Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü Tekerlekli Sandalye için önereceğiniz akü markası var mı?

wollex 123 model aracıma akü önerileriniz...

Öncelikle herkese selamlar 3 sene önce ofd nin vermiş olduğu wollex 123 markalı aracını kullanıyorum aracın kendı aküsünün amperi 28 amper ve şuanda şarj sorunu yaşıyorum beni yarı yolda bırakıyor akü alacağım almışkende daha yüksek amperli akü almak istiyorum önerilerini dikkate alacağımdan sizlerler paylaşmak istedim saygılar bekliyorum...

akü almak istiyorum kararsız kaldım yardım lütfen.

Comfort marka akülü tekerlekli sandalyem var sarj ediyorum yeşil ışık yanınca çıkarıyorum ancak sarj göstergesi direkt kırmızı ışığa geliyor ister istemez tereddütte kalıyorum. ve yeni bir akü almaya kararlıyım ancak hangi marka alacam bunu bilemedim. eurostar mı alsam select mi alsam yada deeppower mı hangisini önerirsiniz?

istanbuldaysanız perpaya gidin jell akü alın 55 amperin fiyatı çifti 550... 570 lira civarı dolar yükselirse fiyat oynar

Jel akü önerisi olan var mı?

Merhaba arkadaşlar akü degişimi yapacagım jel akü önerilerinde bulunurmusunuz degerli cevaplarnız için şimdiden teşekkürler :))

Sonnenschein 12V 28Ah Gel Battery GF 12 025 YG jel aküler kaliteli ve uzun ömürlüdür biraz pahalıdır ancak alma imkanınız varsa mutlaka alın rahat edersiniz

Sonnenschein 12V 28Ah Gel Battery GF 12 025 YG Jel akü önerimdir, aracınızın akü kutusu büyükse 38 amper ya da 48 amper gibi kapasitesi fazla olanları tercih edebilirsiniz

Life önerilrin için teşekkürler :)) fiyatları nasıl acaba ?? Baharrr senin üstüne ben degişcem kesin :D

Lityum-Iyon öneririm hem çok daha kısa sürede doluyor hemde daha yüksek akım sağlıyor, Üstelik daha az yer kaplar ve daha hafiftir.

Murat Almanya'da tanıdıkların varsa tanesini 100 euroya getirtebilirsin fiyatlar 100-200 euro arasında değişiyor ama 4-5 yıl rahat kullanırsın

teşekkürler Life araştrdım çok pahallı bze göre ama fransada var tandık numaralarnı bulursam muhtemel onlara getrtebilirim :)
baharr 1400 tl cvarı :)

engelsz kardeşim ltyum demşsin ama marka olarak sordum benn :) bildigin iyi markalar varsa önerilerini beklerim ;)

benim dediğim akulerde bu fiyatta ayni 4 yıl gitti bana markasını ogreniim yzcm sana:))

Bizim akü bir anda arizalandi hemen bitiyor sebebi ne olabilir

Akülü sandalye için hangi jel aküleri önerebilirsiniz?

şu anki 40 ah akülerim bitik durumda önerebileceğiniz mümkünse amerika menşeili veya avrupa menşeili 40 ah jel akü için tavsiyizi bekliyorum
sandalyem wollex w123

72V pil 100Ah LiFePO4 pil/72v elektrikli bisiklet akü-Şarj Edilebilir Piller-ürün Kimliği:1977441557-turkish.alibaba.com

Burda kullandığımız teknik terimleri biraz açayım ki tekerlekli sandelye nin gücünü belirleyeceğimiz için arkadaşlarımızın bilmesinde fayda var;

Arkadaşlar bu pillerde voltaj değeri ne kadar yüksek olursa sandelye niz o kadar hızlı gider ve daha fazla yük ağırlık taşır, ikinci konuda amper ; Akülerinizin amperinide şöyle düşünün örnek olarak 20 amperi atıyorum 20 lt deposu olan benzinli araç 40 amperi de 40 lt deposu olan benzinli araç gibi düşünün bu arada 48 voltluk ve 40 amperlik lityum akü rahatlıkla işinizi görür ha ben 150 kg yum arkama da sepet koyup pazara da giderim diyen varsa 72 volt 40 amper lityum iyon öneririm marka model linkte var gerisinide siz araştırın artık açılış benden size hadi rast gelsin.

