Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli evlenebilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hozgul

Sen nasıl editör oldun?😀
Ben ne yazdığımı gayet iyi biliyorum. Sözlerimin arkasındayım. Dünyaya engelli bir bebek getirmek bana ters geliyor sana düz geliyor aramızda fark var. Ben genetik rahatsızlık diyorum bu kromozomlardan 1 tanesi fazla olsa down sendromlu çocuk dünyaya getirirsin.

Örnek daha geçenler de kimya mühendisi İzmir de anne ve babasını zehirleyerek öldürdü. Sen neyi savunuyorsun bana ya bu sizofreni hastası bugün serbest kaldı. Evlenip çocuğunu eşini mi öldürmeli senin tatmin olman için ☹️yazmayım dedikçe yazdırıyor sun bana bunlar 7 kuşak önceki genlerden gelir sende olmaz çocuğunun çocuğunda çıkar ya

Sevgili Arkadaşlar,

Bu konuda daha önce enfes bir tartışma yapılmıştı bu sitede. Şuradan okuyabilirsiniz.

Sonuç ne oldu yeniden evlenip çocuk yapayım mı yoksa mevcut çocukları beslemeye devam mı edeyim :confused:

Cafe bize sessizlik hakim oldu meğer burada toplanılmış :D

Engelli olur diye cocuk yapmama fikri insanın kendini düşünmesi bencillik olur, sağlıklı bir Çocuğun sonradan engelli olması garantimi, her birey bir engelli adayıdır.

% 65 Zihinsel engelli bir erkeği alacak kızın da akıllı biri olduğunu zannetmiyorum .

Evlilik kurumunun çok fazla sorumluluğu vardır .

Bu bireyler bu sorumlulukları yerine getiremedikten sonra evlenmeleri

her iki taraf açısından da facia olur .

Zaten evlilik uzmanları evleneceğiniz kişi sizinle yakın zeka seviyesinde olmalı deseler de

% 65 zihinsel engel çok yüksek bir rakam .

Böyle bireylerin her zaman gözetim ve koruma altında bulundurulması gerekir .

Selamlar,

Zihinsel engellilerin evlendirilmesi ayrı bir durum, çocuk yapmaları ayrı.

Evlendirme belki ailenin de işin içinde olması, karşı tarafın durumu ve büyük manevi sevgi ile anlaşılır olabilir.

Ama çocuk çok farklı. Zihinsel engelli anne/baba belki o çocuğa sevgisini verebilir. Ama eğitimi/büyütmesi/disiplini/öğretisi kısaca ebebeyn görevlerini çok yapamayabilir. Bu sefer karşı tarafın daha fazla sorumluluk alması gerekir. Oda eninde sonunda çocukta bir eksiklik yaratır diye düşünüyorum.

Ne belli engelli olacağı Aybalam, abd üstün ırk için elmacık kemikleri geniş bireyleri eş yapmışlar sonuç fiziki yapısı orantısız Çocuklar olmuş demem oki var olan düzeni değiştiremeyiz.

-DORLION-
Valla sonuç sizinle alakalı :eek: Canınız ne isterse :eek:

sleeping beauty
Çok teşekkür ederim sözleriniz için. Bugün şunlar-bunlar çocuk yapmasın derler yarın başka bir grup için. Biz bunları her yerde görüyoruz. Şerbetimiz eksik kalmadı yani :eek:

Bu tartışma neticesinde kim nerede duruyor görmek önemliydi ama rahatsız da edici. Bu tür insanlar halen varmış demek istemezdim.

peki engelinizle tekrar dunyaya gelmek istermisiniz. empati yapalim.

ben sagirim. genetik oldugunu dusunmuyorum. kucukken kizamigi cok agir atlattigimi annem soyler. valla cocukken sagir diye aglatanlari hic unutmuyorum. duyanlarin dunyasinda ne kadar dik dursamda bidaha dunyaya gelirsem hic sagir olmak istemem:(

Bende sonradan oldum ilk başta zordu, şimdi engelim le yaşamayı öğrendim bu engelinle barışık mısın sorusunu akla getiriyor böyle yaşamaya mecburum bir zengin düşün bir eli yağda bir eli balda yazlığı kışlığı var gün geliyor işleri ters gidip iflas ediyor, hayatını devam ettirebilmek için gecekondu da kalıp pazardan çürük meyve sebze toplamaya baslıyor.
Şimdi bu adam böyle olacağını bilsem zengin olmazdım der mi. Sukufe

Aybala

para guzel seydir:eek:ama eksik organlari yerine getiremez.
para en cok saglamdan cok engelliye lazimken ne yazikki engelliler saglamlar kadar para kazanamiyor:(
saglam insanlara daha cok ucret veriliyor dunyamizda:)

Sukufe ben bi örnek verdim, sen ekonomi anladın
Kendine has yorumun var okurken gülümsetiyor insanı sagol Varol

hozgul
Sesli güldüm ağabey :D

sleeping beauty
Devlet arkasında böyle insanların :) Çok sevilen bir insandır. Kendisini insan olarak çok severim @hozgul Helsinki atıp tutarken bazı şeyleri bilmediğini anlamıştım zaten :D Hakan ağabey karıştırmayayım şimdi ortalığı tamam sustum ben :D

Aybala, yukarıda yazdığın bencillik değil aksine fedakarlıktır.
Tıp ilerliyor ve Dr. lar çocuk yapmanız da sorun yok dedikten sonra herkes evlenip yuva kurabilir ve bebek yapabilir.👍
Yalnız Dr. bebeğiniz engelli olma ihtimali çok yüksek derse insan bir durup düşünmeli ben böyle durumda bebek yapmaz gider annesi ve babası tarafından terkedilmiş masum bir bebeği sahiplenir öz anne ve babasından daha iyi bakardım.
Herkes evlenebilir ama herkes anne ve baba olamaz.

Helsinki, ben kendi kanından bir cocuga babalık etmek isterim. Beş parmağın beşide bir olmadı gibi düşüncelerde farklı olabiliyor. Ve artık kavga etmicez şu üç günlük dünya da kalp kırmaya değmez . bencillik dedim çünkü anne baba kendi düşünüyor

Bazı arkadaşlar galakside yaşıyor gibi.:)
Normal insanlar bile evlilik hayatını yürütemezken(günümüz şartlarında)ağır zihinsel engelli birine bu sorumluluğu yüklemeye çalışan önce soluklansın, sonra da düşünsün.

sleeping beauty araştırmanın güvenirliğini araştırmalı ve katkıyı bu şekilde sağlamanız gerekli. ör/araştırma sonuçları nerelerde ve nerde kullanılacak gibi.

Abicim ben şizofren değilim ama çocukta çıkma olasılığı %12 yahu bir araştır ne olursun. Ama bu kesinleşmedi daha.Sayı oranları %7,8,9-12 arasında değişiyor. Sadece toplum içinde yapılan araştırmalar sonucu ortaya atıldı. Genetik bilimi işi çözdüğünde bilgiler kanun haline gelecek.
Bak linki atıyorum ve bu konuyu kapatıyorum.
https://www.haberturk.com/sizofreni-kimlerde-gorulur-sizofreniye-yol-acan-nedenler-1840992
Eğer anne ve baba genetik olarak bir hastalığı taşıyorsa risk artıyor demek istiyor. Ancak yalnız biri hastaysa oran düşüyor ve alt soylar sağlıklı evlilikler yaptığı sürece bu yüzde git gide düşmeye devam ediyor. Alt-soy çocuk-torun- torunun torunu vs. Ancak torun veya daha altı hasta biriyle evlenirse çıkma olasılığı tekrar yükseliyor. Ben bunu biyoloji dersimden hatırlıyorum. Sayısal bölümün gözünü seveyim. Bu sitede uzman varsa lütfen gelip konuya açıklık getirsin.
Bu arada sinirle çıkış yaptım kusuruma bakmasın kimse :)

Arkadaslar bu hastaliklarin cogu genetik(sizofren bipolar depresyon vb..) ama su var dogduktan sonra cevre cok etkili olucak gen yapisi yatkin olan hastaligin ortaya cikmasina cevre kosullari uygun gayet iyi yetisebilir

Engelli olmayı kötü bir şey olarak gördüğünüz çok açık.

Saygıdeğer hozgul; bu cümleye muhalifim. Hiç de iyi birşey değil! Allahaşkına şu sitede kaç kişi "ohhh, mis! ulen iyiki de engelliyim. Hayat bana güzel be!" der ?

Hiç sanmıyorum. Keşke bir oylama eklentisi olsa da eklesem şu mesaja... Çoook çoook çoook çoğunluğu da "varsa ben sağlam bir bünye alayım, lütfen azizim..." diyecektir...

Ve çocuk konusuna da gelince; olaya çok duygusal bir yaklaşım sergiliyorsun. Eğer kuvvetle muhtemel hastalığı bir çocuğa geçirme ihtimali varsa bu durum tıbbi olarak ortadan kaldırılamıyorsa, çocuk sahibi olmayı düşünmek lazım...

Bu arada Helsinki çok fena harcanmış. Adamın şu itham edilenlerle uzaktan yakından alakası yok. :D

Klavyetor

Yok be ne harcanması. Ben bilinen yanlışı düzeltmek için baskı yaptım. Onu asla küçümsemek istemem. Helsinki kusuruma bakma sinirli konuştum ama bilerek yaptım.
Valla ben engelime sahip çıkıyorum niye yalan söyleyeyim :D :D :D Allah düşünce karmaşıklığı vermiş ama akıl ve zekayı fazla vermiş. Helsinkinin dediği gibi çocuksu bir ruhum var :D :D :D
Atipik Psikoz benimki :) Kimi şizofren der kimi bipolar der arada gezerim ben :)))

tysharp

Sen engelinle yaşamayı öğrenmiş özgüvenli birisin. Bu çok ayrı bir şey... :) Benim bahsettiğim, sakatlık denilen bu olumsuz donanımı bir kez daha tercih edip etmeyeceğin ile ilgili... Bir sihirli el olsa, bu kafa karışıklığını al demez misin? :)

sleeping beauty

Harcanmış bence. Adamın dediği tek şey, genetik geçiş olma durumunda çocuk yapmayın. Başka birşey üzerine odaklanmamış. Kimseye durup duruken evlenmeyin dememiş. Sadece üçüncü bir canlının gelmesinde üzerine düşenin sadece şehvetsel parametreler olmaması gerektiğini demiş...

Ama öyle bir algı oluşmuş ki; sanki adam tüm engellilere "yok olun!" demiş...

:)

sleeping beauty

O kısmı atladım mı acaba? Böyle bir fikir kabul edilemez... Alıntılarsan o kısmı, ben de harcarım emin ol. :)

Klavyetor

Harcandığım yok arkadaşım yanlış yerde yanlış konuya düşüncelerimi yazarak hata yaptım. 😀

Doğal olarak tepki gösterdiler ama bir editörün Alman nickli üyeye birlikte bot bağlamadık lafı canımı sıktı. ☹
Alman nick'li üye bu platformda kimseye hakaret etmedi ve kalp kırmadan düşüncesini yazdı.
Keşke sen bu sayfaya hiç bulaşmasaydın. ☹

Klavyetor

Bilim ortopedik engelliye de diğer engelli gruplarına da ilerleyen zamanlarda çözüm bulacaktır. Bir makalede okumuştum;sinir hücresi yapmaya çalışılıyor diye. Benim umudum var. Ancak biz engellilerin de bilimin içerisinde olması gerekiyor. Çünkü kendimizi en çok biz tanırız. Bu konuya en iyi biz bakabiliriz. Çünkü doktor beni anlattığım kadarıyla tanır. Ancak ben olayın içinden yani kaba tabiriyle sahadan geldiğim için daha iyi analiz yaparım. İşin kötü tarafı mühendis oldum :) :) :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt