Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü Tekerlekli Sandalye için önereceğiniz akü markası var mı?

@Life

aküler 3,5 ile 4 saat arasında tam doluma ulaşıyor... ancak bu "tam doluluk" durumuna "tam boşalmış" olmak durumundan gelmiyor, yani, önceki iletilerde de açıkladığım gibi tek bir evden çıkışta en çok 12 km kadar (gidiş-dönüş) yol alabildim (çoğunlukla gittiğim yol 9-10 km arası), çünkü gidilebilecek daha uzaktaki bir hedefim yok, hem de bu kadar mesafeyi 9-10 saatte almak beni bedensel olarak yoruyor, dikkat ettiysen üstteki iletimde birer gün arayla çıktığımı belirttim, bunun sebebi 8-9 saatlik yol yorgunluğunu bir gecede atamadığım için...

önceden de yazdığım gibi yaklaşık 10 km yol gidişim bataryadaki ilk 3 yeşil ledin sönmesiyle son buluyor... bu yüzden, teorik olarak şöyle diyebiliriz, eğer 10 km daha gidip sonraki 3 sarı ledin de sönmesini sağlarsam ve aküleri bu şekilde şarja bağlarsam akülerin tam doluluğa ulaşması için en az 6-7 saat geçeceğini söyleyebiliriz...

akülerin yol alma sırasında ışıklı led göstergesinin çalışma şekli "doğrusal (lineer)" değil... evden çıkıp ilk yaklaşık 4 km sonra ilk yeşil led, 3 km sonra ikinci yeşil led, 2 km sonra üçüncü yeşil led sönüyor ve bu şekilde 3'lü yeşil led gurubu sönmüş oluyor... ancaaak, aracı durdurup 15 dakika mola verdikten sonra yeniden yola çıkmak için joystick'teki butona basınca üçlü yeşil ledden ikisi yine yanıyor, yani aküler bir ölçüde kendini "toparlıyor" gibi görünüyor... elbette ki bu toparlanma tam kapasitede gerçek bir toparlanma değil, çünkü motorları çalıştırıp yol almaya başlayınca daha 2 km gitmeden iki yeşil led yine sönüyor ve sarı led gurubuna düşülüyor...

bunu somut bir örnekle şöyle anlatayım, geçen salı günü full dolu akülerle 13 gibi evden çıktım, ve yavaş hızda ama sürekli yol alarak, bol bol etrafta gezinip dolaşarak 22:45'te eve döndüm (10 km 300 metre yol gitmişim, google mapste kontrol ettim daha sonra)... binanın geniş otoparkında ve bahçesinde birkaç tur attım, o sırada yeşil led gurubu tümüyle sönmüş ve 2 sarı led yanmaktaydı... eve girip sandalyeyi yerine yerleştirdim ve şarja bağlamadan önce elimi yüzümü yıkayıp üzerimdekileri değiştirdim, 10 dakika sonra gelip şarjı bağlamadan önce joystiğin led göstergesine baktığımda ilk sarı ve son yeşil led yine yanıyordu :)

yani, bu göstergedeki durumu doğru olarak kabul edersen (ki değil, bunu yeterince açıkladım sanıyorum) ilk iki yeşil ledle 10 km mesafe gitmişim anlamına gelir, ki bu doğru değil :)

Son düzenleme:
katrancalı Aydınlatıcı ve açıklayıcı bilgilendirmen için çok teşekkür ederim :)

bu başlıktaki iletilerimde sık sık bahsettiğim "google maps'in measure distance" özelliğini nasıl kullandığımı ve gittiğim yolun neredeyse tam mesafesini bulduğumu gösteren bir resim ekliyorum aşağıya...

bilmeyenlere ve kat ettiği mesafeyi ölçüp öğrenmek isteyenlere yardımcı olabilir...

C2ziavZ.png

eğer yukarıdaki imgur linki görünmüyorsa (çünkü bazı ISS'ler imgur sitesini yasakladı diye duydum) o zaman aşağıdaki google photos hesabımdan aynı resime ait linkten görüntüleyebilirsiniz...

https://goo.gl/photos/LY3brXUBrgozG29n7

not: resim dün (20.Ağustos.2015) yaptığım gezide aldığım mesafeyi gösteriyor...

@Life :) sanırım pekçok çizgi sağa-sola, yukarı-aşağı gidiyor diye sanki alınan yolu sayı olarak daha az gösteriyor gibi görünüyor, ama bu yöntem en doğrusu...

bahsettiğin o uygulama ve birkaç diğerini, misal "Walk with Map My Walk"ı denedim, ama GPS bağlantısı her zaman doğru olmuyor ve bazen gidilmiş yolu atlayıp başka bir yerden başlıyor, bazen de hiç gidilmemiş bir konuma atlıyor, bu yüzden ben günlük gezintimi yaptıktan sonra eve gelince google maps üzerinde sağ tık yapıp menüden "measure distance"ı seçip ilk evden çıktığım noktadan itibaren yol boyunca çizgileri koyarak ta en sonunda eve döndüğüm noktaya kadar ilerliyorum, zaten ilerledikçe alınan mesafeyi hem çizgi üzerinde (1 km, 3 km filan belirterek) hem de alttaki kutu içinde gösteriyor... aslında ben çizgileri koyarken haritayı zumladığım için daha iyi görünüyor ve bazı yollarda aynı yerden gidiş-geliş yaptığım daha belli oluyor (oysa siz burada bütün yollardan sadece bir kez geçmişim gibi görüyorsunuz), ama bu bilgiyi burada paylaşabilmek için haritayı küçültmek zorunda kaldım...

senin de bildiğin gibi (önceki sayfada yazmıştım) bu yeni aküleri ilk kez 13 Haziran'da kullanmıştım... 13 Ağustos'u geçtiğimize göre ilk 2 ayı başarılı şekilde geçirdi, yani sınavı geçti diyebiliriz, performans ilk günkü gibi...

bu akü markasını ilk kez kullanıyorum... bir önceki Ritar Jel Deep Cycle aküleri 2,5 yıl kadar kullandım... önceki Univercell Jel aküleri 1 yıl 3 ay filan... bakalım bu Deeppower Jel/Deep Cycle aküler ne kadar gidecek ben de merak ediyorum :)

iyi dileklerin için teşekkürler...

Merhaba
Yiğit Akü Jel Akü 12v 40 Ah tavsiye edermisiniz. 1 çiftini 450tlye alacagım.fiyat-performans baz alındıgında sizce uygun mudur kullanan arkadaşımız var mı hiç

sandalye vollex w123
şuan ki aküler huanyu 12v 40ah

ronaldo7

fiyat çok iyi... ben kullanmadım ama yiğit akü sonuçta tanınmış, yılların markası... bunlar güvenmek için yeterli sanırım...

hepsiburada'da yiğit akünün 12v 33a'lik jel/deep cycle aküleri satılmaya başlamış... şimdiki kullandıklarımın performansı düşünce oradan yiğit akü alıp konuyu halledicem... :)

@ronaldo7 @katrancalı Ben yiğit akünün deep cycle jel olanını aldım toplamda 10 km yol katedebiliyorsun sanıldığı kadar iyi bir akü değil, yerli jel akülerde otomobil akülerindeki gibi bir verim alabilmek maalesef mümkün değil, engelli aracının markası aküleri kullanma açısından fark eder mi bilmiyorum benim aracım sunrise.

yok, aracın markası fark etmez akü kullanımında...

motorların çektiği akım fark ettirir...

bence bunu yazdığın iyi oldu... yiğit aküden vazgeçtim şimdi :)

akülerin gücü azaldığında yine deeppower alırım...

Antalyada engelli araç aküsü satan güvenilir yer bilen var mı arkadaşlar

Arkadaşlar jel akülerin kralı Sonnenschein Dryfit A500 Series Cyclic deep cycle aküdür, yurtdışında akrabanız varsa ya bu markayı ya da amerikan malı MK aküyü tercih edin 4-5 yıl sorunsuz kullanırsınız. Dryfit serisi GF-Y Range olarak değişti isteyenler bu linkten bakabilirler. Sealed Lead Acid Batteries, Powersonic, Yuasa, Sonnenschein, Fiamm, Enersys - Sonnenschein Dryfit A500 Series Cyclic GF-Y Range

Bazı arkadaşlar haze marka jel akü önermişti temin edebilirseniz deneyebilirsiniz.

İMC301 aküleri her aküyle aynımıdır? yani herhangi bir aküde olurmu?

olur, ama önce volt - amper değerlerini kontrol edin, sonra da şimdi aracınızda bulunan akülerin monte edildiği yerdeki muhafazanın (sepet, kutu, vesaire neyse) genişlik-yükseklik-derinlik olarak ölçüsünü alın, böylece hiç hata yapma olasılığı kalmaz...

bildiğim kadarıyla sizin aracınız 2 adet 12v 55ah akü kullanıyor, bu değerdeki aküleri araştırın...

evt aynen 2x 12v 55ah şuankiler ama bitik ve 2x 12v amperi yüksek alsam birşey olurmu ve nerden temin edebilirim .?

ben aşağıda linkini verdiğim firmadan aldım geçen yılın haziranında...