engelli araç aküsü

Engelli araç aküleri hakkında bilgi :

Kısaca engelli araç tanıtımı
Engelli araçları elektrikli taşıtlar ve cihazlar grubuna girer. Engelli araçları sisteminin ana amacı taşıma olarak görev yapmasıdır. Engelli araçları tasarlanırken ; bu taşıma görevini elektrikten aldığı gücü kullanarak kablosuz yanı mobil olacak şekilde tasarlanır. Bu hesaplamalar aracın teknik alanına bakkan uzman kişiler tarafından yapılır.

Engelli araçlarında birde taşıdığı yükün sınıfına göre dış tasarım olarakta ayrı bir hesaplanma yapılması gerekir. Engelli araçlarında dış tasarım yapılırken dış etkenler ve iç etkenler göz önünde bulundurularak adeta icat edilip hazırlanırlar.
Bunlardan bazılarını sıralarsak;
-Taşıdığı yükün canlı varlık olması
-Taşıdığı canlının güvenliği
-Taşıdığı canlının çevresindeki ortama uygun vasıfta olması gibi
Kısaca yükün, çeşidi ,sınıfı ,özellikleri bir araç imal edilirken hesaplanması gerekir.Bu hesaplamalarda uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Marka olan ürünler işlerini böyle yaparlar.

ENGELLİ ARAÇ AKÜSÜ NEDİR ?
Engelli araç aküsünü kısaca tanımlarsak ; bir mobil taşıma aracının tüm enerji ihtiyacını belirli bir zaman diliinde sağlayacak kapasitede olması demeketir.Volt ,amper(ah),saat(zaman) birimlerini ve hesap kanunlarını göz önünde bulundurarak işlem yaparlar . Engelli araç aküleri derin deşarj (deep).Doldur boşalt sayısı (cycle) kısaca deep cycle özellkli olmalıdır.

Deep cycle zamanı hesaplayan isimdir.yani çok tekrarlı uzun süreli ve uzun ömürlü akü demektir .
Volt hesaplanması yani gerilim hesaplanması aracın kuvveti demektir.kısaca cihazın elektrikle çalışan tüm parçalarının ihtiyacı olan kuvveti hesaplar ve bunu volt olarak ifade eder.
Aküde amper ise bir kullanımlık süre demktir.Engelli aracında ise amper aracın km yapması veya menzili diyebiliriz.
1- Sulu tip aküler engelli araçlarında tercih edilmezler. Daha çok endütriyel çalımarda kullanılır. Fiyatları AGM ve GEL(jel) aküye göre daha uygundur.Bakım gerektiren aküdür.
2- AGM akü ise derin deşarj özellikli tam bakımsız pozitif plakaları güçlü cam elyaf seperatörlü gaz yani koku üretmeyen akü tipidir. Gel aküye göre fiyatları daha uygundur.
3-JEL akü (GEL akü) ise akü içinde kullanılan sıvının asit yerine Jel kullanılması yani krem kıvamında bir asit malzemesi bulunur.Jel malzeme gaz yani koku üretimi en aza indirilmiş ve akünün ısıya karşı koruma sağlayan bir teklonojidir. Jel aküler bu teklonojinin yanı sıra akü içinde bulunan pozitif plakaları güçlendirilmiş sarsıntıya ve ıslıya dayanıklı bir yapıda hazırlanmışlardır. Böylece Jel teklonoji aküler elektrikli cihazlarda kolay kullanım bir yapıya sahip uzun ömürlü dayanıklı akülerdir. Fiyatları asitli ve AGM aküye oranla daha yüksektir.
Engelli araç aküleri alınırken özelliklerini bilmekle beraber önemli bir hususta akünüzün ebatlarını tespit etmektir.
Engelli araç akülerinde önemli bir hususta şarj cihazlarının kalite ve uygunluk olarak uygun olmasıdır. Aracınızın aküsün uygun amper ve voltta olması gerekir.

ÖNEMLİ BİR UYARI
Her AGM (kuru akü) engelli araçlar için uygun değildir. Piyasada UPS (kesintisiz güç kaynağı aküleri ) Engelli araçlarında ve elektrikli mobil cihazlarda Jel akü olarak satılmaktadır. Derin deşarjı düşük bu kuru aküler engelli araçları için uygun değildir.

akülü sandalye aküler bitti acil

arkadaşlar akülü sandalyem alali 1 yili gecti sandalye ile gelen aküler bitti bitecek acil bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum

deep cycle akü önerisi olan satışı olan birileri varsa bana yardımcı olursa sevinirim

birde lityum pil ile alakalı bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

geçenlerde bir yerde gördüm lityum pill li akülü araç satiliyordu

bbu konularda bilgisi olan arkadaşlarin desteğini bekliyorum

teşekkürler..

Sanırım Jel Aküler-Derin Deşarjlı Aküler | AKÜLER | Enerjimar Online Satış Sitesi bu aküler işinizi görecektir. Firma ile iletişime geçerek aklınıza takılan soruları sormanızda yarar var.

Kullanım Alanları

GüneşEnerji Sistemleri

Rüzgar Enerji Sistemleri

UPS

Tıbbi Ekipmanlar

Elektrikli Taşıtlar

Golf Arabaları ve Küçük Motorlu Taşıtlar

Tekerlekli Sandalyeler

Elektrikli Oyuncaklar

Kontrol Sistemleri

Marin Araçları

Vs.

Markayı bilmiyorum denemedim, siz firmayı aradınız mı, firmayı arayarak kafanıza takılan herşeyi mutlaka sorun ve ürün hakkında detaylı bilgi edinin

Arkadaşlar ben de sizin gibi çok araştırdım hatta yurtduşından bile getirtmeyi düşündüm.
Ancak yanlış bir seçim olursa geri dönüşü epeyce zor oluyor Yurt dışından gelen bir Eşya'nın.
O yüzden ben de Deeppower 12V 33 Ah ( 20Hr ) Deep Cycle Jel Akü | SOLAR SİSTEM AKÜLERİ | Enerjimar Online Satış Sitesi
bu akü'yü aldım aracım Belmo BL-100 Belmo İzmir'i aradım almadan önce 630.00 TL. Fiyat verdiler.
Bana çok pahalı geldi Belmo'nun fiyatı ve bende yukari da ki Site den aldım.
25 Mayıs Akşam'ı siparişi verdim ertesi Kargo ya verdiler bir gün sonra da elime ulaştı.
Firma yı aradım almadan önce görüştüm pek bilgili ve ilgili değiller sadece bilgi amaçlı yazdım.
Tavsiye edemem çünkü daha çok yeni Akü ler ama inşaallah bi sıkıntı çıkarmaz.
Deep Cycle diye aldım ama sanırım Deep Cycle değil üzerin de sadece GEL Akü yazıyor.
Yani sadece jel Akü sanırım Deep Cycle değil yada ben emin olamadım.
Bir de benim Aracımın üzerinden çıkan aküler Orjinal Belmo Akü sü Aracı aldım alalı ilk defa değiştirdim Akü leri,
içinden çıkan Orjinal Akü ler anladığım kadarı ile kuru Akü yani Jel değil

ramazan bendede belmo bl 100 var ilk aküler 1 yıl ikinci olarak taktıkları 6 ay zor dayandı sen ne kadar kullamıştın

KAYAKÖY Orjinal Akü ler 1.5 - 2 yıl civarı anca dayandı son zamanlar artık 500 Metre kadar gidince Akü bitiyor Kırmızı yanıyordu.
Şarj'a takınca da 15 - 20 Dakika da doluyor ve yine 500 Metre kadar anca gidiyordu.
Şimdi yeniledik bakalım inşaallah bi sorun çıkarmaz yeni Akü ler aklınıza takılan birşey olursa sorun lütfen elimden
geldiğince cevaplarım inşaallah.
İyi geceler

aracım 3,5 yıllık 1,5 ay önce yeni akü aldım orijinal aküleri 1 yıldan fazla kullanamadım araç sürekli şanzıman sorunu çıkarıyor garanti süresince yeni şanzıman ve akü taktılar yine aynı sorun devam ediyor yeni aldığım aküleri kullandıkça bilgi veririm akülerin şarz süresi 20 dakikaya düştüğü anda yol alım miktarı düşüyor yeni aldığım aküler jel akü gönderen arkadaş ilk önce 1.akülen enerji alındığını öncelikle onun deforme olmaması için ayda bir akülerin yerlerini değiştirmemi tavsiye etti birde öyle deneyeceğim iyi geceler

Kayaköy Merhaba Akü değişikliği konusun da bizleri bilgilendirdiğin için teşekkür ederim
umarım Şanzuman sorunun da kısa zaman da hallolur inşaallah.

Ben de ki Araç Belmo BL-100 Aracın Klavuz'un da saatte 6.4 Kilometre yaptığı yazıyor.
Akü leri yeni aldım sanıyorum 5-6 gün oldu alalı, tam anlamı ile deneme fırsatım olmadı daha, ancak bir kaç
izlenimim var onlar dan bahsedeyim.
2 gün önce tam 1 saat çalıştırdım ve kapattım hemen Şarj'a taktım ve dolmasını bekledim, tam 1 saat 20 dakika da
doldu, bugün tekrar denedim önce tam 1 saat çalıştırdım ve kapattım Şarj'a takmadım yaklaşık 2 saat sonra
tekrar çalıştırdım ve tam yarım saat daha çalıştırdım kapattım Şarj'a taktım dolmasını bekledim, tam 2 saat de doldu.
Bir de tamircimin bana verdiği bir tüyo dan bahsetmek istiyorum (Yapıp yapmamak size kalmış! ben sadece bilgi amaçlı yazıyorum
sorumluluk kabul etmem) Aracı fazla kullanmıyorsanız! arka Tekerlerin yanın da ki Kolları çevirip Aracı Motor dan
boşa çıkarın Joystic'i Lastik ile sabitleyin 1 saat kadar çalıştırıp kapatın Şarj'a takın, en az hafta da 1 kere bu şekilde
yapmama mı tavsiye etti bana tamirci Akü ler uzun süre kullanılmayınca kendi, kendine boşalırmış o yüz den bana
böyle bir yol tavsiye etti.
Yeni aldığım http://www.enerjimar.com/p-18774-Deeppower-12V-33-Ah-(-20Hr-)-Deep-Cycle-Jel-Aku.html
Akü'nün üzerin de ki yazıların resmini çekmiştim koya bilirsem buraya koymaya çalışacağım.
Hayırlı Akşamlar.

Life Merhaba henüz daha tam boşaltıp deneme fırsatım olmadı.
Tam anlamı ile Akü leri boşaltabilmem için yaklaşık 20 - 25 Kilometre civarı gezmem gerekiyor bu da saatler sürer.
Klavuz'un da saat'te 6 Kilometre yaptığı yazıyor bu günler de o kadar uzunca gezip deneme fırsatım yok maalesef.

engelli_biri Arkadaşım anladım aküleri boşaltma fırsatın olmadı peki ilk fırsatta nekadar yol yaptığını denermisin, mesela evinden 5 km uzağa götürüp tekrar evine getiriyormu bu ve bunun gibi denemeleri yapar burada yazarsan bilgi sahibi olmuş oluruz. Birde soracağım diğer konu akü tam doluyken dışarı falan çıktığında aracın akü gösterge ışıkları birden düşüyor mu yoksa kullanım sürdükçe akü azaldıkça kademeli olarak mı düşüyor bunu da gözlemlersen sevinirim

Üst Alt