Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 defa hava değişimi aldım, geri dönmek istemiyorum. Ne yapabilirim?

Herşey yoluna girecek...bana güven.

Sacma sapan şeyler yapmaya kalkma.sabırlı ol. @Onurrr basım, duruma göre tekrar konuşuruz.

@OğuzHan112

Selamın aleyküm abi ben onur hatırlarmısın bilmem 3 şubatta teslim olucam demiştim ben 1 hafta önce elverişli değildir kararı aldım abi dediğin karar çıktı çok şükür bitti ama bu rapor e imzalı tsk sağlık kurulu raporlarına düşmüş ama askerliğim butonuna düşmemiş hani nasıl olur abi ne zaman düşer bi fikrin var mı bu konuyla alakalı

Hadi gözün aydın.

Biraz sabırlı ol...elverişsiz raporu vermişler,artık askerlikle bir işin yok.

Sisteme geç düşer,erken düşer..bunları kafaya takma. düşer merak etme. @Onurrr basım,

@OğuzHan112

Allah razı olsun abi senden çok telkin ettin beni hakkını helal et sabır edince herşey yerine geliyormuş allaha emanet ol abim 🙏🏻

Valla psikoz hastası olup askere gonderileni gördüm doktorda bitiyor iş.

@OğuzHan112,
Oğuzhan abi Allah rızası için bana yardım et bende askerden hava değişimi aldım memleketime döndüm bidaha gitmedim 2019 dan belli gitmedim gidersem ceza alirmiyim askerliğim uzarmi nolur yardımci ol abi

Geri dönmemekle hata yapmışsın.

Tavsiyem ailenden birini yanına alıp birliğine geri dönmen.

Hava değişimi psikiyatriden aldım sanırım... Elverişsiz raporu alırsanız ceza almazsınız.

Ailenle beraber birbirine geri dönüyorsun... Komutanlarınla güzel bir dille konuşuyorsunuz... Onlar bir hal çaresine bakarlar. @erdi taskn,

Abi Selamın aleyküm bende 43.2 uyumsuzluk verdiler surye sınırında karakoldaydım orda kafayı yiyince hastaneye gönderdiler psikiyatri 10 gün istirahat verdi ben 10 gün sonra teslim oldum sonra gidip orda bileklerimi kestim ordaki teğmen beni bölüğe gönderdi teğmen hasnsteye gitmemi söyledi uzmanlara söyledi uzmanlar çıkartı beni hastaneye hastanede psikiyatri gördü pek fazla umursamadı kendine zarar veriyormuşsun dedi evet dedim bazen içim çok daralıyor dedim kendime zarar vermekten korktuğumu söyledim o da ruh ve sinir hastanesine yatışımı verdi ben de yatış kabul ettim ama ben ondan sonra askerliğe tekrardan dönüp askerliğine kaldığın yerden devam edecekti dedi ben de bunu kabul etmedim komutanıma söyledim komutanım ilgilendi hava değişimine gönderdi birkaç defa daha gidip geleceksin ondan sonra göndereceğiz seni dedi sormak istediğin bir şey yok uyumsuzluktan çürük alabilir miyim dediğim maddeden Bir de üç kere hava değişimine gönderdikten sonra üçüncüsünde çürük verme olasılığı yüksekmiş bütün attığınız yazıları birer birer okudum 3 kere hava değişimine gittikten sonra heyete çıkıp heyetin bana çürük verme şansı var mı abi kafayı yiyeceğim kime sorsam bilmiyor ınstagramımı bıraksam veya telefon numaramı bana ne olursun ulaşır mısın bilmek istediğim şeyler var yemin ederim senden başka danışacağım kimse yok

@OğuzHan112,
Dün 21:37 da
Abi Selamın aleyküm bende 43.2 uyumsuzluk verdiler surye sınırında karakoldaydım orda kafayı yiyince hastaneye gönderdiler psikiyatri 10 gün istirahat verdi ben 10 gün sonra teslim oldum sonra gidip orda bileklerimi kestim ordaki teğmen beni bölüğe gönderdi teğmen hasnsteye gitmemi söyledi uzmanlara söyledi uzmanlar çıkartı beni hastaneye hastanede psikiyatri gördü pek fazla umursamadı kendine zarar veriyormuşsun dedi evet dedim bazen içim çok daralıyor dedim kendime zarar vermekten korktuğumu söyledim o da ruh ve sinir hastanesine yatışımı verdi ben de yatış kabul ettim ama ben ondan sonra askerliğe tekrardan dönüp askerliğine kaldığın yerden devam edecekti dedi ben de bunu kabul etmedim komutanıma söyledim komutanım ilgilendi hava değişimine gönderdi birkaç defa daha gidip geleceksin ondan sonra göndereceğiz seni dedi sormak istediğin bir şey yok uyumsuzluktan çürük alabilir miyim dediğim maddeden Bir de üç kere hava değişimine gönderdikten sonra üçüncüsünde çürük verme olasılığı yüksekmiş bütün attığınız yazıları birer birer okudum 3 kere hava değişimine gittikten sonra heyete çıkıp heyetin bana çürük verme şansı var mı abi kafayı yiyeceğim kime sorsam bilmiyor ınstagramımı bıraksam veya telefon numaramı bana ne olursun ulaşır mısın bilmek istediğim şeyler var yemin ederim senden başka danışacağım kimse yok sorum şu ben usta birliğimi Hatay İskenderun kudut sınırında icra ediyordum suyun bozukluğu sebebiyle hastaneye sevk edildim hastanede beni 10 gün istirahat yazıp evime gönderdi evimden döndüğümde askeriyede bileklerimi kestiğim için beni bölüme yönlendirdiler birlikte komutanlarımla konuşup hastaneye sevkini istedim onlar doktorla görüşüp beni 15 gün hava değişimine gönderdi şimdi tekrar gideceğim sonuç ne olur Allah rızası için peygamber aşkına yardım edin yalvarıyorum

Sakin ol.

Bazen 2 kez hava değişimi verilir 3.de muaf edilir.

Elverişsiz raporu verilecektir...sakin ve sabırlı olmanız gerekiyor.

@volkn5353,

@OğuzHan112, abi ben hudut'teyken 10 gün istirahat almıştım eve gittim geldim bölüğe gidince bir daha 15 gün aldım bölük'teki ile hudut'taki gittiğim yer farklıydı aynı doktorunmu vermesi lazım 3defa üst üste yoksa diğer doktorun verdiği sayılıyormu birde doktor heyete yönlendirdi heyete çıktımı gerisi tamamı garantimi abi allah aşkına yardım et dedim hastalıktsan çürük verirlermi bölük astsubayda benimle gelicek

@OğuzHan112, vallahi çok kötü durumdayım kafayı yiycem kendimi öldürmek istiyorum beni öldürsünler ama orda tutmasınlar veya beni sabah akşam dövsünler bayıltana kadar ayılınca gene dövsünler sıkıntı yok yeterki göndersinler

Anladım çok fazla ajitesin..sakin ol.

Her şeyin bir çözümü var...hasta olanı zorla tutmazlar zaten.

İlla 2 kez 3 kez hava değişimi alma şartı yok.. durumun ağırsa ilk heyette bile elverişsiz kararı verilebilir.

Genel kaide şu 2 kez hava değişimi alırsın 3.de muafiyet verilir.

Yukarıda yazdıklarını hekimede söylersen seni yatırırlar tekrar..

Suisid girişimi ve düşüncelerin var...bunu hekim biraz farklı anlayabilir...mesela askerlikten kurtarmak için rol yapıyor gibi.

Siz gerçek şikayetleriniz neyse onları hekime söyleyin...zaten heyete sevk etmiş elverişsiz raporu verilecektir..sabırlı ve sakin ol.

@volkn5353,

@OğuzHan112, abi inşallah bazılarının mesajlarını gördüm almadan önceki stresini aldıktan sonraki mutluluğunu inşallah Allah nasip eder abi dua ediyorum Sabah akşam

@OğuzHan112 abi selamın aleyküm 2. Hava degisim bitti 15+15 verdiler şimdi tekrar yoluycaklar 15 gün toplamda 45 olması lazımıs bugün teslim olcam yarın çıkartcaklar hastaneye gene 15 gün alcaklar 45 dolmuş olucak geldimde heyete çıkıcam heyete çok zorlarlarmı

bu kadar dert edeceğine git yap askerliğini daha kolay olur yemezler seni orada zaten psikom bozuk dersin rahat işlere verirler

@muhendis3232, keşke denildiği gibi kolay olsa amacım askerden vs kaçmak değil bütün dertlerden kaçmak eve sığmıyorum sehrimi hic bir yere sığmıyorum konu askerlik değil herşey askerlikte baskı yapıyor

Sen teslim olmadan işlemlerin nasıl olacağını düşünüyorsun merak ediyorum.
Sen git ki adamlar seninle ilgili bir karar verebilsin.
Hem gitmeyip hemde nasıl sorunu çözebilirim diye kendi kendini yiyorsun.
Muaf olmak için bile gidip kontrollerden geçiyorsun, adamlar sana o su rahatsızlığı var gelmene gerek yok, muafsin demiyorlar.

@OğuzHan112 abi selamın aleyküm ben bugün 3. Hava değişimi Alıcaktım fakat doktor direk heyete sevk etti 43.2 uyumsuzluktan yarın heyette çıkıcam hastane dönüşü komutanlar askerî elverişsiz raporu hazırladı imza atı bölük komutanı falan o ne işe yarıyor ve yarın verirlermi abi çok stres yapıyorum lütfen cevap ver

Etiketlemişsiniz ama bildirim gelmedi bana?
Soruyu tesadüf gördüm.

Hayır strese gerek yok..sakin ol.

Komutanların sizinle ilgili görüşü..yani kıta işlevsellik veya kıta kanaat formu.

Komutanların askerlik yapamaz demiş.
2 kez hava değişimi almışsınız..hekim heyete sevk etmiş..yarın askerliğe elverişli değildir raporu alır çıkarsınız.

Kaygılanacak bir durum yok🫡

@volkn5353,

@OğuzHan112 abi ben kurula çıktım kurul doktoru özel zarfları açmadı heyete sevk etti yarın heyet açar herhalde kurul 45gun hava değişimi önermiş sizce sonuç ne olur yarın 1.30 heyete çıkıcam bugünkü kurulmuş yarın heyete çıkıcam

@kurul bilerekmi açmadı zarfı yoksa o kağıdı sadece heyetmi açabiliyor bilginiz varmı

@OğuzHan112 43.2 uyum bozukluğundan rdm imzalı revir ve üst teğmene kadar 5 imza toplanıp verilmiş 2hava değişimi var yarın ne olur abi sence senle konuşunca içim rahatlıyor

Tamam eyv benle konuşman seni rahatlatıyor sa ne mutlu diyelim.

Ama sen doğru düzgün sağlıklı bilgi vermediğin için..bende sizin yazdıklarınıza göre yorum yapıyorum.

Bu gün heyete gireceğim dedin..şimdi yarın diyorsun..

Kurul dediğin ön muayeneyi yapan heyet doktoru..doğru mu? Heyet doktoru ise zarfları açması gerekir ?

Ortada bir yanlışlık var... Doğru düzgün şunu anlatıver bana.

@OğuzHan112 abi selamın aleyküm ben bugün 3. Hava değişimi Alıcaktım fakat doktor direk heyete sevk etti 43.2 uyumsuzluktan yarın heyette çıkıcam hastane dönüşü komutanlar askerî elverişsiz raporu hazırladı imza atı bölük komutanı falan o ne işe yarıyor ve yarın verirlermi abi çok stres yapıyorum lütfen cevap ver
Burada böyle yazdın dün..bende ona göre yorumladım.

@OğuzHan112 Abi bana dün için yarın heyet çıkılacak dendi bugün gittiğimde dediğin gibi ön muayene olundu doktor iki tane kapalı özel zarfı açmadı kapının önüne gönderdi beni 10 dakika sonra çağırdı komutanın gelsin dedi komutanım gitti sadece ne kağıt verilmiş bizim içeri verdiğimiz kağıdın ön yüzünde doktorun yazdığı 45 gün hava değişimi öneriliyor yazıyor bunu sağlık kuruluna götürün dendi sağlık kuruluna götürüp verdiğimizde yarın saat bir buçukta heyete çıkılacak dendi ama zarfların hiçbiri açılmamış olduğu gibi sağlık kuruluna teslim ettik yarın bunlar HeyeT verilecek dendi doktor zarfları açmamış ama gördük bantlı bir şekilde duruyordu

Üst Alt