Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü Tekerlekli Sandalye için önereceğiniz akü markası var mı?

Link verdiğim aküyü ve mk marka aküyü bizzat kullandım 4-5 yıl süresince güc kaybı olmadan kullanılabiliyor diğer markaları denemedim ama yerli marka yiğit aküyü de denedim tavsiye etmiyorum

Life

linkteki ürünü inceledim fiyatı 700-800tl gibi görünüyor araştırabildigim kadarıyla.normal 300tl lik akülerle 2 yıl gidebilsek daha iyi değil mi.fiyat performans olarak pek farkeden birşey yok gibi.

BB 28ah deep cycle akü almıştım gecen sene,daha önceki aynı BB aküleri 3 sene kullandım, gecen sene aldıgım BB akü 9 ayda pert oldu(üretim tarihi de 2 ay olmamıştı.ankarada bulunan distribütörden aldım)

Şu an 1 çift yiğit 40ah jel aküyü 500tl ye mal ettim.Umarım sıkıntı yaşamam.

gezmeyi seven birisi için 9 ayda bir akünün ömrünü tamamlaması normal..eğer aküleri kullanmasaydık herhalde yine 3-4 yıl giderdi.. o zaman gezmenin anlamı olmazdı:)

Unimer.tr bu bahsettigin akünün tanesi mi 710 lira? Birde kullandınızmı Bende amstrong model i var aldıgımdan beri orjinal aküleri var model ve markalarını n
Bilmiorm ama tavsiye ederim

katrancalı akülerin durumu nasıl ilk güne göre performansı nasıl kaç km gidiyorsun bilgilendirirsen sevinirim.

Karşıyakalı, BEAT50 nin çifti 685 TL. Orjinal akülerine takıyorsun.. BEAT50 akülerini tekrar güçlendiriyor..böylece yeni akü almana gerek kalmıyor.
%100 para iade garantili - memnun kalmaz isen ürünü iade edip paranı geri alabilirsin.

@ronaldo7 Bahsettiğim akü Sonnenschein firmasının ürettiği dryfit A500 aküleri yani linkteki aküler o aküler isim değişikliği ile GF_Y kodunu aldı aküler deep cycle jel akü bu aküler normal akülerden farklı getirtme ve kullanma imkanın varsa dene memnun kalacaksın, aküleri 4 yıl rahat kullanırsın akülerde güçten düşme olmaz ömrü bitmeye yaklaştığı zaman sık şarj etme gibi diğer akülerin de yaptığı belirtileri çıkar. BB aküyü kullanmadım bilmiyorum onlarda 3-4 yıl ömürlü jel akülerse denenebilir.

ronaldo7 Yiğit jel akülerin hayırlı olsun umarım memnun kalırsın. Ben kullanmıştım ve memnun kalmamıştım tavsiye etmediğimi de üst mesajlarda belirtmiştim, umarım sen memnun kalırsın :)

@Karşıyakalı, BEAT50 yeni bir Alman teknolojisi ve aküden öte bir şey..kısaca "akü güçlendirici, yenileyici ve koruyucu diyebiliriz" ve ürünü bir kez aküye uyguladığında akü ve performans derdin ortadan kalkıyor...akülerini yıllarca kullanabiliyorsun (örnegin 3-4 yıl giden bir aküye uyguladığında 8-10 yıl akü degişimine gerek kalmıyor ve aracın tüm enerji sistemini koruyor (örnegin şarj cihazı arızaları, motor ve kumanda arızaları çok çok daha az muhtemel hale geliyor keza BEAT50 sistemde kaliteli bir enerji ortamı sağlıyor)

BEAT50 yi eski aküye uyguladığında yeni aküye gerek kalmadan eski akünü güçlü bir performansta kullanmaya devam ediyorsun. Resmini aşagıda gönderdim..

parsam

haziranda tam bir yıl olacak, ortalama 14-15km yapabiliyorum...

ilk aldığım günlerdeki kullanıma göre biraz performansı düştü doğal olarak, sanırım yüzde 10 kadar, ama benim genel yol katetme menzilim açısından hiçbir sorun yok...

menzil derken şöyle bir tablo vereyim, 300m evden otobüs durağına, kazlıçeşmede inip marmaraya binmek için 100 metre... bundan sonrası artık nasıl keyfime gelirse... bir de dönüşte 2km'lik akü kapasitesi kalması gerekiyor çünkü ataköy-şirinevler metrodan eve yaklaşık 2km yol var...

mesela geçen hafta sirkeci marmaray yapıp gülhane parkına gittim... parkı bir uçtan diğer uca (neredeyse sarayburnu çıkışına kadar) gezdim, toplam 3km yol yapmışım, akşam eve gelip şarja taktığımda 2 sarı led hala yanıyordu...

ondan önceki haftaysa yine kazlıçeşme marmaray - ayrılık çeşmesine gittim ve tam durağın karşısındaki tepe nautilus avm'ye girdim... birşeyler yiyip içtikten sonra ve tabii avm'nin engelli wc'sini de denetledikten sonra (gerçekten çok medeni bir engelli wc'si yapmışlar, üstelik her katta var) eve döndüm... arabamı şarja takarken sadece tek bir yeşil led sönmüştü, diğer ledlerin hepsi yanıyordu...

Maşallah güzel gezmişsin darısı başıma 10 aylık bir aküye göre güzel performans inş 10 ay daha rahat rahat gezersin senin kullandığın aküleri almayı düşünüyorum akülerim ölünce 3-4 ay sonra tekrar akülerin durumunu yazarsan sevinirim.Hayat gönlünce olsun kardeşim.

katrancalı

bana 80 veya 60 Ah gel akü lazım.
Türkiyede bulabileceğim en iyi akü bunlarmıdır ?
daha iyisi varmı.
şimdiki MK akü
SALAĞIN BİRİ şok edelim, daha iyi olur dedi bende olur dedim. akü ÖLDÜ :)
internette çok aradım ama MK akü bayisi bulamadım türkiyede. bulabilirsem elbette tercihim MK olacaktır. @Life
verdiğin adrese baktım ama birşey anlayamadım. sanırım ingiltereden bir adres.
bekleme süresi, kullanma süresi, fiyatı hakkında bilgiye ulaşamadım.

yelpaze haze markanın 60-80 ah'lik jel/deep cycle aküleri yok bildiğim kadarıyla, ya da en azından Türkiye'de yok...

illa haze diye tutturmanın gereği yok bence, istediğin haze akü piyasada olsaydı bile en az iki kat fazla fiyatta olacaktı, bu sefer de "yaw çok pahalıymış" diyecektin...

bence fiyat/performans oranı iyi olan birini al, geç... bu güzel sonbahar günlerini bol bol gezerek değerlendir, yağmurlar ardından soğuk havalar başlayınca dışarı çıkma imkanlarımız da azalacak...

ne demiş büyük ozan Baratheon: winter is coming! ;)

@yelpaze Linkini attığım sitedeki aküler, akü dünyasının mercedesidir :) Golf arabaları,tekerlekli sandalyeler, scoterlar ve makinlarada kullanılır. Benim aracımın ilk aküsü dryfit A500 serisiydi ve ben 4,5 yıl gibi bir süre boyunca sorunsuz kullandım, sonrasında da Fransa'ya giden bir tanıdık vasıtasıyla bir kez getirme imkanım olmuştu. Daha sonra Sonnenschein firması Dryfit A500 serisini GF Y serisi olarak ismini değiştirdi. Almanya'dan ya da diğer Avrupa ülkelerinden getirtme imkanım da olmadığı için alamadım ama hep takipte kaldım ve önceliğim herzaman bu seri olmuştur. Sealed Lead Acid Batteries, Powersonic, Yuasa, Sonnenschein, Fiamm, Enersys - Sonnenschein Dryfit A500 Series Cyclic GF-Y Range Linkte gördüğü gibi GF 12 063 Y 70 AH ve GF 12 072 Y 80AH gücünde olan aküler aşağıdaki linkte n11.com sitesinde mevcut, istersen incele satıcıyla irtibata geç denemeye karar verirsen alırsın. Biraz tuzludur ama kalitelidir.

Gf 12 063 Y - n11.com

Gf 12 065 Y - n11.com

Gf 12 072 Y - n11.com

Arkadaşlar sandalyeyi 2. el olarak almıştım içindeki akü 12 volt 55 ah şimdi jel akü almam gerekiyor,40 veya 33 ah alsam sürüş mesafesi düşüklüğü dışında olumsuz bir durum olurmu.Ritar marka jel akü almaya karar verdim kullananlar memnun mu?

turkateo dediğin gibi doğal olarak sürüş mesafesi biraz düşer ama çok ta fark edeceğini sanmıyorum, çünkü 55 ah'lik aküler yaklaşık 20 kilo oluyorlar ama 33ah'likler 11 kilo filan... 55 ah'lik akünün enerjisinin epeyce kısmı kendi ağırlığını taşımaya gidiyor...

üstelik ağır akülerin bence tekerlekli sandalyenin gövdesini de daha çabuk/çok yıprattığını düşünüyorum, uzun mesafe gitmek zorunda olmayanlar bence hafif akü tercih etmeli...

ben 5 yıl önce Ritar akü kullanmıştım, normal veya normalin az üstü kalitede bir akü olduğunu düşünüyorum, çok büyük performans artışı veya uzun mesafe/ömür bekleme...

son olarak, bu kısmı akü almayı düşünen herkes için yazıyorum, akülere sadece amper/saat kapasitesi olarak bakmayın, hr oranı (hour rate = saat oranı) da önemli bir öge...

Teşekkürler verdiğin bilgiler için Katrancalı
Ritar en yeni 2015 üretimi var piyasada o yüzden2016 ağustosta üretim tarihinli sader'inSB marka 40 ah jel aküsünden aldım ,15 kg bir tanesinin ağırlığı montaj bugün yaptırıcam.

Oto elektrikçi bağladı aküleri ful dolu çıktı, sandalyedeki eski aküler 2011 Sonnenschein markaymış
Bilgisi olan varmı eski aküleri tamir ettirme veya canlandırmak mümkünmü acaba

Bilgisi olan varmı eski aküleri tamir ettirme veya canlandırmak mümkünmü acaba

akülerin nasıl bitirildiğine bağlı o durum...

normal kullanım sonucu ömürleri bitmişse canlandırılamazlar...

ama sülfatlanmışlarsa ya da uzun süre kullanılmadıkları için tam deşarj olmuşlar ve bu şekilde uzun süre kalmışlarsa özel bir şarj etme yöntemiyle canlandırılabilirler...

bazı gelişmiş şarj aletlerinde "repair" seçeneği oluyor, bu seçenekte normal şarj geriliminden daha yüksek (16 volt) gerilim uygulanıyor... bu özelliği olan bir şarj aletiyle eski aküleri canlandırmayı deneyebilirsin...

[FONT=sans-serif]Sonnenschein marka 2011 üretimi akünün bu kadar çabuk biteceğini zannetmiyorum,bu kış 9 ay boyunca kullanılmadı ama 2-3 haftada bir şarj edildi.Kullanmaya başladığımda ilk hafta performansı iyiydi sonra full şarj olmasına rağmen 500 metre gidince gösterge birden kırmızıya düşmeye başladı.Sonrasında şarja takınca çabucak şarj olup yine kısa süre kullanınca ful dolu gösterge birden kırmızıya düşmeye başladı.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Sonnenschein marka aküler büyük ihtimalle derin şarj durumunda zannediyorum,akü ihtiyacı olupta şansını denemek isteyen birisine ücretsiz vermek istiyorum.Tel:05326472164 direkt arayarak veya whatsapp tan irtibat kurabilirisiniz.[/FONT]

Kaliteli Jel Akü markası

Merhabalar...
Akülü Sandalye için kullandıgınız jel akü markalarından hangisi önerirsiniz?

turkateo said:
17.10-2016 10:53
Sonnenschein marka aküler büyük ihtimalle derin şarj durumunda zannediyorum,akü ihtiyacı olupta şansını denemek isteyen birisine ücretsiz vermek istiyorum.Tel:05326472164 direkt arayarak veya whatsapp tan irtibat kurabilirisiniz.

Aküleri verdim

Libertarian

o kullanma süresi değil, akülerin satılıncaya dek dükkanda bekleyebileceği en uzun süre, yani "raf ömrü"...

Üst Alt