Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alım süresi 10 yıla çıkartıldı ve menşei kısıtlaması getirildi

Olay cok.basit

Devlet.vergi alamadigi.alanları.kapatmaya çalışıyor
Ev.satışları.için e devlete geçiş. Vs vs
Sıfır.araclarin ℅ 50 si engelli.muafiyetinden deniyor ne kadar.doğru.bilmiyorum.
Verilen.hak.tabi.ki.alınmamalıdir
Ama.devlete.kafasına.koyduysa yapar geçer. Bunun koyun olmakla ya da bana.bir.şeyle.ilgisi.yok
Ulkemizde Stk ve.muhalefet ağır aksak işliyor.ve.toplumu tepkilere karşı orgutleyemiyor.

Mevzu dolubatarya ve mesut çevik youtube kanallarında gündem olmuş. Tabi ne kadar gündem olsa da umurlarında değil yine.

@assassin_gck,
Yanlis biliyorsunuz bu iktidar engelliyi magdur etti eskiden limit yoktu limit cikardi sonra 5 yili 10 yila cikardi simdi de yerli araca bin diyor. Bi sonraki hamle mtv odeyin bi sonraki hamle otv siz arac alimini bitirdik olmali. Nokta. sen yerli araca bineceksin ben 500 tane konvoylu metcedese audiye bmw ye binecegim var mi itirazi olan.
@assassin_gck, Engellilerin Yurtdışından Araç alma ve Getirme olanağı Yasaklanıyor şimşek açıklama yapmış yuhh artık yaaa bukadarda olmaz
kaynak ?

@hudo1958 ...33 sene önce ötv yoktu KDV çok az miktar ödeniyordu araç satışı 2 yılda birdi araç muayene ücreti yoktu mtv yoktu sadece sigorta primi vardı evvelden sadece h sınıfı özel tertibatlı otomatik araç kullanabilir yazısı yeterliydi.

Toyota c hr 1.8 motor hacmi nasıl alacağız acaba motor hacmi sınır 1.6 değil mi

@ucuncubahar, ne kadar kör etmiş sizi düşmanlıklarınız, ben de tam bundan bahsediyorum sağol tercüman oldun bana. ben kimseyi savunmadım, ama siz öyle bir hale gelmişsiniz ki , saldırmıyorsak savundugumuzu düşünüyorsunuz, yazık ne hale gelmiş insanlarımız

MERHABA ARKADAŞLAR...
ÖTV MUAFİYETİ KONUSUNDA BİZLERE ATILAN KAZIK İÇİN EYLEM YAPMAZSAK SONUÇ ALAMAYACAĞIMIZ ORTAYA ÇIKTI.
GELİN BURADA BİRLİK OLALIM.
BİR GÜN VE SAATE ANLAŞALIM.
ANKARA'DA AİLE, SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI, MALİYE BAKANLIĞI VEYA CUMHURBAŞKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM YAPALIM.
ARTIK BAŞKA ŞANSIMIZ KALMADI.
EYLEM SIRASINDA ELİMİZDEN GELDİĞİNCE SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN CANLI YAYIN AÇALIM.
TÜM MEDYA KURULUŞLARINA YAYINLAMALARI İÇİN MESAJ YAZALIM.
BEKLEMEMİZİN BİR ANLAMI KALMADI.
ARTIK BİRİLERİNİN İNSAFINA BIRAKILMAKTAN YORULDUM.
YA HERRO YA MERRO !!!
LÜTFEN FİKİRLERİNİZİ YAZIN !!!
ARTIK EYLEM ZAMANI !!!

@assassin_gck

ÖTV muafiyetinin 10 yıla çıkarılmasının benle zerre ilgisi yok, ama engellilerin haklarına her geçen gün yeni bir saldırı var.
Engellilerin her türlü haklarına acımasızca saldıranlara tek laf etmemen, yalan yanlış bilgilerle onları savunman kalbindeki "iyilikleri" yeterince ortaya koyduğunu düşünüyorum.

Sabahattin Ali'nin dediği gibi; "Herkese kalbindeki iyilik kadar iyi bir hayat dilerim."

Valla bu günlerin geleceği dünden belli idi saten bekleyen arkadaşlara defalarca deidk beklemeyin bir an önce imkan varsa alın limiti beklediler arkadaşlar ne yaparsak yapalım bu zihniyetten geri adım beklenemez

Son düzenleme:
@Polmiks,

Sen benimle mi yaşıyorsun da bu kadar keskin konuşuyorsun ? anlattığım olayı alt komşum bizzat yaptı, insanlar hakkında hüküm vermeyi bırakta git biraz araştır bakalım böyle şeyler oluyor mu olmuyor mu.