55 Amper Jel Aküler | Jel Aküler | Enerjimar Online Enerji Marketiniz

firma İzmir'de ama kargoyla hemen ertesi günü yolladılar İstanbul'a... aküleri online alışveriş yoluyla almanı tavsiye ederim, onca ağırlıktaki kutuları taşımak ya da birisine taşıtmak durumunda kalma...

akülü araçlar için jel/deep cycle akü kullanmak gerek...

Çok teşekkür ederim,araç zaten servise gidicek mecburen joystick için,aküleride ordan temin etsem pahalıyamı gelir?

yukarıda linkini verdiğim sitedeki almayı düşündüğün akülerin (çiftli olarak) fiyatına bak ve bir yere not et...

sonra servise gittiğinde akü fiyatlarını da öğrenmek istediğini söyle, ve sonucu kendin gör...

ama benim fikrimi sorarsan en az 30-40% pahalı fiyat çekecek servis :)

engelli_biri

Hocam Mayıs 2015'te aldığınız akülerinizin son durumu nedir? İlk günkü gibi performans devam ediyor mu? Orjinal akülerle bir karşılaştırma yapsanız bu aküler için ne dersiniz?

@Master

Merhabalar alalı daha 1 yıl bile olmamasına rağmen aküler öldü maalesef performans çok ama çok düştü.
Orjinal aküleri ile kıyaslama yaparsak 2-2.5 yıl kadar kullandım orjinal aküleri buradan bir kanaat oluşturabilirsiniz.
Malzeme veya marka olarak kesinlikle tavsiye etmem haberiniz olsun.
Aküleri aldığım firma olarak sorarsanız eğer Firma ile görüştüm kargo ile gönderirseniz kontrol ederiz
sorunun neden kaynaklandığına dair soru işaretini gideririz ancak değişim konusun da bir kanaat oluşturmadılar bende
değiştireceklerinden ümidim olmadığı için göndermedim aküleri ki gönderirsem 1 ay gibi bir süreden bahsettiler
başka yedek bir aracım olmadığı için çok büyük bir dezavantajım var bundan dolayı gönderemedim firmaya
bilginize.

Master, engelli_biri

Akülerinize Alman malı BEAT50 uygulayın..

akülerinizi ilk günkü performansta 2 kat daha fazla ömürle kullanırsınız...

akülere bu kadar para harcama ve performans derdiniz olmaz..denemenizi öneririm..

engelli_biri tamda almak üzereydim vazgeçeyim o halde. Yalnız firma diyor ki Deeppower aküler artık SSB adı altında üretilmeye başlandı diyor ve Deeppower yavaş yavaş yok olup SSB olacak diyor. Şimdi hangi aküyü alacağım diye kararsız kaldım.
unimer.tr BEAT50 721 TL diyor. Akü güçlendirmesi için 721 TL çok çok fazla bir rakam benim için. Teşekkürler öneri için.

[FONT=sans-serif]BEAT50 gereksiz bir ürün, gerçekten orjinal ve kaliteli bir jel akü olsa hiç bir şeye gerek yok. Bu tür ürünler para tuzağı yoksa aküleri orjinal üstü jel aküye çevirmiyor, yine de şapkadan tavşan çıkarmak isteyenler deneyebilir.[/FONT]

BEAT50 cihazının işlevine ben de inanmıyorum.Özellikle akü ömrünü 2 kat uzattıgı söyleniyor reklamlarda 10 kat deseydiniz daha inanılır olurdu tavsiye :)

cihaz 300-400tl satış fiyatı var..o cihaz varsayalım akü ömrünü %20-%30 uzatsın (buna bile inanması zor da) cihazın edecegi tutar taş catlasın 100tl dir

Life ronaldo7

BEAT50 yi denediniz mi? yoksa bilmeden mi konuşuyorsunuz....Eğer denemediyseniz deneyenlere bir sorun lütfen..

bunu ögrenmenin en kolay yolu aşagıda.. sorun bir lütfen sallamadan önce:)
Bizimle İletişime Geçin. Sorularınız, önerileriniz ve talepleriniz için bizimle iletişim kurabilirsiniz. Belmo müşterilerinin fikirlerini dikkate alır ve çözümler üretir.

129/1 Sokak No:2/C 35050 Bornova, İzmir Türkiye
T: 0090 232 478 17 15 ⋅ F: 0090 232 478 19 50 ⋅ M: 0090 530 151 10 09
belmo@belmo.com.tr bilgi@belmo.com.tr
Facebook'ta BelmoTwitter'da BelmoInstagram'da Belmo

unimer.tr Siz bu ürünün üreticisi misiniz yetkili satıcısı mısınız? Ürünün Alman teknolojisi olduğu belirtilmiş ama ne amazon.com da ne de ebay.com gibi evrensel satış sitelerinde satışı yok. Ürün ile ilgili sadece ülkemizde birkaç olumlu yorum var onun dışında ne satışı ne de olumsuz yorumu vb yok nedense.
Ürünü doğalgaz tasarruf cihazlarına benzettim, onlarda doğalgazda % 50-60 oranında tasarruf ettirdiklerini iddia ediyorlar ama nedense öyle bir tasarruf söz konusu değil.
Ürünü denemedim, fiyatı çok pahalı ve birde nasıl bir sistemi var ki aküleri ilk günki gibi yapıyor, cihazı bir sefer aldığımızda ömür boyu mu kullanıyoruz? Tabi bir de ürün madem bukadar iyi neden her yerde satışı yok olumlu yorumu yok sadece bir iki yorum dışında tek bir olumsuz bir yorumu yok.

Life

1|BEAT50 nin yetkili satıcısı Türkiye'nin Lider üreticisi firması BELMO (İletişim bilgilerini yukarıda verdim, tüm detayları oradan yada onların belirlediği yetkili satış noktalarından edinebilirsin).

2| akülerin neden eskidiğini, neden bu kadar çok para harcandığını biliyor musunuz? (6 ayda bir, yılda bir aküsünü değiştirmek zorunda olanlar var..) Aküler yüzünden şarj cihazları bozulanlar var? Aküleri yüzünden kumanda ve motor sistem arızaları var..?

Şimdi lütfen bir hesap makinesi alın ve 6 ayda,1 yılda ve 2 yılda bir akülerini değiştirmek zorunda olanların bu işe ne kadar para harcamak zorunda olduğunun bir hesabını yapın... üstüne şarj cihazı, kumanda cihazı arızaları ile motor arıza/değişim maliyetlerini ekleyin lütfen..

sonra bir bir düşünün... BEAT50 ucuz mu? yoksa pahalı mı?

Not1: BEAT50 şu anda dünyada 90+ ülkeye ihraç edilen bir ürün
Not2: amazon yada e-bay'da kaliteli markaları ben görmüyorum, siz?

unimer.tr Bigilendirme için teşekkür ederim. Peki Belmo Beat50 ürününe ek olarak engellilerin akü problemini kökten çözmek üzere Jel akülerin mercedesi olarak nitelenen aşağıdaki linkte belirttiğim Sonnenchein firmasının ürettiği uzun ömürlü deep cycle özellikli jel akülerin ya da Amerikan malı MK marka akülerin Türkiye distribütörlüğünü neden almıyor ya da böyle bir planı var mı?

Sealed Lead Acid Batteries, Powersonic, Yuasa, Sonnenschein, Fiamm, Enersys - Sonnenschein Dryfit A500 Series Cyclic GF-Y Range

BEAT50 den memnun kalmazsak iade edebiliyormuyuz peki.Bu kadar emin konuştuğunuza göre %100 memnuniyet garantisi de verebilmeniz gerek.

1 adet akü için 1 beat50 2 adet için 2 beat50 almamız gerekiyor.tanesi 350tl civarı ki beat50 kullandıgımızın anlamı olması için 5 akü değiştirme zamanı geçmesi lazım tabi bu süre zarfında beat50 bozulmadan kalır mı.gelecekte ne olur bilinmez.fiyatı hiçbir zaman 350tl edecek nitelikte ürün değil benim görüşüm bu fiyatlarda kullanmanın mantıgını anlayamadım

RONALDO07,

BEAT50 de %100 para iade garantisi var (MoneyBack Warranty) - 18 ay boyunca memnun kalmadığınız taktirde ürünü iade edebilirsiniz.
Life,

Bahsettiğin akü markalarını BELMO neden satmıyor bilmiyorum - bunu kendilerine sormanı öneririm..Ama bu markalarda bu kadar ısrarcı olmadan önce onları bir denemek gerek..

bu akü markalarını satanlar %100 memnuniyet garantisi veriyorlar mı?

Üst Alt