini böyle bir kaklarının olduklarını duydum engellilerin şimdi siz bu işlerden anlaya tecrübeli biri olaraktan bana yardımcı olma şansınız varmı acaba şimdide vergizis yurt dışından babamın üzerine vergisiz getirme şansımız olabilir mi bununla ilgili bilgi verebilir misiniz veya bununla ilgili tam bilgi alabileceğim bir yer varmı acaba. bide biz türkiyede sol ayağını kullanamayıp yani debriyaja basamayıp kullanamadığı için otomatik olarak ötvsiz alabilmiştik 1.2 sene önce acaba yurtdışından da aynı şekilde otomatik şekilde vergisiz getirebilir miyiz veya getirtirebilir miyiz valla bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.sizden haber bekliyorum.şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler...

motor hacmi

arkadaşlar yurt dışından getirilen araçlarda da Türkiye'deki gibi motor hacmi sınırlaması var mı?

Merhaba Arkadaşlar..
Yurt dışında getirtilen muafiyetli araçlar yanlız 10 yıl satılmama koşu ve 3 yaşa kadar getirtebiliryorsunuz..
Evet Türkiye'deki gibi 1.6 motor sınırlaması var..

S.a kunta yurt dışından araç getirme hususunda bazı sorularım olacak ? benim kardeşim dovn sendromlu ve yaşı 18'i geçti kendisinin ehliyeti yok kardeşim üzerine yurt dışından gümrük vergisiz araç getirilebileceği söyleniyor getirilen aracı da yakın akrabalarından 3 kişinin kullanabileceği söyleniyor. böyle bi hak varmı varsa izlenecek yol ve yöntemler nelerdir? bunlarla ilgili bilginiz var mı yada gerekli bilgiyi nereden alabilirim. cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

araç ithali için ankaraya başvurduğum zaman
ikametgah,il muhabere,vukuatlı nufüs falan gibi belgeler var mı acaba

Yakın zamanda bu tür işlemler yapan arkadaşların paylaşımlarını bekliyoruz...

Gerçekten uygulama çok saçma. Bu şartlar altında kimsenin getirebileceğini sanmıyorum. 3 yaşında bir araba dışarda da pahalı zaten. iyi bir marka alman arabası 30-40 sene kullanılabilir. 10 yaşında bir araba getirerek onu yıllarca kullanabiliriz Türkiye nin yarı fiyatına. Belki daha azına.
Otomatik vites de getirilemiyor. Oysa içerde bir düzeltme yapıldı bu konuda. Bu fark niye? Hepsi de dışardan araba getirilemesin diye yapılıyor. Bu kanunları yapanlar söylesin varsa Türk malı araba onu alalım. Yok efendim! Yabancı marka alacaksın maalesef, onu da çok paran varsa.

sayın bülent bey(oturanboğa) yurtdışından araç getirme işlemi işlemi nasıl oluyor, yani şu şekilde sorayım kişi yurtdışına çıkıp parasını verip aracını alıp gelebilirmi?
kimseye yük olmadan herhangi bir aracı kurum tutmadan gidip kendi alıp gelmek istiyor ne yapması lazım böyle birşey mümkün mü? eğer mümkünse ne yapması lazım hangi belgelerle gidip nasıl işlem yapması gerekiyor, özel tertibatı yurt dışında mı taktırması gerekiyor veya tertibatsız gelebilirmi? Acil dönüş yaparsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim....

Ben almanyada yasiyorum, burdaki piyasaya baktigimda, 3 yasindan büyk araclarin fiyatiyla türkiyeden sifir arac alirsiniz.

Aracı olmadan getirmek tabii ki de mümkündür. Ama gerek naklihane'deki prosedür gerekse Türkiye sınırlarına girerken çıkacak prosedür zorlayabilir. Bu şekilde kendisi gidip alıp gelen birilerinin aktaracağı bilgilerle denemek mümkün. Ama ezberden gidip alıp gelmek kolay değil.

Selamlar;
Birkaç yerde yurtdışından getirilecek olan araçlarda da 1600 cc ve altı olması gerekiyor yazılmış. Peki yurtdışından bir başkası tarafından alınmış ve bedelsiz olarak bana hibe edilmiş mesela 3000 cc bir araç getiremezmiyim? Bunun hiçbir yolu yok mu? Teşekkürler

yazını okudum Allah araç allacak butun arkadaşlarıma yardım etsin sabır versin

doganege, 1600 cc sınırı her şart altında geçerlidir

Arkadaşlar önemli ve aklıma takılmış olan sorularım var. bu işi daha önceden yapmış Yada yeterince bilgi sahibi olan arkadaşların yardım etmesini özellikle istiyorum.

1- yurt dışından aracı kendim getirmek istiyorum aracı firma kullanmadan bu işi yapmak istiyorum. Tanıdığım var Avusturya'da sonuçta Avrupa ülkesi Almanya Yada gidip alabilir boş yere aracı firmaya para vermek istemiyorum.
2- ben aracı aldığımda araç ankara gümrüğüne mi geliyor yoksa Edirne gümrüğüne mi yoksa İstanbul gümrüğüne mi ben Ankara'da yaşıyorum. İstediğim gümrüğe kara yoluyla bırakılabilir mi
3- araca yapılacak özel tertibat burada mı taktırıyorum yoksa yurtdışında taktırmam mı gerekiyor
4- eğer burada taktıracaksam projeyi nerede çizdiriyorum ve projeye göre o donanımı kime yaptırıp montalatıyorum
5- aracın fiyatı hariç bu işlemleri yurtdışından aracı getirip yaptırmanın maliyeti yaklaşık ne kadar olabilir
6- beş yıldan önce satılırsa hem ÖTV hem gümrük vergisi 5-10 yıl arası satılırsa sadece gümrük vergisi 5 yıl sonraki gümrük vergisi aracın fiyatına tekabül eder mi böyle olması durumunda yurt içinden mi almak avantajlı olur

Yurt dışındaki araçların fiyatları KDV side iade olunca uyguna geliyor ancak bunu aracı firmaya yapınca çok avantajı kalmıyor arkadaşlar bu şekilde araç almak isteyen arkadaşlarımızın bilgisi olması ve daha cesaretle bu işin üzerine gitmek ve başkalarının mağduru olmamak için bilen arkadaşlarımız benimde aklıma gelmeyen ve kendilerinin bildiği özellikle uyarmak istedikleri noktaları burada paylaşırsa çok memmun olurum diğer arkadaşlarada hizmet edebildiysemde sevinirim.

Teşekkür ederim şimdiden.

bu sorulari ben de merak ediyorum. Almanyada yasadigim icin araci kendim getirmek istiyorum.

1- Evet, kendiniz getirebilirsiniz

2- Ankara gümrüğüne girmeli

3-4- Yurt dışından donanımlı şekilde gelmesi lazım

5- Güncel bir fiyat bilmiyorum..?

6- Evet. Yurt içinden almak heer açıdan daha avantajlı.

merhaba DELİCE071 arkadaşım ben 10 yıl önce yurt dışından aracı kurum ile araç getirtmiştim süresi doldu yen bir araç getirtmeyi düşünüyorum benim de avusturyada tanıdıklarım ver.aracı olmadan kendim getirtmek istiyorum.kdv iadesi sayesinde 10000 euroluk bir aracı 8000euroya oradan alabiliyoruz bu da senin dediğin gibi bir avantaj.ancak yurtdışından getirirken ne tür evraklar düzenleniyor o konuda forumda cevap bulabilmiş değilim.oradan eksiksiz evrakla aracı ankaraya getirdiğimizde işlemlerin içinden çıkabiliriz diye düşünüyorum.bu konuda bilgi
lerin olursa forumda paylaşırsan sevinirim.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...-arac-alacagim-ne-yapmaliyim.html#post1366483

Konuyla alakalı tecrübelerimi yukarıdaki postta paylaşmıştım.

Bildiklerimi yine de acizane cevaplamaya çalışayım. Hatam olursa affola.

1-2 Aracı getirmek senin yükümlülüğünde. İster kendin getir istersen şöfor kirala (Bu işi yapan kişiler var, yada eşyası ile birlikte yolculuğu ucuza getirmek için gelenler oluyor). Araç Edirne gümrüğe girişte işlem yapılıp Ankaraya gidecek.

3- Araca takılacak özel tertibat senin bütçene bağlı şöyle ki ; orada yaptırırsan pahalıya gelir. Burada yaptırırsan orada tavsiyem Avusturyadaki tanıdıklarının bir Türk tamirci ye taktırıp MUTLAKA TERTİBAT FATURASI (çok önemli olduğu için büyük harfle yazdım) kestirilecek. Edirneye girişte tertibat araçta takılı olmalı.

4-Tertibat için proje arabanın gümrük işlemleri bittikten sonra Trafik işlemleri esnasında çizilecek. Projeyi bulunduğun ilde çizen Makine Mühendisleri odasından öğrenebilirsin. Her makine mühendisi çizmiyor. Muayeneye giderken (TÜVTÜRK) proje gidecek ve tertibat da kontrol edilecek.

5-Ben Fransadan aldığım için Avusturyadaki fiyatlar için bişey diyemem her ülke farklı ücret uyguluyor. Ben 200 € devirde 450 € sigorta için verdim ama sigortanın 15 gününü kullandığım için 380 € Türkiyeye geldikten sonra iptal edilip iade alındı.

6- Engelli birine satmak için 3 yıl beklemen engelsiz birine satman için 10 yıl beklemen gerek aksi halde KDV ÖTV GÜMRÜK vergisi verirsin (Umarım yasa değişmemiştir.)

Son düzenleme:
araç hali hazırda burada olursa misal babam yurtdışından araç getirdi 3 yaşında! izine gelirken getirdiği aracın işlemlerini burdan yaptırabilirmiyiz , Bülentabi sanırım bi aralar oluyor demişti!

Bu konuda net bir şey söyeyemiyorum Mehmet. Ama olmaması için bir neden göremiyorum. Sadece, prosedürü öğrenmek lazım. Bunun için de Ankara Naklihane'ye gitmek gerek.

slm yurt dışından şahıs aracılığı ile alman bayiisnden

kunta

slm
bende ankarada ikamet ediyorm
yurt dışından şahış aracılığı ile alman bayisinden araç getirtmek istiyorum
telfonda görüşsek detayları size sorarak öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

slm kunta bana yardımcı olabilirsen memnun olurum...tel : 0544 629 47 01

aracc getrme muhabbetini tekrar acıyorum en son arac gtren arkadas anlatsın bız dınlıyelimmm

bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
Kardeşim %90 zihinsel ve bedensel engelli otomobil alacağım 1.6 cc si geçmeyecek yine.Türkiyede bilgim var ancak HOLLANDA'da tanıdığım var sana araç temin ederim dedi.Bu işlemler türkiyede nasıl yapılıyorum konu hakkında çok araştırma yaptım ancak net bir bilgi elde edemedim.Bana bu işlemler baştan sona nasıl ilerliyor onu anlatacak yada bu işleri bilen veya araç getirmiş bir kardeşimiz yardımcı olabilir mi ?

@Ufukalp bey bu konu hakkında bilginiz varmı acaba ?

salih mehmet
Yurt içinden %45 ötv muafiyetli ve sadece 5 yıl satılamaz şartı varken yurt dışından 10 yıl satılamayacak bir araç getirme işi bana hiç cazip gelmiyor.
Bu sebeble hiç ilgimi çekmiyor ve tam bir bilgim de yok.

Ufukalp bey cazip değil ama fiyatlar uygun en kötü türkiye de150 bin tl civarı olan bir araca bakarsanız 10 yılda olsa türkiye piyasasına gelir.Yerli üretim sayılabilecek bir araç dediğiniz gibi zarar ettirir.

salih mehmet
Yurt içinden derken yerli olması gerekmiyor.
Yurt dışından ithal edeceğiniz her aracı yurt içinden de %45 ötv muafiyetiyle alabilirsiniz.
Fiyatlar ucuz evet ama araçların gerçekten ne durumda olduğunu tam olarak bilemiyorsunuz, ve araç elinize geçene kadar aracılar o fiyatı olabildiğince şişirecek zaten, tek başınıza o işlemleri yapamazsınız.

Cok güzel anlatimişsiniz tesekkur ederz, benim engelki cocugum var yurdisindan arac getirmek istiyorum,cocuk kullanmiyacağina göreee englli aparati sartmi, örneğin taksi getirmek istiyorum taksinin neresine engelli aparati yapabilirim veya nasil bi şey yapabilir aydinlatirsaniz sevinirm saygilar. Tşkler.

karacadağlı

Donanımsız araç getirilemez. Sizin, çocuğunuzun araca binip-inmesini sağlayan bir donanımla getirme olanağınız olabilir. O da rapor ve Ankara'daki naklihanenin onayı ile olur

Üst Alt