Sayın Havan-Kime-GuzeLim,

Öncelikle, engelli bireylerin ÖTV muafiyetiyle aldıkları araçların üçüncü kişilere para karşılığı kullandırılması hukuken mümkün değildir. Bu tür iddialar, yanlış anlamaları ve toplumda asılsız yargıları tetikleyebilir.

1. Kiralayan açısından:
    Bir kişi, komşusuna para vererek onun adına bir araç alacak ve bu aracı kullanacaksa, bu durumda ciddi risklerle karşı karşıya kalır. Aracın yasal sahibi, aracı kiralayan kişi değil, engelli bireyin kendisi olacaktır. Bu tür bir durumda araç sahibi, aracı geri alma hakkına sahiptir ve bu hak, kiralayanın maddi kayıplarını telafi edemez. Hukuki bir sözleşme yapılsa dahi bu tür bir işlem kanuna aykırı olduğundan geçersiz sayılır.
  2. Kiralatan açısından:
    Türk Ceza Kanunu (TCK) ve Medeni Kanun'a göre, bir araçla ilgili her türlü hukuki ve cezai sorumluluk araç sahibine aittir. Trafik kazası sonucu bir zarar oluşursa, araç sahibi maddi ve manevi tazminat sorumluluğuyla karşı karşıya kalabilir. Örneğin, kazada ölüm meydana gelirse, TCK kapsamında araç sahibine kusur oranına bağlı olarak cezai yaptırımlar uygulanabilir. Bu durum, kiralayan kişinin ödeyebileceği bir bedelle telafi edilemeyecek sonuçlara yol açabilir.
Son olarak:
İddianızda somut bir delil sunmadığınız sürece bu tür varsayımlarda bulunmak doğru değildir. TCK’nın 216. maddesi uyarınca, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu oluşturacak şekilde toplumun bir kesimini hedef göstermek, ciddi hukuki sonuçlar doğurabilir. Lütfen iddialarınızı delillerle desteklemeden bu tür ifadelerden kaçınınız.

Saygılarımla,

Arkadaşlar şimdi benim arabama 3 yıl oldu. Bu yasa öncesini etkiliyor mu yeni alanlara mı geçerli? Yazıldıysa görmedim kusura bakmayın .

Devlet butçe iflas etmiş.. emekli ve memur asgari ücretli ilk sıradaki düşmanı..artık engellilerde.. kusura bakmasın.. bunlara para lazım yetmiyor yandaşların gard aslarına ..5 li çetelerine ..Suriyeli kardeşlerine İFLASSSS edilmiş bir devletin ile yönetiliyoruz.. ne göreceZ bakalım.. verilen haklar alındı geriye dönük borç çıkrada şaşmayın.. ÇÜNKÜ artık TÜRKİYE ZENGİNLERİN VE AKP LİLERİN ÜLKESİ..başkası insan bile değil.. onların gözünde....

@titan,

bunun cevabını bilen varmı ?

@Klavyetor,
Hocam bu yeni kanunla ilgili görüşme olacaksa ve madem 10 sene satılmayacaksa bari garanti sürelerini 10 seneye çıkarmaları lazım
Madem yerli oto alıyoruz aslında çok daha uygun fiyata ve enaz 10 sene garantili araç satmaları gerekiyor.

Emre Ozpeynirci yetkililer ile yaptıgı gorusmede , daha önce alınan ve 5 sene satılamaz araclarında 10 sene satılamayacagına dair yazı yazmış.
"
SON DAKİKA‼️‼️‼️‼️...

- ÖTV muafiyetli araçlara yönelik yürürlüğe giren düzenleme geçmişi de kapsıyormuş-

Yani 5 yıl satamama şartıyla alanlar da ellerindeki aracı yeni düzenlemeye göre 10 yıl satamayacaklar.

Yanlış duymadınız, normalde bu tip düzenlemeler geçmişe dönük olmazdı ama yapılan açıklamalar bu işi suistimal edenler nedeniyle düzenlemenin meclisten bu şekilde geçtiği yönünde.

Üzgünüm ama durum ne yazık ki bu..."

Arkadaşlar sizlere bu adımın bir sonrasını söyleyeyim maalesef sosyal devlet olmaktan uzak politikalar hızla ilerliyor bir beş sene içinde Ötv tutarı araç alınırken ödenecek 10 sene boyunca taksitlerle geri ödenmesi olarak yeni bir uygulama gelecektir. Ne yazık ki ülkemiz de insana verilen değer her geçen gün biraz daha eriyor.

@bfb_91,

Oh oh oh oh, tuzundan da koymuşlar! Ooooh oooooh oooooh ooooh!

ekran-goruntusu-2024-12-30-114616.png

@bfb_91,

Önemli Not: 27/12/2024 tarihinden itibaren 5 yıllık süre 10 yıl olarak yeniden belirlenmiştir. 27/12/2024 tarihinden önce alınan araçlar için Kanunda bir geçiş hükmü bulunmadığından, 10 yıllık sürenin tüm engelli araçları için geçerli olduğu anlaşılmaktadır.

@Alaattin1234,

kardeş senin aracı 2025 yılında süresi dolunca satabilirsin ve yeni araç alabilirsin, yeni aldığın aracı ise 10 yıl kullanmak zorundasın, ben de sen gibi aynı durumdayım 01/06/2025 de doluyor 5 yıllık sürem, düdüklenmeyen bir biz kalmıştık bizi de araya soktular, saygılar

5 yıllık süresinin sonuna yaklaşanlar için üzücü bir gelişme

SON DAKİKA‼️‼️‼️‼️...

- ÖTV muafiyetli araçlara yönelik yürürlüğe giren düzenleme geçmişi de kapsıyormuş-

Yani 5 yıl satamama şartıyla alanlar da ellerindeki aracı yeni düzenlemeye göre 10 yıl satamayacaklar.

Yanlış duymadınız, normalde bu tip düzenlemeler geçmişe dönük olmazdı ama yapılan açıklamalar bu işi suistimal edenler nedeniyle düzenlemenin meclisten bu şekilde geçtiği yönünde.

Üzgünüm ama durum ne yazık ki bu...

Emre Ozpeynirci yetkililer ile yaptıgı gorusmede , daha önce alınan ve 5 sene satılamaz araclarında 10 sene satılamayacagına dair yazı yazmış.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
aracı satabiliyorsunuz ama 10 yıl dolmadan ötv indirimli bir araç alamıyorsunuz

Araç sahipleri dikkat: Yeni yılda bu araçların satılması yasaklanıyor
Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile ÖTV muafiyetli otomobiller için satış yasağı 10 yıla çıkarıldı. Söz konusu değişikliğin geriye dönük uygulanacağı öğrenilirken, düzenleme öncesi satın alınan otomobiller de yeni getirilen kısıtlamalardan doğrudan etkilenecek.
Kaynak : Sözcü
Haber Giriş :
30 Aralık 2024 12:54, Son Güncelleme :
30 Aralık 2024 13:04
Yazdır
Araç sahipleri dikkat: Yeni yılda bu araçların satılması yasaklanıyor

Engelliler için satışa sunulan ÖTV muafiyetli araçlara yönelik istismarı engellemek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), geçtiğimiz hafta kabul ettiği kanuni düzenleme ile bu tür otomobillerin satışına yeni kısıtlamalar getirdi.

Düzenleme öncesinde 5 yıl olan 'engelli araç satış yasağı' süresi, değişiklikle birlikte 10 yıla yükseltildi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle birlikte yeni alınacak otomobillerde yüzde 40 ve üzeri yerlilik şartı aranacak.

DÜZENLEME GERİYE YÖNELİK UYGULANACAK

Böylelikle, geçmişte ÖTV muafiyetli otomobil satın alan ve 5 yıl süre ile satış yasağı bulunan kişiler, otomobillerini satın aldıkları tarih itibarıyla 10 yıl boyunca satışa sunamayacak.

Konuya ilişkin Özpeynirci sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

"- ÖTV muafiyetli araçlara yönelik yürürlüğe giren düzenleme geçmişi de kapsıyormuş

- Yani 5 yıl satamama şartıyla alanlar da ellerindeki aracı yeni düzenlemeye göre 10 yıl satamayacaklar.

Üzgünüm ama durum ne yazık ki bu..."

Peynirci bir sonraki paylaşımında söz konusu düzenlemeyi yetkili kurumlara sorduğunu ve iddiaları doğruladıklarını aktardı.

BİR MİLYONUN ÜZERİNDE OTOMOBİL ETKİLENECEK

Yürürlüğe giren düzenlemeyle birlikte, 2025 yılı itibarıyla yalnızca 2015 ve öncesinde satın alınan ÖTV'siz araçlar yeniden satışa sunulabilecek. Söz konusu düzenleme ile bir milyonun üzerinde otomobile satış kısıtlaması getirilmesi beklenirken, çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, kanunun geriye dönük şekilde işletilmesine tepki gösterdi.

Yeni gelişme...

Satabilir ama alamaz️

Ankara ekonomi yetkilileri gündem yaratan konuya ilişkin yeni açıklamalar yaptı:

"Geçmişe dönük ÖTV muafiyetli araç alanlar 5 yıldan sonra cezasız satabilir ama ikinci aracını 10 yıl geçmeden alamaz. "

Son düzenleme:
Üst Alt