Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli evlenebilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sebep, anlam, sonuç ilişkisini kurabilen biri zaten zihinsel ve ağır engelli değildir. Herkes farklı yorum yapmış. Kendini ifade edemeyen zekası yetmeyen bir kişi nasıl evlenebilir ki ?Abimde zihinsel ve ağır engelli ama evlnemesi imkansız. Buna rağmen evlenebilir diyenlerin aklından şüphe ederim. Evlenmesi değil bakıcısı olması daha mantıklı. Hiç bir şey anlamıyo bakıma muhtaç. Çoğu bakımını ben yapıyorum.
Durumu hitlere kadar götürelecek bir benzetilecek bir durum yok her şey net !

Helsinki
Sözleriniz ne kadar incitici ve kaba! Ne demek deli! Asıl bu düşünce tarzı çoğalmamalı.

Alman
Zeka eksikliği olan kişilerin üremesini yasaklamak Hitlere de dayanır, faşizme de. Mesele şu: siz istiyorsunuz ki herkes aynı standart zekada veya sizlerin "normal" diye tabir ettiğiniz düzeyde olsun. Bunların haricindekileri reddediyorsunuz. Engelliliği inkar ediyorsunuz. Tek tip ve sizin sınırlarınızın kabul edebileceği kadar olsun istiyorsunuz.

Bugün BM üst düzey diplomatlarından biri zihinsel engelli. Sizin gibi konuşmuyor, düşünmüyor, hareket de etmiyor. Anlayamadığım nokta şu: yıllarca ayrımcılığa maruz kalmış bir topluluk nasıl oluyor da bunları savunur hale geliyor.

Engelliler çalışmasın, zaten verimsiz, zaten bakıma muhtaç zaten yetersiz. Biz buradayız, bütün özelliklerimizle beraber insanız. İstersek çoğalırız, istersek evleniriz, istersek oy kullanırız, istersek de aşık oluruz.

Bakıma muhtaç diyorum. Hala kendi bildiğini okuyorsun hozgül. Sebep, anlam, sonuç ilişkisini kuramıyor ne evliliği ne çocuk yapması. Pantolon, gömlek giyse kendisi ilikleyemiyor, traşını, banyosunu kendi başına yapamıor ben yardmcı oluyorum .Mantıklı cümle kuramıyor. Eline para versen anlamaz. Zihinsel engellli abimin olduğunu zihinsel engelli abimi örnek veriyorum. Böyle bir kişi nasıl evlenir mantığın alıyor mu

Ağır zihinsel engelli kişi de öz bakım becerileri, bilişsel zeka, motor becerileri eksiktir. birine bağımlı olmakla beraber hayatlarını sürdürebilirler. zihinsel engelli birinin çocuğu olsa da illa genetikle geçişli diye bişey yok. sonradan da hasta olunabilir. ağır zihinsel engelli birinin evlenmesi zordur. evlilik nedir? sorusuna bile cevap alamaya bilirsiniz.

Onlarda insan, onlarında sevmeye sevilmeye ihtiyacı var.
Bende insanım, benimde kalbim var gibi

@Alman

Beraber bot bağlamadığımıza göre sen-ben muhabbetini başkasıyla yapıver, olmaz mı?

Zihinsel engelliler kendisini ifade ediyor, size anlamsız geliyor. O insanların yerine geçerek karar veremezsiniz. Avrupa böyle yapıyor ve haklılar.

Benim de çocuk yapmasını istemediklerim var. Mesela karısı dövenler çocuk yapmasın. Başkasının ölümüne kasten sebep olanlar da yapmasın.

sleeping beauty

👏👏👏
İnsanlara tepeden bakmakta ısrar edenler var.Gülme komşuna gelir başına diye bir atasözümüz olduğunu unutmayalım..

Bir editörün bu şekilde cevap yazması çok üzücü ☹ birlikte bot bağlamadık diyerek zaten karakterini belli ediyorsun.

Lafımı çarpıtmadan cevap yaz. Hepimiz deliyiz diye empati yaptığımı biliyorsun öküz altında buza aramana gerek yok☹️
Ben genetik rahatsızlığı olanların bebek yapmaması taraftarıyım.
Dünyaya engelli bir bebek getirmenin savunması yapılamaz.

@plüfovil93

Tepeden bakan yok😀 hepinizi sevdiğimi söyledim.

Son düzenleme:
sleeping beauty

Neden hayır dedi kardeşinin hanımı? Merak ettim. Araştırmalar önemli bu senin katkınlada olursa ne mutlu sana. Yolliyabilirsin. Ama en önemlisi sen ne istiyorsun?

Ben genetik rahatsızlığı olanların bebek yapmaması taraftarıyım.

Genetik hastalığım var ve çok şükür evladım da! Hitler Almanyasında yaşasaydık olmazdı.

Hiç lafı evirip, çevirip nazikleşecek değilim. "Genetik hastalığı olanlar bebek sahibi olmasın" demek insanlık suçudur, insana karşı işlenen suçtur, öjenist yaklaşımdır, insanlık dışıdır. Bu fikri savunanlar tüm dünyada ayıplanır, utandırılır! Hatta ve hatta bazen yargılanır ve ceza aldırılır. Bizim varlığımıza laf edemezsin, ırkçılık yapamazsın, o çukur kalemine dolayamazsın!

Utanç verici sözlerinizi ya tashih edin ya da ırkçı kafanızı alın uzağa gidin, mesela başka galaksiye!

hozgul

Değişik bir kafa yapın var ya algılama da sorun yaşıyorsun yada inatla dediğimi anlamıyorsun.

Genetik engeli olup engelli bir bebek dünyaya getirmek ne kadar doğru? senin genetik rahatsızlığın Dr tedavisi ile giderilip sağlıklı bir bebek dünyaya getirdiysen senin açından sevindim. Herkes senin kadar şanslı olmayabilir burada üyelere yazışmalarına dikkat et! Örnek olman gerekirken kötü örnek olma ben doktor kontrolü ile sağlıklı bebek sahibi olabilecek herkesin evlenip yuva kurmasını ve bebek sahibi olmasını zaten destekleyen biriyim.

Sen inatla ters cevaplar yazıyorsun.

Helsinki

Senin genetik hastalık analizini ben yaptırmak istiyorum.Parasını ben vereceğim. Taratalım herhangi bir hastalık mutlaka çıkacaktır. Herkes bir çeşit hastalığı taşır. Boş yorumlar yapma. Çok meraklıysan bu konulara git genetik oku. Sonra neyi savunup neyi savunmayacağını öğrenmiş olursun. Hastalık çıkarsa böylece çocuğunu da kurtarmış olursun.
Allah kişinin kınadığını aynen kendisinde yaşatmadan öldürmezmiş kulunu .Unutma bu sözü bir gün hatırlayacaksın.
Bir engelli başka bir engelliye bunu yaparsa başkaları neler yapmaz! O eleştirdiğin moderatör senin gibi insanları da savunuyor masum engellileri de... Adam gibi konuş!

Böyle insanlar yüzünden yorum yapmamaya karar verdim. Çok gereksiz tartışmalar ortaya çıkıyor. hozgul kusuruma bakma Hakan ağabey seni konuya davet ettim. Sonrasında çok pişman oldum. Neyse artık yoğurdu üfleyerek yeriz.

Nasıl konuşacağımı sana mı soracağım😀
Beni editörlerin savunmasına hiç ihtiyacım yok senin gibi yalakalık 😋 yapmıyorum en azından doğrunun savunmasını yapıyorum. Git evlen kimseye hesap vermek zorunda değilsin istediğin hayatı yaşa ama boş yorumlar yapma engelli engelliye ne yapmış? Fikrimizi dile getirince senin işine gelmeyince hakaretler etmeye başlıyorsun.
Çocuksu yorumların var büyüde gel.🤔

Sevgili arkadaşlar herkesin bir fikri düşüncesi var. Kişileştirmenin mânası yok. Birisi engelinden dolayı çok sıkıntı çekmiştir ve bunu çocuğuna yaşatmak istemez. Bir başkasıda engeli olduğu için hayata başka bir gözle bakiyor ve çocuğu olsun diye çırpınıyor. Çocuğu engelli olsa bile ona onunla yaşamayı öğretir. Bir başka engellide bunları düşünmeyip amaaaaan ne olursa olsun düşüncesinde. Tüm bu düşüncelere yer verelm çünkü hepsi haktır.

İnsan haklarını hiç öğrenmemiş ya da öğrenememiş birine insan haklarından bahsetmek çok güçtür. Bunun sancısını her fırsatta görüyoruz, yaşıyoruz. Bu konuda önerim, azıcık dahi olsa bu konuda bir müktesebat edinmenizdir.

@Helsinki
Irkçılık, öjenizm ve benzeri insanlık suçlarını işlemek veya işlenmesini tavsiye etmek veya övmek veya telkinde bulunmak veya veya veya, fikir açıklama hürriyeti değil, suçtur.

@ÖzgürKız
Engelli olsa bile ne demek Allah aşkına! İnsanlar engelli oldukları için mi sorun yaşıyor yoksa hak ve hürriyetlerden ayrımcılığa uğrayarak yararlanamadığı için mi? Yazdıklarınız sorunlu.

"Tüm bu düşüncelere yer vermeliyiz", hayır efendim veremeyiz. Ne münasebet? Özür dilerim, sizi yok etmeyi murad eden birine herkesin fikri vardır demek ne kadar tuhaf! Yazıktır, etmeyin, eylemeyin!

Sen de ne yazdığının farkında değilsin. :D Hadi eyvallah.

hozgul

Engelli olsa bile çocuk doğurmayı göze almış engelli ebeveynler var. Bu engelliyle yaşatmayı öğretiyorlar. Çok duygusal yaklaşiyorsun. Yanlış anliyorsun.

Evet bazileri engelli oldukları için sorun yaşiyor. Bahsettiğin hak ve hürriyet ayrımcılığıda var.

Tekrarlıyorum fazla duygusal yaklaşiyorsun. Burda çoğumuzun engelli var. Çocuk konusunda herkes kendi HÜR iradesini ve düşüncelerini paylaşmakta serbest. Kimisi çocuk doğurmak ister. Kimisi istemez. Buna kimse karışamaz.

ÖzgürKız

Engelli olmayı kötü bir şey olarak gördüğünüz çok açık. Yoksa "engelli çocuk doğurmayı göze almayı" diye bir şey söyleyemezdiniz. Bazıları engelli oldukları için sorun yaşamıyor hanımefendi, "normaller" diye tabir edilen (ki kime göre neye göre) insanların narsist ve egoist kalıpları ve düzenleri yüzünden sorun yaşıyor.

Duygusallıkla açıklamıyorum, hukuk ve insan hakları açısından meseleye bakıyorum. Düşünce açıklamak, bunun hürriyeti başka, şunlar-bunlar olmasın demek başka. Beni yok etmek, asla varolmamı isteyen bir zihniyete nasıl mukabele etmemizi isterdiniz? Bize de bir ekmek Allah rızası için dememizi mi bekliyorsunuz? Yazık o da insandır, yaşayaversin, zararı yok, sakin bunlar falan mı dememiz gerekiyor?

Allaaaahhh..!!!
Dayı hukuki bir soru sormuş, bakmış ortalık karışık vıınnn... :)
Ya hu soruyu soran bile bir daha uğramamış, şu halinize bakın.
Benden herkese izin, bol bol evlenin... :) :) :)

Ufukalp

N'apalım? Biri çıkmış değil evlenmek keşke olmasalar diye yazınca oluveriyor böyle şeyler. Hale gelince; sorun yok, kariyer de yaparız, çocuk da :)

hozgul

Kusura bakma ajitasyondan başka bişey değil yaptığınız. Bende bir engelliyim ve çocuk yapmam konusunda kararsızım. Dünyaya çocuk getirmek önemli değil ona her koşulda bakabilmektir önemli olan. Ben engellimden dolayı bunu yapamiyabilirim mesela. O yüzden bin defa düşünürüm çocuk konusunda. Genetik olarak çocuğuma bende olan engelli verebilir miyim o aşikâr. Dar düşünüyorsunuz ve kendinizi acındırarak haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz buda beni geriyor vesselam.

Sen de ne yazdığının farkında değilsin. :D Hadi eyvallah.

Sizofreni mi? Bipolar mı? Yoksa zihinsel engelli misin? Bunu belirtirseniz size ona göre cevap yazacağım.
Konu başlığı zihinsel engelli biri evlenebilir mi? Zaten bu sayfaya ben niye girdim neden cevap yazdım☹️ hepsi burada toplandı😋 bipolar evlenirim dedi. Sen geldin sana mı soracağım evlenirim dedin. Sizofreni geldi evlenirim dedi Hozgül geldi genetik rahatsızlığım var evlendim ve bebeğim oldu dedi. Hepiniz yanlış anladınız neyse uzatmaya gerek yok hepinize mutluluklar diliyorum. 👍

Bunu ben yazmadın sen öyle algılamışsan senin sorunun.

hozgul
Onu yazan arkadaşın da gerçekten öyle bir niyetle yazdığına inanmıyorum ben. Burada hepimiz engelliyiz, kimimiz öyle, kimimiz böyleama ortak adımız engeli. Burada birbirimizin görmeyen gözü, tutmayan eli ayağı, duymayan kulağı olmak için çaba sarfediyoruz. Engelli olmanın hayattaki zorluğunu bizim kadar hiç kimse bilemez, hatta tahayyül bile edemez.
Sadece zihinsel değil, hangi engel türünden olursa olsun, şayet çocuğumun engelli olacağını biliyorsam hiç çocuk yapmamayı, ne kadar istesem de bu hayalime gem vurmayı tercih ederim. Tabi bu benim kendim için düşündüğüm kendi fikrim.

Irkçılık, öjenizm ve benzeri insanlık suçlarını işlemek veya işlenmesini tavsiye etmek veya övmek veya telkinde bulunmak veya veya veya, fikir açıklama hürriyeti değil, suçtur.

Sen beni yukarıdaki maddelerle nasıl suçluyorsun?
Irkçılık yapan kim? İnsanlık suçu işleyen kim? 😀
Hozgül yazma artık sana olan fikirlerim değişmeye başlıyor üzüyorsun beni sonuçta hepimiz engelliyiz. Editör olarak senin bizlere örnek olman lazım. Beni yanlış anladığını düşünüyorum.
Konunun başlığı zihinsel engelli evlenenebilir mi? diye açılmış sizofreni ve bipolar hastalığı olanlarda gelince işin içine genetik rahatsızlıklar girince konunun rengi değişti.
Neyse uzatmak istemiyorum. Konu farklı yerlere gitmeye başladı.

@ÖzgürKız

Sen mi yazdım dedim... Okumuyorsun!

Acındırmak mı? Şaka falan mısın? Gerçekten okuduğunu anlamıyorsun...

Dünyaya engelli bir bebek getirmenin savunması yapılamaz.

Ben zihinsel engelliler, bipolar ve sizofreni hastalarının evlenmesi taraftarı değilim yasaların canı cehenneme

Tekrar söylüyorum rahatsızlığınız genetik ise evlenip bebek yapıp kendi çektiğiniz rahatsızlıkları çocuğunuza çektirmeyin.

Ben sana evlenme demiyorum. Sevdiğin adamla evlen ama rahatsızlığınız genetik ve çocuğa geçme durumu varsa bebek yapma diyorum.

Bunlar size ait değil mi? Pardon "size" diye yazdım düzeltiyorum. Bunlar "SANA" ait değil mi?

O kavramların ne demek olduğunu bilmiyorsun, öğrenmiyorsun da...

Neyse, daha fazla yazmaya lüzum yok, zira anlaşılan öğrenemeyeceksin!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt