Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Zihinsel engelli evlenebilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sleeping beauty, evet talihsiz bir ifade olmuş ama burada bahsetmeye veya vurgu yapmaya çalıştığı şey sanırım başka! Diyor ki, aşırı sevecen ve hümanist tavrınızla "çocuk da yaparım, kariyer de..." söyleminiz umduğunuz gibi de çıkmayabiliyor... Yoksa zannetmiyorum ki şizofreni üzerine ayrıştırıcı bir tavır takınsın veya salık versin... Burada şizofreni yanlış anlaşılma ihtimali çok yüksek örnekçik olmuş. Başka bir örnek verse kendini daha iyi ifade etmiş olacağını düşünüyorum...

Gerçi Helsinki buna cevap verse daha iyi olur...

tysharp

Bilim dediğin şey eşittir para☹ kaç engelli bu parayı ödeyip engelinden kurtulabilir. Devlet daha işitme cihazlarını ödemiyor. İşitme ve konuşma engelliler için çip geliştirildi beyin dalgaları ile konuşabiliyorsun kaç kişi bunu alabilir. Kafatabanı açılacak çip yerleştirelecek bu operasyon kaç pezo engelli de para olmalı bilim ve teknolojiden yararlanmalı yada devlet karşılamalı neyse bu konu başlık dışında okuyup mühendis olmana çok sevindim., 😀

tysharp

Kesinlikle bilimin içinde olmalıyız. Açıkçası sen gibi idealist birinin genetik vs bir bölüm okumasını isterdim. Ben sende o ışığı gördüm genç... :D

Yani engel olmazsa daha da iyi olurdu aslında diyoruz di mi tysharp ? :)

sleeping beauty

Ne diyeyim. Bu şekilde alınmana tüm samimiyetimle üzüldüm bacım... Keşke böyle bir yanlış anlama olmasaymış! Helsinki di mi?

Helsinki

Eyvallah ağabey :) Doğru söylüyorsun. Ama teknolojide bazı buluşlar ilk başta pahalı çıkar ve ilerleyen zamanlarda ucuzlar. Biliyorsun zaten bilgisayar ilk çıktığında çok pahalıydı vs. Bize vurmayabilir piyango ama ilerde çocuklarımız rahat eder.

sleeping beauty

Nasıl anlamak istiyorsan öyle anla yoruyorsun beni sana yazdığım son mesaj çocuğun erkek olursa adını Helsinki koymayı unutma kendine iyi bak👍 sevgilinle sana mutluluklar diliyorum.

Klavyetor

Engelim olmasaydı belki de bu kadar zeki olmayabilirdim :D Katılmıyorum :D :D :D Ben rahatım ya bir ilaç atıyorum akşamleyin tüm gün kafam rahat :D

tysharp

Emin ol, aklın engelinle alakalı değil. Engelin de yok ve bu akıl var! Bi de böyle düşün... :)

Ama engelinle barışık olmana sevindim; daim olsun...:)

Klavyetor

Bilinen bilim insanlarının birçoğu bu açıdan bakılacak olursa psikiyatrik engelli sayılıyor. Albert Einstein' ın çocuğu Bipolar ya da Şizofrendi tam hatırlamıyorum. O zaman sizin açınızdan bakılacak olursa o genleri taşımasaydı daha zeki olurdu :D Bence bu genler Tanrı'nın hediyesi.
"Delilik ile dahilik arasında ince bir çizgi vardır." Yeter ki insanlar kötü çevreden etkilenmesin bu hastalık çıkmaz.
Şuradaki sözleri okumanızı istiyorum:
https://onedio.com/haber/delilik-hakkinda-yapilmis-14-efsane-tespit-427481

:) Zeka ve akıl herkeste vardır. Ancak çoğu kişi kullanmayı bilmez. Neyse sohbet için teşekkür ediyorum. Buralardayım...

Bu arada soruyu soran kişi sorduktan sonra kayboldu biz tek kale maç yaptık :D :D :D İyi Günler...

"Delilik ile dahilik arasında ince bir çizgi vardır." Yeter ki insanlar kötü çevreden etkilenmesin bu hastalık çıkmaz.

Herkes senin gibi düşünse hayat daha güzel olurdu. 👍

sleeping beauty

Sen öyle anlamışsın ben öyle anlamadım. Bu ailesini öldüren genç çocuk sahibi olsa ne olur? Çocuğa bakabilecek güçte mi?
Ayrıca piskopat yakıştırmayı sen kendin yapiyorsun. Stigmayı yapan kim? Yine sen.

Neyi araştılacağını bilmiyorsun ama katılıyorsun, ilginç.

Klavyetor var ol! Aklın yolu bir.
tysharp

Zihinsel engelliler kullanmayı bilmiyor mu şimdi?

Ya şizofreni ilaçlarını içmediği için bu duruma gelmiş ise? Yine mi piskopat. Yada hastalığının kurbanı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt