Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü Tekerlekli Sandalye için önereceğiniz akü markası var mı?

Merhaba
Soru: akü tam doluyken dışarı falan çıktığında aracın akü gösterge ışıkları birden düşüyor mu yoksa kullanım sürdükçe akü azaldıkça kademeli olarak mı düşüyor

Cevap: Eski Akü ler de hemen düşüyordu şu an yeni Akü ler de 1 saat çalıştırdım ışık göstergesi 1 diş düştü
yani kademeli olarak düşüyor şu ana kadar en fazla 1 saat çalıştırabildim.

kardeş ben akülü tekerlekli sandelye si üreticisiyim.inşallah fab.tamam 15-20 gün içinde üretime başlayacaz.sana akü tavsiyem.ya ithal akü alacan (sonnershan)yada uzakdoğu aküsü bizde akü ve yedek parça var ararsan yardımcı olurum.0543 337 337 1

birol42 firmanızın internet sitesinde elinizde olan ürünleri ve yedek parçaları yayınlarsanız görerek alma açısından tüketiciye yararı olacaktır.

Tüm akü satan satıcıların söylediği 33 A ile daha az mesafe yapılacağı..Açıkcası ben de merak ediyorum kaç kilometre yapacak( saatten ziyade km olarak hesaplarsanız sevinirim..:))

mac72 Erci senin akülerin markası nedir ve tek şarjda kaç km yol yapıyorsun paylaşırsan bilgileniriz abicim :)

ben buldum akü uzun araştırmalar sonucu bb gercek deep Cyclee 33 amper çifti 500 tl ana bayisi garantisi var istanbul ümraniye

EP33-121233195129168 (179)11.50

Sader - B.B. Aküler

inceleye bilirsiniz

Life , Ben hiç jel akü kullanmadım.. Ama sulu akülerden hem 60 A 12V hem de 75A 12V olanlardan hemen hemen her markayı kullandım..Çok gezdiğim ve sık şarj ettiğim için aküler de 1 yıl dayanmıyor..75A 12V dan iki akü var şuan üzerinde ve aküler yeniyken 20km ancak yapabiliyor..Şarja verdikçe tabi sürekli bu km düşüyor..:)

yeni akü aldım montajını yapamadım hangi kablo nereye takılacak. wollex 123 model elinde olup foto paylaşabilecek olan var mı? bağlantı şeklini

tek_mehmet

snn icin bir örnekleme hazirladim
zApMnR.png

ist01 Çok sağ ol dostum. ben akücü çağırdım bu gün sigorta gitmiş yeni sigorta siparişi verdim o da 50 tlmiş maliyeti en fazla 10 tl olan şeyi 50 tlye satıyorlar resmen soyuyorlar...

ist01 Bu sader aküleri denediniz mi? Nasıl ? Bilgilendirirseniz seviniriz :)

Life

aküler daha elime ulaşmadi ama uzun bir araştirma sonucu sader den aldim sanirsam haftaya yeni parti geliyormus ayirttim cünkü bazi saticilar 1 yillik beklemiş aküleri satiyorlar

resmin sol aşağıya olan tarafında "Gel/DC" yazıyor...
"gel" jel akü olduğunu "DC" ise deep cycle özellikte olduğunu gösteriyor...

yukarıdaki iletinde "Yani sadece jel Akü sanırım Deep Cycle değil yada ben emin olamadım." diye yazmışsın, ona istinaden bunu yazmak gereğini duydum :)

yeni akülerini iyi günlerde kullan...

katrancalı Çok teşekkür ederim ilgin alakan ve verdiğin cevapla beni bizleri bilgilendirdiğin için.
Samimiyetle teşekkür ederim çok naziksin.

Arkadaşlar
Akü araştırırken burayı buldum ve Akü leri aldıktan sonra burada ki talimatlara göre bağladım Akü leri
ve yaklaşık 10 gün oldu bağlaya lı hiç bir sorun yok

Akümülatör montajı araç üreticisinin farklı bir talimatı yoksa yetkili satıcılar tarafından, var ise üretici talimatına göre yapılır.
Montaj öncesi voltmetre ile voltaj ve kutup doğruluğu gözlenir. Akümülatörler araca takılırken, kıvılcım çıkması ve tehlike yaratmasını önlemek için: araç kontak anahtarını kapalı duruma getiriniz önce aracın (+) pozitif kablo ucu akünün pozitif kutup başına bağlanmalı,
sonra (-) negatif ucu bağlanmalıdır, sökerken ise bu işlemin tersi uygulanır yani önce negatif kablo ucu sökülmeli ardından pozitif uç
sökülmelidir. Akümülatörler şarj için önce şarj makinesine bağlanmalı sonra şarj makinesi açılmalıdır. Şarjdan sonra ise tersi yapılmalıdır.
Akümülatörlerde şarj esnasında patlayıcı gaz oluşur. Sigaradan, açık alevlerden ve kıvılcıma neden olacak işlemlerden kaçınınız.
Kapalı yerlerde şarj anında havalandırma yapınız.

Alıntıdır.

Akü'ye Dair Herşey Akü Dünyasında

ist01 Hayırlı olsun umarım sorun olmaz, deneyimlerini buradan paylaşırsan bilgilenmiş oluruz.

engelli_biri Akülerde sorun yok diyorsun güzel bir gelişme :) Peki aküler tam dolu haldeyken 5 km ya da 10 km götürüp getiriyor mu? yani ne kadarlık yol gidip gelebiliyorsun bunu dener paylaşırsan çok iyi olur :)

Life;

Life arkadaş, buna ben cevap vereyim izninle...

yukarıda arkadaşların bahsettiği enerjimar firmasına perşembe günü (11 haziran) saat 14:30'da telefon ettim, ve akülü sandalyem için 12 volt 33 amperlik iki adet Deeppower marka jel deep cycle almak istediğimi söyledim... adımı, adresimi not ettiler, onlara yarım saat içinde banka hesap numaralarına 205+205=410 lira havale yollayacağımı belirttim ve stoklarında bulunan en yeni tarihli aküleri yollamalarını istedim... "aküleri bugün kargoya vermeye çalışacağız" dediler...
ertesi sabah (12 haziran) saat 11 civarı iki adet akü MNG kargo tarafından getirildi... öğle yemeğinden sonra acele etmeden, eski aküleri sandalye alt sepetindeki kutularından çıkarttım ve iki adet yeni aküyü multimetre cihazıyla gerekli ölçümleri de yaparak akü kutularına yerleştirdim, bağlantıları yaptım, herşeyi hazır hale getirdim... ve aküleri (depodan geldiğini varsayarak) ilk kez şarja bağladım... ancak şarj sadece 15 dakika sürdü ve şarj aletinin (full dolu) yeşil ışığı yandı... bunu görünce iki olasılık düşündüm, ya aküler gerçekten onlardan istediğim gibi çok yeni tarihli üretilmişlerdi, ya da aküleri bana yollamadan önce kendileri şarj etmişlerdi...
aracımı dışarı çıkarıp yol testi yapmayı da planlamıştım ama hem geç olmuştu, hem başka işlerim vardı...

neyse ki, bugün, yani 13 haziran öğlene doğru (sanırım 11:15 gibi) sandalyemle çıktım ve 18 küsüra kadar küçük molalar dışında sürekli yol aldım... yolun bazı uygun kısımlarında son hız gittim ama çoğunluk orta hızda gittim... bakırköy ve ataköy 4. kısımı hallaç pamuğu gibi attım :)
akşam eve gelince laptopumu açıp google maps'teki "distance measurement" fonksiyonuyla tüm gittiğim yerlerin üzerinden ölçüm yaparak işaretledim... veeee tam 10 km 260 metre yol katettiğimi gördüm...
ve bütün bu yol mesafesinin ardından joystick'teki batarya doluluk ışıklarından ilk 3 yeşili sönmüş, sarılardan ilk birincisi bazen sönüp bazen yanıyordu...

yani, özetle 10 km'lik yolu akünün kapasitesinin yaklaşık üçte biriyle gitmiştim... eğer sarı ışıklarla da 10 km daha gidilebilirse demek ki 20 km yol gitmek mümkün... son 3 kırmızı ışığı hesaba katmıyorum, onlarla belki 5-6 km yapmak mümkün olabilir ama bu akülerin deep cycle özelliğine zarar verir, o yüzden göstergede sadece kırmızı ışıklar kalmadan önce akülerin şarj edilmesini öneririm...

umarım bu yazdıklarım bir fikir verebilmiştir...

katrancalı Arkadaşım yaptığın gözlemler ve verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Güzel bir gözlem olmuş, bu hem bana hem de almayı düşünen diğer arkadaşlar için bilgilendirici bir değerlendirme olmuş teşekkürler :)

aşka_sabıkalı Mevcut akünüzün ölçülerine göre almanızda yarar var, alacağınız akü aracınızın akü kutusundan büyük olursa bu seferde akülerin kutuya sığmama durumu var, akülerinizi en boy yüksekliğini ölçerek 12V 28 amper ya da 12V 33 amper akülerden alabilirsiniz akü kutunuz çok büyükse 40 amper 55 amper ya da daha büyüklerini de alabilirsiniz

aşka_sabıkalı benim sandalyemin oturma yeri altında bir metal sepet benzeri muhafaza var, aküler iki plastik kutu içine yerleştirilip bu sepetin içine konuluyor... aracın ilk orijinal aküleri bittiğinde kutuları açınca 12v 28 amperlik olduklarını görmüştüm ve internette benzer değerde aküler aramaya koyulmuştum...
bulduklarımın çoğunluğu 12v 33amper olunca kutuları cetvelle hassas şekilde ölçtüm ve 12v 33amperlik aküleri de alabileceğini tespit ettim, o yüzden de 12v 33a akü aldım...

aslında bu kez 40 amperlik akü almayı düşünüyordum ama 40 amperlik akülerin hiçbir şekilde ne kutulara ne de sepete sığmayacağını kesinlikle biliyorum...

bu arada, aşırı büyük değerde akü almak ta mantıksız... önceki sayfada mac72 arkadaşımız "Çok gezdiğim ve sık şarj ettiğim için aküler de 1 yıl dayanmıyor..75A 12V dan iki akü var şuan üzerinde ve aküler yeniyken 20km ancak yapabiliyor.." diye yazmış... 75amper aküler en azından 28-30 kilo ağırlığında, 2 akü takınca sandalyeye ekstra binen yük 60 kilo olacak... bu hem sandalyeyi çabuk yıpratır hem de parçaların bozulma riskini arttırır...

üstelik "aküler yeniyken 20km ancak yapabiliyor.." diye yazmış... önceki sayfada ben de yazdım, ilk kullanımımın sonucunu, ilk 3 yeşil ışık söndüğünde 10km 260 metre yol gittim, eğer devam etseydim 3 sarı ışık sonunda yaklaşık 20 km gitmiş olacaktım... bunu sadece toplamda 20 kiloluk akülerle yaptım...

şöyle diyerek bitireyim, ben 55 kiloyum + 20 kilo aküler = 75 kilo sandalye üzerindeki toplam ağırlık... mac72 arkadaşımızın da 55 kilo olduğunu varsayalım + 60 kilo aküler = 115 kilo sandalye üzerindeki toplam ağırlık...

ikimizin de gidebileceği mesafe aynı, yaklaşık 20 km...
ama o ekstra ağırlık lastiklerden, sandalyenin gövdesinden, motorun dişlilerine kadar her parçayı hızlı bir şekilde yıpratır... özel, modifiye edilmiş, sağlamlaştırılmış bir sandalye değilse...

katrancalı

Bilgilendirme için teşekkürler..Ancak hesaplamayı yaparken akülü sandalyenin boyutu ağırlığı da önemli değil mi? meyra optimus1 artı 95 kg içinde o aküler aynı kilometreyi yaptırır mı?

mac72 elbette önemli, her farklı öge ve koşulun önemi var...
ama benim söylemek istediğim, piyasada genel olarak satılan çoğunluk sandalye için sonuçlar çok farklı olmaz...

uzağa gitmeye gerek yok, bu sitenin alışveriş bölümündeki "ekonomik" kategorisi altındaki çoğu sandalyenin 200 ya da 320 wattlık motorları var, çoğunun toplam ağırlığı 60-70 kilo (en ağır kısım olan gövde genelde 40 kg, aküler ve diğer elemanlar 25-30 kg v.b.), çoğunun taşıma kapasitesi 100-120 kg arası, vesaire...

bunları genel araç değerleri olarak varsayarsak (hesap filan yapabilmek için) sonuçlardaki farklar küçük olacağı gibi, ihmal edilebilir nitelikte de olacak...

şimdi ben bunları okuyan arkadaşların zihinlerinde daha belirgin bir tablo yaratabilmeleri için somut rakamlar eşliğinde kendimden küçük bir örnek vereceğim...

benim sandalyemin yapısı yukarıda bahsettiğim "ekonomik" kategorisinde bulunan araçlara benziyor... gövdesi 35 kg + sepeti, kutuları, aküleri vesaire 25 kg= toplam 65 kg filan.. max kullanıcı taşıma kapasitesi 115 kg...

motorları 250 watt gücünde, 24 voltta çalışıyor (akülü sandalyelerde bu gerilim değeri neredeyse universal) ve tek motorun çektiği max akım 2,5 amper...
iki motor var, bu da son hızda giderken max 5 amper çekecek demektir...

iki 12 v akü var, bunlar 24 v elde edebilmek için seri bağlanıyor, gerilim 24 volt'a çıkıyor ama akım kapasitesi 33 amper/saatte değişmeden kalıyor...
hesaplamayı kolaylaştırmak için 33 amper/saatin 3 amperini atıyoruz, 30 amper değerini dikkate alıyoruz...

şimdi, akülerde 30 amper/saat kapasite var, motorlar toplam max 5 amper çekiyor, 30/5= 6
yani, bu 30 amper/saatlik akü çifti max 5 amper çeken bu motor çiftini 6 saat boyunca çalıştırabilir...

bu sandalyenin maximum hızı 6 km/s... demek ki 6 saat boyunca 6km/s hızla gitmesine yetecek güç üretiyor bu aküler...

ve sandalye 6 saat boyunca 6km/s gidebilirse toplamda 6x6=36 km yol gitmiş olacak...

önceki sayfada belirttim, ilk 3 yeşil ışıkla 10 km gittim, sonraki 3 sarı ışıkla da teorik olarak 9-10 km daha gidilebilir, ancak son 3 kırmızı ışıkla en fazla 6-7 km gidilebilir... bu da teorik ve yaklaşık olarak 25-26 km yol gidebilir demektir...

yukarıda, sayılara dayanarak yaptığımız hesap bize 36 km mesafe derken, gerçek hayattaki uygulamalı hesap bize 25-26 km mesafe değerini veriyor... çünkü sayılara dayanarak yaptığımız hesapta sandalyenin ağırlığını, akülerin ağırlığını, kullanıcının ağırlığını, kullanıcının öte berisinin ağırlığını, gidilen yolun yapısını, yokuşunu-inişini vesaire hiçbirini dikkate almıyoruz... oysa gerçek hayat hesabında pekçok çevresel koşulun da işin içine girdiğini görüyoruz...

sonuç olarak, senin sandalyenin motor gücünü, çektiği max akımı, sandalyenin ağırlığını, senin ağırlığını vesaire gibi değerleri bilmiyorum, zaten o yüzden mac72 arkadaşımızın da 55 kilo olduğunu varsayalım" diye yazdım ve diğer ögelerin de hemen hemen aynı olduğunu kabul ederek o açıklamayı yaptım...

elbette kendine ait değerlerin yardımıyla daha doğru bir hesaplama yapabilirsin...

Arkadaslar merhaba bende 10 adet 12 v 40 ah zinova kuru aku var3 ay once ups icin alinmisti simdi kullanmiyoruz sifir gibi akuyu 270 tl ye alinmisit simdi adeti 100 tl ye satiyorum

riskli bir durum burdan satma kardeş git bire bir görerek alsın insanlar

Canyıldız ben 15 yıldır aküleri deniyorum. haze ev jel batariy akülerin en verimlilerinden. fiyatıda normal. dikkat etmen gerekenler: hız ayarı zorunlu kalmadıkça 3. ölçüyü aşma enerji ve motor uyumu içinde olmalı. 4-5 ölçüdeki hız akü plakalarını zorlar eritir. rampalarda kesinlikle 3le çıkmalısın. şarja gelince kırmızılara gelmeden jarjet. şarzın bitmediyse azalmadıysa herggün şarja koyma çünkü akünün şarj deşarj sayısını gözönünde tut. şarjetmedeki husuz kesinlikle şarj tam dolmadan şarjı çıkarma.

benımde akuller arızalı 1 aydır arastırıyorum aracım belmodan aldım ama belmo cıftını 710 tl dıyor 33 amper bazı arkadaslarım haze yada deep pver dıyor ben yıgıt akuyu aradım 40 amper 600 tl dedı yalnız 40 amperde yuvalarına gırmıyor yanı daha sıparıs vermedım sasırıdm yanı yıgıt akuden alayımı almayamı bılmıyorum cunku cok pahalı

Life;

evet Life, allaha şükür şimdiye kadar bir sorun çıkarmadı ve keyifle sandalyemi kullanıyorum...

izninizle biraz kullanım yöntemimden bahsederek sizin de tabloyu zihninizde canlandırmanızı sağlayayım...

genel olarak haftanın 3 günü birer gün arayla dışarı çıkıyorum, yani pazartesi, çarşamba, cuma gibi... genellikle saat 13-14 arası çıkıyor, 22, 22:30 gibi dönüyorum (ve elbette sandalyemi hemen şarj aletine bağlayarak aküleri doldurmaya bırakıyorum)... eğer sinemaya girmemişsem 10 km'nin üstünde, girmişsem 10 km altında mesafe gidiyorum, çünkü bir film 2 küsur saat olduğu için yol alma mesafemi azaltıyor...

buradan kabaca yaklaşık 10 km mesafe / 8 saat dışarıda = saatte 1,25 km yol almış gibi görünüyorum, ancak aslında bu böyle değil, çünkü evden çıktığımda öğlen yemeğini yememiş olduğum için mutlaka bir yerde bir şeyler yiyorum, bu yarım saat alıyor, sonra 18 civarı bir kafede (genelde starbucks) latte veya cappucino içiyorum, bu da yarım saat demek... doğal ihtiyaç molası, alışveriş, bir süre sandalye oturağı dışında başka bir yerde oturarak dinlenme filan derken aslında yol aldığım süre 4 küsur saate kadar düşüyor, bu da saatte 2,5 km yol gidiyorum demek oluyor... ve böylece çoğunluk 3. viteste gittiğim için hesapta bir hata olmadığı görülüyor...

başka öğrenmek istediğiniz bir şey varsa yardımcı olmaya çalışırım...

katrancalı Bilgilendirme için teşekkürler gerçekten bu tür deneyimlerini paylaşman ben benim gibi akü alacak arkadaşlara fikir edinmek açısından iyi olacaktır. Akülerin boş halden kaç saatte tam doluma ulaştığını, akülerin normal seyir ile birlikte toplamda kaç km yaptığını ve araçtaki ışıklı göstergelerin birden düşüp düşmediğini de deneyimleyip paylaşırsan iyi olur :)

Üst Alt