ssb marka akü aldınız mı yada kullanan varmı bende sipariş vereceğim bilgi verir misiniz
@
Master
ben aldım, 55ah'lik olanlardan bir çift, çünkü sandalyem otto bock b400'ün akü bölmesinin alabileceği en büyük boyutlu akü 55ah'lik aküler, bundan daha büyük ah'lik aküler daha büyük boyutlu olduğu için akü bölmesine sığmıyor... aküleri şubat ayında aldım, sandalyeye montajını yaptım ama havaların genelde yağışlı olması ya da tam benim dışarı çıkmayı planladığım günlerin yağmurlu olması sebebiyle nisan ayına kadar doğru dürüst kullanamadım, şubattan nisana kadar toplasan 6 kez dışarı çıkabildim...
nisan ortalarından beri gittikçe artan sıklıkta dışarı çıkmaya başladım... mayısta günaşırı çıktım, yani ayda toplam 15 defa çıkmışımdır... haziranda (şu ana dek) daha da arttı...
dışarı çıkışlarım genel olarak 2 kategoriye ayrılabilir:
1- alışveriş - angarya çıkışı... bu çıkışlarımı çoğunlukla alışverişe ya da dışarıda halledilecek angaryalara ayırıyorum, yani berbere gitmek, terziye gitmek, kargo şubesine gitmek vesaire... yani angarya neyse onu halletmek için... genellikle saat 3-4 arası çıkıyor, akşam 7'de dönüyorum... bu süre içinde çoğunluk 4-6km yapıyorum... bu "alışveriş - angarya" çıkışına bazen "yaw madem buraya kadar gelmişim, bir de şu ata parka uğrayıp serinleyeyim, şu mekanda talaş böreği yiyeyim, şu kafede bir latte içeyim" gibisinden keyif ögeleri de eklersem o zaman 6-8km yol yaptığım oluyor...
2- özel gezinti çıkışı... bu çıkışlarımda (adı üzerinde zaten) akülü sandalye + toplu ulaşım araçları kullanarak (en az 30km - en çok 80km yol yaparak) genellikle yaşadığım şehri -hakkını vererek- gezmeye, keşfetmeye çalışıyorum... misal, en son olarak geçtiğimiz çarşamba günü (8 haziran) bakırköy'den (metro+marmaray+metro yaparak) kadıköy gezisi yaptım... 58km'lik bu gezinin 14km'si akülü sandalye ile kalanı toplu taşımayla...
sonuç olarak:
ister 4-6km'lik alışveriş - angarya çıkışlarımda...
ister alışveriş - angaryaya + keyif ögesi ekli 6-8km'lik çıkışlarımda...
ve ister özel gezinti çıkışlarımda -ki bunlarda 12-15km arası yol yapıyorum- henüz joystikteki akü durumu gösteren LED'lerden birinin söndüğünü görmedim...
yani, yola full şarjlı akülerle çıkıyorum, ve bu durumdayken joystikteki tüm LED'ler yanıyor... eve döndüğümdeyse -14km yol yaptığımda bile- yine tüm LED'ler yanmakta oluyor...
elbette, şarj aletini bağlayınca aküler şarj olmaya başlıyor, ve şarj birkaç saat sürüyor ama dediğim gibi bu ssb marka akü çiftiyle yaptığım yolculukların hiçbirinde (henüz) sönen LED görmedim... LED'in yanısıra yolculuğun başlangıcıyla son kısmı arasında hızın ya da gücün azalması gibisinden bir performans düşmesi de gözlemlemedim...
ancak elbette ki aküler henüz çok yeni ve döngü (cycle, şarj-deşarj) sayısı çok yetersiz, bu yüzden akülerin ömrü ya da performansları hakkında buraya yazdıklarım ssb marka akülerin kalitesi için güçlü ve geçerli bir kanıt yerine geçemez, ben sadece ssb akülerle yaşadığım kısa süreli tecrübeyi özetleyerek yaklaşık bir fikir vermeye çalıştım...
gönlüne ve bütçene uygun aküyü bulman dileğiyle...
ekstra:
ssb akülerle enerjilendirilmiş otto bock b400 ile bakırköy'deki geçici yaya üst geçit köprüsünden geçişim: